Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Műszaki: Na ez az a hülyeség amért nem gondolom követendőnek ennek a srácnak az elképzeléseit. ww... (2024.03.07. 19:50) Hétfő.
  • KAMA3: Én bevallom őszintén, hogy erre az időre (félig szándékosan) felfüggesztettem a blogod olvasását, ... (2024.03.01. 09:56) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Ha nem írok ne válaszolj!: Már lezártam. Majd építek egy ferde rampát amin feltolom a talicskát. ... (2024.03.01. 00:31) Szerda.
  • A Tengerész: @Paduc: Rémlik.... (2024.02.25. 02:14) Szombat.
  • A Tengerész: @akiga: Igen tudok róla. (2024.02.23. 08:39) Szerda.

Linkblog

Szombat.

2018.10.06. 17:41 :: A Tengerész

Kitataroztam a táblámat. Mert azt mondta szerdán egy hölgy, hogy elsőre ő azért nem foglalkozott velem, mert azt hitte koldulok. Aztán amikor mégis megnézte alaposabban, akkor ugrott be neki, hogy miért is sétálok itt a piacon.  Így aztán aláírtam még kékkel, hogy miért is koldulok aláírásokat. Mások meg azt gondolták, hogy a piaci lopások ellen gyűjtök aláírást. Szóval ezért a kiegészítő tábla.

004_68.JPG

Érdekes dolog ez a jobbágyság. A többség lelkét felfalta a Stockholmszindróma. Pénteken bíbelődtem ezzel a táblával, mondom kéznél van az aláíróív, átsétálok a szomszédokhoz, hogy ugyanmá...... Ötből kettő aki aláírt. És ezek mind a barátaim. Az első mindjárt rákezdett a szokásos mantrára, hogy "és akkor a többiek jobbak?" Magyaráztam, hogy EZ most nem erről szól, hanem arról, hogy bármelyikek legyenek tökönragadhatók. Mintha a falnak beszéltem volna, már mondta is " nézd meg milyen szar az utca, egyik se csinálja meg!" (Mellékesen ő ásta, vagy neki ásta vízművek a gödröt amikor csőtörés volt a hozzá bejövő ágon.) Másik mondta, hogy ő aztán sehova se írja oda a nevét, mert abból csak a baj lehet, házastársa fellélegezve a döntés felelőssége alól, mindjárt kontrázott, hogy csak nem fog ellenkezni a párjával!

Köztünk szólva én örülök, hogy ilyen az utca. Ez egy lakó-pihenőövezet, békés és csendes, csak az jön ide aki itt lakik, vagy itt van dolga. Ha leaszfaltoznák, mindenki erre autózna, mert "megmutatom neked, milyen szép itt a part", meg lenne aki ha nem tud ötösbe kapcsolni 50 méter után rossz lenne a napja. Annyira nem rossz az út, hogy hússzal ne lehetne rajta vidáman autózni, többel meg ne lehessen menni, mert akkor hiába lenne a tábla, hogy tilos az átmenőforgalom, meg hogy lakó-pihenőövezet, itt mindenki magyarból van, sz@rik a táblára, megy amennyi a csövön kifér. Nekem meg a kutyának ( meg a szomszédasszony tyúkjainak, Behemótnak a kakasnak, meg Lujzának az emunak, meg a Lajos nevű törpemalacnak) pont jó így az utca. De tényleg, ha aszfalt lenne, mind rosszul éreznénk magunkat tőle.

005_60.JPG

Szóval piacnap lévén ma is kicsónakáztam a piacra feltáblázva.

