Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Szerda.

2012.11.28. 20:51 :: A Tengerész

'12 nov.28. 003.jpgTegnap délelőtt kész lett a szék. Gondom volt a kéder bevarrásával, mert a saját gépem nem volt hozzá elég erős, a gumicsónakos Ferinek az ipari gépével varrtam, de annak meg nincs keskeny talpa. Hát...kicsit görbe lett, de ahogy a róka mondja a Kishercegnek: "Semmi se lehet tökéletes". Ülni rajta remek. Aztán elrobogóztam MP-hez aki most jött haza a Ausztráliából, ahol hatalmasat vitorláztak RP hajóján zátonyokkal tarkított veszélyes vizeken. Arrafelé nem sokat vacakolnak a természetes vizeken a kitűzéssel. Ugyanis Ausztrália egy olyan ország ahol úgy gondolják, hogy az állampolgároknak joguk van saját belátásuk szerint eldönteni, hogy mit csináljanak. Ha úgy döntenek, hogy elég ügyesek ahhoz, hogy térképek és saját fantáziájuk segítségével képesek hajózni valahol, ezt megtehetik, az állam nem szól bele a dologba. ha valaki összetöri a hajóját az az ő dolga. Alighanem  azt is gondolják, hogy a rendőrségnek az a dolga, hogy a bűnözőktől védje az állampolgárait és nem saját maguktól. Nálunk ez fordítva van. Ahogy hallom a balatoni bóján, horgonyon, vadkikötőben állás ellen az a legfőbb hatósági érv, hogy fokozottan fennáll a lopás veszélye a hajókról, ami ugye arra kényszeríti a rendőrséget, hogy megbüntesse a hajótulajdonosokat. Hogy netán a tolvajokat kéne megfogdosni az ennél tágasabb kreativitást igényelne, ez szűk keresztmetszet. A napokban alkalmam volt egy "kis ablakon benézni", amit valaki olyan nyitott nekem aki nagyon közelről lát rá az utóbbi évek BM átszervezéseire ( APEH-NAV-TEK-BRFK). Hát...amiket hallottam. Olyan apróságok már fel se tűnnek senkinek, hogy a rohamátszervezések közepette évtizedekre titkosított akták kerülnek éppen ki a folyosóra ahol az gázol közéjük aki éppen arra jár. Ezekután mit várjunk a gyalog(vagy motorcsónakos)rendőrtől, ha a "nehéztisztek" közt is éppen dúl a fejetlenség? Említettem, hogy a lányom gitárját kilopták a Tesco parkolóban az autóból, azt feltörve. "Természetesen" egy hónap múlva kapott egy levelet az eredménytelen nyomozás megszüntetéséről. A Tesco biztonsági kamera képét ugye csak a rendőrségnek adják ki. de azok nem tartottak rá igényt... Még megzavarta volna a nyomozás menetét.

4 éves voltam amikor egy gyerek, velem egykorú, átkiabált a kettővel arrébb lévő ház udvaráról, hogy van e kedvem átmenni hozzá játszani. Volt. Aztán ő is átjött hozzám. Hol barátkoztunk, hol összeverekedtünk (általában én húztam a rövidebbet), de a barátság lett a domináns. Tart ma is. Csete Bandi a legjobb barátom, amikor megelégelték a várost, ahogy én is, ők nem hajóra, hanem Tardos faluba költöztek. Ma náluk voltunk látogatóban, merthogy szép dolog a sok új blogbarát, de a régi barátokat se szabad elhanyagolni. Vonattal mentünk Tatáig, oda B elénk jött kocsival. Még sose voltam Tatán, kicsit sétáltunk a tóparton a vár tövében, klassz a város Tardos falu meg szép nyugodalmas. Ja csakhogy kicsit árnyaljam a Jobbik csodálatos világképét. B-ék szomszédja egy cigánycsalád. A családfő nemrég halt meg, autóbuszsofőr volt, amikor nem a helyi buszjáratot vezette éjt nappallá téve dolgozott valamit a mintaportáján. Szóval nincs olyan hogy cigány, meg zsidó, meg ez, meg az. Hasznos ember van meg káros. Aki tegnapelőtt megszólalt a parlamentben, hogy listázni kéne a zsidókat az pl káros. A numerus clausus PONTOSAN ezzel kezdődött. Az is jellemző az egész "tisztelt ház"-ra, hogy ettől mindenki összefosta magát és senki nem volt (mondjuk párttársa az éppen elnöklő Balczó Zoltán legkevésbé) aki rendreutasítsa Gyöngyösi Mártont, vagy  ahogy időnként Gyurcsányt szokta a Fideszstáb közbekiáltásokkal szekálni, hangosan megjegyezze, hogy mocskos nyilas.

