Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Csütörtök.

2012.07.12. 18:29 :: A Tengerész

Jó kis vihar volt az éjjel, felhőszakadással kísérve. De nekünk BAKFITTY! Egyetlen csepp eső se jött be a cockpitba. Nagyon jó az új ponyvatartó szerkezet. A borító ponyva egyelőre még a régi, az volt a tervem, hogy újat szabok, de anyagi megfontolásból a régit fogom átszabni. A "doghouse" acélszerkezete teljesen kész, hegesztve lefestve. Megnyugtatóan szilárd és a forma kifejezetten szépen illeszkedik a hajóhoz, nem az az összevissza mint ami régen volt. A vihar meghozta az enyhülést. Vagy az enyhülés a vihart? Mindegy. A lényeg, hogy megszűnt az a pokoli hőség amiben második hete szenvedek a munka erőltetésével. Az igazság az, hogy alighanem túlhajtottam magam. Elfáradtam és akárcsak  Nagy Vezérünknek, nekem is mintha kicsit lemerültek volna az akkumulátoraim. Mondjuk még sok a munka ezzel a kutyaházzal, az első tolótetőt is meg kell szüntetni és átalakítani fixre, berakni az első szélvédőt a keretbe, ponyvát szabni, felpatentozni, fülezni, zippzárazni, vagy babakocsizárazni, szóval eltart még egy darabig amíg kész lesz.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr244650437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2012.07.13. 14:49:59

@A Tengerész: Bocsánat az off-ért, de kíváncsi vagyok az urak véleményére.
A londoni olimpia szervezőbizottsága megváltoztatta a lángot vivő magyar kick-boxos, Veres Richárd útvonalát, miután egy angol falu lakói tüntetést szerveztek ellene. www.nemzetisport.hu/london_2012/london-2012-egy-falu-tiltakozott-a-magyar-kick-boxos-futasa-ellen-2148505
A Samsung mint szponzor magyar leányvállalata is "toborozhatott" fáklyavivőket és kiválasztottak celebeket valamint valamilyen kiemelkedő dolgot produkáló "civileket".
"Richárd mind kiemelkedő sporteredményeit, mind úttörő
szociális munkásságát tekintve példaértékű magyar sportoló. A heves megyei falucskából a világbajnoki dobogó csúcsára
eljutott roma fiú élete bővelkedett a nehézségekben, hiszen
édesapja még gyerekként magára hagyta őt, négy testvérét
és súlyosan beteg édesanyjukat. A sport azonban kitartó
munkára tanította Ricsit, amelynek eredményeként 2008 óta a Magyar Felnőtt Kick-box Válogatott színeiben számos világversenyen szerzett aranyérmet hazánknak. A dobogón
túl azonban elsődleges feladatának és hivatásának azt tartja,
hogy a hasonlóan nehéz szociális helyzetben élő fiataloknak
példát és a sport ereje által kiutat mutasson a mélyszegénységből és a céltalan életből."

apiesze 2012.07.13. 20:23:54

@miviana: Ez valóban off (szerintem), de majd Tengerész eldönti. A falu tiltakozása (ha olvasod a híreket) nem Veres Richárd ellen irányult, hanem a magyarsága ellen. Miért? Kérdezd pártunk és kormányunk!

halaloszto 2012.07.13. 20:54:12

Valamiert eszembe jutott, es nem tudom hogy betettem-e mar ide ezt a linket. Ha igen, akkor elnezest a duplaert. De ha nem, akkor nagy kar lenne nem betenni. Nekem nagyon szivet melengeto erzes megnezni.

www.youtube.com/watch?v=XthOkO-wsK4

Ott lesz jobbra a masodik es harmadik resz.

vajk

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.13. 22:27:24

@miviana: Semmi baj. Engem nem zavar ez az off. Amúgy meg kicsit meg is nyugtat a hír. Azt bizonyítja, hogy még az amúgy általam nagyra tartott brit nemzeti karakter se szeplőtlen. Nemcsak nálunk vannak oszlopos hülyék akik kimennek mondjuk buzitdobálni a szivárványfelvonulásra.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.13. 22:31:26

