Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Szombat.

2011.08.20. 19:43 :: A Tengerész

 Én már készülök a télre. A parkettások, akik úgy egy bő éve vertek tanyát a csarnoképületben, kipakoltak egy bő fél köbméter szabási hulladékot. Olyan párezer darab 2X3 cm keresztmetszetű 50cm hosszú tölgyfa léceket. Amikor a múlt héten beszélgettünk, mondták, hogy vigyem el ha kell. Egy zsák tikkfa hulladékot is zsákmányoltunk, eltalicskáztam az egészet a rekettyésbe a partra és felraktam egy raklapra máglyába, ezzel egy bő hónapot is kifűtünk a télen.

Miközben ezeket a sorokat írtam "J" hív a pontonról, "gyere ezt nézd meg, vedd fel videóra!". Na kimászok a kamerával, hát a kutya büszkén hoz a pofájában egy galambot. Ahogy "J" meséli, kint sétáltak és hátulról becserkészte a madarat a fűben és amikor az éppen felrepült, rávetette magát és egyből kitörte a nyakát. Na most mi legyen vele? "J" azt akarja, hogy vegyük el tőle, de én azt mondtam hagyjuk, az ő zsákmánya, tegyen vele amit akar. Hát azt tett, hogy gyakorlatilag "szőröstül-bőröstül" felfalta, csak  a nagy evezőtollakat hagyta ott a fűben. Ezentúl csak úgy fogom hívni, hogy "Toprongy a gyilkos". Amúgy mindjárt a beszari formáját fogja mutatni, mert a tűzijátéktól, egész pontosan a dörgésétől rettenetesen fél.

Ja...augusztus 20. Nézem a TV-ben a "Szent Jobb"-hoz kapcsolódó hepeninget a bazilika előtt. Én úgy gondolom mindenki ünnepeljen ahogy akar, de valahogy olyan operettíze van a dolognak számomra. Az utángyártott mentékben pompázó nyalka uraságokról, majd az azt követő műsorban megjelenő rekonstruált egyenruhákba öltözött koronaőrökről egy olyan világ jut az eszembe, ahol pompás ünnepségek voltak keveseknek és sokaknak olyan nyomor és elnyomás, amit mai ésszel elképzelni se tudunk. Én retro lélek vagyok amúgy, azért is építek ilyen "antimodern" hajót, de ez nekem nosztalgiashownak tűnik, cukormáz, csak nehogy a nyomor is restauálódjon, mert attól  70 év alatt elszoktunk. És hogy nehogy olyan édes legyen a cukormáz...nem figyeltem a műsor elejét, csak arra kaptam fel a fejem, hogy a beszédet tartó mitrát (püspöksüveg) viselő, tehát magasrangú egyházi méltóság, miközben a szeretetről beszél, idéz egy esetet ahol a katolikus fiatalokat kigúnyolták inzultálták a vallásukért erőszakos személyek. Ez valóban csúf dolog, mindenkit békén kell hagyni a hitében, elveiben, az ilyen típusú bunkóság nekem eddig úgy tűnt főleg a szélsőjobb erőszakos militáns hobbimagyarjaira jellemző. De a főpap folytatja és (nem akarok hinni a fülemnek) ezeket a garázda személyeket LIBERÁLISOKNAK nevezi! Eddig azt hittem a katolikus egyház ügyel az egyházi személyek megfelelő képzésére. Ehhez hozzá tartozna, hogy a nemzetközileg ismert és nálunk is meghonosodott idegen szavak jelentését ismerik a teológiát végzett személyek. Vagy pedig ott tartunk, mint amikor kitört a kommunizmus. A szavak új jelentést kaptak. Akkor a "revizionista", "kispolgár", "reakciós" voltak a szitokcimkék. Most a "liberális", azaz szabadságpárti. Ha ezt Rákóczi tudta volna nem írták volna a zászlókra, hogy "Pro Patria et Libertate". Pedig Rákóczi katolikus volt.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr33167428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whale 2011.08.20. 22:24:00

Figyi csak! Üsd be a Google-ba, hogy I. Nemzeti Tanévnyitó. Kitalálod, hogy mikor volt?:DDDD Komolyan, a bicska kinyílik a zsebemben a pökhendi alcsúti parasztjától...
Demekkorát fogok röhögni, amikor 2014-ben megbukik, mint Rottenbiller...:)))