Nagy a zavar arrafelé a fejekben, a hatalmi harc minden emberi tisztességet felülír. A hazugság neve "kommunikációs stratégia", a "nem" tetszés szerint jelenthet igent is (vagy fordítva), ha éppen a pártérdek úgy kívánja. Tegnap vagy tegnapelőtt Gulyás Gergely azt volt bátor közölni velünk, hogy a választási regisztráció mindössze egy percet vesz igénybe. http://www.orientpress.hu/106936 Nos szívesen végigcsinálnék Gulyás Gergellyel egy kísérletet. mondjuk lemennénk BAZ megye valamelyik kis falujába ahol rámutatnék egy 60 évnél idősebb emberre. Mégcsak nem is a helyi falubolondját, vagy vezéralkoholistáját választanám ki, hanem az elsőt aki leszáll a buszról. Óra indul. Gulyás Gergely kap nem egy percet, kap tízet. Persze csak azt az eszközt használhatja amivel az alany rendelkezik. (gyalog, biciklivel a f@szomtudja hány kilométerre lévő "Tanácsba" jelszóért, aztán azzal haza beregisztrálni a neten, persze csak ha van Mari néninek PC-je stb) Ez alatt kell megoldania, hogy a kísérleti alany regisztrálva legyen. Ha nem sikerül, minden további percben adok neki egy akkora pofont amekkorát csak jogosnak gondolok. Kíváncsi vagyok hányat kap, vagy hánynál fáradok el. 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr244932324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2012.11.28. 22:28:09

Gyurcsány nem nagy haverom, de az ördöggel is cimborálok, ha a csuti elsöpréléséről van szó.
A táncoslábú ma a Sándor Palota előtt felszólította Charles Bronson "elnök urat", hogy gondolkozzon, mielőtt pennát ragadna a markába...

Hol van ilyenkor a "pinaszájúnak" titulált maszopos vezéralak? Viszont minden tisztelet Újhelyi Istvánnak. Én is kezdem keresni a sárga kartonlapot, pedig felmenőim között nincsenek olyan származásúak, akiket ezzel jelöltek meg a vészkorszakban...

spray 2012.11.28. 22:49:04

Tatára még akkor jártunk pontosabban a fényes forráshoz buvárkodni mikor még olyan tiszta volt a viz hogy fotozni lehetett a viz alatt ez kb 63-64 be üdv

temtom 2012.11.29. 20:26:14

Nem rokonom, ismerősöm Gulyás Gergely, ezért nem is akarom megvédeni. Más a véleményem a regisztrációról, mint neked, de nem is ez a lényeg. Ezúttal szerintem elfogultan és elhamarkodottan támadt kedved pofozkodni.
Gondoljunk bele, hogy a BAZ megyei, 60 évesnél idősebb úrnak jövő év közepétől 2014 márciusáig sosem kell bemennie a városba. Gyalog, biciklivel, vagy....valahogy. :)
De ha mégis: Fél év alatt legalább egyszer... orvoshoz...rokonlátogatóba... esetleg színházba... vagy csak bicikli-belsőt venni... vagy akármi más miatt. Akkor -ha tavasszal szavazni akar- beugorhat a "tanácsba". Ha így nézzük, akkor talán elég a tíz perc, és akkor nem kell verekedned.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.11.29. 21:02:40

