Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm. Sokmindent csináltam...vagy legalábbis TÖBB mindent. De bármit is, mindig igye... (2024.05.07. 22:46) Kedd.
  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.

Linkblog

Szombat.

2013.03.16. 20:41 :: A Tengerész

Egész nap nyomtam a műhelyben a munkát. 20 darab van készen és alaposan előre haladtam további 17-el. 

Magyarázkodik a TV híradó az 1-es csatornán főműsoridőben. Annyira zokon vették, hogy az Index ezt írta róluk, kopyzom:

"A közszolgálati tévécsatornáknak, az M1–M2–Duna-triónak hivatalból kellett volna tájékoztatnia az embereket az extrém időjárásról és a hóban rekedők helyzetéről. Ez nem történt meg csütörtök éjjel sem, péntek délelőtt pedig csak ritkán és rendszertelenül jelentkeztek, délután 4-ig képtelenek voltak összeszedni magukat." http://index.hu/belfold/2013/03/16/katasztrofa_minden_fronton/

Perceken keresztül mutogatják a korábbi bejátszásaikat, széljegyzetben mutogatva, mikor és mit mutattak a hóeseményekből. Közben az összes hírműsor teljes műsoridejét összeadva azt sugallják, mintha MINDÖSSZESEN ennyi ideig tájékoztatták volna a témáról a nézőket. És a végén még  van képük Mikszáth Kálmánt idézni, hogy "Hazudni pedig nem szabad". Egy kukk nincs persze benne arról, hogy ezen bejátszások nagyrésze du. 4 után volt és csütörtökön valóban semmi hírt nem adtak arról, hogy mi van az utakon. Azt kell mondjam az Indexnek 100%-ig igaza van. Az állami TV Rákai Filippel az élen magas szintre vitte az agymosás kormánypolitikáját. Hányhatnékom van a közmédiától.

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr225138571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maramu 2013.03.16. 23:34:03

KEDVES TENGERÉSZ!
Valaha, régen azt hittem, hogy sok minent megtudok majd ITT a hajózásról, hajóépítésről ( sokáig úgy is volt!!), de amit az utóbbi időben művelsz , az fertelmesen udorító!
Sajnálom!

maramu 2013.03.16. 23:39:05

A hajósokhoz, és a hajózáshoz MÉLTATLAN!!!!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.16. 23:54:00

@maramu: Kedves maramu! Sajálom, hogy így gondolod. Továbbá különösen azt sajnálom, hogy nincs senki itt (vagy bárhol máshol, ahol az aktuálpolitikáról véleményt nyilvánítok) aki ellenérveket hozna fel, cáfolva azt amit írtam. Hogy ebben meg ebben tévedek, mert ez és ez nem így van. De ilyen még véletlenül sincs. Hol egyszerűen kunbéla vagyok, hol undorító. Ezek nem érvek. Hidd el én örülnék a legjobban, ha valaki tételesen megcáfolná amiket én hibásnak gondolok. Ha valaki végre felnyitná a szemem. De te komolyan gondolod, hogy attól, hogy azt írod fertelmesen undorítóak a megállapításaim a homlokomra csapok, hogy jéé, mekkorát tévedtem? Hogy milyen undorító az, hogy leírom azt amit igaznak vélek? Amit eddig se itt se máshol senki cáfolni nem tudott, csak azt tudta legjobb esetben leírni, hogy háát...igeeen, de ő mégis hisz benne, hogy majd jobbra fordul. (Jaj ez is de ismerős. "Elvtársak legyünk türelemmel!Ezek a kezdeti nehézségek. A növekedés nehézségei stb stb") Majd kiderül a végén, csak várjuk ki. Tudod velem és a hazámmal senki ne kísérletezzen, mert én már ezt egyszer átéltem és túl jó emlékezőtehetséggel vert meg az Isten, hogy ne vegyem észre, ILYEN MÁR EGYSZER VOLT. És a legeslegeslegjobban azt sajnálom, hogy nem tudok békésen a hajó dolgaira és a választott életformámra koncentrálni és arról írni, mert EZ kiüt a kerékvágásból. Szóval ha lehetne pár érvet könyörgöm, mert ez eddig cimke, amit nem ragasztok fel.

csaba03 2013.03.17. 08:50:28

@maramu: na, újabb nord47. Inkább keressetek már magatoknak valami dühöngőt az index címlapon...
Különben én is szívesebben olvasnék már hajózásról, remélem nem kell már sokat várni rá :)
Nesze még egy kis személyeskedés: azért tartalak titeket nagyon ostobának, mert a posztokból egyértelműen lejön, hogy Tengerész nem egy baloldali mszp hívő, hanem csak nehezen tűri és szóváteszi azt, ami szerinte gazemberség.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.03.17. 10:03:36

@maramu: Remélem sok Fidesz fanatikus ült a hó fogságában és szembesültek a fejetlenséggel, tehetetlenséggel és a tájékoztatás teljes hiányával!

