Szia Vili!
*** Szia Gyuszi!
Egy ideje a blogodon megjelenő dolgokhoz nem tudok hozzászólni. Vagy Te tiltottál le, vagy a szolgáltatód.
*** Még soha senkit se tiltottam le, a hiba máshol lehet. Vagy Te csinálsz valamit rosszul, mert mások minden további nélkül tudnak kommentálni, vagy valami változott a szolgáltatónál. Ennek az elméletemnek nem fogsz örülni, miután nagyon régen kommentáltál utoljára a bloghoz, azóta sokminden megváltozott szolgáltatói oldalon és nem kedvező irányba, például nem tudok URL-t linkelni automatikusan megnyílóan vagy volt aki panaszkodott, hogy nem tud lapozni előre hátra ahogy korábban lehetett a bejegyzések közt. Nos miután az üzemeltető "Indamedia" átment kormánykézbe, a szerkesztőséggel együtt az informatikusok is távoztak a cégtől és átmentek a "Telex"-hez, az elméletem az, hogy az újak ezt-azt nem tudnak és rosszul nyúlnak rossz helyre. Szóval az indexnek itt se tett jót a kormányoldalasítás.
Csak annyit szeretnék közölni Veled, hogy nagyon szerettem az amapolát, amíg a hajód építéséről szólt, meg amikor Kopár világversenyét kommentáltad. Kevésbé, amióta gyűlölködsz.
*** Állj!  Amikor mint hazáját féltő állampolgár kifejtem azt, hogy miért rossz a hazámnak, hogy egy ügyvédbojtár képzettségű, negyedosztályú futballista gyakorlatú, időről időre az előzővel teljesen ellentétes ( csak egy példa, aki eladósítja  az országot az hazaáruló, de azért ő is felvett novemberben 2,5 milliárd € hitelt, jelenleg az államadósság meghaladja azt amennyivel átvette az országot 2010.ben)  állításokat közlő demagóg tolvaj irányítja, akkor az nem gyűlölködés, hanem ténymegállapítás. Az, hogy a szavazói közül senkinek nem tűnik fel mindez, nem engem minősít. És NAGYON nem jelenti azt, hogy bárki mással szemben ne lennék ugyanilyen kritikus, HA ő lenne kormányon és napról napra építene feudálbolsevizmust.
 
Az ellenzék NEM politikáját nézd meg és gondolkodj.
- Budapesti Világkiállítás – NEM (nem lett),
*** Nem azért nem lett mert az ellenzék nem akarta, hanem az akkori, Horn Gyula vezette szoclib kormány. És nagyon jól tette, csak az államadósság nőtt volna tőle. A magyar emberek akik ezért kárhoztatják az akkori vezetést, ezek szerint Te is, olyanok mint a lottózók. NEM a szorgalmas kitartó munkától, az okos döntésektől várják a Haza jobbulását, hanem valami csodától. A lottó ötöstől. Majd ha bejön a világkiállítás, a foci EB, az olimpia, na  az majd helyreteszi az országot. NEM, lottó ötöse nem lesz senkinek, és eddig még senki nem jött ki jobban egy világkiállításból mint ahogy bement.
- határon túli magyarok magyar állampolgársága – NEM (2004-ben nem lett, később 2/3-al megvalósult – a baloldal által vizionált tömeges áttelepülés nem történt meg),
*** Naná!  Majd hülyék lesznek Magyarországra bevándorolni, ahol ugyanolyan sz@rul élhetnek mint otthon Romániában, amikor a magyar útlevéllel mehetnek Angliába, Németországba! Egyébként csak a szocik mondták, akik szerintem is többnyire tökhülyék (lásd még Bangóné önkéntes kézenfogva demonstratív fetrengése a TV székházban fegyveres őrökkel szemben, vagy a Sorosos plakátok lefújkálása)
- Olimpia Magyarországon – NEM (nem lett),
*** És mi volt az akadálya? A Momentum csak népszavazást akart, hogy ne a nemzet focistája döntsön hanem a nép. De ettől az állampárt úgy besz@rt, hogy azonnal lefúta az egészet. Tehát ki mondott NEM-et az olimpiára? A Fidesz. Amúgy mint fentebb írtam ez jó döntés volt, mert az olimpia is olyan, hogy eddig minden rendező ország, nálunk gazdagabbak is mínusszal jöttek ki belőle, ez is a lottóötös szindróma.