@temtom: Tamás lehet ezt a szerecsent mosdatni. De egyetlenegy kérdésre soha egyetlen pártolója se adott választ az új törvénynek. Miért van szükség a mindeddig regisztráció nélkül kifogástalanul működő választási rendszer megváltoztatására? Hogy akik már regisztrálva voltak, mert lakcím szerint nyilván vannak tartva, azok most mégegyszer nyilvántartásba kerüljenek? Erre nem válasz az, hogy azért szopassuk a már nyilvántartottakat, mert a határon túliaknak is muszáj.(amúgy maximálisan nem értek egyet azzal, hogy aki nem itt él, nem ide fizet adót, szóval aki az állampolgári kötelességeinek nem tesz eleget az a jogokat viszont gyakorolhassa.) Amint valaki annál logikusabb választ tud adni erre a kérdésre mint én, azonnal elfogadom a dolgot. Az én válaszom amúgy az, hogy a szabad választást mint alanyi jogot ami eddig minden további nélkül járt mindenkinek most feltételhez, önkormányzatbajáráshoz, sorbanálláshoz, autóbuszköltséghez, kocsmától való veszélyes eltávolodáshoz köti az szűkíti az alapjog gyakorlásához való hozzáférést. Ez tény. Ez ellen terelés az, hogy "deazegyfordulósválasztásmiattegyszerűbblettaválasztástehátstb", ennek nincs köze a tényhez, korlátozva lett az eddig jól működő rendszer. És sz@rni rá, hogy mi van Amerikában, meg Franciaországban meg a franctudja hol, ráadásul NEM AZ VAN mint amit a Fidesz most kitalált, még ha regisztrációnak is hívják, tehát ez a duma is hamis. Az én válaszom az, hogy a Fidesz abban reménykedik, abban bíznak, hogy a táboruk kitartóbb, megbirkózik a regisztrációval, míg egy rakás lusta tahó aki csak elvánszorgott szavazni és behúzta az ikszet oda akit éppen kevésbé utált, vagy akitől megváltást remélt, na azok most ki fognak esni. És mostanában SAJNOS kevés ok van a Fidesztől remélni bármi pozitívat is. Most már csak egy kérdés maradt, kiből több a lusta tahó, a hívő fülkeforradalmárból, vagy az orbánokráciából kiábrándult fülkeforradalmárból. De ennek semmi köze a demokráciához. Viszont ha a fiúk is elkezdenek ezen agyalni, akkor lesznek még itt komolyabb beavatkozások a választás kimenetelének befolyásolására. Nem lennék meglepve, ha 2/3-al megszavaznák, hogy az MSZP és a DK bűnös utódpárt, tehát betiltják, különös módon a bíróság nem fog bejegyezni alaki hibák miatt új pártot, tehát Bajnai kilőve, leszalámizzák a Jobbikot, mint Rákosi a kisgazdákat, vagy Antall Jóska a későbbi kisgazdákat (emlékszik még valaki a kisgazdatizenhatokra?), a simulékonyabbakat bekebelezik egy "jobboldali blokkba" a többit neonyilasként kizárják, marad ellenzéknek a duplanullás LMP. Vannak itt még távlatok a "demokrácia segítése" előtt.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.11.29. 21:20:35

@temtom: Ja és azt még Te se hiszed el, hogy egy perc a regisztráció. Ha meg nem az akkor hazugság. Ha meg hazugság akkor az MINDIG csúnya dolog. Vagy csak akkor csúnya ha "azok" hazudnak, ha "ezek", akkor nem? A magát jobboldalinak, vagy szimpatizánsnak vallók nap mint nap tettenérhetők a saját oldallal szembeni megengedő, a másik oldallal szemben viszont kérlelhetetlen kritikusságon. (és akkor még nagyon finom voltam, mert jelentős részük fülöncsíphető rasszizmuson és egyéb csúnya dolgokon, elég beleolvasni a kereszténykonzervatív Magyar Nemzet Online kommentjeibe)és ez semmivel sem kisebb bűn mint a másik oldal hasonló szokása. Amíg az IGAZSÁG tetszés szerint értelmezhető, kifacsarható, addig az ország nem lesz különb egy huszadrangú futballmeccsnél, ahol teljesen természetes az, hogy ha látom is, hogy kézzel ér a csapatom hátvédje a 16-oson belül a labdához, de akkor is a k.. anyját a bírónak ha 11-est ítél. És ez A BOLSEVIZMUS. Akinek többsége van annak akkor is igaza van ha nincs. ebbe fogunk beledögleni.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2012.11.29. 23:01:12

Az regisztracijórul:

Akinek nincs zügyfélkapuja, az mehet az okmányirodába. Ugye egy idős ember nehezen mozdul ki otthonról. Hová is kell mennie, utaznia? Mert én nem tudom, hogy csupán a falu polgármesteri hivatalába (a tanácsba :) vagy a 20 km-re lévő kistérségi központba.

Erről annyit, hogy pl. egy 10 ezer lakossággal rendelkező Tiszafüreden a volt Apeh (ma NAV) heti EGY napon tart félfogadást 4 órán át. De elég is ez, mert érdemi ügyintézés nincs, csak iratot vesznek át, mint a postán. Amúgy el kell utazni a megyeszékhelyre Szolnokra, ami ugye elég messze van!

De visszatérve a fészkesfővárosba: okmányirodában egy hétköznapi személyi okmány cseréhez, bármilyen ügyintézéséhez előre időpontot kell kérni. Ez most nálunk Budán 2-3 hét! Mi lesz itt a regisztráció idején? Szelekció. Aki velünk van, az türelmesen kivárja a királyválasztást, a többiek mehetnek a lecsóba...

