Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.
  • littke: Hat ezek szep kepek. (2024.04.06. 19:08) Szombat.
  • A Tengerész: @KAMA3: Az valóban mese habbal, hogy ilyen egyszerű szerszámmal le lehetne feszegetni a deszkákat.... (2024.04.04. 01:34) Kedd.

Linkblog

Péntek.

2013.06.21. 06:14 :: A Tengerész

Qrva macska felvert az éjjel, nappal döglik éjjel pattog, nem igazán tudtam elaludni, zörögni még nem lehet irkálok, Emailezek. A napokban kaptam ezt. Elgondolkodtató,

Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem, de a közelmúltban megbuktatott egy egész osztályt . 

Miért? Azért, mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care" szociális program nagyon is jól működik. Nem lesz tovább szegény, sem gazdag, sőt, mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát. 

A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet, és majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Mától fogva csak összeadjuk mindenkinek az osztályzatát, és a végén mindenki egy átlagosztályzatot fog kapni. Jó? Így majd meglátjuk, kinek lesz igaza a végén. Az osztályban mindenki beleegyezett. A legjobb osztályzat az 5-ös, és a legrosszabb az 1-es lesz. 

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok, akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult, az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával azok a hallgatók, akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták, hogy akkor ők minek igyekezzenek, és ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett. 

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult, és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve, és mindenki megbukott. 

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyanilyen módon alapszik, és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap. 

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat: 

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod. 

2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztosan valaki másnak kellett megdolgozni. 

3. A kormány senkinek nem tud adni semmit, addig, amíg előbb azt el nem veszi valaki mástól. 

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod. 

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét állandóan arra költi, aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad. 

Ezt már én teszem hozzá,  nem vagyok benne biztos, hogy a kiindulás helyes, alig hiszem, hogy az Obama care program a szocializmus lenne, amennyire tudom, csak valamiféle szociális háló összetákolásáról van szó, az ellenfelei vádolják szocialistasággal, ahogy mindig minden politikus túloz a jelzőkkel, szóval ezt a történetet valamelyik ellenlábasa találta ki. Viszont ami biztos, a tohonya haszonlesők, mindig másokat hibáztatók sokkal többen vannak, ezért az ő szavazataikra kell gyúrni, a politikusoknak csak ez számít, következésképpen mindig a hülyék fognak diktálni.

20:21 Beindítottam a motort, természetesen pöccre indult, minden rendben, propeller kavarja a vizet, holnap körbenézek odalent a vízvonal alatt. (Hüm... ez a körbenézek olyan képes beszéd, most, hogy az árvízi lezárások után ismét megy az erőműben az áramtermelés, ha lassan is, de áramlik a Kisduna, olyan hordalékos a víz, hogy jó ha 10 centire ellátok majd odalent.)

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr285371689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fantomasyoyo · http://mennyapokolba.blogspot.com 2013.06.21. 08:35:24

Kedves Tengerész!

A tanmese az ezredik szellemes levezetése a problémának. Valóban, a nagy történelmi példák ezt a fenti algoritmust idézik.

Csakhogy.
Vannak szólamok, amik annyira fülbemászóak, hogy szinte lehetetlen szabadulni tőlük.
Ez is egy ilyen szólam.

Hogy a példa nem felnyithatatlan, ahhoz a kulcsszó: az osztályzás.
Vannak pedagógiai rendszerek, amik tudatosan kerülik ezt az intézményt, mondván az ember (a gyerek) ne valamilyen értékelésért, elismerésért, vagy valamilyen büntetés elkerüléséért csináljon valamit, hanem azért, mert az: érdekes. Izgalmas, jó, élvezetes. Egy probléma, aminek a megoldása szép feladat, koncentrációval, erőfeszítéssel. És hogy ez nem papírszagú idealizmus, arra ott van az én személyes tapasztalatom is: saját gyerekeken tapasztalom immár 12. éve ennek a valóságát. Amit, ha összehasonlítok a saját fertelmes iskolai éveimmel, újra és újra nyugtázhatom, a világ nem eleve szar, csak túl sokan gondolják vagy hagyják, hogy az legyen.