ha_on_is_ugy_gondolja_1.jpg

csatlakozzunk_az_2.jpg

Nagyon könnyen indult, nem mentem még 50 métert és majdnem megtelt egy lap (10 sor van egy lapon). Aztán mintha elvágták volna. Érdekes kísérlet ez.  Részben technika, részben alkalmazott pszichológia. Gyorsan rájöttem, hogy a tömegbe belekeveredni abszolút rossz megoldás. Ha  nincs az embereknek bőségesen idejük elolvasni, megrágni a mondanivalót, nem fognak pozitívan reagálni. Szerdán azért működött, mert kevesen voltak. De ma csak úgy tudtam hatékonyan dolgozni, hogy leálltam a piac északi végére és vártam. Még a szemkontaktust is csak akkor vettem fel, ha volt rá kifejezett igény. Volt aki odajött és kérdezett, jobbára azt, hogy "na és kik lopnak?". Ez egy fogós ravasz kérdés, mert jobbára provokáció. Amint válaszolok, hogy pillanatnyilag a kormányra és csókosaira gondolok, azonnal jön az egyenválasz: Mind lopnak! Erre van válaszom, mert azt mondom "egyetértek, ezért kell az EU ügyészség, hogy BÁRMELYIK lop el lehessen kapni".  Persze a kormányoldalon elkötelezettek ezzel nem érik be, ilyenkor nem bocsátkozom vitába, egyrészt mert kontraproduktív, rontja a "boltot", amíg vitázunk potenciális aláírók távoznak, másrészt SOHA egyet se lehet meggyőzni, csak magamat fárasztom. Volt akinek azt mondtam, hogy "tudja mit, magának azt se hagynám hogy aláírja". Viszont volt néhány olyan ritka eset is, hogy valaki valóban nem tudta mire irányul az akció, ezeknek miután elmagyaráztam, alá is írták. De ez annyira elenyésző, hogy szerintem országosan számítani ilyenekre tömegével nem szabad. A célközönség azok a kormánypropagandával nem elbutított, és/vagy nem anyagilag megvásárolt, és/vagy nem zsigerileg ellenséges ( meggyőződésük, hogy ez valami bolsevik ármány amit a libsizsidók találtak ki a magyarok ellen) alanyok, akik alapvetően egyetértenek velem, de arra is lusták, hogy kimásszanak a foteljükből, amiben amúgy bőszen kommentálnak a kormány ellen és felkeressenek egy aláíróhelyet.  De hát enni csak kell és ezért kimennek a piacra. Persze voltak nem kevesen akik  előbb-utóbb valószínűleg megtették volna, de azért most örömmel üdvözölték, hogy itt az alkalom. Amúgy nagyon békés volt a manőver, egy középkorú, az átlagnál jobban öltözött pár volt a kivétel, szemre beleillettek az aláírókról kialakított tapasztalati képletembe, de amikor közeledtek és rákérdeztem, hogy aláírnának e, a férfi megvetően odavetette "magának biztos hogy nem", majd peckesen elsiettek. A piac amúgy zsúfolt volt,hosszú sorok álltak a kajás és piás standok előtt, csak a szabadság nem kelendő árucikk, előttem négynél többen sose vártak aláírásra, de többnyire magamban ácsorogtam. Jól el is fáradtam, nem ment még ki belőlem egészen ez a nyugat-nílusi láz. De az is lehet, hogy csak öreg vagyok.

Már távozni készültem amikor egy, a "Viza" hajóra telepített pálinkásbutik előtt beszélgető ember azt mondta, hogy ha meggyőzöm őt akkor aláírja. Na megpróbáltam. Mindenben egyetértettünk, de azt mondta a végén, hogy értelmetlen az egész ő csak a forradalomban hisz. Na neki mondtam, hogy ha akarná se hagynám hogy aláírja. ( minden forradalmat ellenzek, ha erős a hatalom elvérzik a lázadó tömeg, ha gyenge, akkor magától is kimúlik a zsarnokság, ha meg kicsi a tömegbázis, nevetséges kudarcba fullad az egész, márpedig ezt a max 10 %-ot akik valóban utálják a NER-t és szeretik a szabadságot, erős bázisnak nevezni gyermetegség) A végén megkérdezte, hogy kinek gyűjtöm az aláírásokat ( amúgy általános volt a meglepődés amikor rákérdeztek, hogy melyik párt vagyok és közöltem, hogy magánzóként működök minden külső támogatás nélkül ), mondtam, hogy a Hadházy Ákos akciója, na akkor kitört, hogy "ANNAK?",  hát annak sose írna alá semmit. Kérdeztem mi a baja vele, mondta rengeteg, na ekkor otthagytam, mert már így is sok időt eb@sztam rá. 

Hazafelé csónakáztam a Dunán amikor szembe vitorlázik velem  a 80 éves  BME-TTK professzor barátom, mondom merre jártam, mire ő is aláírt egyet, pedig nem volt egyszerű, mert össze-vissza forgatott minket a szél. Így tarok most összesen 102 aláírásnál. Folyt. köv. jövő szerdán.

 

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr614283177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2018.10.06. 19:55:59

A korábbinál is írtam, becsülendő dolog, de felesleges.