Mihalik Péter 2012.11.30. 17:06:55

@A Tengerész: 4 vagy 8 év FIDESZ-MPSZ kormányzást demokráciában nem szabadna összefésülni 50 év álbolsevizmusával. Köztudott, hogy az 50-es évektől egészen a 80-as évek végéig pl. Magyarországon a teljes felnőtt korú lakosságból mintegy 700 ezer párttag volt és ez a maximum, persze ezek nagy része se meggyőződésből, hanem karrierből... Ez részben köszönhető az egypártrendszernek is. Hol volt itt többség? Sehol és mégis ők "kormányoztak"...( Ha valaki szót emelt ez ellen= Markó utca, vagy ÁVÓ, Andrássy út) Itt diktatúra volt és kész.A mostani kormány egyértelműen kimondja, hogy leszarja a proletárságot, mert nem ők vezetik vissza újra Európába a magyarságot, hanem a középosztály, akiktől szinte mindent elvettek bár szellemi irányítói voltak a polgárságnak a parasztságnak és a munkásoknak. ( lapátolni mindenki tud, a szívsebésztől kezdve a mérnökig, de egy melós nem fog hidat tervezni vagy aortát operálni). A mostani 2/3-ad valós választási eredmény. Az akkori 1/30-ad forradalmi eredmény. Ma regisztrálunk és választunk, akkoriban nem volt választás, így regisztráció sem. Ha volt valamid, elvették. Ha ma van valamid, leadózod, vagy leülöd.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.11.30. 18:33:05

@Mihalik Péter: Ez mind igaz, de nem tudom hogy mennyiben válasz a kérdésemre. Mit fésültem én össze? AZT az 50 évet nem is említettem. Se többséggel, se párttagsággal, sesehogy. Amikor az idáig jól működő választási rendszert említettem a gengszterváltás utáni 20 évre gondoltam. "...akkoriban nem volt választás, így regisztráció sem. ". Meg banán, meg útlevél nélkül Ausztriába utazás (meg útlevél) se. De hogy a 3,14csába jön ez most ide? Megismétlem. Megmondaná valaki miaf@szér kell regisztrálni(azon kívül amit leírtam, de azt a magyarázatot a Fidesz szégyelli ezért mellédumálnak)

Mihalik Péter 2012.12.01. 08:31:41

@A Tengerész: Vannak benne kérdések, ez igaz, de véleményem szerint a következőkért kéne, vagy kell regisztrálni:
-megszűnhet így a kopogtató cédula gyűjtés, ezáltal a polgár befolyásolása és némileg a csalások is talán csökkennek.
-A kormány előzetesen fel tudja mérni a választók létszámát, így talán olcsóbbá válhat az egész procedúra...
-kiszűrik azokat, akik ad-hoc jelleggel választanak, azaz fingjuk sincsen arról, hogy ki, merre miért...
-A kormány előzetesen meghirdette az alkotmányozási folyamatban való polgári részvételt, szerintem ez is ehhez kapcsolódik. A választó figyeljen valóban oda a lényegre és ne a választások előtti sörvirslis kampányokon döntse el, hogy melyik rendezvényen rúgott be jobban és ezért oda szavazzon...
-Nem utolsó sorban pedig az ellenzéknek is kimondottan jól jön ez a szabályzás. Tudja, hogy kit kell megszólítania a választási kampány során és pedig azt is, hogy hogyan (feltéve, ha a regisztrációnál olyan adatokat is elkérnek,amiből erre lehet következtetni).
-és végül maga a szó is jelent valamit: ha regisztrálok, akkor jelzem részvételi szándékomat előre. Ezt a számot összevetve az alkotmánnyal előre lehet tudni, hogy sikeres lesz-e a választás, vagy újat kell kiírni. Tudom, hogy macerás az egész, de talán tisztábbá teszi az egész procedúrát.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.12.01. 09:36:04

