Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Hétfő.

2013.02.25. 23:19 :: A Tengerész

Én csak szigetelek, csak szigetelek és még mindig nem vagyok készen. Tegnap délután tüntettem a Klubrádióért, ami az ötödik perét nyeri a médiahatóság ellen, mégse kap állandó frekvenciát ami enyhén szólva se mutat jogállamra. Paduc túlságosan elismerően nyilatkozott a feliratról, mindössze egy lepedődarabra mahagóni pácba mártott, kis darab ronggyal betekert pálcikával felírtam, hogy : " FÉLÁZSIAI MINISZTERELNÖK, FÁLÁZSIAI MÉDIAHIVATAL, FÉLÁZSIAI JOGÁLLAM" (ezzel a félázsiaival nagyon megsértett a Viktor, én azon túl, hogy magyar vagyok européernek gondolom magam, semmi esetre se olyan "félázsiainak" aki csak az "erőből ért "... anyád!)  Ez a véleményem. A Klubrádiót lehet szeretni, vagy nem szeretni, de ahol visszaélnek a hatalommal ott nem működik a demokrácia. Ahol nincs demokrácia ott diktatúra van, vagy épül. Azért, hogy  a proletárdiktatúrát Fideszdiktatúra váltsa fel, hogy a hivatásos forradalmárok pártokráciája helyett a hobbimagyar tahók ( aki csóválja a fejét olvasson már bele a Magyar Nemzet Online kormánypárti lelkes kommentelőinek mélyenszántó irományaiba ) pártokráciája uralkodjon kár volt annyi felesleges kört futni.

Más. Kisember is noszogatott kommentben, kaptam egy meghívót is, hogy menjek tüntetni a Római partért. Nos nem tudok állást foglalni. Ami hozzáférhető volt elolvastam, megnéztem a neten, pl ezt  http://index.hu/video/2013/02/15/romai_part/ de ez nekem kevés.Ezt írtam az egyik szakértő barátomnak:

"Te láttad ennek a mobilgátnak a tervét? Pontosan tudod, hogy milyen átépítéssel járna? Mert  amit  a Bardóczi Sándor mesélt azok sommás általánosságok, hogy  eltűnik az ártéri erdő (amúgy nem ártér, hanem hullámtér, mint ahogy a Királyok útján se nyúlgát van, hanem állandó gát, amit árvízkor erősítenek nyúlgáttal, szóval sok a pongyolaság a fogalmazásban, félek a tartalomban is lehet ilyen) , eltűnik a kavicsos part, az vagy így van, vagy nem. Ki, kik tervezték? Hol vitatta meg a tervet a legtágabb értelembe vett szakma? Már megint a Bős-Nagymaros szindróma, mennek tüntetni azok akik csak az egyik oldalról tájékozódtak és csak a hit viszi őket előre. Milyen műszaki paraméterek, látványtervek, dokumentáció alapján döntött a közgyűlés? Ki csinálta a tájépítészeti tervet? Mennyire állt a tiltakozók oldalára aki netán szintén akart szeletet a tortából, de kihagyták? Ami nekem nagyon büdös, hogy akik engedély megkerülésével építkeztek a hullámtérbe azoknak ingyenbe lesz a dolog, de hát ettől még nem kérdőjeleződhet meg a projekt abszolút léte. Az árvizek még a régi idilli állapotban is kellemetlenek voltak, amikor a csónakházakat emeletig elöntötte a víz és napokig kellett a penészes falakat szárítani, el tudom képzelni, hogy áldásként fogadták volna a vadevezősök az 50-es években egy mobil gát tervét. Nagyon félek, hogy  a fürdővízzel a gyereket is kiöntjük a zsigeri tiltakozással. Mint Bős-Nagymarossal aminek eredményeként a szlovákok elterelték a Dunát és ettől kiszáradt a Szigetköz. Akkor az volt a mozgósító jelmondat, hogy "Kibetonozott csatorna lesz a Duna, a csúcsrajáratástól olyan lesz mint a WC tartály ami hol tele van hol üres amikor lehúzzák a klotyót". És erre beindultak a tüntetők, mert ez a legfantáziátlanabbakban is képzeteket kelt". 