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.08.20. 23:06:03

Az a baj, hogy a zsdzs kisajátította a liberalizmus fogalmát, s pont azt a pökhendi, aljas, szabados, s "mindenki-náci-akit-én-annak-mondok" mantrát csavarta bele, ami pont ellentétes az eszmével, elsősorban ezért nem kedvelik a liberálisokat a VII., VIII. és a XIII. kerületen kívül.

phaidros 2011.08.21. 00:28:26

@whale: nem fogsz röhögni, mert mi nagyobbat esünk akkor, ha ő bukik. Előtte is, utána is : bukni azért fog, mert mi marha nagy szarban leszünk, ha pedig buknak, akkor az utánuk jövők miatt marha nagy szarban leszünk. Szóval legyen igaza...

phaidros 2011.08.21. 00:29:16

Amúgy van ám olyan is, hogy nemzeti liberális. Viszont a papi méltóság nem garancia arra, hogy az illető esetleg nem hülye mint a segg...

whale 2011.08.21. 02:24:29

@phaidros: Namostan egyrészt nehogymár viktátor legyen itt a jövő záloga, mert akkor máris összetépem az útlevelemet, másrészt ha ő is lenne, miféle sutyerák, pökhendi, dolog már I. tehát ELSŐ nemzeti tanévnyitóról ugatérozni, he?!? Hát mégis mit képzel magáról ez a tehénszarból kivakarózott, suttyó parasztgyerek, MINDEN VELE KEZDŐDÖTT EBBEN AZ ELQRT ORSZÁGBAN????
Monnyuk Tengerész akkor iskolába se járt, vagy mi a fac?!?!? Merugye ha ELSŐ tanévnyitó, akkor eddig tanév se volt...
Vagy csak nemzeti nem volt??? Már megint (még mindig) ott tartunk, hogy az alcsúti Napóleon mondja meg, ki magyar és ki nem?!?!?!

Kis ember 2011.08.21. 06:40:25

Kedves kommentelőtársunk!

Ezen a blogon nem szokás zsidózni. Itt értelmes emberek szoktak normális hangnemben beszélgetni. Mivel Tengerész barátom blogját sokan olvassák, bár csak kevesen kommentelik, az ő nevükben is kérlek, hogy ezt fejezd be. Ha csak véletlen elgépelés volt, hogy felcserélted a párt kezdőbetűinek a nevét, úgy elnézést kérek.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.08.21. 08:09:18

@JoeHorseDick: Légyszíves javítsd a párt nevét, nehogy rosszat gondoljak rólad! Amúgy sem igazán értek veled egyet. Az SzDSz nevén nevezte a dolgokat, lehet, volt benne túlzás, de nézd meg mi megy a "Magyar Szigeten"! Ami ott van az nyílt fasizmus, bolsevizmus, hungarizmus (mindegyik szó ugyanazt jelenti, mi vagyunk többen másnak kuss, mert beverjük a pofáját). Ezeket másnak mint náciknak nevezni nem lehet. Bár lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert a XIII. kerületben születtem és éltem vagy 30 évig, aztán a VII.-ben is vagy 10 évet. :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.08.21. 08:52:35

