Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Csütörtök.

2021.11.18. 02:23 :: A Tengerész

02:23 Akik rendszeresen olvassák ezt a blogot biztos találkoztak már a Fb  hivatkozásaival is. Azt is láthatják, hogy gyakran hivatkozom az általam előszeretettel látogatott HVG.hu különböző cikkeire, amiket ott gyakran kommentálok. Ez amolyan szelep féle ahol kiengedem a gőzt, meg eleget teszek népnevelő hajlamaimnak. 

Na ennek úgy tűnik vége. Jelentem utolért az ami korábban a NOL.hu-n majd hogy a másik oldalról is legyen valami, a 888.hu-n utolért, letiltottak. Egyúttal a néhány tízezer korábbi kommentáromat is törölték, szóval mintha elő se fordultam volna. ELVILEG ezt olyannal szokták csinálni aki valami nagyon rossz fát tett a tűzre, de én ugyanabban a stílusban irkáltam sok hónapon át, eddig nem volt ellene kifogása a moderátornak, most úgy látszik valami változott. ÉN BIZTOS nem változtam.

Ilyenkor az a szokásos megoldás, hogy az ember új néven beregisztrál és folytatja ahol abbahagyta, a notórius kitiltottakat a stílusukon kívül onnan lehet felismerni, hogy kevés hozzászólásuk van és hamar eltűnnek. Sajnos miután "A Tengerész" immáron vagy 40 éve a NEVEM, ezen sajnos nem tudok... na jó nem FOGOK  változtatni, így legnagyobb sajnálatomra a HVG.hu kommentfalán a jelentlétemet megszüntetem. 

Búcsúzóul: Egyébként meg az a véleményem, hogy Orbán Viktor hazaáruló, rabló és tömeggyilkos és aki rászavaz az a cinkosa.

19:45 ( még mindig csütörtök van, pedig azt hittem, hogy már holnap van, de tegnap már ma volt csak még korán). Felmerült a kommentben a kérdés mért nem alszom éjjel. Alszom én. PISZOK jó alvó vagyok. Ha én egyszer leteszem a fejem, alszom mint a bunda. Csak nekem mindegy, hogy éjjel van vagy nappal. Nemcsak alvás, étkezés szempontjából is. Úgy alakult, hogy későn reggelizem. Olyan 10-11 óra körül, legalábbis így télen, amikor nem tudok kint a szabadban dolgozni, így aztán nincs is miért siessek a reggelivel. Ezért aztán későn ebédelek, olyan délután 5 körül... vagy később. Ezek után a vacsorát többnyire kihagyom. Ebédidőben alszom egyet, korábban ez volt az ebéd utáni alvás. Az "ebéd utáni" alvás meg a TV előtt a híradó után.. puff, már le is csukódik a szemem. Felébredek este és akkor még lógok a neten, írok ezt-azt, meg még ha van kedvem TV, közbe rövid alvások, így aztán kijön, hogy éjjel 2-kor még blogot írok teljesen éber álapotban, majd olvasok még egy órácskát. Ébredés reggel 6-6:30 közt magamtól mindenféle ébresztés nélkül, 7-kor már megyek a kutyával. Hát így. 

Na tegnap....izé, ma hajnalban..... De pillanat előtte....  Ugye pártunk és kormányunk különös tekintettel az LMBTQ gyermekvédelmi izére, baromira megszigorította, mit is szabad mutogatni a kiskorúaknak a televízióban. Ezért aztán az összes reklámtartalmakat a büntetéstől való félelem okán megelőzi egy felirat és be is mondják, hogy "csak 12 éven felülieknek". Ezzel eleget tettek a törvénynek. Ne szóval alszom a szófán, éjjel 1 óra múlt és közben nyomogatom a távirányítón a gombokat. Valamelyik csatornán szexfilm megy, szoft ugyan de b@sznak mint fene, elölről, hátulról, középről, alulról, felülről, ketten, hárman. AZTÁN hopp megszakad a film és jön a REKLÁM! De előtte ahogy kell, NEHOGY BÜNTETÉS LEGYEN belőle, "A következő stb csak 12 éven felülieknek!"  És reklámozzák az olaj nélküli légkavarós sütőt, meg az akármilyen élelmiszerlánc bombaáras péksüteményeit. Itt kell élj, hogy elhidd!

Ha így maradok kizárva a HVG-ről lehet több blog lesz. Be kell valljam grafomán vagyok.(van ilyen szó?)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr416758268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefotos 2021.11.18. 03:24:53

Miért nem alszol inkább ez időben, Tengerész?
süti beállítások módosítása