Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Kedd.

2011.12.06. 18:09 :: A Tengerész

 Hehe. Ha az ember egyszer "megszelidítette" az olvasóit, úgy tűnik nem lehet őket többé elengedni, szóval ahogy a róka mondja a Kishercegnek felelősséggel tartozom Nektek olvasóknak. Tehát beszámolok röviden, mert jönnek a telefonok, mailek, mindenki aggódik. Szerencsére nem olyan nagy a baj, mint amitől megijedtünk. A tegnapi napi járóképességet, így az orvoshoz menést megakadályozó erős alsó végtagi fájdalom mára egyszerűen elenyészett! Érthetetlen, de hálistennek így van. Hogy most ezzel van-volt e összefüggésben a jelenleg is fennálló roppant fájdalmas szájzár amitől "J" szenved (nem tud állkapcsot nyitni-csukni, enni és velem kiabálni, nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy ilyen egymástól elkülönülő tüneteket a 10 napja kapott influenza védőoltás okozott, összekombinálódva a benne sokéve meglévő Lyme kórral). Ma meglátogattuk a Péterfy Sándor utcai gégészetet ahol valamiféle gyulladást diagnosztizáltak a nyáltermelő mirigyekben és kapott olyan antibiotikumot, meg fájdalomcsillapítót, hogy már a melléktünetek olvasásától is kivert a víz. (többek közt HIV fertőzötteknek javallják) De a fájdalomcsillapító mindenesetre használt, képes volt 1-2mm vastag, 5 mm széles  parizer csíkokat (kb 5 dekát 3 óra alatt) és egy krémes sütit "beszürcsölni" és nagyjából megrágni.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN AZ AGGÓDÁST, A JÓKÍVÁNSÁGOKAT, BIZTOS HASZNÁLNI FOG A GYÓGYULÁSBAN! Ha meg netán segítségre lesz szükség feltétlen jelezni fogom és ha folytatni tudom a csónaképítést (reményeim szerint mihamarabb, mert én folyamatosan javulok, csak ez a 10 hét gipsz még ami hátravan...:((( ) akkor a blog is értelmet nyer és folytatódik.

Elmesélek egy mai esetet, csak hogy akinek nincs akkora szerencséje, hogy itthon éljen ebben az egyre "mocskoskommunistátalanodóbbmélymagyartudatramegvilágosodó" hazában és így szembesüljön a napi  "rögvalósággal". Megyünk a Péterfybe, nagy a tolongás a keskeny járdán, merthogy egy nő beszélget egy pasassal a járda közepén, közben zabál valamit, szemmel láthatólag cseppet se érdekli, hogy mindenki őket kerülgeti. Mondom Juditkának, hogy azért az érintettek is hallják, hogy "Most nézd meg, itt állnak és eszükbe nem jut, hogy arrébb lépjenek, hogy ne legyenek útjába mindenkinek!" Mire a megjegyzés a pasas részéről: "A zsidó kurva anyádat!" NAGYON megértem Kertész Ákost.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr663443571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ICSG 2011.12.06. 19:36:22

Csak remélem, hogy az ilyen férgek vannak kisebbségben, bár a jelek nem erre utalnak.

Mielőbbi gyógyulást Nektek!

pernahajder Campbell 2011.12.06. 20:10:41

Remélem, mindketten javultok.

noemisszio.blog.hu/2011/12/06/egy_eroszakos_dunai_hajos

Tanulságos olvasmány máról, ha már a kedves emberekről esett szó.

elizal 2011.12.06. 20:51:31

Kedves Tengerész!

Én is jobbulást kívánok mindkettőjüknek. S ha kérhetem, legyenek szívesek kicsit pihenni. Azt nem gondolom, hogy mind a 10-11 hetet pihenéssel kellene tölteni, de talán karácsonyig érdemes lenne. Kérem, ne vegye akadékoskodásnak, vagy arcátlanságnak, mindössze egy lelkes olvasó némiképp érthetetlen aggódásának. Ha ismernénk egymást, bizonyosan nem csodálkozna ezen... ezúton is biztosítom nagyrabecsülésemről.

Üdvözlettel,
Elizal

phaidros 2011.12.06. 23:53:52

Elég ijesztő volt az első poszt, jobbulást kívánunk!

Ami Kertészt illeti, szerintem egy kategória az illető "úriemberrel". :(

abraxas 2011.12.07. 08:43:02

Sajnos ezzel a véleménnyel nem vagy egyedül Magyarországon :o(((

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.07. 09:11:34

@ICSG: Remélni lehet, de sajnos a helyzet reménytelen. Annakidején Hofi mondta, hogy Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma kettő. Azóta a helyzet a leghatározottabban romlott. Kössz a jókívánságot, tuti használni fog!
Más: Gábor ha már így összefutottunk, küldj már egy privát Email címet a vilmosbartyikkukachotmailpontcomra, mert lennének kérdéseim videoszerkesztő programmal és csónak gumihurkával kapcsolatban.

