Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.
  • littke: Hat ezek szep kepek. (2024.04.06. 19:08) Szombat.
  • A Tengerész: @KAMA3: Az valóban mese habbal, hogy ilyen egyszerű szerszámmal le lehetne feszegetni a deszkákat.... (2024.04.04. 01:34) Kedd.

Linkblog

Csütörtök.

2017.12.28. 13:44 :: A Tengerész

Tegnap valami olyan csodás tavaszias volt az idő, hogy rábeszéltem J-t, hogy menjünk a piacra csónakkal. Végülis december 27.-én melengető napsütésben a Dunán ladikázni nem akármilyen élmény. Az is volt, bár amikor odaértünk a piacra kiderült, hogy mindössze három, azaz 3 db árus  szerencséltette jelenlétével a piacteret, de nekünk ez is megfelelt, mert igazából kolbászért mentünk ("ha nincs kolbász a padláson, nem ér semmit a Karácsony") és a háromból ketten kolbászt és sonkát árultak.

Egyelőre az Outlook béta verzióját használom levelezésre, miután az alfát nem sikerült kitatarozni, ezt utálom, mert nem tudom beletördelni a bejövő Emailekba a válaszokat, gondolatban barátkozom a rgranc által javasolt megoldással, de konkrét lépéseket még nem tettem, reménykedek csodában, hogy hátha magától megjavul a régi Outlook.

Ma, lévén csütörtök, kijöttem a következő Kopárbloggal.  http://kopar.blog.hu/2017/12/28/ggr_2018_20_resz  

Heuréka! A fentieket  valamikor déltájban írtam. (Most 17:47 van.) Miután kiraktam a netre mindenféle mással foglalkoztam, megebédeltem, aludtam, majd miután felébredtem látom J ül a nappaliban és szöföl a neten. Mondom belenézek a gépébe neki hogy megy az outlook, merthogy ő is azt használ. Semmi gond, simán hagy válaszolni az Emailre amit régebben neki küldtem. Na beülők a szobámba kijelentkezem az outlookból, majd bejelentkezem ismét. Az outlook a régi rendszerben kifogástalanul működik, nem kell kínlódom ezzel az utálatos béta verzióval. Ha nem is csoda történt, de majdnem.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr3113529653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sevylor 2017.12.29. 17:52:48

De ugye nem internetexplorert használsz!!!???

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.12.29. 22:43:36

@sevylor: Google Chromeot. Az explorerre valamikor régen már nem emlékszem miért megharagudtam és váltottam. Most ezt lehet frissíteni kellene, mert amikor PayPal-on akartam pénzt utalni nem fogadta el a rendszer, mert azt mondta túl régi a chrome. De annyira irtózom minden változtatástól, hogy inkább nem utaltam a pénzt. Ugyanígy vagyok a Skipe-al. Használtam egy régit, de felszólított, hogy frissítsek. Megtettem, mindet újra kellett tanuljak, mert minden máshol volt mint előtte, de NEKEM egy cseppet se tűnt használhatóbbnak mint a régi. Azóta megint felszólított, de szabotálom a frissítést.

sevylor 2017.12.30. 21:03:00

@A Tengerész: Ha Krómmal böngészel, mi tart vissza a gmailtól?
Az Outluk volt az első, amit kiirtottunk a Windowsból, úgy 10-15 éve.
Persze, lehet a végtelenségig kőbaltát használni, no de borotválkozásra is?
Biztatással és
boldogulj esztendőt!

mattrica 2017.12.30. 21:31:26

@A Tengerész: "annyira irtózom minden változtatástól, hogy inkább nem utaltam a pénzt. Ugyanígy vagyok a Skipe-al. Használtam egy régit, de felszólított, hogy frissítsek. Megtettem, mindet újra kellett tanuljak, mert minden máshol volt mint előtte, de NEKEM egy cseppet se tűnt használhatóbbnak mint a régi. Azóta megint felszólított, de szabotálom a frissítést."

ha 40 évesen ugyanezt gondolom és így is teszek, az gáz? :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.12.31. 01:49:35