Ez utóbbi kényelemre és cinizmusra építi aztán fel a mindenkori hatalom a maga szilárd falait.

Így nagyon nagy utat kell (szándékosan nem a feltételes módot használom) megtenni ahhoz, hogy egy egészen más szemléletű emberiség lakhassa a bolygót.

De ahhoz az ilyen szólamoktól is meg kell szabadulni.

spray 2013.06.21. 09:51:42

Na ezért szar az EU meg az eurobevezetése isten mentsen az eurotol lásd a görög példát adot csak fizetget most meg szarba van Németország meg csak a felit éri
ami 1DM be került most 1€ a fizetés meg a fele a réginek igy jártak a jo tanulok A tegnapi vihar enyülést hozott reggel 19 fok ez már kibirhato Üdv Pali

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.21. 20:34:59

@fantomasyoyo: "...egy egészen más szemléletű emberiség lakhassa a bolygót." Na ezt elképzelhetetlennek tartom. Ahogy én látom, miközben az emberiség eszközei, lehetőségei az elmúlt évezredek során hatalmasat változtak (és ez a folyamat egyre gyorsul), a gondolkodásmódja semmit nem változott. A létfenntartás és a fajfenntartás ösztöne diktálja minden cselekedetünket, a morál csak vacak csomagolóanyag, ami a legkisebb igénybevételtől szétszakad és kilátszik a harcos ösztönlény.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.21. 20:43:26

@spray: "Isten ments az eurotól". Mármint hogy kit, kiket? Merthogy a görögök piszok jól jártak szerintem. Volt 30 jó évük, és most Angela Merkelt fasisztázzák, hogy nem akar nekik még több pénzt adni ajándékba. A németeknek... na azoknak lehet, hogy pechjük van most, bár azt is némete válogatja, merthogy a német bankok állítólag nagyot kaszáltak a görög válságon, ne kérdezd hogyan, nem értek hozzá, csak olvastam.

fantomasyoyo · http://mennyapokolba.blogspot.com 2013.06.21. 21:10:29

@A Tengerész:
Hát igen... Nem lesz könnyű menet :)
De csapataink már harcban állnak.
És menni fog.
Komolyan.

silvermoon 2013.06.24. 20:17:50

NAgyon kell vigyaznod Vilmos nehogy kitudodjon, h van 1 macskad a hajon. Most olvastam a "startlap" ban hogy ha van egy vikendhazad, (azt hiszem a hajo is ilyesmibe sorolando) ha nem kozvetlen csaladtag szunyal Nalad 3500 ft adot kell fizetned / nap. Hogy ez egy macskara vonatkozik-e azt nem tudom biztosan de a magyar adohatosagtol kitellik meg az ilyesmi is. Hogy meg nem all az esz !! A sajat vikendhazadba meghivott barataid utan(ha nem kozvetlen rokonaid) ADOT kell fizess Per kop. Ilyen nincs a vilagon sehol. Ablak vagy kemeny ado meg nincsen? Esetleg ingyen fingani meg szabad?