- a világhírű magyar sport támogatása, létesítmények (stadionok, sportpályák, uszodák) építése és felújítása – NEM (mégis épülnek és a nemzetet szolgálják),
*** A világhírű magyar sport csak itthon világhírű, olyan mint a magyar konyha. Hogy a Nemzetet mi szolgálja jobban, a jó oktatás, a jó egészségügyi ellátás, a törvény előtti egyenlőség, a média szabadság, a fékek és ellensúlyok kiiktatása nélküli alkotmányos rend, vagy az üres stadionok, abban had legyen a Tietől eltérő véleményem, SŐT hagyjuk meg az ellenzéknek, hogy neki is legyen olyanja. ENNYIRE tán még létezik gondolati szabadság. Ami tény, a TAO sporttámogatásokra eddig évek alatt elment  valami 900 milliárd forint, miközben a tervezett tanuszodák kétharmada nem épült meg, de megyei másodosztályban játszó focicsapatok kaptak szuperpályákat. A sport legfontosabbja az egészségmegőrző tömegsport, erre nem volt költés, ezt nem pótolja a tervezett költségek ötszöröséért 150 milliárdból megépült Duna Aréna. Senki, az ellenzék se mondott olyat, hogy a sportra nem kell költeni. De nem mindegy, hogy azon belül mik a súlypontok.
- Vizes Világbajnokság – NEM (megvalósult, a világ legjobb vb-je lett),
***  Írtam milyen áron. ÉS MEGÉRTE? Nem azt mondom, hogy ezt a pénzt bele kellett volna inkább tömni a szabolcsi cigányok zsebébe, de aki azt gondolja, hogy nem ez volt az ország legfőbb feladata világban, hogy itt ússzanak ennyiért medencében azok akik tavaly is úsztak valahol és jövőre is fognak, az szerintem nem jár messze az igazságtól. Itt vannak ezek a nyavajás svájciak. Még soha nem rendeztek úszó VB-t, NEKIK biztos nem telik rá. Megbocsáss, olyan ez nekem mint amikor Kolompár Rómeó nagyot álmodik és Mercedest vesz a putri elé, miközben a purdék éheznek. 
- versenyképes magyar nagyvállalat helyzetbe hozása (Mészáros Rt) – NEM (megtörtént és a közreműködésével épül, szépül hazánk. Mennyivel jobb, mint ha multi viszi külföldre a nyereséget?),
*** A legnagyobb hazugság! Nem egy nagyvállalat lett versenyképes, hanem egy tudatlan, iskolázatlan felcsúti bunkó feltőkésítve. A verseny teljes kiiktatásával, azaz a kapitalizmus alapvető törvénye megszegésével, a bolsevik típusú államvezetés a korábbi, méltatlanná vált  kegyenc, Simicska Lajos után talált egy hülyébbet, akin át kijátszhatja a Nemzet és Európa pénzét a saját zsebébe. Szerinted rendben van, hogy Mészáros órabére több mint öt középiskolai tanár éves bruttóbére? De tudod mit? Ha majd a nemzet Lajosa  dél-Koreai, japán, amerikai cégekkel fog versenyezni nanotechnológiában a világpiacon akkor majd elnézést kérek. De amíg kizárólag állami megbízásokból él, addig amit állítok cáfolhatatlan. Multi... ott kezdődik, hogy idehoz egy rakás pénzt, mert gyárat épít, nota bene az általad kedvelt kormány ezt hatalmas pénzekkel megtámogatja, hogy ne máshova vigye a pénzét. NANÁ, hogy keresni akar. EZ a kapitalizmus, ezt akartuk, nem kellett a "létező szocializmus", akkor ne sírjon a szánk! Mészáros mit rakott be? A gázszerelő készletét? És nehogy azt hidd, hogy ő nem viszi ki a pénzt. Pláne hogy nem versenyben nyer, hanem csak ő indul és annyiért amennyit akar. Mert az, hogy a tendert kifejezetten rá írják ki az nem "helyzetbe hozás" hanem közönséges lopás.
- nemzeti hadsereg (az ország védelmi képességének fenntartása) – NEM (a sorkatonai szolgálatot a mostani ellenzék megszüntette a honvédség létszáma 6000 főre csökkent, toborzással jelenleg növekszik most kb. 20000 fő, a technikai felszereltsége tízszeres lett. Történelmi példák bizonyítják, hogy életveszélyes ütőképes hadsereg nélkül létezni!)
***  Te is tudod, én is tudom, hogy a sorkatonaság sz@rt ért. Elb@szott két év volt az életünkből. Mi meg mindig kikaptunk, akár volt hadseregünk, akár nem. Ha már itt tartunk az általad kedvelt Horthynak miért is volt muszáj hadat üzenni a Szovjetuniónak és az USA-nak is? Merthogy ezért halt meg a bátyád és ezért kefélték végig a ruszki katonák a magyar nőket, mert az ütőképes magyar hadseregünkkel nekik mentünk.
- Várkert Kioszk felújítása – NEM (külföldi beruházó megvalósította, nem került pénzünkbe),
- Ybl bazár felújítása – NEM (megvalósult, Bp dísze lett!),
*** Ezekről nem tudok, hogy az ellenzék azt akarta volna, hogy ott dőljön romba, mert nekünk magyaroknak az a jó. De ha tudsz ilyen javaslatról, kérlek idézzed ide.