A lakosság egyik része Fidesz hívő.
Másik részét semmi nem érdekli
Sokan mindenképp elmennek innen, mindegy nekik mi lesz
Aztán, a választások, tüntetések példája jól mutatja miért reménytelen.
Van egy ügy ami közös érdek. Mégse mennek ki együtt tüntetni, mert ha X párt ott van akkor nem megyek, ha Y nincs ott akkor azért nem. A saját kicsinyes ostbaságaikon nem tudnak túllépni, a közös érdek miatt!

Magyarországon nincs felvilágosult, liberális polgárság. Ez a fentiekből következik. Van egy vékony réteg, ami pár ,,jobb" városban megtalálható, de főleg vidéken, kisebb településeken teljes a szellemi leépülés.

Elsőre lehet úgy tűnik nem tartozik ide, de igens összefügnek a dolgok, például még a nyár végén kinn voltam a Margitszigeten. Jött két lány, kézenfogva. Ők egy pár. Ott ez senkit nem érdekelt. Itt, ahol lakom, vidéki kisváros, közbotrányt okozna.
Hogy kapcsolódik ez ide? Úgy ,hogy mutatja, mennyire elmaradott a társadalom nagy része.

Vagy más példa: mondjuk kutyások, nem kutyások. Elég könnyen meglehet oldani, pár kompromisszummal a gond nélküli együttélést-tudom, nagy termetű kutyáim voltak!- de erre hajlandóságot? Alig látok. Ha ebben nem megy, miért menne olyan bonyolult dologban mint hogy kell-e Európai ügyészség?

Ha végig nézem, mi akasztotta ki az emberek hiszti-érzékenységét az elmúlt 15-20 évben: hát például a vizitdíj, netadó...tehát olyan dolgok amik egyébként ha bosszantóak , de nem igazán súlyos ügyes. A súlyos ügyek, mint hogy emberek halnak meg mert egy orvost kirúgtak, senkit se érdekel.

Ezek a dolgok összefüggnek, mind arra vezethetőek vissza: buta béka segge alatti színvonalon vannak a magyarok.

Pl: miért lenne kiakasztoó hogy Ráhelke hercegnő eldobja a szaros pelenkát? Hát mi is eldobjuk. Proli ország, proli hercegnője.

Mi lehetne tenni? Eszembe jutott II. József. A birodalma fejlődését akarta, ám úgy ,hogy a népet meg se kérdezi, hisz felesleges a nép úgy is ostoba, és elmaradott, de majd erővel modernizálja.

Miért tévedett? Mert a fejlődésnek alulról kell jönnie, és akarni kell!

Más.
Nekem, mivel elég sok évet töltöttem az oktatásban, szívügyem volt, és annyiszor annyi embernek mondtam el a véleményem: nulla hatással. Szar szar az oktatás, de régen is az volt, na és.
Szóval, ott van a családban, egy általános iskolás gyerek. szívatják a tanárok azzal ,hogy ,,mire gondolt a költő " és tanuld meg fejből a verset.
Megpróbáltam felvetni, hogy a ,,mire gondolt a költő" egy baromság.
Bár abban egyetértettek velem hogy az iskola szar, és szar volt régen is, de akkor is, ezt megváltoztatni nem szabad mitképzelekén, így volt így kell. Mindig is azt kellet megtanulni ,hogy ,,mit gondolt a költő"

A sokadik ilyen után, rájöttem, reménytelen. Nem értik nem értik bazd meg, ezek hülyék! Ez hülye elmaradott sötét társadalom!

Tudod mit értenek meg? Hogy a migráncsok megesznek mindenkit.

Tudom hogy sok mindenre kitértem, és sok különböző témát kavartam össze, amik nem pont ide tartoznak, de ahogy többször mondtam, ezek összefüggnek, és mind azt mutatják, ez az ország egy szar.

Egy tanácsom van, akinek van kis gyereke, vagy akar: meneküljön. Nekem nincs senkim, a magam bőrét meg nem féltem, ezért nem megyek. De feladtam.

Az érdekel inkább, hogy 20-25 év múlva, ha Orbán meghal, ki követi? Ráhel? Össszeomlik a Fidesz? Másik Vezér lép a helyére? Kik, a radikális Jobbikosok?