@Mihalik Péter: Na akkor ennek komolyan neki kell álljak. Sorba veszem.
1. A kopogtató cédula attól, hogy átnevezik kopogtató ívvé valóban megszűnik, hasonlóan a Fidesz többi nyelvi leleményéhez, ahogy a tandíjt oktatási hozzájárulássá, a megszorítást nemmemgszortítássá stb nevezik át. De a kopogtató ív semmit nem szüntet meg, sőt, míg a korábbi cédulát csak egy pártnak adhattad, most tréfás kedvedben megteheted, hogy MINDEN kopogtatónak adsz aláírást és kacagsz, hogy hogy örülnek neki, pedig nem adtál semmit. Hogy ez mennyiben hat a csalások ellen...fingom nincs.
2.Hm.. Te is azt mondod "talán". Vajh kiderülhet, hogy lesz olyan körzet ahol senki nem regisztrált és akkor nem kell fizetni ott a szavazatszedő bizottságot? Ez elég hajánál fogva előrángatott indok. Peti tedd a szívedre a kezed, nem tökmindegy a bekerülés szempontjából, hogy 5, vagy 6 millióan szavaznak várhatóan?
3. Szóval szűrik a választókat. Tehát az alkotmányos joghoz való alanyi hozzáférést korlátozzák. PONTOSAN erről beszéltem. Amúgy ez a fagyi visszanyalása is lehet, ne mondd, hogy a "fülkeforradalmárok" fele nem ilyen ad-hoc szavazó volt! Aki eddig a komcsiktól várta az ingyenlevest, most meg a Fidesztől. de engem ez nem érdekel. Én nem a komcsiknak drukkolok, engem csak és kizárólag a SZABADSÁG és a demokrácia (amit néha qrvára utálok, de nincs más jobb)érdekel és miután egyik pártot se szeretem, egyiknek se hiszek, csakis abban látom a kiutat, hogy ragaszkodom a demokrácia szabályaihoz. Tehát a "szűrés" akkor se jó, ha annak kedvez akit szeretsz.
4.Ezt egyáltalában nem értem. A városi legenda szerint az alkotmányt Szájer József írta az Ipodjén Brüsszel felé menet a vonaton, ebben én ugyan nem hiszek (márcsak azért se mert az Ipoden nem lehet rendesen írni), de a Nemzeti Alaptörvénybe Orbánon kívül a kutyának nem volt lehetősége belepofázni. Én ott tüntettem az azóta lebukott aláírórobotja kapuja előtt, le voltam én, meg az összes többi sz@rva a véleményemmel. Az meg, hogy hogy döntsön az állampolgár, zabálás, vagy egy kiadós sz@rás utáni megelégedettsége hatására, a magánügye. Amúgy én személyesen nem tapasztaltam, hogy valahol valakik sörvirslivel kampányoltak volna. De tegyük fel, hogy volt ilyen. Ki akadályozza meg az "ellenpártot", hogy odamenjen és azzal a kéjes érzéssel húzza be az ikszet, hogy " bezabáltam a gecik pénzéből és mégse rájuk szavazok". De ha mindettől elvonatkoztatok, mennyiben gonoszabb, fondorlatosabb, alávalóbb, ergo kiszűrendőbb technika a szavazatok megszerzésében a "megetetem, megitatom", mint az "óriásplakátbon alázom"? (rosszabbul élünk mint..., ezek tették tönkre stb) Mindkettő pénzbe, az adófizetők pénzébe kerül.
5. Nem érdekel kinek jön jól. (Amúgy gyanús.. mit gyanús, na aztán a Fideszre a legkevésbé se jellemző, hogy a kormány az ellenzéknek "kedvezzen". Tudod. "Ne higgy a görögnek, ha ajándékot hoz se!") Senkinek se "jöhet jól" valami ami MINDENKIT érint. Egy mérce van az IGAZSÁGOSSÁG. Ami valakinek "jól jön" a másiknak meg nem, az nem igazságos.
6.Hogy hoooogy?? Na ez nekem új. Tehát ha kevesen regisztrálnak akkor lehet tudni, hogy szar az egész? És akkor kiírnak egy másik választást amire már nem kell regisztrálni? Vagy jó a régi regisztráció, de akkor annyi is elég? Akkor mitől érvényesebb? Vagy akkor nincs választás, marad a korábbi kormány újabb 4 évre? Vagy hogy van ez? ABSZOLÚT nem értem. Magyarázd légy szíves!

csaba03 2012.12.01. 21:39:45

@Mihalik Péter: pedig a választás előtti lerészegedésnek komoly, több évszázados hagyományai vannak Magyarországon :) (lásd Jókai, Mikszáth)

Mihalik Péter 2012.12.02. 09:43:24

@A Tengerész: Vili, igazság szerint én is a homályban tapogatózok ez ügyben.Egy biztos:ott, ahol van regisztráció sokkal kevesebb a választási csalás. Csatlakozva Hozzád, magam is a szabad vélemény nyilvánítás némi csorbításának érzem a dolgot. Nincsen az egész kiforrva rendesen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Remélhetőleg lesz a médiában egy olyan fórum, ahol normális magyarázatot kapsz az egész értelmére. Én a saját meglátásomat írtam le. Egy biztos: Mindegyik párt megcsinálta a maga választás előtti utolsó nagygyűlését, ahol az utolsó erejüket is bedobva egymás bemocskolásától sem riadva kampányoltak önmaguk mellett. Ha van regisztráció, talán ezek a tömegek nem szavaznak az adott pillanat hatása alatt.
süti beállítások módosítása