vadegér 2011.12.07. 14:34:56

@phaidros: Márpedig Kertésznek igaza van. (sajnos)

phaidros 2011.12.07. 14:41:32

@vadegér: Kertész pontosan olyan, mint azok, akik "A zsidók"-kal kezdik a mondatot valamilyen negatív kontextusban. Végülis van olyan is, aki szerint a "A zsidók" kezdetű mondat negatív kontextussal helyénvaló, fedi a valóságot, és teljesen nyugodtan lehet általánosítani egy egész nemzetre bizonyos negatív tapasztalatokból. Számomra ezek a fajta emberek egykutya, erre szoktam ezt mondani, hogy menjenek be egy arénába, verjék agyon egymást, és vállalom, hogy az utolsót, aki kimászik, azt leütöm én, és akkor lesz egy jobb világ (avagy megettük az utolsó kannibált :) ).

phaidros 2011.12.07. 14:43:35

Más szóval "megélhetési rettegők" vs "szélsőjobboldal" meccs kívánatos eredménye x:y, ahol x az egyik létszáma, y a másiké, a számok pedig a body count. :)

abraxas 2011.12.07. 15:35:07

Én azért megbocsátóbb vagyok azzal, aki egy élete(ke)n át tartó b@szogatás okán lesz gyűlölködő, mint aki zsigeri rosszindulatból. Végül is Mózes még a Szemet szemért tanításában élt, a másik orca odatartása újabb gondolat :o)

Félreértés ne essék, a "Buzi kurva anyádat!" mondat épp ennyire gázos lett volna, és az sem ritka sajnos :o(

silvermoon 2011.12.07. 16:14:47

Erdekes ! Itt ilyesmit seni nem enged meg maganak. Nem azert mert kulturaltabbak az emberek, hanem azert mert majd mindenkinek van fegyvere.Egy ilyen mondat esetleg tobb olommal nehezitene az illeto testsulyat. Persze ennek is van hatulutoje. Igazibol ezen nem igen lehet segiteni. Minel nagyobb a nepesseg annal tobb a szarhazi. A bolg abbahagyasa Vilmos batyam eros nehezsegekbe utkozik. Azt hiszem tul sokan szeretnek benneteket es ezt az eletvitelt amit (nem tartom lehetetlennek), h sokan kovetni fognak ha igy megy tovabb az elet e szegeny hazaban.Szegeny Hofi, ha tudna milyen igazat mondott. Melobbi jobbulast kivanok. Gabor.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.07. 16:59:39

@pernahajder Campbell: Hát ki is akadtam tőle rendesen. Persze a post írójának és a kommentelőknek semmi személyes adatuk nincs. Nicknamek mögé bújt hazug vádaskodók.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.07. 17:02:06

@elizal: Köszönöm a kedves aggódást, de én képtelen vagyok úgy "pihenni" ahogy azt a szó hagyományos értelemben jelenti. A tespedés megeszi a lelkemet én munkadrogos vagyok.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.07. 17:05:38

@phaidros: Ezt az "...egy kategória az úriemberrel"-t kérlek gondold át! Kertész Ákos egy olyan érzékeny író aki mögött jelentős munkásság és érzékeny emberi lélek áll. Az aki nekem meg beszólt alighanem egy közönséges bunkó. Kertész megszerezte munkásságával azt a jogot, hogy olyat mondjon ami netán egyeseknek nem tetszik. Mint ahogy ilyennek gondolom pl Moldovát is.

phaidros 2011.12.07. 17:21:03

@A Tengerész: Hát, érzékeny lelke lehetett annak a bunkónak is, az alapján amit tudunk róla. Kifejezetten érzékeny, a reakciója alapján. :o)

Szerintem Kertész többek között pont az általad írtak miatt sem engedhette volna meg magának az egyébként rá is vonatkozó, semmiképpen nem építő jellegű kritikát, ami még a Téged inzultáló "ember"-től is elfogadhatóbb lett volna, pont azért, mert tőle nem vársz többet.

Én úgy látom, Kertész egyszerűen alább adott a nívóból, ezzel lejjebb sorolta be magát, azok közé, akiktől ilyen nyilatkozatra számíthatunk. Nem mások őt, saját magát ő.

phaidros 2011.12.07. 17:24:10

@abraxas: csak az általad említett "egy életen át tartó basztatás" azért gyűlik a többi oldalon is. Már mindenki basztat mindenkit. Itt már az lenne a fény az éjszakában, akire azért lenne érdemes odafigyelni, mert valami pozitívat bocsát ki a szokásos negatív helyett.

abraxas 2011.12.07. 18:42:38

Attól tartok, némileg összekeveredett Kertész Ákos író, és Kertész Péter publicista megítélése és munkássága.
Nem véletlen, mindkettő Kertész és mindkettő persona non grata a magyar jobboldalon zsidó mivolta okán.
Ja, és soroljuk még ide Kertész Imrét is! Csak hogy teljesebb legyen a kép.

whale 2011.12.07. 20:57:04

@phaidros: Szerintem meg egyszerűen tükröt tartott elénk és most azok rinyálnak a legjobban, akiknek a legkevésbé tetszik amit látnak...

phaidros 2011.12.07. 21:18:06

@whale: Tükröt, elénk? Találva érzed magadat az általa mondottak által? Szerintem inkább egy ablakot nyitott magán, s látjuk, hogy mi van ott benn valójában: egy rasszista, gyűlölködő öregember, aki eddig sikeresen takargatta ezt a képet. Kb. annyira érdekel az irodalmi munkássága ebből a szempontból mint Adolf Hitler festészete - az ember a lényeg.