TheDoors 2018.10.06. 20:08:17

Gratulálok! Akkor az előirányzott száz aláírás már össze is jött!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.06. 20:29:37

@TheDoors: Köszönöm. Azért a jövő hetet még rászánom.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.06. 20:32:57

@TheDoors: Merthogy a számok csalókák, az aláírók több mint fele nem helybéli. Tehát a száz aláírás nem a város lakosainak 10 százaléka, hanem sokan a környékről, vagy Budapestről jöttek a messze földön híres piacra. Ezer aláírás lenne igazából szignifikáns, de ennyit nem lesz erőm összegyűjteni. Fárasztó dolog.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.06. 20:45:11

@Thomas Dantes: Nem értek egyet. Úgy két hete beszélgettem az "Amerikás Józsival" aki a szomszédom, egészen pontosan egy Dunaág a Balabán csatorna választ el tőle. Ő ács, gyönyörű gerendaházakat épít (többek közt) és 16 évet dolgozott az USA-ban. Azt mondja ITT JOBB élni. Most függetlenül attól ami ellen én is beszálltam ebbe az akcióba, MEGÉLNI lehet itthon. Van munka bőven és aki TUD is dolgozni nagyon jól megél. És az ételnek íze csak nálunk van. Ha ugyanazt az erőfeszítést beleadod a munkádba amit "odakint" muszáj mindenféleképpen, hogy valamennyire elfogadjanak ( és akkor még mindig másodosztályú állampolgár vagy) lehet, hogy több a pénzed mint itthon, de a társadalmi ranglétrán alacsonyabb fokon állsz mint itthon. Ahhoz hogy kinti mértékhez képest is karriert csinálj, vagy nagyon nagyon jónak kell lenned, vagy nagyon nagyon szerencsésnek. Ez tízezerből egynek ha sikerül.

TheDoors 2018.10.06. 21:00:14

@Thomas Dantes: "Hogyan mûködik a kollektív tudat?

Ennek az új felfedezésnek a tudományos magyarázatát Maharishi Mahesh Yogi, a Transzcendentális Meditáció programjának megalapítója dolgozta ki. Elmélete a szokványosnál sokkal mélyebb bepillantást ad a társadalom problémáiba. Például a bűnözés okának nem a szegénységet, a kábítószert vagy az iskolázottság hiányát, hanem ennél mélyebbre tekintve, a társadalom kollektív tudatában felhalmozódott stresszt és feszültséget tartja. Egy társadalom kollektív tudata a társadalom tagjai által keltett hatások összessége. Ez a kollektív tudat természetesen visszahat a társadalom tagjaira. Ha a kollektív tudat tele van feszültséggel és félelemmel, akkor súlyos szociális problémák keletkeznek. A bűnesetek és a balesetek száma nő, utcai zavargásokra kerülhet sor, vagy nyílt háború törhet ki. Ezeket a társadalmi problémákat mind a kollektív stressz okozza.

"Minden erőszakos cselekmény, negatívum, konfliktus, válság vagy probléma egy társadalmon belül pusztán a kollektív tudatban növekvő stressz következménye. Amikor a stressz szintje elég magas, akkor ez külső erőszak és háború, vagy belső bűnözés, balesetek és más rendellenességek formájában robban ki."

-Maharishi Mahesh Yogi, a Transzcendentális Meditáció programjának megalapítója." www.tminfo.hu/kutatasok/mhatas.html