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.25. 09:04:25

@silvermoon: Érdekes a dolog, de nem a negyvenkettedik "eznemadóámcsakfizetnikell" újabb sarcokat kitaláló kormány agyszüleménye. Bezony! Úgy hívják kurtaxa azaz magyarul üdülőhely használati díj, vagy valami ilyesmi. Már a létező szocializmus idején is volt és van a világon még számos helyen ahogy én tudom. Más kérdés, hogy mindenki sz@rik rá, az önkormányzatok is, amiknek a kasszájába megy, csak ott veszik komolyan és hajtják be, ahol üzletszerűen foglalkozik valaki, vagy egy cég szobakiadással, panzió, kemping, vagy szállodaüzemeltetéssel. Vagy 30 éve fordult elő, hogy Siófokon (akkor még ott állt az akkori hajóm) körbejárt valaki a mólón a Tanácsból és feltűnt neki, hogy a hajókon jön-megy a nép, na az a brilliáns ötlete támadt, hogy akkor azok a vendégek akik nem a tulaj retyerutyája fizessenek kurtaxát. De nem lett belőle semmi. Ellenőrizni nem lehet, mert éjjel lesben kéne állni, hogy ki az aki tényleg ott alszik, vagy csak benézett egy sörre, szóval egy hülyeség, olyan adó aminek a behajtása többe kerülne mint amit hoz a kasszába. Ráadásul ki a "családtag"? Élettárs az az? Vagy csak a törvényes férj, feleség? Kéznél kell lenni a házasságlevélnek, vagy ha csak behozok egy csajt és azt mondom, hogy a feleségem akkor elhiszik? MINDEN állam hülye többé kevésbé, olyan törvények jogszabályok dzsungelében élünk amiket igazságtalan, ostobaság, vagy egyszerűen lehetetlenség betartani, de ami nálunk van az valóban csúcs. De nem most kezdtük, ebben hagyományaink vannak abból a rendszerből amikor az volt a fő cél, hogy az egyén szabadsága maximálisan be legyen korlátozva és bárki akire a hatalom megharagszik, legyen bár amúgy mintapolgár, fülöncsíphető legyen, mert megszegett valami szabályt. Eleve sz@rban vagy ha van állásod, bejelentett lakcímed, rendszámos járműved, netán adót fizető vállalkozásod, mert korlátlanul büntethető vagy. Ha viszont maffiózó vagy, nincs a neveden semmi, meg nem találnak, még ha ott virítasz a szemük előtt, akkor se, mert nem erre van a rendszer kialakítva. Lásd a "rendőrség előtt jól ismert bűnözői körök"-et. Mindig felkapom a fejemet, ha olvasom, hallom a médiában. Mi??? Ha jól ismertek akkor hogy lehet, hogy még szabadlábon vannak? Szóval amit írtál az a rothadó állam testén egy fekély, egy olyan tünet ami mint a jéghegy csúcsa, jelzi, hogy alant hatalmas anomáliák vannak.

silvermoon 2013.06.25. 13:13:20

@A Tengerész: Ez bizony eleg szomoru. Anno nekem is volt gardonyban egy szep kis nyaralom es bizony voltak nagy bulik es sok haver, volt ugy, h oszejottunk vagy 30 an is. Meg jo, h akkoriban senki sem tudott errol a torvenyrol. MAr kedtem remuldozni mert ha en jovore hazamennek akkor bizony egy ex baratnom altal felajanlott nyaraloban laktam volna kis csaladommal. Milyan erzes ugy lefekudni este, h esetleg "rajtakapnak" h ott alszunk es csalonak nyilvanitanak vagy szegeny jotevonket alapossan meg adoztatjak.Ujabban egyre tobbet gondolok arra, h biztos hogy haza kene mennem? Azt a kis nyugdijjat is el kene inteznem ami meg jarna nekem de nem vagyok benne biztos, hogy megeri az utazast es a vele jaro nyugoket. Ki tudja meg a vegen kitalaljak, h par millioval meg en tartozom egyeb okok miatt amikrol fogalmam sincs.HA az embernek van egy rendesen bekeritett nyaraloja es bezart ajto mogott alszik akkor az ellenorok at masznak a keritesen es rad torik az ajtot , NAMOSTMEGVAGY TE ADOCSALO ? VAgy megvarjak mig felebredsz es addig ott allanak a hazad elott? Ahogy irod nem erdemes "rendes embernek" lenni. A tavalyi gulyasparty-t vagy halaszle fozest Ti is megusztatok pedig voltatok egy paran. Az is adocsalas volt esetleg? Az ember temerdek nyuggel bajjal felepit egy kis nyaralot maganak, h a hetvegeken ki pihenje a gondjait es ott sincs nyugta.Azt hiszem megis ujra elindulok panamaba az indianok koze. 1 dollarert kapsz toluk egy zsak halat vagy fel mazsa mindenfele gyumolcsot es hire hamva sincs semmifele adonak vagy sohivatalnak.Az agyadat se mossak mert nincs TV. Lehet, h ez a paradicsom? Vagy a jovo bekeszigete?

