Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.
  • littke: Hat ezek szep kepek. (2024.04.06. 19:08) Szombat.
  • A Tengerész: @KAMA3: Az valóban mese habbal, hogy ilyen egyszerű szerszámmal le lehetne feszegetni a deszkákat.... (2024.04.04. 01:34) Kedd.

Linkblog

Hétfő.

2021.04.19. 13:12 :: A Tengerész

Barátom, aki hívő jobboldali, felhívta a figyelmemet egy videóra, ami a Pesti TV-ben készült. Tisztában van a politikai véleményemmel és ezt a videót alkalmasnak gondolta sajátja igazolására, esetleg az enyém  megváltoztatásra. A kedvéért megnéztem, nem volt tanulságmentes. Melós dolog volt, nem bántam meg de... Inkább álljon itt alant amit válaszoltam egymást követő három nap alatt (ennyi időbe telt végignéznem és megválaszolnom egyéb teendőim mellett).

Megnéztem a videót. Megyek végig. Mindjárt bevezetőnek, nem szeretem a hangulatkeltő felvezetéseket, De itt meg különösen disszonáns, hogy a Szakasitsunoka Schiffer felvezetése megy a kommunistázással, MINDENKINEK kommunista gyökerei vannak itt, szóval mérjünk mindenkit ÖNMAGÁBAN, nagyon helytelenítem a magát jobboldalként definiáló "oldal" örökös mutogatását felmenőkre. A másik ami még eszembe jut származásról és LMP-ről Csurka István amikor még a MIÉP létezett és annak főideológusa volt (sajnos szó szerint nem biztos hogy pontos vagyok, a neten meg nem találom) valahogy úgy jellemezte, hogy " csak annyit tudok mondani szinte jószándékúan az LMP most megjelent zsidógyerekeinek, hogy nem addig van az.." Szóval hagyjuk a múltat! A jelen van, ami a jövő kezdete és ha állandóan a múltat boncolgatjuk, elbukjuk a jövőt. TERMÉSZETESEN, ha valaki nem ismeri a történelmet, annak jó esélye van arra, hogy a múlt hibáit a jövőben is meg fogja szenvedni, de a múltban való célirányos válogatás nem történelemismeret.
Schiffer hosszas, többnyire sejtelmes mosollyal kisért első 8 percével sem egyetérteni, sem nem egyetérteni nem tudok, mindez az ő személyes koncepciója utólagos vitája korábbi pártjával. Az első mondat amit értelmezni tudok és egyet is értek vele 8:05-től hangzik el, IGAZA VAN, Magyarországot Magyarországról kell kormányozni, mintha csak magam mondtam volna, akkor szoktam hangoztatni hasonlót amikor sokan Orbán megbuktatását az EU-tól Angela Merkeltől és egyéb csodáktól várják. Magyarországot csak a magyarok javíthatják meg, ahogy rombadönteni is mi tudjuk igazán.
Ez után van pár perce Borvendég Zsuzsának ami ugyancsak abszolút igaz, nincs MA már jobb és baloldal és pontosan, a keleties-nyugatias, a népi-urbánus, globalista-nacionalista stb. törésvonalak nem a nem létező jobb és baloldal közt húzódnak. Az ellentét viszont nem akkor kezdődött amikor ő gondolja, hanem sokkalsokkal korábban, már István király is ezzel szembesült, de beugrik még Arany Toldi trilógiájának tán a "Toldi estéje" rész, amikor az öreg Toldi ezzel győzködi a királyt, "Szeresd a magyart/ Ne faragd le, szóla /Erejét formáját, durva kérgét róla/ Mert mi hasznod belőle, hogyha kifaragják/ Nehezebb eltörni a faragatlan fát" ( ezt így fejből, annyira megfogott akkor, pedig vagy 50 éve olvastam) Amikor Schiffer visszaveszi a szót ismét elhangzik a Rákosi által eltakarított baloldal Demény Pál kapcsán ( a másik említett nevet nem ismerem róla nem olvastam, de a Demény könyvét igen) kísértetiesen hasonlít a szituáció a maira, míg akkor a baloldalnak csak a gyalázatos Rákosi maradt a porondon, úgy lett mára az egyetlen jobboldali "hős" az Orbán. AKKOR IS szégyen volt a Hazára (bár komoly mentség volt a szovjet terror) MOST is szégyen (erre nincs mentség)
13:00 Igaz, de a bolsevisták nem maguknak "nézték ki" a bal oldalt, ide rakta őket a történelem és sajnos a magát jobboldalként definiáló oldalnak létérdeke, hogy mindent amit elítélendőnek gondol tuszkolja rá a baloldalra, mert ha netán kiderülne egy balról jövő hazafiság az nekik olyan lenne mint kés a herékbe, hiszen ők meg kinézték maguknak a joboldalt bérletnek, tehát minden ami rossz az csak balos lehet.
14-től mosakodás. Egy csalódott pártvezér magyarázza a bizonyítványát, nem tudom értékelni. A pártpolitika ilyen, harc a hatalomért, nekem se tetszik, de az is benne van az "ilyen"-ben amikor Orbán azt mondta, hogy "ha meg tudod ölni az ellenfelet akkor azonnal meg kell tenned". Hogy Moldovát idézzem, "ha szereted a véreshurkát és a politikát ne nézd meg egyiket se hogy csinálják".
Amit egészen 24-ig hallok az egy olyan történelmi áttekintés, amiből számomra egy dolog jön le, hogy nincs itt olyan aki bűntelen lenne, mind Schiffer, mind Borvendég olyan példákat sorol, ami alapján JOGOSAN lehetne keresztre feszíteni a politikai élet szinte valamennyi résztvevőjét nyugattól keletig. Aki ebből a katyvaszból képes kizárólagos bűnösöket kiemelni az célzatosan szemezget.