@whale: Nem az a baj, hogy "alcsúti parasztgyerek". Semmi baj a tehénszarral. Én pl. angyalföldi proligyerek vagyok, a lószaros Frangepán utcában cseperedtem fel, talán nem lettem ettől alábbvaló a lipótvárosi polgárgyerekeknél. Az a baj vele, hogy diktátor hajlamú. Nehéz ezt disztingválni. Ahhoz, hogy valaki egy nemzetet vezessen nyilván szükség van tettrekészségre, erős akaratra, elszántságra és határozott elképzelésekre. De amikor a demokrácia intézményeit hamisítja meg valaki azzal, hogy a vazallusait ülteti be a mérvadó hivatalokba (legfőbb ügyész, köztársasági elnök, alkotmánybíróság, stb.), merthogy azok a demokrácia értelmében fékezik az akarata végrehajtásában, akkor az PONTOSAN ugyanaz, mint amikor a kommunisták félreállították (és még ha csak azt tették volna, de kitelepítették, elpusztították)a szakembereket, mert a "kispolgári" neveltetésük okán erkölcsi aggályaikat fejezték ki a féktelen nyomulás, a "sej holnapra megforgatjuk az egész világot" dicső eszme ellen. Orbán ráadásul militáns, az erőszak eszmevilága nem idegen tőle, kedvenc szavai az erő, harc, háború, jellemző arra a korosztályra, mely úgy nőtt fel, hogy a háborút már felmenői révén se ismerhette, ahogy a mostani hobbimagyar sihederek, akik azt hiszik, hogy lövöldözni, netán a géppuskatűzbe beleszaladni nem sokkal másabb, mint kukát gyújtogatni, falat firkálni horogkereszttel. És csak kardot kell rántani és a beszari tótok és románok máris világgá futnak. PONTOSAN ezzel etette meg Hitler a népét, aztán keserűen kellett megtapasztalniuk, hogy milyen az láb nélkül, félkarral, tolókocsiban élni még úgy 40-50 évet, láttam belőlük, a megkeseredett fáradt arcú nyomorékokból eleget a 60-as években az NDK-ban. Ők voltak azok akik kipirult arccal lelkesen vonultak a NAGY NÉMET ESZME lelkes híveiként 18 évesen a zászlóerdő alatt. Pedig ők a szerencsések voltak, a náluk pechesebbek hullái Ukrajna, Oroszország szántóföldjein rothadtak el, vagy fogolytáborokban pusztultak el tífuszban. Az ERŐ csak akkor jó, ha hajót kell építeni. Más emberrel szemben csak az okosság, a tisztesség, a becsületesség (na jó politikusnál a ravaszság )lehet a zsinórmérték.

phaidros 2011.08.21. 09:54:33

@whale: hát, pedig sajna a viktátor SIKERE a jövő záloga, szokd meg. Ha ellene drukkolsz csak azért, mert utálod, azzal az ország ellen is drukkolsz. Vagy mutass valami alternatívát, mutass rá, hogy mitől lesz az jó, ha 2 év múlva szénné ég a Fidesz, és jöhetnek 1. azok akik idáig juttattak minket, hogy a Fidesz 2/3-ot kapott 2. a méregzöld liberálisok 3. a Zagyva György Gyula.

Hogy összezavarjalak, én a 2. opció és a nem szavazok között ingadoztam, és végül elmentem szavazni. :)

temtom 2011.08.21. 16:50:05

Régi blog-olvasónak és közepesen szorgalmas kommentelőnek tartom magam. Tudom, ez semmire sem jogosít fel.
Mégis megkozkáztatom:
Próbáljuk meg ezt a csodálatos blog-ot mentesíteni a vad politikai kirohanásoktól. Mindig elszomorodom, ha ennyire elszabadulnak az indulatok.
Ismerem -elsősorban- Vilmos politikai véleményét. Nem értek vele egyet. Sejtem Whale és Kisember álláspontját is, meg a többiek világnézeti, illetve politikai preferenciája sem maradt titokban. Az enyém sem.
Ettől még a hajóbeemeléskor vagy a bográcsozáskor sem estünk egymás torkának. Akkor itt miért kell? Szerintem nem kell. :)

Békesség !

abraxas 2011.08.21. 18:04:57

Egyetértek! Tengerész véleményét szívesen elolvasom (már csak azért is, mert kedvelem a stílusát) de a kommentelést megtartom az Amapolához kapcsolódó témákra. Legalább is igyekszem...

sanyi65 · http://www.hajoepites.fw.hu 2011.08.21. 18:21:55

Bocsika, csak feszültség-oldásnak...
A Nacionalizmus, a Sovinizmus és a Globalizmus érthető magyarázata:
Nacionalizmus: Magyar seggbe Magyar Lóf@szt!
Sovinizmus: Minden seggbe Magyar Lóf@fszt!
Globalizmust: Minden Lóf@szt Magyar seggbe!