@abraxas: a jobboldal is valahogy egybefonódik egyesek fejében, ha zsidóról van szó. Bár Zuschlag, a Judapest és a Konzervatórium és a Fidesz-Likud testvérpártiság óta ez a kép már nem kicsit erőltetett. A baloldal eszköze az állandó nácizás, ha kell, ha nem, ennek következtében az a szó, hogy náci, ma már semmit sem jelent, csak egy buzzword - azt jelenti, "baller vagyok, utállak". :( A "komcsi" meg viszont, csak az a baj, hogy a valódi komcsik mondják. Hülye ország ez. :)

Kertész saját nemzetének faji alapon való elítélése miatt nem csak a jobboldalon lett persona non grata, de a baloldalon sem tudnak mit kezdeni vele: itt egy nyíltan rasszista zsidó, ha elítélik akkor antiszemiták (vö magukat találva érző jobboldal), ha meg nem, akkor rasszisták, vagy legalábbis szelektíven elismerik hogy jogos rasszistának lenni, ha írtál jó könyveket. Nehéz ügy ez egy becsületes ballernek. :o)

leslie.hun 2011.12.08. 09:42:51

Alapvetően phaidrossal értek eggyet Kertésszel kapcsolatban. Attól, még hogy valaki valamiben nagyot alkott, rá is vonatkoznak a szabályok (Kivéve a politikusokat, természetesen rájuk nem vonatkoznak a szabályok :)).

Hadd szögezzem le az elején, hogy én mélyen tisztelem a Tengerészt és amit képvisel.
A fenti beszólásról (vagy inkább visszaszólásról?) ő is tehet egy kicsit. Ugyanis ott áll az utca közepén egy ember (vagy pár) akiket kerülgetnek az emberek, nyilván nem túl intelligensek. Na most ilyen embereket "megsérteni" (még ha az igazsággal tesszük is) értelmetlen, mert támadásnak veszik (és végül is az) és rögtön visszatámadnak a maguk stílusában.
Ellenben, ha esetleg azt mondta volna a Tengerész, hogy "Elnézést fiatal emberek egy pár lépéssel arrébb mennének, mert alig férünk el a járdán? Köszönöm szépen!"
Lehet más lett volna a reakció, de persze lehet, hogy nem.

Hadd mondjak egy példát az életemből:

Hatlakásos emeletesházban lakunk a feleségemmel. Megkértek, hogy vágjam le a füvet a ház körül, természetesen elvállaltam.
Vágtam is lengőkaszával, nem engedtem, hogy kifizessék az üa költséget.
Történt egyszer, hogy valamiért kicsit elmaradtam a fűvágással (talán lustaságból is). Egyszer csak arra megyek haza, hogy látom egy idegen vágja a fűvet. A lépcsőházban pedig az egyik nénike szemrehányóan megjegyzi, hogy nagy volt a fű le kellett vágatni. Természetesen kifizettem a részünket a kaszáló embernek.
Igaza volt, de előbb szólhatott volna nekem is, nem pedig utólag vádaskodni, mikor egyszer sem kellett fizetnie a fűvágásomért.

Elnézést, ha kicsit hosszú lett a kommentem.

Jonathan 2011.12.08. 12:08:02

Bocsanat, par napja nem jartam erre... Ezen a helyen volt korabban egy - szamomra nagyon kedves - es nagyon erdekes hajos blog, erdekes irasokkal melyek az emberi almokrol, lelemenyröl, kitartasrol, termeszetszeretetröl szoltak... nem tetszenek tudni hova lett?
Mert en itt valami egeszen mas hatborzongato dolgot velek felfedezni... valami olyasmit, ami miatt egyre inkabb arra vagyom, hogy elhajozzak erröl a bolygorol.

Tisztelettel: Jonathan

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.08. 13:54:16

@leslie.hun: Igazad van, én is tehetek a dologról.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.08. 13:57:40

@Jonathan: Hehe. Volt már ilyen, hogy kicsit letértünk az "elefántcsapásról". Szerencsére itt mindenki jóember, nem fogja senki mellreszívni a másikat. Ha majd javulok és lesz csónakmutogatás, lesz megint béke.

silvermoon 2011.12.09. 17:20:59

Ne feledjuk ! Ahol sok magyar van, ott elobb utobb balhe lesz.Merges faj vagyunk, a baj csak az, h egymast is harapjuk.Ezert tartunk ott ahol.Akinek meg nem kenyere szalljon hajora.A vizen mindig beke van.
süti beállítások módosítása