TheDoors 2018.10.07. 09:10:26

Én úgy látom, hogy azért elindult egy tisztulási folyamat. Az LMP és a Jobbik most hullik atomjaira. Pont az a két párt, amelyekben nem volt egyetértés az összefogás ügyében, sőt, elhitették a választóikkal, hogy egyedül is képesek leváltani a Fideszt, miközben ők is pontosan tudták, hogy ez egy ordas nagy hazugság. Most a választóik őket okolják a sikertelenségért teljes joggal, és megbüntetik őket. Részben az Együtt is ennek köszönheti az eltűnését. Ez egy szükséges folyamat, mert egy ennyire széttartó ellenzékkel nem lehet leváltani egy néppártot. Valójában ezek nem jó hírek a Fidesznek. Ha ők eltűnnek, akkor már csak négy életképes párt marad az ellenzéki porondon: az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd. A két kicsi viszont kénytelen más pártokkal összefogni, ha fent akarnak maradni. Ezért a Párbeszéd és az MSZP már szövetséget is alkottak. Ők már fölismerték, hogy az ellenzék előtt nem áll más lehetőség, mint egy nagy ellenzéki szövetség létrehozása az anyagiak egyenlő megosztásával. Egy mindenkiért, mindenki egyért. Nincs más út. Aki pedig ebből a szövetségből kimarad, az el fog tűnni. Ez az aláírásgyűjtés kiváló alkalom az ellenzéki összefogásra. Még csak most indult el, még csak két és fél hete tart, és már 150 ezer hitelesített aláírásnál járunk! Már csak 850 ezer kell! Idő kell ahhoz, hogy az emberekhez eljussanak az információk, de például Pécsen óriási az érdeklődés. Egy fecske meg nem csinál nyarat. Aki meg szendvicsembernek öltözik, az ne csodálkozzon azon, ha úgy is kezelik. :) Még mindig az a véleményem, amit szerdán írtam. Mikszáth korában még csak a gazdagok engedhették meg maguknak a jólöltözöttséget. Azért ma már szerencsére bárki, aki ad magára. Én is csak öltönyben megyek el istentiszteletre. De nem az öltönyön volt a hangsúly, hanem a tiszteleten, a kulturált megjelenésen. Megadom a tiszteletet azoknak, akik rám bízzák a személyes adataikat, aláírásukat. Ez a bizalomról is szól. Tudom, hogy sokan utálnak öltönyben lenni, főleg az ilyen nagy szabadságigénnyel rendelkező emberek. Sokat hallgattalak reggelente a Tilos Rádióban. A vízi emberek meg sosem szerettek öltönyben feszengeni. Ezért megértelek, ahogy azt is, hogy valamit ki kellett találnod, hogy felhívd magadra a figyelmet, és tényleg nagyon leleményes. Véleményem szerint viszont kissé kontraproduktív. Írtad, hogy az öltönyös emberekhez előítéletek tapadnak, ez szerintem ma már csak a nagyon műveletlen, egyszerű emberekre jellemző, ők meg úgysem fognak aláírni semmit. De talán a szendvicsemberekhez nem tapadnak előítéletek? A kartonpapírokról meg mindenkinek a hajléktalanak ugranak be elsőnek, hiszen azokon alszanak. De te legalább tettél valamit a hazáért, és ez mindenképpen tiszteletreméltó! Úgy érzem, hogy jelképesen megaláztad magad a hazáért, azzal, hogy beöltöztél szendvicsembernek, ahogy írtad: "aláírásokat koldulni". Akár azt is kiírhattad volna magadra, hogy: A haza eladó! Mert sajnos már itt tartunk. Mondhatni már a rendszerváltozás óta itt tartunk, mert kiárusítottuk külföldieknek a hazát. Ezért ilyen drága minden. Úgy hogy értem én ebben az iróniát és a polgárpukkasztó provokációt, de attól tartok, hogy ez az üzenet csak nagyon keveseknek megy át. Ezért érzem kontraproduktívnak, de voltaképpen egy klasszikus művészi performance, ami előtt fejet hajtok. És ne aggódjatok, mert ebben a világban semmi sem tart örökké!

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.07. 19:24:08

@TheDoors: Hát neked sem egyszerű jót tenni. Tengerész egy csomó időt és energiát beleölve összeszed 102 aláírást, mire te megrovod, hiszen szerinted a nagy ügy mellett csakis valamiféle felkent porszívóügynöknek álcázva illik harcolni, különben lejáratjuk azt.
Csak remélni tudom, hogy nem várod el tőlem hogy frakkot öltsek és megborotválkozzak az aláírás előtt.

2018.10.08. 10:15:51

A közöny és a megosztottság hatalmas ellenfél. Nehéz lesz megküzdeni vele, de azért sok sikert kívánok! :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.08. 13:44:45

@carter66: Köszönöm. De én igazából csak a lustaság ellen küzdök. Mint írtam azoktól várok aláírást, akik amúgy a büdös életben nem írnának alá, mert menni kell érte valahova. Itt meg belém botlanak. Egy igazi Fideszest SOHA nem lehet meggyőzni, mert az egy vallás aminek semmi köze bármiféle racionalitáshoz.

2018.10.08. 15:03:12

@A Tengerész: Persze, de azért ott is jelen vannak az ellenzők, a vélt vagy valós megfélemlítettek és az érdektelenek is. Velük nem könnyű, ha egyáltalán rá tudod venni őket az aláírásra. A Fidesz azzal, hogy meglovagolta a migránsválságot, csak így tudott népszerű maradni (a mögöttes tartalommal most ne foglalkozzunk, mert valószínűleg csak az ámítás megy ennek a hátterérben). Úgy kellett neki, mint egy falat kenyér, mert enélkül egyáltalán nem lett volna biztos a győzelme.

2018.10.08. 15:04:36

hátterében Bocs!