harpi4 2011.08.21. 19:13:12

@temtom: Igazad van. Mindenkinek meg kell, hogy legyen a maga véleménye, kivéve a birkákat (és ezt te sem tagadhatod, hogy nagyon sok van belőlük, és csak mennek bambán mindig az után, aki a legerősebben rázza a kolompot, és egyáltalán nem gondolkodnak), mely véleményt, (ha nem valami szélsőséges őrültség), tisztelni kell. Én mondjuk a Vilivel értek egyet ebben a témában, de senkinek sem kívánom átharapni a torkát, ha nem akarja erőszakkal rámtestálni a sajátját. Győzzön meg érvekkel!!! Valahol ez lenne a DEMOKRÁCIA! Azt hiszem Churchillnek tulajdonítják azt a mondást, amit az egyik politikai ellenfelének címzett: "Egyáltalán nem értek egyet az ön véleményével, de az életemet adnám azért, hogy azt elmondhassa!" Szóval, legyen BÉKESSÉG szerintem is legalább ezen a blogon, hiszen aki ezt olvassa, sőt kommentezik, azt inkább a hajók, a hajózás, a hajóépítés szeretete, és egy, az álmait kitartó buzgósággal valóra váltó ember iránti tisztelet jellemzi. Jó lenne, ha ez így maradna.
@sanyi65: Jók ezek a szlogenek, és megtoldanám néhány ismert régi jelszóval:
Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!
A kártya már le van osztva, a legnagyobb magyar város Moszkva!
Éljen az Urál, a japán-magyar közös határ!
Karthágót is a magyarok alapították, hiszen olyan bátrak voltak, hogy még a kardot is meghágták, ezért lett a város neve Kardhágó, mely "d" betű az idők során zöngétlenné vált.

palstek 2011.08.21. 20:44:47

Az a bizonyos mondás:Denis Diderot (1713-1784)francia filozófus.Szép estét mindenkinek !(Temtom,Beho,mikor jártok erre ?)

Jonathan 2011.08.22. 12:49:12

Igazan erdekes jelensegnek tartom az oly gyakran megfigyelheto 'partoskodast' magyar emberek között. 10 evvel ezelött hagytam el Magyarorszagot es költöztem Idegenbe. Bevallom 10 eve nem tudom ki ennek az orszagnak az elsö embere, 2-3 partnal többet felsorolni sem tudnek, es azt sem tudom, hogy a mi jarasunkban ki a kepviselö... Igazan nem a tudatlansagom itt a kerdes, inkabb az, hogy itt lehet 10 evet ugy elni, hogy SOHA senki nem mondja azt, hogy te @#&! es az a neger, vagy zsido, vagy okereszteny... Itt a politika olyan maganugy, amit az emberek meg csaladon belul sem hoznak fel(!), talan egymas partallasat sem ismerik a hazastarsak, ez mindenkinek maganügye amikor a valaszocedulaval bevonul a szavazofülkebe. Az eltellt 10 esztendö nem volt könnyü! Tavol csaladtol es baratoktol, csak egymagadra szamitva ismeretlen 'közegben'. Azonban egyre biztosabban tudom, hogy nem fogok visszaterni egy olyan orszagba, ahol a Nemzeti Acsarkodas Partja komolya programot hirdethet, ahol sima köztörvenyes bünözök mentelmi joggal rendelkeznek, ahol barataid miatt leszel 'megcsinalt ember', avagy eppen ismeröseid miatt kerülsz a süllyesztöbe. En egy ilyen vilagban nem vesztettem el semmit, bar az eszmei Hazam mindig a fenseges ezerszinü Bükk labanal terül el, erzem hogy ez mar nem az en Orszagom. Ahogy mostani orszagom is csak lakhelyem, de nem Hazam! Idegen lettem a sajatjaim között es nem ertem nyelvet a gyülöletnek. Inkabb felreallok es uj Teret keresek magamnak. A hajomat: hol nincs politika, nincs irigyseg, nincs mas csak a kek eg, napfeny es a tengerek vegtelen horizontja. Es azt kivanom minden embernek, hogy ismerje meg ezt az allapotot! Mikor az emberben az embert latom, a tetteit itelem meg es nem a szinet, a szavait hallom, nem a partallasat. Es azt hiszem ez az ut vezet el a Boldogsaghoz.