A győri Kék Duna Rádió csütörtök éjjel egyfolytában a helyszínről tudósított, az ott rekedteket nyugtatva. Persze az autópálya kezelőt és a hatóságokat ők sem érték el, így maradt a lelki segítség.

Hóhányók:
vizallasjelentes.blogspot.hu/

ICSG 2013.03.17. 12:22:41

Van a Face Book-on egy Szárnyas Fejvadász nevü oldal. Ezt 3 civil hölgy üzemelteti és álláslehetőségeket kínál az érdeklődők számára.
Ez az oldal, ki tudja mikor, átállt a hóban rekedt emberek és a segítségükre induló önkéntesek információinak megosztására. Nagyszerű volt olvasni a sok-sok önzetlen felajánlást és a sikeres segítségnyújtásokról szóló híreket.

Gáz Géza 2013.03.17. 14:27:06

@maramu Tisztelt fiatal barátom! A sok igen kitűnő és okos képességeddel TEKereghetnél pupuTeve utcába mert ott most igazán nagy szügség van rád. Mindenben támogatlak, én már onnan nyugdíjba mentem. Üdv. G.G.

nord47 2013.03.17. 17:58:34

Vili. Valóban rossz vágányon vagy.
A kényszer-szállásod,csak egy ürügy lehet a provokátorok világában! Ez a tákolmány, soha nem éri el a hajósok álmát! A TENGERT!
Szánalmas vagy!!!
www.youtube.com/watch?v=lK5lhAAm0ek
Szebb napokat kívánok nektek!

Kis ember 2013.03.17. 20:10:06

@nord47:
Kedves (?) nord47!
Igazad van, a te hajód sokkal szebb és jobb! A múltkor láttam is a ... hol is? Tudod: annak van a legnagyobb fikázhatnékja, aki semmit nem csinált az adott ügyben. :)
Kedves Tengerész, lassan olyan híres leszel, hogy be kell szerelned a blogba a "tahótlanítok" gombot.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.17. 20:24:14

@nord47: Hehe. Zaklatottnak tűnsz kedves Laci. Ma írtam, hogy továbbra is ÉRVEKET várnék az ellenoldalról. Az, hogy szánalmas módon egy tákolmányt építek ( mondjuk 7 éve megszámlálhatatlan munkaórában ) mindösszesen azért, hogy ezzel magamra vonjam a figyelmet és így a tévtanaimat nagyobb körben hirdethessem azért nem túl életszerű. Fuss neki mégegyszer! (bagoly mondja verébnek, hogy provokátor)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.17. 20:35:33

@Kis ember: Hehe. Itt láthatod nord47 hajóját. sailingha7rw.iweb.hu/ Amúgy van ilyen gomb. Az van ráírva, hogy "Moderálom" De nem használom. Illetve egyetlenegyszer Jobbikbal amikor már nagyon elment monológba, de azt is megbántam és elnézést kértem tőle. Ja meg néha véletlenül melléütök és akkor valakinek a kommentje törlődik, mint legutóbb Grigorijé. Az élet része, hogy amit ránk mér azt elviseljük. Ennyi elmegy.

Kis ember 2013.03.17. 22:00:37

@A Tengerész:
Nahát, ilyen szép hajót épített? :)
Amiről én beszélek, az nem az, amivel te tudsz moderálni, hanem amivel én tudok moderálni, hogy itt kit nem akarok látni.

devton 2013.03.18. 09:34:05

Kár ölnötök egymást. Politikai témában meg végképp felesleges egy átladpolgárnak idegesítenie magát , mivel beleszólása majdnem a semmivel egyenlő. Az elmúlt évtizedek bizonyították ,hogy nem várhatunk semmi jót akár melyik oldalt vagy a holdudvarukat képező civileket nézzük. Az átlagpolgár szívni fog a végén. Ez az egy tűnik biztosnak.
Általában nem értek egyet Tengerésszel sem, de ez az Ő blogja, tehát azt ír amit akar. Scrollozni meg mindenkinek van lehetősége.
süti beállítások módosítása