@halaloszto: Mintha már láttam volna. Hogy a jóvoltodból, vagy nem arra már nem emlékszem. De mindenesetre végignéztem megint. Ahogy többszáz éve.. Egész meglepődtem amikor a villanyfúrót megláttam. Én még láttam Balatonon amikor ugyanígy csinálták a bocikat.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.13. 22:52:35

@apiesze: Hááát...nem tudom. Mondjuk az az ostoba kuruckodás amivel a fiúk nekimentek Európának besegíthetett. Van az a jelenség, ami elég aggasztó, hogy ha valaki bekerül egy beszélgetésbe nyugaton, a partner hamarosan megkérdezi, hogy "mondja mi a fene van maguknál?". De nem mondom, hogy ebben a jelenségben is kizárólag a fiúk a bűnösök. Van nekik elég vaj a fejükön enélkül is. Érdekes, ahogy megjön az IMF delegáció Matolcsy és Orbán is elkotornak nyaralni. Paterolunk, benyalunk...Kétütemű szivattyú, annyira gyerekes az egész.

harpi4 2012.07.14. 00:03:58

@A Tengerész: Emlékszem, nem oly régen az ovi nagy hangon kijelentette, hogy ha az IMF jön, akkor ő megy. Nos ezt az ígéretét legalább beváltotta, de sajnos csak egy rövid klinikai kezelés idejére.
Más! Ma este a rádiót tekergetve, hallom, hogy következik egy műsor a közszolg(alelkületű)álati rádióban, mely még viseli azért a Kossuth nevet is, a "Pajtás" gőzös balatoni katasztrófájáról. Nos javarészt egy 15 évvel ezelőtti riportműsor következett, mely azért érdekes volt, de a korabeli (nem szakértő) szemtanúk mindenféle okot adtak elő. Végül csak nagyon röviden nyilatkozott egy szakértő, a hajó eredendően is eléggé rossz, de a későbbi átépítés (tető), és befogadóképesség jelentős növelése után, még rosszabb stabilitásáról, mely végül is a katasztrófát okozta. Hiába, kényes dolog az a bizonyos M-G távolság.

teddybear01 2012.07.14. 05:34:51

@A Tengerész: Itt most nem a cigányok elleni rasszizmus miatt folyik a balhé, hanem egy szélhámos piszkálta fel az angol falut.
Michael Turner cége bedőlt itt nálunk, és szerinte borzalmas körülmények között tartották fogva az előzetes letartóztatása alatt.
index.hu/kulfold/2012/07/13/magyar_sportolo_ellen_tiltkozik_egy_ango_falu/
- több száz magyar állampolgár azt állítja, hogy a kanári-szigeteki nyaralásokat szervező cég elveszítette a pénzüket. A gyanú szerint Turner társával együtt 18 ezer fonttal, nagyjából 6,6 millió forinttal tartozik volt ügyfeleinek. Az ítéletet várhatóan novemberben hozzák meg.

teddybear01 2012.07.14. 05:38:51

@harpi4: Tegnap az egyik fullajtár nagy pofával magyarázta a tévében, hogy miért is éri meg nekünk a 4%-os IMF-hitel helyett a piaci hiteleket felvenni 8-10%-ért.
Nem vagyok pénzügyi szakértő, de azért kifejezetten dühít az ilyen hazudozás...

apiesze 2012.07.14. 07:11:17

@A Tengerész: Ez az egész nagyon emlékeztet arra, mint amikor utáltuk az oroszokat, a románokat no meg a cseheket. "Aztán hány románt ismersz? Én? Egyet sem. Akkor hogyan utálhatod őket? Hát mondták, hogy utálni kell!" Persze vonatkozott(ik) az EU-ra, NATO-ra, a zsidó bankárokra, had ne soroljam.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.14. 09:12:30