Nos ezért nem megyek tüntetni a Rómaira, mert másnap megjelenik majd a bulváros szalagcím : " Ezrek tüntettek a mobilgát ellen!" Pedig én szívem szerint azért tüntetnék, hogy legyen a nagy nyilvánosság előtt szakmai vita minden érintett bevonásával, lássuk a látványterveket, legyen világos milyen lesz a part, hol mihez nyúlnak hozzá. Sok-sok évvel ezelőtt a Víg Színházat tatarozták és amíg ez tartott a Nyugati Pályaudvar mellé csináltak egy sátorszínházat. Emiatt ki kellett vágni két diófát. Hatalmas botrányt csináltak a méregzöldek. Véletlenül egy barátom cége csinálta a sátorszínház építést.(Mert azért az mégse csak egy cirkuszi sátor volt, amit csak úgy felvernek a libalegelőre) Mesélte, hogy ha már ennyi balhé volt vele, legalább valami haszon legyen belőle, eperfából van a legjobb pálinkás hordó. Hát a két hatalmas fában összesen nem volt egy hordóra való egészséges faanyag, belül pudvásak voltak, szinte csak a szíjács ami tartotta őket annyira elöregedettek voltak. Ha nem vágják ki őket bármikor kidőlhettek volna. Szóval mielőtt a természet rendezése ügyében hatalmas önbizalommal nyilatkozna bárki is  (leginkább a tudatlanok), nem árt némi körültekintés.

Kedd, 20:12 Ezt kaptam az imént. Egész délelőtt esett az eső. Na mondom én nem fogok elázni, úgy hogy ölcájgban mentem demonstrálni.Klubrádió tüntetés.jpg

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr195105539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harpi4 2013.02.26. 13:42:26

RÓMAI PARTHOZ ADALÉK! A rádióban annyit hallottam csak, hogy a jelenlegi partvonal 35 méterrel a víz felé kitolódik. Nos, semmi mást nem tudok az egészről, de felmerült bennem a gyanú, hogy ha így nyernek 35 méter szélességű új területet, akkor: 1.) Az eddigi vízparti telkek már nem lesznek azok (lásd a Balaton déli partját), 2.) Kié (kiké) lesznek az új, és értékesebb telkek? Persze az is lehet, hogy teljesen rosszul látom az egészet, de manapság ugye???? Amúgy fogalmam sincs a helyzetről, de a tájékoztatásba, ami azért mondjuk ki, hogy nem teljes, talán ezt a szempontot is be kellene venni.

Gáz Géza 2013.02.26. 18:42:15

Még valami. Budapest északi részén beszűkítem a Duna medrét Nagy víz idején, Akkor az alatta lévő folyó szakaszon szint emelkedést hozok létre. Ennek meg viszont az ottan parti és part közeli létesítménye látják a kárát. Tarlós úr életében még eddig megfelelő dolgot sehol sem volt képes összehozni. Ez van. :-(

nord47 2013.02.26. 18:57:24

Villikém! Messzire mentél a dühöngéseddel!
Azért ebben az országban, ha neked nem is tetszik, de nem csak KUN BÉLA hívek élnek.Ha itt nem lenne demokrácia, akkor te már régen nem pofázhatnál!!!
Nyugodj meg, a hajódat senki nem fogja lefoglalni a "NÉP" nevében!
Ha szelektív az emlékezeted, felfrissíthetem neked.
Ilyent a KÁDÁR- barátaid már csináltak!!
Aztán 2004 dec 5-én belerúgtatok a MAGYAR NEMZETBE!
2006 okt.23-án, pedig halomra lőttétek a békés tüntetőket!ORBÁN elnök urat, pedig ne bántsd, mert akkor sok-sok embernek kinyílik a bicska a zsebében!
Az utolsó hatvan esztendő legkiválóbb embere-ő!
Majd, ha megtanulsz hajózni, akkor az elemekkel küzdj a tengeren.Ott lehetsz "fasza gyerek" Akkor még imádkozni is megtanulsz-majd!
Nem az a hajós, aki százezer tonnás hajón mossa a fedélzetet!
Te szívesen fényképezkedsz kitűnő hajósokkal ( KOPÁR PISTI) de nem mondtad neki, hogy KUN BÉLA az igazi barátod!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.02.26. 19:23:53