halaloszto 2013.06.25. 14:38:26

@silvermoon: azert ez nem ilyen egyszeru. vannak komplett falvak, ahol alig van allando lakos, viszont sok a nyaralo ingatlan. Vannak utak, kozvilagitas, rendorseg, orvosi rendelo es egy csomo minden, amit a nyaralok hasznaloi hasznalnak. Viszont nincs allando lakos, aki ott fizetne adot, hiszen ingatlanado nincs. Igy mibol legyen bevetele az onkormanyzatnak? Logikus hogy a nyaralokbol, nem? Napi parszaz forintrol (1-2 dollar) beszelunk fejenkent.

Vajk

csaba03 2013.06.25. 17:08:08

@halaloszto: ezekben a falvakban van is ingatlanadó (kommunális adónak hívják), üdülőövezetben általában 10 szerese annak, amit az állandó lakosok fizetnek.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.25. 17:40:02

@silvermoon: Azért a helyzet nem olyan borzalmas. Balatonudvariban építettem a házamat, sose piszkált senki, pedig volt néha vendég, de nem fizetős, szóval tényleg baráti és nem üzleti kuncsaft. Praktikusan úgy megy a dolog, hogy az önkormányzattól időnként körbejár valaki és ha látja az udvaron sorban parkoló idegen, pláne külföldi rendszámú autókat, minden héten másokat, akkor rákérdez, hogy ugyanmá melyikkel melyik családtag jött látogatóba? Ha te odamész a barátod házába lakni a feleségeddel barátnőddel és egy autó áll az udvarban, a kutya nem fog veled törődni.
@halaloszto: Nemúgy van az! Ahol kevés az állandó lakos, ott eleve nincs rendőrség, orvosi rendelő, meg egyéb firlefranc. Viszont a helyi önkormányzatban szavazati joga csak a helybenlakók által választott lépviselőknek van. És így történhetett meg, hogy megszavazták, hogy a nyaralók tulajdonosai egyik évről a másikra fizessék a korábbi ingatlanadó tízszeresét, míg a helybenlakók adómentességet élvezzenek. És még azt is megszavazták, hogy nyaralóba állandó lakosnak ne jelentkezhessen be senki.

silvermoon 2013.06.26. 01:34:39

@halaloszto: Kisse meg nyugodtam bar en ma tegnap azt olvastam, h fejenkent 3500/ ejszaka az ado es voltak vagy tizen valahanyan. NA az mar nem semmi. BAr oszinten bevallom valahogy nem erzem biztonsagosnak a "hazamenetelt". MA azt is olvastam, h rengeteg uj torvenyt fognak jovahagyni a napokban. Mit tudom en miket. Lehet ez valami felesleges rinyalas de en piszosul utalom az adoszedoket.A 80.as evekben teherfuvarozo voltam es kotelezni akartak a CB radio hasznalataert fizessek valami ezer Ft-ot havonta. Be mentem szemelyesen az irodaba es meg kerdeztem-Ti fingottatok az etert hogy ezertg adot akartok kapni. HAt en nem fizetek! Es akor mi lessz?- Erre nem tudtak valaszolni es en nem is fizettem 8 evig egy kurta vasat sem nekik.MAniakusan irtozom az adoktol. Lehet ez valami betegseg?

silvermoon 2013.06.26. 01:36:44

@A Tengerész: Kisse megnyugtattal. Tudod nagyon hamar felkapom a vizet es ha meglatok egy olyen simlis adoszimatolot hat lehet elszakad a cerna.

teddybear01 2013.06.26. 02:29:48

@silvermoon: Minden állam ott húzza le az alattvalóit, ahol tudja.