Jonathan 2011.08.22. 12:51:47

@abraxas: abraxas, miert vagy te abraxas?

abraxas 2011.08.22. 14:00:01

@Jonathan: Mert amikor kitaláltam, még nem volt ilyen :o)
Egy csomó nick name foglalt volt már az internetto-n, ami lenni szerettem volna, de mind foglalt volt. Na, gondoltam, ilyen tuti nem lesz. Én nem is volt. Sajna később nemzetközi téren már nem volt ilyen szerencsém, itt-ott már megelőztek :o)

Innen jött egyébként:
hu.wikipedia.org/wiki/Abraxas

Jonathan 2011.08.22. 14:07:02

@abraxas: Valaszod köszönöm, egy cegnevre gyanakodtam, de igy megnyugodtam :)

szlo 2011.08.22. 21:08:12

Kazinczy, Faludy, Radnóti, Szerb Antal - négy művelője a magyar nyelvnek. Ketten majdnem belehaltak, ketten pedig ténylegesen holtan végezték, mert nem voltak eléggé magyarok valakiknek. Labancok, nyilasok, kommunisták nyírták őket, ahol tudták. Mondanám, hogy eljöhetne az az idő, amikor nem kell áldozatul esnie senkinek a nemzeten belüli acsarkodásnak - de tudom, hogy az ő életük is langyosabb, visszhangtalanabb lett volna úgy. Nem érdekel, hogy most milyen szelek fújnak, hogy melyikükre "érdemesebb" emlékezni - azt mondom, hogy mi, a Tengerész olvasói, tisztelettel legyünk egymás iránt, itthon és idegenben. A világnézetünk lehet más, de a nyelvünk közös, ez elegendő összetartó erő lehet.

beho 2011.08.22. 21:52:39

@palstek: rég nem írok, de minden nap olvasok. Most szerettem volna írni, hogy: jajj-jajj-jajj.
Milyen jó, hogy megszólítattam. Ráadásul többes számban. Temtommal. Ha Temtom felhív egyeztetek Vele, és meglátogatunk Téged. Temtom! Hívj: 06-70-5392762

whale 2011.08.23. 13:34:37

Komolyan csak én kaptam fel a fejem a tavalyi I. Nemzeti Tanévnyitó, illetve az idei II. Nemzeti Tanévnyitó hallatán?!?!?
Tényleg ennyire nem érzitek, milyen nagy a baj?!?! Elsősorban az ország első emberének a fejében, ami aztán kisugárzik és tovagyűrűzik és elqrja végképp ezt a nyomorult országot?!?!?

Jonathan 2011.08.23. 13:52:54

@whale: az orszagg elsö emberre a Smitt Pal... ami az ö felyeböl ki tudd sugarozzni, ... nos az lekfejjeb a moziba jo sötettseggnek. Tizteleddel: a Dörögzultan.

:D

whale 2011.08.23. 14:27:47

@Jonathan: Neeeem, Golyós Toll csak egy kesztyűbáb, az első ember az, aki őt felvette és mozgatja....
Tízteledel:Neduddgi

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.08.23. 21:42:28

@whale: A szomorú az, hogy nincs jobb nála. Ha nyertek volna megint a szocik (nem szabad elfelejteni, hogy az ő uralkodásuk sikertelenségének köszönhetjük Felcsút géniuszát)nagy valószínűséggel nem lenne jobb nekünk. Kétségtelen, hogy amit csinál veszélyes. Kiiktatja a demokráciát, megpróbálja bebetonozni a hatalmát, szembemegy Európával, nagy valószínűséggel ugyanúgy tömi a sleppje a zsebét mint az előző kormányé. De hát minden nemzetnek olyan a vezetése amilyet megérdemel. A nagy veszély az, hogy akkora lesz az elégedetlenség a ciklus végére, hogy valami széllelbélet új akarnok csinál valami új sohanemvolt boldogságpártot, megnyeri a választást és kezdődik (folytatódik) elölről az ötletkormányzás. De mit tegyünk? Ezt adta a gép. Én nem akarok kormányozni... (na jó ha megválasztanak köztársasági elnöknek azt elfogadom...úgyse tudok helyesírni, szóval a legfontosabb kritériumnak megfelelek)ergo valakire szavazni kell. A szocik egyáltalán nem úgy viselkednek, mintha valamit is tanultak volna a vereségből. Márpedig ha netán nyernek 2014-ben, hogy megint a Lendvai Ildikó ossza az észt??? Jaj neeee!
süti beállítások módosítása