@sevylor: :) Bizonyára igazad van. 1. Ha áttérnék, konkrétan mivel lenne jobb nekem? Kapom a levelet, megválaszolom a levelet, esetleg elrakom, esetleg kidobom stb. Mivel tud ennél többet a Gmail? Gombot varr, álomba ringat? De tényleg, mitől "kőbalta" amim most van? 2. Ha áttérnék maradna a régi hotmailes címem? Mert ha nem akkor szart ér az egész.
@mattrica: Szerintem nem. Praktikus gondolkodásra vall. Biztos van akinek összefut a szájában a nyál ha elbíbelődhet egy új alkalmazással. Mert ő erre gerjed ( sevylor gyanús nekem). Mint ahogy vannak akik ha kijön egy új telefon azonnal olyat vesznek, pedig a réginek se használták ki a tudását maximálisan, de belebetegednek ha nem birtokolhatják a legújabb modellt. De aki csak egy szerszámot akar használni, ami eddig tökéletesen betöltötte a funkcióját, azt bosszantja, ha kicsavarják a kezéből és adnak neki egy másikat ami semmivel se praktikusabb, csak piros a nyele és munka közben zenél, amit ugyan le lehet tiltani mert idegesítő, csak rámegy két nap amíg rájön hogy kell. Nekem pl egy sokéves Nokia 6020-as ostoba telefonom van, számtalanszor gondoltam cserére, de a legkisebb smart is kétszer akkora, zavarna a zsebemben, ráadásul nálam az üzemszerű, hogy hetente legalább egyszer leejtem, ezt nem biztos, hogy a masszírozós kütyük bírnák. Pedig muszáj lenne cserélnem, mert a nulla gomb már csak időnként működik rajta, ha olyan számot kell felhívjak amiben nulla van és nincs benne a telómban akkor J telefonjáról küldöm át az enyémre és elmentem, de alighanem a következő telefonom is gombos lesz és minél kisebb, és minél masszívabb ( na az azóta kijött gombos Nokiák nem ilyenek, mint aranykártyás kuncsaft kaptam ingyen egyet, az első leejtéstől annyi darabra esett ahányból összerakták, szégyenszemre visszavettem a használatba a régit), mert ez a szempont NÁLAM felülírja az összes többit. Korábban volt kicsiben és okosban a BlackBerry, de már nem gyártják azt se csak kétszer akkorát.

sevylor 2017.12.31. 10:41:42

Valószínűleg több szempontból is igazad van (de ne nyugodj meg, mert még többől valószínűleg nincsen :)
Ma már (arra kis időre) magam sem változtatnék levelező programot, akkor tettem meg, amikor új volt a gmail (talán tíz esztendeje).
A telefonom szintén egy kis, butus Nokia, de erre éppen nem vagyok büszke, kizárólag anyagi okai vannak, hogy nem cserélek telefont (és előfizetést).
BUÉK
tp

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.12.31. 12:00:30

@sevylor: :) BÚÉK neked is! Azért azokra a szempontokra tényleg kíváncsi vagyok amik miatt "meg nem". Most nem kekeckedek, de miközben folyamatosan a konzervatív megoldások pártján állok, nem zárkózom el szemellenzős módon az új elől sem, szóval megpróbálok tanulni állandóan, már persze olyasmit aminek hasznát gondolom venni. Szóval ahol a befektetett munka arányban áll a várható nyereséggel. Mondok egy példát ere is, kacérkodtam az autocad-del, de akkora munka lenne beletanulni, hogy arra a kevés tervező rajzmunkára amire használni tudnám bőven megfelel nekem a papír, ceruza. Eddig nem mondtál konkrét előnyt ami a Gmail mellett szól, tehát mennyiben borotválkozom kőbaltával amikor az Outlookot használom. Aztán nem válaszoltál 2-es számú kérdésemre sem.

sevylor 2017.12.31. 22:42:21

Nem terhelem az Óév utolsó napját hosszas fejtegetéssel, csak egyetlen előnyét említem a gmailnak; bármikor, bárhol rendelkezésre áll a teljes évtizednyi levelezésem (kitűnően kereshető kupacban) mert az nem a saját gépen, hanem a Google szerverein lakik.
Biztatással
tp

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.01.01. 23:46:06

@sevylor: "bármikor, bárhol rendelkezésre áll a teljes évtizednyi levelezésem (kitűnően kereshető kupacban) mert az nem a saját gépen, hanem a Google szerverein lakik." Szóval pontosan úgy mint a Microsoft Outlooknál.
süti beállítások módosítása