Ami pedig a hazai helyzetet illeti, egyelőre úgy néz ki, hogy Orbán fog jövőre nyerni, de nem akkora százalékkal, mint legutóbb. Ettől függetlenül a parlamenti túlerő az meglesz, legfeljebb a Kdnp mellett a Jobbik is kelleni fog, némi további vesztegetéssel. Az eddigi működése alapján aztán ebbe belefog dögleni az ország jelentős része.

Amennyiben Orbán megbukik, akkor sem lesz jó, mert megint ránk szabadítja a szélsőjobbos csürhét, mint 2006-ban. Gyújtogatás, utcai zavargások, boltfosztogatások, tüntetések, stb....

Szóval jobb lesz kint kibekkelni a választást, ha meg szavazni akarsz, keresd meg a legközelebbi követséget.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.26. 06:38:45

@teddybear01: Nagyjából tökönragadtad a lényeget. Minden közvéleménykutatás a Fidesz győzelmét extrapolálja a felmérései alapján. Mondjuk a fiúk ebben még nem biztosak, ezért gyorsult fel a klientúra zsebeinek tömése (ez még fokozódni fog szerintem, érdeklődve várom a trafikok a Közgépközpénzek, a termőföld után mit tömnek a zsebükbe még ) és az agymosás a közmédiában. De lehet hogy csak a vérükben van, az egész létező szocializmusban csak erre vártak, hogy végre ők lopjanak. Szóval ha nyernek, bár nem lesz kétharmad, tehát az egy éjszaka kitalált és másnapra megszavazott törvénykezésnek vége, azért tovább fognak kártékonykodni. Ha netán kis többséggel nyer a rózsaszín blokk (akiktől amúgy szintén nem sok jót várok ha ugyanott folytatják ahol 3 éve abbahagyták, teszefosza határozatlanság mellett szemlesütve lopkodás, én még a Bokrostól remélnék valami értelmeset, de hát ő egyedül senki)akkor valóban kezdődnek elölről a zavargások és minden lehető(és lehetetlen)séget meg fognak ragadni a rombolásra, mint a homokozóban, ha nem tudok várat építeni magamnak, a tiedet is lerombolom. Szóval sok jónak nem nézünk elébe.

Gáz Géza 2013.06.26. 10:09:45

Én ebben az az ügyben csak Dolores Ibarurit Idézhetem " No pasaran" -Nem törhetnek át. Sajnos a nem Franco, áttört.

silvermoon 2013.06.26. 13:08:10

Nem tudom elkepzelni hogyan lehet az, h mindenki tudja ,ez a kormany csodbe viszi az egesz orszagot es megis tobben szavaznak ra.?? En ugy erzem ezt csak magyarorszagon lehet megcsinalni. Probalnak meg ugyanezt a merges romanoknal vagy cseheknel. Repulne a kormamy mint a kacsamadar...! Remelem egyszer csak felbukkan a semmibol egy eletkepes tarsulat aki sziven viseli ezt a szetnyuzott orszagot. En nem valaszthatok mert nem vagyok tisztaban a teljes helyzettel es nem elek ott. Hogyan jonnek en ahhoz, h en mondjam meg mitol szenvedjenek azok akik ott elnek. Ezt nem is lenne szabad meg engedni.Hogy ez is lehetseges ez is a "harpagon" kormany simlis muve.

teddybear01 2013.06.26. 14:25:59

@silvermoon: Ezen már én is sokat gondolkodtam.
Egyrészt te kimaradtál abból a masszív gyűlölet-propagandából, amit gyakorlatilag 2002-után folyamatosan tolnak a jobboldali(főleg az Orbánhoz köthető, vagy őt támogató) média önt ránk ezerrel. Ez még a többé-kevésbé tisztességes embereket is befolyásolja. Nem véletlenül bérelték fel Orbánék azt a new-york-i, buzeráns, zsidó ügyvédet...Aki ennek a piszkolódó propagandának közgyűlölt specialistája.
Ezért libáznak, ezért köpködnek.