24-nél van egy ordas hatásvadászó csúsztatás, mondhatnám hazugság. Amikor Schiffer azt mondja, Gulyás Gergőnek volt Tusványoson egy kiszólása :"nekünk kommunistából is csak a hazaáruló jutott". Bazmeg ez azt jelenti, hogy az intenacionalista Kádár rosszabb volt mint a nacionalista Csaucseszku? Vagy a rendszerváltást mindenféle akadályozás nélkül tűrő Németh Miklós rosszabb volt mint az Edward Gierek, vagy a falmászókra lövető Erich Honecker? Micsoda dicső hazafias tett volt, hogy a kommunista országok legsikeresebbikét a békés föderalista Jugoszláviát tömegsírokkal tarkítva szakította háromfelé a nacionalista kommunista Milosevics! EZ lenne Európa jövője? Egymással harcban álló nemzetállamok? A felsoroltakhoz képest a hatalmához minden, a demokráciával ellenkező módszerrel ragaszkodó Orbán Viktor a legbolsevikabb! Értem én hogy bratyizunk (Gulyás "Gergő") ez itt a pártálamTV, de ezt nemcsak vakok és süketek nézik. (de igen, SOHA eszembe nem jutott volna végignézni, PLÁNE figyelmesen végignézni, ha TE nem hívod fel rá a figyelmemet.