- Seuso kincsek megvásárlása – NEM (megtörtént, újra a miénk!),
*** Ki és mikor állította az ellenzékből, hogy nekünk nem kellenek? De ha netán azt javasolta volna, hogy a pénzt inkább másra fordítsuk, akkor az nagyobb jellemhiba, mint nem átvenni az EU vakcináit szabott áron és inkább elmenni drágábban venni Kínától olyat amit az EU-ban nem is minősítettek? Netán ezen többet lehet keresni, mint a 13000 db túlárazott és nagyrészt felesleges lélegeztetőgépen?
- Munkácsy trilógia megvásárlása – NEM (megtörtént, végre a miénk!),
*** Bocs nem ismerem a történetet, az egész nem ér annyit, hogy elkezdjem kutatni, tudod mit? Elhiszem neked, hogy a hülye ellenzék sajnálta a pénzt a tulajdonostól, de Orbán Viktor személyesen fizette ki, most már értem miért olyan szegény mint a templom egere.
 
- a forint fedezeti arany visszavásárlása – NEM (a mostani ellenzék mikor hatalmon volt eladta, a jobboldali kormány visszavásárolta)
*** És ez most akkor jó, hogy nekünk aranyunk van és nem pénzünk? Ha valóban lett a forintnak arany fedezete, akkor miért ér naponta kevesebb eurót? Zuhan az arany ára? A szocik alatt egy € 244 forint volt most azt hiszem olyan 365. BIZTOS hogy az a gazdasági egyensúly záloga, hogy Matolcsinak van egy gépe amivel mindig pont annyi pénzt nyomtat amennyi hiányzik a kasszából?  Sajnos ehhez hülye vagyok, én ülök az aranyomon "ér" formájában. Amúgy "mostani ellenzék". Mikor volt hatalmon a Jobbik, a Momentum, a DK, LMP, Párbeszéd vagy az MKKP?
 
- Karmelita kolostor felújítása – NEM (megtörtént, külföldi államfők csodájára járnak. Ugye jobb lett, mint a Nyugati pályaudvar mögé épített kormány negyed lett volna?),
*** Bocs a karmelita kolostorral csak egy baj van. Hogy mi célt szolgált a felújítása és mennyibe került. (4,5 milliárd csak Orbán dolgozószobája) Én utoljára akkor jártam benne amikor Várszínháznak hívták és a 25. színház utóda volt. Akkor rendben volt. Persze lehetett volna szebb is. A várnak SZERINTEM nem az a funkciója, hogy kormányzati negyed legyen belőle, mert arra méretei, megközelíthetősége, praktikussága szempontjából alkalmatlan. Oda turista látványosság kell, ami bevételt hoz és nem fegyveresek által őrzött elzárt helyek. Ezért hát NEM LETT jobb, funkcionalitásában meg pláne nem, mint a tervezett Nyugati mögötti koncentrált és ezért hatékonyabb kormányzati negyed lett volna, amiről ráadásul azt se tudjuk milyen lett volna ha lett volna. És ezt nem az ellenzék állítja hanem ÉN. Az egész kormányzati várnegyed egy koncepciójában elbaszott presztizsprojekt, a legjobban mutatja azt a bugris kivagyiságot ami Orbánra jellemző. NEKI nem volt jó a parlament, ő a várból akarja lenézni a félázsiai népét. Külföldi kormányfőkkel mostanában nem beszélgettem, de amúgyse érdekel a véleményük, hogy a Karmelita kolostor a szebb, vagy az Elysée palota.
- a Vár negyed világháborúban megsemmisül, vagy utána lebontott épületinek újraépítése – NEM (folyamatban van, Bp dísze lesz a Vár negyed)
*** Szerintem tévedés, erre még nincs NEM. Vitatott kérdés még művészettörténészek közt is, hogy milyen szinten szabad helyreállítani megsemmisült építészeti emlékeket. Nekem személyesen nincs ellene kifogásom, a funkciójáról a várnegyednek meg már beszéltem. Valóban az a dolga, hogy Budapest dísze legyen, de ehhez nem tartozik hozzá, hogy minden épület előtt fegyveres őr álljon elkergetve azt aki netán azt hinné, hogy ez a szép ház múzeum, vagy kocsma és betérne Munkácsyt nézegetni, vagy egy nemzeti pacalpörköltre, hanem egy kormányhivatal. Amúgy meg, ha az ellenzék valamire NEM-et mond az nem feltétlen szokatlan, például így fúrta meg egy sikeres népszavazással az egy pofa sör ára vizitdíjat az akkor ellenzékben lévő Fidesz, ami a kormány első lépése lett volna az Egészségügyi reform során, ami aztán jól el is maradt, a következményeit látjuk. Orbán MOST próbálja egy ad hoc jellegű, át nem gondolt, a szakmával nem egyeztetett orvosbéremeléssel, mint huszárvágással rendbe rakni, miközben az orvosoknak egy holnapután érvénybe lépő szerződést kellene aláírniuk, amit még tegnap nem kaptak kézhez. Akkoriban volt nyolc éve a Fidesznek, amiben csakis és kizárólag NEM-et mondott gyakorlatilag mindenre.
