Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Vasárnap.

2012.06.17. 12:38 :: A Tengerész

Fél egy van és már olyan kutyafáradt vagyok... Pedig igazi munka még nem is volt ma. Korán keltünk, mert "J" szüleit kellett a Horvátországból 7 órakor a Blahára megérkező busztól hazafuvarozni a Papa Trabantjával. Rendben visszaértek tele tengerélménnyel és holtfáradtan, talán az ragadt rám is át. Visszatérve lefektettük a 100m slaugot a kerticsap és Amapola közt és betankoltunk édesvízzel, mert már a négyes tankot fogyasztottuk vagy 10 napja, szóval alighanem az utolsó cseppek voltak benne. Miután megteltek a tartályok feltekertük és elraktam a tömlőt és most várom, hogy "J" megetessen, utána mindig jobb ember, és ha még alszom is egyet rá akkor tán még pihent ember is leszek. Merthogy ma még lesz egy macera, délután jön a "K J", neki van autója tetőcsomagtartóval és az összes zöldrevanazöldrevana vasat hazafuvarozzuk a Hernád utcába és felcipeljük a másodikra. Aztán majd a jövő héten valamikor hazaköltözöm egy napra és felszerelem ajtóra ablakra.

18:39 No. fent van minden rács a lakásban, hálókabin tetőlezárásra három réteg lakk felkenve, paradicsomok behordva a hajóra (már pirosodnak, nem akarom, hogy a termést ennyi gondoskodás után mások szüreteljék le), szorgalmi feladatként visszfuvarral még egy pár cserép hibiszkusz is kihozva a lakásból ide a partra.(hogy mi lesz velük télen, halovány fogalmam sincs).

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr844593670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apiesze 2012.06.18. 09:25:57

@Tengerész: Evés után én is jobb szoktam lenni. :o) Te jobban ismered Fiala lelkivilágát, - ezzel az UDz-s üggyel most mi a bánatot akar? Gíró-Szász a célpont? Csányi? Esetleg Dávid? Minek? Mi értelme ennek az egésznek? Ez az ügy tipikus esete, amikor az csukják le akit megvertek. Ez egy sz@rfűrészelés. :o)

Mihalik Péter 2012.06.18. 20:44:05

@Mihalik Péter: a magyarokról van valakinek híre?

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.06.18. 20:46:20

@apiesze: Annyira hosszú a felolvasás, hogy nincs türelmem odafigyelni. Nem érdekel annyira a dolog, hogy félórákat eltüzeljek az időmből rá. Én egyéb reggeli tevékenységeim mellett szoktam hallgatni a Fialát, de ha erre a szövevényes történetre odafigyelnék (na jó a klotyón ülésbe még belefér...{sőt segít}), nem tudnék pl a reggel olvasott kommentekre odafigyelni, a kapott Emailekre válaszolni. Márpedig ugye ti fontosabbak vagytok.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.06.18. 20:50:57

@Mihalik Péter: Petikém ugorgyá! Megtisztelő, hogy minden sort elolvasol, de ha zaklatott leszel tőle hagyd ki bátran! Próbálom úgy terelni a dolgokat, hogy a blogba legyen az élet és csak akkor buggyan ki belőlem a panasz, ha nagyon kikívánkozik, ha nagyon meg akarom osztani a gondolataimat, de a kommentek az szabad pálya mindenkinek.

apiesze 2012.06.18. 20:53:28

@Mihalik Péter: Bocs, de egy húzós (nem csak meleg) nap után vagyok, és nem esik le mire gondolsz? :o)

@A Tengerész: Még nem is olvasott fel mindent, és nem biztos (ismerve), hogy az volt a lényegtelen. Én is elkapcsoltam, mert a maradék tincseim kezdtek hullani, főleg így kopaszon. :o)

apiesze 2012.06.18. 21:00:52

@A Tengerész: Hehe, Te bezzeg tudod. Úgy persze könnyű, ha ezeréve ismeritek egymást. :o) Apropó, amapola (a zene). Nekem a latinos jön be inkább, már csak azért is, mert mi is hasonlóan játszottuk vagy 50 évvel ezelőtt. a Luxemburgról kaptuk le, Cseke ilyeneket nem adott.

Mihalik Péter 2012.06.19. 08:58:37

@apiesze: Nos, pontosan erre gondoltam.

Mihalik Péter 2012.06.19. 18:57:52

@Mihalik Péter: @apiesze: @A Tengerész: Ha ma valaki látta esetleg a Balatoni nyár című műsort,az M1-en, pl. szíves figyelmébe ajánlom, a vizirendőrös interjút. Magánvéleményem szerint, az irányváltó folyamatos kapcsolgatása biztosan jót tett a 100-as Honda outboardnak, miközben a kormány egy helyben való tekerése is közre játszhatott a kívánt eredmény elérésében. Ennyit a közös tulajdonról.(megj.: az egyik műsorvezető aki nem szőke nő, gyakorlatilag és azt hiszem elméletileg is nulla). Ma este 21.50-kor:Duna World...részemről nem vélemény, csak ajánló!

apiesze 2012.06.19. 19:58:32

@Mihalik Péter: Nagyon ritkán nézek tv-t, a királyit meg még ritkábban. Fialának időnként van önálló gondolata is, ezek meg...
süti beállítások módosítása