@harpi4: Én már nem is mondok semmit ezekre. Minek ismételjem magam? Az a helyzet, hogy itt már hitre gyúrás van csak. Ha az ember gondolkodó fejjel és tárgyilagosan nézi a kormányintézkedéseket látja, tapasztalja, gyakran a saját bőrén érzi, hogy ezer sebből vérzik a kormányzás. De ha valaki ezt teszi és megszólal, azonnal lekomcsizzák, lezsidózzák. Vannak a hívők akik Szijjártó, Selmeczy, Budai szájából isszák a tudományt, nekik fárasztó a gondolkodás, megelégednek azzal az egyszerű bolsevik hittel, hogy "mi vagyunk többen, tehát miénk a hatalom és akármit csinálnak a fiúk az JÓ". Jóesetben úgy gondolják, nem igazán néz ki jól amiket csinálnak, dehát becsületes ember vagyok, csak nem szavaztam hülyékre? Várjunk még egy kicsit, hátha minden jóra fordul! Mint azok a hithű kommunisták akiket már vertek az Andrássy 60-ban, de még mindig a pártot éltették. Pontosan ugyanaz a vallásos hit, mint amikor azt mondják "Isten útjai kifürkészhetetlenek, legyen meg az ő akarata, mert ő jobban tudja mit miért tesz, emberi ész azt fel nem foghatja." Csakhogy itt nem az Isten dirigál, hanem egy sunyi cigánygyerek aki PONTOSAN azt a cigánytempót műveli a nemzettel, hogy úgy csinál "mintha", aztán meg tömi a zsebét. EZ VAN, ezt érdemeljük. Tunya, lusta, ostoba, agresszív, irigy, múlton rágódó nemzeti karakterünk, aki erre játszik választást nyer, aki nem ilyen ráb@szott!! Felhívom a diadalmas kétharmad figyelmét, NEM ÉN MONDOM, hanem egy kereszténydemokrata, a Szalma Botond mondta: "Ki kell tenni a határra a táblát, Magyarország nem működik, tessék visszajönni később!".

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.14. 09:19:53

@teddybear01: @apiesze: Mondom a HIT! Azzal szemben minden észérv hatástalan. Aki hisz annak a kétszer kettő is hat. Unortodox matematika. Aki azt mondja, hogy négy az liberálbolsizsidóbrüsszelbérenc. "Azok" ott az ellenségeink, most éppen új barátokat keresünk..talán Törkmenisztán és Irán... Nem viccelek, a Gaudi Nagy Tamás nyilatkozta a Fialának!

harpi4 2012.07.14. 09:50:18

@A Tengerész: Tudod, szerintem teljesen igazad van. Van az a történet, miszerint a vezérürü, kolomppal a nyakában, megcsúszott a meredély szélén, és a többi birka egyöntetűen leugrott utána a szakadékba. Nos a fülkforr hívőkkel pontosan ez a helyzet. Nem látnak, nem hallanak semmit, csak a vezér kolompját, és vakon követik, közben nem látják, hogy a nagyon-nagyon kevés vezető piszokul megszedi magát, ők meg hamarosan éhendöglenek. A nagyobb baj, legalábbis számomra, az az, hogy az előző, impotens és balfék szoci társulatot sem kedveltem, ezeket ,meg pláne nem. Nincs viszont egy olyan alakulat, amit kedvelhetnék. Idevág az a régi vicc: "Hát mi belgák hová álljunk?" Tragikus, sőt reménytelen és kilátástalan. Amíg hajóztam, sose akartam kintmaradni külföldön (igaz ebbe belejátszott a szüleim gyenge egészségi állapota), de ha most nem lennék ilyen öreg és beteg, bizisten itthagynám ezt a vircsaftot.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.07.14. 10:08:50