27-nél Borvendég elkezd azon filozofálni, hogy az összes posztkommunista országnál nem a tőkekivitel, hanem a tőkebehozatal volt a cél. Nem tudom milyen történész a hölgy, de matekból tökhülye. MILYEN expotálható tőke és ami ennél is fontosabb, versenyképes technológia, lett volna amivel nyugatra lehetett volna vonulni meghódítani a piacokat? Most megy itt a következő percekben a tudományos halandzsa, de a kapitalizmust csak külföldi tőkebehozatallal lehetett kezdeni. Már érzem mire fog kifutni a beszélgetés, megelőzöm. Leszarom, hogy mit csináltak más országok. NÁLUNK az történt, hogy a helyzetben lévők szétlopták amit lehetett. Kik voltak helyzetben? A pártállam káderei. (Meg mindenki más aki hozzáfért. Társasházi szomszédom egy kereskedő cég pénzügyi igazgatója kicsit se kommunista, elmondta, most azon ügyeskedik, hogy minél sz@rabbak legyenek a számaik, mert annál olcsóbban vásárolhatja meg társaival a céget.) DE az osztásnál a kerekasztalnál ott volt az összes feltörekvő ellenzéki is. És az első nemzeti kormány a jobboldali Antall kormány volt és ne felejtsük, amikor nyafogtak a sajátjai, mit válaszolt? "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Az hogy Schiffer itt UTÓLAG az egész szarkupacból elkezdi kipiszkálni ami neki személy szerint, meg azoknak akik ezért idehívták teszik, ezzel nekem semmi bajom. Szólásszabadság van. Csak épp nem ez a kizárólagos valóság, ez az abból való célzatos szemezgetés mindazok számára akik hajlandóak a dolgokat csakis egyféle szemüvegen keresztül nézni. Szóval NEKED szól az elemzés aki hittel olvasod, én meg MINDEN elemzést kritikával.
29-nél Borvendég belebonyolódik egy elég nehezen értelmezhető titkosszolgálat, nemzetközi hálózatok, maoista ideológia stb fejtegetésbe, maga is érzi, hogy vékony jégen táncol, bár Pesti TV, de mégse lehet zsidózni márcsak a Schiffer miatt se, próbálja kihegyezni a dolgokat a házigazda TV céljai irányába, de elég nehéz neki világosan beszélni, nem is elemezném, nézd el nekem, mert mondaton belül mond ellentmondásokat. Azért azt megjegyzem, hogy 30-nál elkezdi mentegetni az értelmiségi naiv jobboldaliakat, a "népieket" akik quasi nem voltak jártasak a rafinált bolsevik baloldali technikákban. Nos EZEK a jobboldaliak MA már a környékén sincsenek a FideszKDNP bolsevik tömörülésnek, hol van már Orbántól egy Chikán Attila, Mellár Tamás, Elek István, vagy egy Sárközi Tamás? (OK utóbbi már meghalt, de hol lenne?)Orbán hatalmát a vazallustermészetű, agyatlan Kósára, Bayerra, Deutschra, gerinctelen Navracsicsra és a megvesztegetett és/vagy megfélemlített és/vagy ostoba és/vagy mindent leszaró szavazóka építi, meg azokra akiket a múltban valami sérelem ért és nem tudnak rajta túllépni. Mert annakidején a származása miatt nem tanulhatott, mert kitelepítették, mert elvették a kis boltját, műhelyét, földjét, ha nem neki akkor az apjának és NEKI EZT MOST muszáj valakin megtorolni, akire egy magát nemzeti színekkel álcázó bolsevik maffiózó rámutat, hogy "Ő VOLT! Ő AZ!". Vagy ha nem ő, akkor az apja. Vagy ha nem az apja, akkor az apósa. Vagy ha nem az apósa, akkor is olyan gyanúsan néz ki. Nekem pl ilyen gyanúsan néz ki a fekete Győr András, tisztára a fiatal Orbán, a csapata is olyan mint a Fidesz volt aztán látjuk mi lett belőle pfejj!..(VICCVÓT!)