Kis ember 2018.10.09. 19:46:43

@A Tengerész:
Ebben most nem értek egyet. Ahol most élek, ott megbecsülnek és szeretnek.
Több helyen zongorázom, ahol nem az volt az első kérdés, mit otthon, hogy "ki fia-borja vagy" és ki tanított, hanem azt mondták, gyere, próbáljuk ki egyszer és ha működik, csináljuk (majdnem mindenhol működött)
Tanítok egy iskolában és magántanítványaim vannak. Otthon ez lehetetlen lenne, mert mindenféle papírokat kérnének, bizonyítványokat, továbbképzéseket, stb, a magántanítványokat meg csak feketén lehetne, mert megfojt a NAV (ráadásul ahhoz is mindenféle papír kéne).
Itt kipróbálták, (volt olyan tanítványom, aki bizalmatlan volt, megkérte hogy zongorázzak neki, majd mikor látta, hogy tudok, megnyugodott), ha megfelel, akkor csináld. Évi 15.000 euróig (kb évi 5.000.000, havi 420.000 ft, minimálbér felett kicsit) adómentes a jövedelem, tehát nem nyúzzák le rólad a bőrt. Megértik ugyanis, hogy a birkát nyírni kell és nem megenni. éppen ezért az adócsalás (legalábbis a kisember szintjén) nem olyan jelentős.
Az anyagi ok csak az egyik, ami miatt a fiatalok otthagyják az országot. A legfőbb baj, hogy az állam (kormánytól függetlenül) azt várja el a polgáraitól, hohgy úgy fizessenek adót és úgy tartsák be a szabályokat, mint egy német, viszont olyan hozzáállást tanusít, mint egy török vagy arab állam.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.09. 20:43:10

@Kis ember: Ez is igaz. Magyarország az az ország ahol ami nyugaton nem működik az nálunk sem, ami viszont nyugaton működik az nálunk ugyancsak nem működik. Ki lehetne tenni egy táblát a határátkelőkre, hogy "Magyarország nem működik, tessék visszajönni később!".
@Paduc: Köszönöm. Ezen a héten még nyomom, aztán azt hiszem leállok, gondolom lassan el fognak fogyni az aláírók, meg azért elég fárasztó. Fizikailag is fárasztó (az én koromban) az aláírásgyűjtés, de mentálisan sokkal jobban megterhel az az elképesztő közöny amivel folyamatosan szembesülök. Az emberek elsöprő többsége lehajtott fejjel megy a vesztőhelyre, remegve kuncsorog a kis pénzecskéjéért és lapít mint szar a gazban, hogy nehogy kitűnjön bármiben is. Vannak önérzetes jobbágyok is akik ideológiát is gyártanak a meghunyászkodáshoz. Idézek a 444-ről retard olvtárs tegnapi gyöngyszemeiből:
"...sokszor felteszem magamban a kérdés, hogy miért ügy ez?? kit érdekel?
hacsak nem az irigy embereket leszámítjuk....nem kell bekapcsolni a tévét, nem kell híreket olvasni....nekem az számít, amit én kapok a saját kezecskémbe... " Ugyanezt megkaptam a "nemaláírók" némelyikétől is.

2018.10.10. 10:59:06

Elkezdett pezsegni a fórum, mióta a politika lett a téma. :)

Csak akkor fog majd mindenki észhez térni, amikor a saját bőrén fogja tapasztalni a "kellemetlenségeket". Addig esély sincs felrázni őket sajnos.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.10. 12:55:14

@carter66: Ma, annak ellenére, hogy kerek 70 aláírást gyűjtöttem össze 3 óra alatt, nagyon negatív volt a napom. Közöny és ellenségeskedés volt az elsöprő többség hozzámállása. Majd este megírom, ha lesz hozzá ihletem, mert most valami nagy-nagy elszomorodás vett rajtam erőt.

TheDoors 2018.10.11. 13:55:33

@A Tengerész: A kedvencem az, amikor azt mondják, hogy nekik mindegy, hogy melyik párt, ők arra szavaznak, amelyiktől több pénzt kapnak. :D Ezekben a retardáltakban föl sem merül az, hogy csak azoktól kaphatnak pénzt, akiknek van, akiknek befizetik az adókat. Csak a kormány tud osztogatni abból, amit fosztogatott. Ha ezeken múlik, Fidesz Forever.

TheDoors 2018.10.12. 11:50:19

Így van. Sajnos kiárusították az országot. Ezért is olyan drága minden.
süti beállítások módosítása