@harpi4: Pontosan! Ezt az egészet a szoclibeknek köszönhetjük. Mérhetetlen Medgyesi felelőssége, aki a mögötte rejtőző tolvajbandával csak azt várta és hitte, hogy visszajött a "létező szocializmus". Aztán rájöttek, hogy mégse, de azt hitték, hogy csak kell találni egy "ellenorbánt", merthogy az egész csak a szavazatokról és az azt követő uralkodásról szól. Meg is nyerték a következő ciklust, a Lendvai elégedetten károgott, mint a "Török Szultán" mindent megmagyarázott és "elmaradt az agyonverés". De kiderült, hogy úgy sz@r ahogy van, ezért a nép Orbán kitárt karjaiba menekült, én meg szándékosan érvénytelent szavaztam, szóval benne vagyok én is vastagon. Most meg ott ülnek a trónon és kártékonykodnak. És a nép megint azt érzi, hogy sz@r az egész, de nincs kire szavazni legközelebb se, mert vannak még a neonyilasok és a hülye méregzöldek. Szóval maradnak a fiúk még 40 évig, pontosan mint a kommunisták, aztán lesz egy "rendszerváltás" és kezdődik minden elölről.

apiesze 2012.07.14. 10:58:08

@A Tengerész: Apropó Fiala. Látod így kerek a történet. Napnyugat felé a magukat szemüveges zsidó fiúként meghatározóknak eszükbe sem jutna egy gaudifélével egy asztalhoz ülni, nem még interjút készíteni vele. Tudom a rádiója nem közszolgálati, és nyugaton ez a viselkedés nem comilfo hogy az ő szóhasználatával éljek. Ott a szélsőjobb (márpedig a jobbik nekem az, hiába kölnizik egyesek az anyagcserevégterméket - a sz@r az sz@r marad) a közelébe sem igen jut a közmédiának. Persze Navracsics és Pintér is leül velük vitatkozni.
Szerinted Angela Merkel meghívná Marine Le Pent vacsorázni?

apiesze 2012.07.14. 11:15:51

@harpi4: Igazad van. Én nem a szüleim miatt, hanem "kalandvágyból", mint az egyszeri 56'-os, maradtam itthon. Még később is lett volna lehetőségem rá, hogy családostól kimenjek Kanadába, de nekem a szabadság kellett, mint az egyszeri párttitkárnak. A gyerekeim miatt és főleg a hamarosan születő unokám miatt sajnálom, hogy így történt. De most is azt mondom - menjenek "ezek". Tengerész remélem nem Cassandra szólt belőled a 40 évvel. Ez azért sem lehet reális, mert addigra szétlopták már az országot, meg ki is ürült.

temtom 2012.07.14. 20:37:01

@apiesze: Tényleg (de komolyan :) ) semmi személyeskedés:
Az, hogy információ hiány miatt a cigánygyerek futása ellen tiltakozó angolokat IS a kormány nyakába varrod, elvakultság.
Ugyanolyan szemellenzős vakhit, mint amiről Tengerész és harpi4 írt, csak épp a túloldalról.
Egy szemétláda gazember felpiszkálta a helyieket, hogy aki magyar, az szemétláda, pedig ő maga volt tisztességtelen.
Tökmindegy, hogy a karatés csávó cigány vagy magyar, vagy magyarcigány. Ha ez a szemét Szlovákiában, vagy Németországban bukott volna le, akkor a szlovák vagy a német fáklyavivő ellen szervezett volna tüntetést.
Szerintem itt bakot lőttél, kedves apiesze.

apiesze 2012.07.14. 21:00:40

@temtom: Félreértettél, de legalább "nagyon". A "nép" (írhattam volna tömeget is) tiltakozása nem Veres ellen, hanem a magyarságára irányult azokkal a motívumokkal, amit te is leírtál. A "pártunk és kormányunk" egy "átkosbeli" szófordulat volt. :o) Rólam sok minden elmondható (találkoztam már nem elfogult fradistával is ;o)), de a vakhit távol áll tőlem, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől. Egyformán látom mindkét (nincs sajnos sem harmadik, negyedik) oldal, hibáit és ezért lesz szerintem a 14-es újra egy büntető választás (ha ugyan nem szavazás lesz), ami nem egészen ugyanaz.
süti beállítások módosítása