@nord47: Ühüm. És hol van az érvelés azzal szemben amit írtam???? Hogy egy jogállamban a bíróság sorozatos elmarasztaló ítéleteit végre kéne hajtani. Mert erről mélységesen hallgatsz. A többi amit írtál ugyanaz az egyenhablaty amit az MNO kommentelői sulykolnak a hívőkbe. Aki nem Orbánhívő az Kun Béla ivadék, szemkilövő, nemzetbe rugdaló stb. Ne féltsd te tudatlan barátom tőlem a nemzetet. De féltsd a vezéredtől, aki napról napra újjászüli a bolsevizmust. Kritikátlan áhítatod a vezér iránt PONTOSAN ugyanaz mint amit Rákosi iránt éreztek a lángolótekintetű népi kollégisták amikor elmentek kékcédulával csalni. Most éppen Orbán csal a médiahivatalával. Szemedben nem érték a demokrácia, a jogállam. A hittel nem tudok vitatkozni, veled se, mert a hívőről leperegnek az érvek. Aki hisz, az elhiszi, hogy kétszer kettő az öt, ha a vezére ezt mondja. Végülis unortodox matematika. A személyes vagdalkozásodra nem reagálnék, mert nem érdekel. Úgy élek ahogy akarok és nincs bennem senkivel szemben se megfelelési vágy legkevésbé veled és a többi hasonló elvakultakkal szemben.
Mégegyszer elolvasva azért nagyon megakadtam ezen:
"ORBÁN elnök urat, pedig ne bántsd, mert akkor sok-sok embernek kinyílik a bicska a zsebében!"
Te fenyegetsz??? Bicskával? Kiaf@szom az Orbán ( hogy Deutsch Tompikát idézzem), hogy aki vele szemben kritikát fogalmaz meg, hogy aki a fejére olvassa a saját "félázsiai" szövegét annak félni kellene. Te, te beállnál az OrbánÁVÓ-ba is ha fiatalabb lennél!

Kis ember 2013.02.26. 20:06:46

@nord47:
"Nyugodj meg, a hajódat senki nem fogja lefoglalni a "NÉP" nevében!"
Na. Pont ugyanezt mondták a nagyapámnak a hozzád hasonló kommunisták 1949-ben. Aztán besétált egy bőrkabátos ávós meg két géppisztolyos rendőr és mégis megtették.
Te ki vagy, hogy így ígérgetsz?

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.02.26. 21:04:44

Laci bácsi ennyire szűkmarkúan osztogatja a pixeleket?

Jonathan 2013.02.27. 07:56:55

Egyszer megkerdezte valaki, hogy ha kitellik a penzumom idegenben, miert nem megyek haza, miert keresek messzi földön megnyugvast? Azt hiszem a fenti kommentekben benne a valasz. Elkeseritö. J.

Jonathan 2013.02.27. 07:58:51

@A Tengerész: Nevtelenül, arc nelkül könnyü a sorok közt orditani, megbujva masokra haritva a felelösseget. Okadek.

Jonathan 2013.02.27. 07:59:43

@Jonathan: Bar rosszl fiuzte a kommentet, fenti sorokat meleg szeretettel nord47-nek kuldom.

csaba03 2013.02.27. 10:35:40

@Kis ember: +1
off
(Van még egy dolog, amiről szintén nagyapám mesélt, békekölcsönnek hívták. Néha úgy tűnik, hogy a "Békekölcsön 2." már megjelent a piacon, irreálisan magas hozamú lakossági államkötvények formájában...)

csaba03 2013.02.27. 10:51:58

@nord47: aki nincs velünk, az már rögtön kunbéla? Az nem hihető, hogy egy intelligens embernek egyformán hányingere van orbántól és gyurcsánytól? Elképzelhetetlen, hogy valaki nem hívőként viszonyul a f@szkalap magyar politikusokhoz?

Grigorij Sandorovics 2013.02.27. 14:25:57

Hat ez durva volt. Nalunk az ijen - ritkasag.
Ami a fent emlitett politikust illeti, innentajt huje bohocnak nez ki. Csak egy a baj - egy egesz orszagot huz maga utan a szakadekba.
@nord47: - Te bemasztal egy blogba ojan hangnemben, ami nevelt embernek nem megengedheto. S foleg nem a TE dolgod demokraciorol pofazni. Mert eppen a demokracia a kulonbozo nezopontok tolerant kezelesere van kitalalva.
A hejedben (sose lennek) elnezest kernek Villi ba-tol s megprobalnek elmejedni a nezopontjaba.

ui Bicskaugyben. Ha ojan fasza gyerek vagy - gyere ide (mszk) nekem is van egypar :))

teddybear01 2013.02.28. 10:23:39

@Grigorij Sandorovics: Hagyd a fenébe, ez egy erősen bigott jobboldali troll.
Már több blog olvasásakor találkoztam a megjegyzéseivel, mindig ilyen hangnemben dumál, a blog tartalmától függetlenül. Nem szabad vele foglalkozni.
süti beállítások módosítása