Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Péntek.

2012.03.30. 19:44 :: A Tengerész

 Remélem "átugrottam az árkot", ahogy anyám szokta mondani amikor kilábaltam valamiféle betegségből. A fene tudja mi volt ez, de egész jól megy a járkálás, a fájdalom a combforgómban szinte teljesen megszűnt lázam nem mértem, de biztos nincs. Mondjuk nem vagyok még valami nagy erőben, tehát a szervezetem valami kórral biztos megküzdött, mert egész kevés teszveszmunkától is remegett ma délután kezem-lábam, éhséérzet ellenére sincs étvágyam, de a tegnaphoz képest azért jelentősen jobban érzem magam. Holnapra csónakfestést tervezek, az talán nem lesz megerőltető, merthogy már a ma délelőtti fekvéstől is "munkahiányom" van.

Ma megint volt balhé, a terepet felderítő kényszermunkások a parton felkarikázott kikötő drótköteleket kezdték bolygatni, de kiplankolta és elkergette őket a sólyán dolgozó "K" . Később visszaszivárogtak nagyobb erőkkel, de akkor már mi is többen voltunk, a kisfőnökük azt kérte, ha meglátjuk őket lopni, fényképezzük le, hogy legyen bizonyíték, de én megnyugtattam őket (mármint a tolvabandát), hogy ne aggódjanak, nem lesz kép, simán belevágom a vasvillát abba amelyiket elérem.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr364350847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harpi4 2012.03.30. 21:24:01

Tengerész! Jobbulást kívánok. Talán már elindultál a helyes úton (nem a leninin, sőt nem is az alkoholizmusén). Vigasztaljon az, hogy ma hallottam a rádióban az ovit, hát olyan rekedt volt szegénykémnek a hangja, hogy alig tudott beszélni, és mégis helyt állt a maga frontján (közben pedig vezette az Országot, az Operaházat, meg mindent), amint azt az illetékes elvtárs tette. Még a Palit is megvédte rendesen, nem is mondott le. Erről jut eszembe az régi gyermekkori mondóka, hogy aszongya: "Lópopót pótló pótlópopót pótló pótlópopót lopó limpopói Pó apó". Kapásból a következő lenne: Diplomát pótló pótdiplomát lopó párbajozó Pál apó. (Ha valaki jobbat tud kreálni, örülnék neki!)

Mihalik Péter 2012.04.01. 07:57:17

Kedves Vili Bá! Neked egyszerű isiászod volt...A comb izület kopásából adódó idegbecsípődés,ami néha lázzal jár és le is dönti az embert a lábáról...egyik napról a másikra tünetmentessé válik általában.Apám többször szenvedett vele.Remélem nem jön elő többet Nálad. Ami itt Ráckevén az időjárást illeti, megdöbbentő volt tegnap du.: homokvihar a Duna felett..soha sem láttam még ilyet.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.04.01. 08:02:37

@harpi4: Hát Bandikám szándékosan nem szólaltam meg a blogban ebben az ügyben, mert nem ez a főtéma. De ezekben a percekben hallgatom a "Vasárnapi Újság"-ot a Kossuthon. Gyalázat. Ezt a falmelléki mismásolást, kezdve azt, hogy se a TV-ben se az Obersovszki, se most ez a csaj aki beszélteti (direkt nem kérdezi-t mondok, mert azt az egyetlen kérdést egyik se merte feltenni hogy ha a dolgozat 95%-a másolás, akkor hogy tesz eleget annak a kritériumnak, hogy egy doktorinak eredeti munkának kell lenni?)milyen módon mikrofonállványkodik, folytatva a hazugságok sokaságával, végezve azon, hogy az a legfőbb érv, hogy most majd ír egy új dolgozatot. Mintha az, hogy most összeír valamit amit nyilván majd elfogadnak az anullálná a 20 év előtti lopást! El vagyok keseredve! Mit mondok majd, ha valaki megkérdezi tőlem olyan országban, ahol a hazugságot a tisztességtelenséget nem tekintik dicsőségnek még akkor se ha pénzt hoz a házhoz, ha megkérdezik a lobogómra nézve, hogy "Maga magyar? Az az ország, ahol elvették a doktoriját az elnöknek mert lopta? Az ahol a miniszterelnök utálja egész Európát? Miért utálnak bennünket? Maga is tolvaj?" ?

silvermoon 2012.04.01. 12:47:25

NAh igen. Sajnos ezek a dolgok nem maradnak az orszaghataron bellul.Tegnap en is kaptam 2 telefont...! Es erossen szegyeltem magam. Ma magyarnak lenni nem dicsoseg. Es kinek koszonhetjuk mindezt? Akikben meg biztunk es akikre fel kene tekintanunk.Ahol az elnok lop-lophat, mert lehet, milyen legkor lehet abban az orszagban? Megkerdeztek tolem, miert nem lovi le valaki? Tenyleg meddig megy a magyar turo kepesseg? Persze mostansag mindenhol vannak disznosagok de EZ talan egy kicsit eros.

silvermoon 2012.04.01. 12:51:20

@A Tengerész: Talan ha 1 szer megis el indulsz, lehet jobb lessz ha be szerzel egy EU-s lobogot. MAgyar zaszlo alatt hajozni mar nem dicsoseg europabn.BAr az en hajomon meg lobog, de itt azt hiszik, hogy mexikoi zaszlo csak forditva tettem fel.Hat ide jut a magyar hajos?

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.04.01. 21:20:59

@Mihalik Péter: Még a neve is milyen ronda...isiász...bár még mindig szebb mint a tüdőrák. Viszont meggoogliztam azt írja a szakirodalom, hogy tulképpen, idegbecsípődés a gerinc csigolyái közt, azaz ahogy én nézem ugyanaz mint a lumbágó. Na azom már régóta van, majd 30 éve, hogy operáltak is gerincsérvvel. Mindegy, fő, hogy elmúlt, remélem nem jön elő túl sokszor. Merthogy azt mondják ha az ember 60-on túl úgy ébred, hogy nem fáj semmije akkor az azt jelenti, hogy meghalt. Nos ennek alapján már sokszoros halott vagyok.
süti beállítások módosítása