Másrészt itt vannak a szokásos jobboldaliak is, akik mindennél fontosabbnak tartják a "kommunisták" elleni harcot, még a saját zsebüknél is fontosabbnak.

Aztán ott a dolgokba belefásult, minden illúzióját elvesztett nagy többség. Ha megnézel pár köztéren készült fényképet valósággal süt az emberekből a közöny, a rosszkedv. Velük nem sokat lehet kezdeni, mert egyszerűen nem fognak elmenni szavazni.

A másik fő baj, hogy az "ellenzék", igen komolyan meg van osztva, és ahelyett hogy minden erejükkel Orbán leszavazására koncentrálnának, egymást marják, és már most a zsákmány felosztásán harcolnak. Pedig még úgy néz ki a papírforma, hogy nem fognak győzni.

Tulajdonképp teljesen alkalmatlan mindkét fél a kormányzásra, de nincs több.

Szvsz. én Orbánon kívül bárkit elfogadnék, mert az elmúlt három évben én rosszabbul éltem, mint az "elmútnyócban". A kisebbik rossznak tartom a változást, mert én csak egy közönséges ember vagyok, és abból kell élnem amit meg tudok szerezni...

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.06.26. 19:44:10

@silvermoon: Nézd az emberek nagyrészénk éppencsak annyi esze van, hogy nem ül be háttal a moziba. Ezek eleve alkalmatlanok analizáló gondolkodásra. Aztán vannak a valamivel okosabbak, akik rossz tapasztalatokat szereztek (velem együtt) a "létező szocializmus" alatt, és bedőlnek annak a,lassan már a konnektorból is folyó sikerpropagandának, amit a Fidesz uralta média sulykol beléjük. Az emberek ha amúgy nem szeretnek, vagy egyszerűen képtelenek a tárgyilagos gondolkodásra, csak a hit az ami él bennük, nem tudnak szembenézni azzal, hogy a bálvány nem az amit reméltek, hogy ugyanolyan csaló szemfényvesztő tolvaj akitől sorsuk és nemzetük jobbulását remélték, mint akiből kiábrándultak, sőt sok tekintettel még rosszabb. Idézem Moldovát mi volt a véleménye Horn Gyuláról, akiről a baloldali szavazatok reményében most a Fidesz is visszafogottan nyilatkozik, pedig ha volt kisformátumú kommunista akkor ő az volt.
"Az 1994-es választásokon az emberek azt tételezték fel az MSZP nevébe foglalt „szocialista” jelzőből, hogy Horn Gyula és csapata Kádár szellemiségét viszi majd tovább, és a korábbi szerény, de megbízható jólét visszatérését várták tőle.
Ezt a neki tulajdonított eszmei örökséget Horn nem tagadhatta meg nyíltan – ha megteszi, szavazók százezreit veszítette volna el. Nem tiltakozott, sőt néha rá is játszott erre az asszociációra egy-egy nyilvánosan elhangzó, alig-alig kódolt kijelentéssel, felvállalta 1956-os karhatalmista „pufajkás” múltját, alkalomszerűen említést tett a testvérbátyjáról is, akivel fasiszta orvlövészek végeztek a felkelés vészterhes napjaiban.
El kell ismernünk, Horn nagy fába vágta a fejszéjét, mikor megpróbált Kádár János mellé fellépni a Történelem képzelt alapzatára. Mindenképpen tudatában kellett lennie annak, hogy fényévekkel marad el nagy elődjétől.
...