Bazzmeg! MEKKORA IGAZSÁGOT mond ki a Schiffer 34:34-nél. Idemásolom: "A leghatékonyabb módszer, hogyha megúszod, hogy egy elvi vitát le kelljen folytatni..... nem elvi vitát folytattak le az urak, elvtársak, hanem egyszerűen fel kell tenni rá a bohócsipkát és nem kell vele foglalkozni. BOLOND"    Mit csinál Orbán? Kiáll egy TV vitára? Egyáltalán hajlandó egy nem vazallus riporter kérdésére válaszolni? EGYÁLTALÁN oda engednek hozzá bárkit is, aki nincs neki felesküdve és nincs pórázon? A parlamentben meg ahol nem lehet kitérni a kérdés elől, maga helyett odaküld egy Dömötör Csabát, Hoppál Pétert, Halász Jánost, Rétvári Bencét, aki a konkrét kérdésre nem mond semmit, hanem a kérdezőt elkezdi bohócozni. Na persze ez a pesti TV, itt nem csap le a félmagas labdára az ifjú műsorvezető ( de ismerős a KISZ-es polklubos időkből), csak egy kicsit rosszabb, akkor azért időnként voltak igazi kérdések és nem röpült az állásából aki feltette őket. Itt nem merné megkockáztatni. Bár a Mester Ákos azért kikerült a saját műsorából amikor odarakta az üres széket a posta vezérigazgató helyére, na ezért utáltam AZT a rendszert és ezért utálom a mostanit, mert még olyanabb lett mára. De MONDJUK OKÉ, ez egy magán-TV. De a mindnyájunk adójából fenntartott Köz(hehe) TV-ben, rádióban sem hangozhat el más csak a direkt kormánypropaganda. Mégiscsak jó ez a műsor itt.... már persze ha az ember gondolkodóként és nem hívőként hallgatja.
38:40 Schifer a '80-as évekről, nem hangzik el expressis verbis, de azzal vádolja a nemzetietlen baloldali mainstreamet, hogy az ment, hogy "minden amit mi előállítunk az hasznavehetetlen, ami meg nyugatról jön az jó" ...Ja. De az okos nép nem dőlt be a kommunista propagandának, azért akart mindenki Zsigulit venni, mert tudták, hogy a Mercedes sz@r . András EZ bullshit. Még akkor is, ha sejtelmes sokattudóan mosolyogva, magabiztosan hátradőlve adod elő... akkor is az. Ezután jön egy kis álkérdezés, "lehetett volna e.." A történelemben ez a legfeleslegesebb kérdés. Persze hogy lehetett volna! MINDNEN lehetett volna, de, EZ történt. Pontosan mi is? Akik csinálták a történelmet erre voltak képesek, akik elszenvedték azok is, akik helyzetben voltak a saját érdekeik szerint cselekedtek, a Nemzetre meg nagyjából mindenki magasról sz@rt, aki meg nem, az beledöglött, ahogy a Krassó György, meg a Csengey Dénes, meg a Solt Ottilia és még sokan mások, minden "oldalról".
Borvendég 40-től csak kinyögdécseli a frankót, lefordítom. EZ TÖTRÉNT, UTÓLAG NEM LEHET RAJTA VÁLTOZTATNI. Azt meg én teszem, hozzá, teljesen felesleges rajta rugózni, a történelmet megváltoztatni nem lehet, elemezni érdemes, de nem úgy, hogy a rendező elv, MA kit akarok a célzatos szemezgetés bunkójával fejbeb@szni, mert a bunkó itt is "elsül" visszafelé is. A cél a jövő. ÉN ezt írtam pár napja és 2000 halottal korábban a Gyurcsány Ferenc Fb. oldalára.
"Miért jobb a Gyurcsány mint az Orbán? (pedig nem a szívem csücske, NAGYON NEM, azt rohadt nehéz megbocsájtani neki, hogy személy szerint neki köszönhetjük Orbánt) Mert NEKI a századrészét se nézik el még a sajátjai sem mint 2 millió magyar a felcsúti csirkefogónak. Orbánnak elnézik, ha a tányérjukra sz@rik, megeszik desszertnek. Ha a Fletó az a kalapács amivel be lehet verni a szöget Orbán koporsójába, ÁM LEGYEN! Nekünk ez jutott. Nem kell hogy szép legyen, nem kell hogy szívjóságból kormányozza ő vagy más jól az országot, nekem elég ha azért, mert be van sz@rva, hogy ha lop, ha hülye πcsánrúgjuk. Orbán nem fél, mert tudja, hogy megbabonázott, megvásárolt, megfélemlített elég magyart határon innen és főleg túl, hogy BÁRMIT megtehet velük. És azért kell melózni de nagyon, hogy az egyesült ellenzék kétharmaddal verje a feudálbolsevik állampártot, mert akkor mindaz könnyűvé válik, ami szinte megoldhatatlan sima többséggel. Ne feledjük mit rombolt a Fidesz és felszopópártja a KDNP ellenzékben! Elég csak a két gombóc fagylalt árú vizitdíjra gondolni, amit lenépszavaztatott a hülyéivel és ezzel megakadályozta az egészségügy reformját mindjárt az elején. Következmény, most épp 23000 koronavírus halott. Nem mondom, hogy mind megmenthető lett volna (bár Orbán azt ígérte, emlékezzünk, "aki megbetegszik meg fogjuk gyógyítani"), de az ugyancsak Orbán szerint "mintaország" Ausztriában csak 7000 halott van és napi 50 alatt a halottak száma azonos népeségszám mellett."

De nem nézek több Pesti TV-t, mert nagyon fárasztó, a dumájuk célzatosan minimum hamis, gyakran csúsztatnak és hazudnak, kivéve amikor még gusztustalanok is (Bayer).  Ha látom hogy patája van meg szarvak vannak a fején és kénköves bűzt áraszt, mi a fenét nézegessem naponta hogy hátha mégis tehén?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr5316506100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whale 2021.04.20. 19:35:55

Wow, te a egy hős vagy! Én ezt (ilyen) szemetet már vagy 8 éve nem vagyok hajlandó nézni/hallgatni/olvasni.
süti beállítások módosítása