Nehéz volna kihüvelyezni Horn Gyulának Kádár Jánosról kialakított véleményét és annak változásait az idők függvényében. Politikai pályafutása elején, még a pártállami évtizedekben kevés olyan funkcionárius akadt, aki Hornnál buzgóbban kereste volna az első titkár kegyeit. Szemtől szembe a magyar történelem kimagasló alakjának nevezte, és személyét magával a párttal azonosította. Kádár János köztudomásúan gyűlölte a hízelkedést, egyszer nyilvánosan is ráförmedt Hornra:
– Mit protezsál maga engem?!
A továbbiakban Horn visszavett ebből a lendületéből, de továbbra is megragadott minden lehetőséget, hogy bent maradhasson Kádár János „bűvös eszmei udvarában”. Ebbeli szándékában nem csak hivatali karrierjének egyengetése vezette, Horn, mint a maga módján és szintjén tehetséges ember, felismerte, hogy a párt vezetői közül egyedül Kádár Jánostól sajátíthat el valóban fontos politikai módszereket és eszközöket. Biszku Bélától vagy Komócsin Zoltántól aligha lett volna mit tanulnia.
Bár nem tartoztak egy „súlycsoportba”, Horn gyakran próbálta utánozni Kádárt, a politikai egyensúlyteremtés, a kis lépések, kompromisszumok taktikájának mesterét. Megjegyzendő: kevés sikerrel. A maga elé állított példa szorosabb követését a jellembeli adottságok közötti differencia is gátolta.
A higgadt Kádár Jánostól távol álltak az önérzeteskedő megnyilvánulások, lehetőleg elkerülte a „drámai szcénákat”. Titkára alig három-négy olyan alkalomra emlékezett, mikor az első titkár annyira felemelte a hangját, hogy átszűrődött irodája párnázott ajtaján. Horn viszont minden valódi vagy vélt sérelméből kabinetkérdést csinált. Teniszpartnereitől tudjuk, hogy képes volt magából kikelten vitatkozni azon, hogy egy-egy ütése „csípte”-e a vonalat.
...
A személyét érintő kritikáknak még a lehetőségét is igyekezett kizárni. Idomított újságírók falkájával vette körül magát, megkövetelte tőlük, hogy folyamatosan és feltétlenül álljanak a rendelkezésére – a magyar zsurnaliszta társadalomban egy ilyen fajta szervezés csak pénzkérdésnek számít."

Nos, ezt már én teszem hozzá, ugyanazok akikről Moldova ezt írta "Az 1994-es választásokon az emberek azt tételezték fel...a korábbi szerény, de megbízható jólét visszatérését várták tőle." ugyanazok a "fülkeforradalmárok" akik csalódtak a szocikban és tartoznak maguknak azzal, hogy most 2010-ben végre "kinyílt a szemük". Mert ne képzelje senki, hogy a Fidesz az elsöprő győzelmét a saját programjának köszönheti. A Fidesz a győzelmét a szocik tehetségtelen kormányzásának köszönheti, Orbán kezet csókolhat Medgyesinek és Gyurcsánynak, Bajnai csak csődmenedzser volt a végén és még ő csinálta a legjobban. A Fidesznek nem maradt más hátra, mint az állampolgárok megbízható gondolkodásundorából származó hitére gyúrni, a cukrászvégzettségű, tehát bizonyára szélestudású Fidesz arc Zsigó Róbert most éppen a Bajnai többször megcáfolt bűnös múltját rakja össze a közmédiában egy Ausztriában bejegyzett céggel amiben részes, azt sugallva a hívőknek, hogy "odalopta a libák árát". Ez a politika sajnos győzelemre van ítélve, a háborút megnyerő államférfi Winston Churchillt ugyanilyen poulista maszlaggal verte meg Clement Attlee, hogy 6 év múlva belebukjon.
süti beállítások módosítása