 az illegális migráció megállítása, határvédelem – NEM (megtörtént, Bp a legélhetőbb város lett Európában),
*** Erős tévedés. Az illegális migrációt a saját szememmel láttam, százezerszám exportálta őket nyugat-Európába, ezreket láttam táborozni heteken át a Baross téren, nem látszottak megállítottnak. Sok későbbi terrorcselekmény elkövető jutott nyugatra az országon keresztül. AZTÁN lett a kerítés amit az ellenzék sem ellenzett, csak azt, hogy a kormánykommunikáció folyamatosan összemossa a menekültügyet a gazdasági migrációval. Holott a menekültekre általunk is aláírt egyezmények vonatkoznak. A "legélhetőbb városhoz" csak annyit, hogy egy többszörösen büntetett előéletű magyar, tehát nem egy garázda migráns, tegnapelőtt a kormánypropagadától felbátorodva szükségesnek érezte egy FREE SZFE maszkos nő arcáról késsel levágni a maszkot, a nőt megsebesítve miközben gyalázta. És ahogy te azt jövendölöd, hogy "mi lenne itt, ha az ellenzék kerülne hatalomra", én meg azt jövendölöm, hogy mi lesz még itt a választásig, ha az állampárt minden "köz"médiának csúfolt szócsövén kersztül a híveit fogja hergelni a gondolkodók ellen. Mert az is (ahogy írtad ) "történelmi példák bizonyítják", hogy a világon minden diktatúra csakis a csekély értelműek radikalizálásával tudott hatalomra kerülni, legyen a vezér Caligula, Robespierre, Mussolini, Hitler, Sztálin, vagy Rákosi. Pol Pot dombokat rakatott a szeművegesek koponyájából, mert azok is olyan állandóan okoskodók.
- Liget projekt – NEM (folyamatban van, remélem nem sikerül megfúrni)
*** Senki nem mondta, hogy a liget így lepusztultan, rendben van. Amit én mondok az meg az, hogy ott nem épületek kellenek, hanem liget. Azaz rétek, fák, sétányok, játszóhelyek. Az egésznek az apropója az az agyament ötlet volt, hogy a közhivatalokat a várba kell költöztetni és akkor az ami onnan kimegy az menjen a Városligetbe. Legyen múzeumnegyed. Hát ne legyen. Mondom én. De annyira az ellenzéknek sem volt szívügye mint nekem, mert én odamentem tüntetni, de kevesen voltunk, még a pestiek is lesz@rták, mert ott kellett volna hagyni a TV-t meg a sörüket és menni több megállót odáig a 70-es trolival. Neked komolyan mondom nem tudom mért szívügyed, hogy tele legyen épületekkel. A múltkorjában elautóztam a régi "felvonulási tér" mentén a Dózsa György úton, ahol korábban tágas tér volt, még korábban meg integető Sztálin szobor, apám hozott is belőle egy darabot, én inkább csak mint "csizmatér"-re emlékszem, ahogy anyám nevezte. Nyomasztott az a dupla sísánc ami ráfeküdt az így valahogy  keskennyé vált útra. Persze aki most születik az már ezt fogja megszokni, mert az ember mindenhez képes hozzászokni, még a diktatúrához is.
 - Bp-Belgrád vasút – NEM (meggyőződésem, hogy az áruszállítás jobb lenne hajóval, de a vasút is jobb, mint a semmi)
*** A kérdés csak az, hogy mit akarunk Belgrádba szállítani és ha bűn a nemzet eladósítása, akkor kínai kölcsönből miért nem. Ha ERRE ad magyarázatot a kormány (nem ad, kérdésre nem válaszol, vitába nem bonyolódik) akkor lehet beszélgetni, hogy igen vagy nem.
- koronavírus elleni oltás – NEM (a nyugati vakcinát már az ellenzék is elfogadta, orosz és kínai ellen megy még a hangulatkeltés),
*** Szóval nem NEM.  Mindenki oltáspárti akinek esze van, az ellenzék is, csak az azért aggasztó, hogy a nyugati vakcinát nem vesszük, mert annak szabott ára van, a kínait meg igen, mert az jó drága és sokat lehet rajta keresni a korábbi fürkészeknek és portyázóknak akik olyan jól bevásároltak a drága de szükségtelen mennyiségű lélegeztetőkészülékekből.
- tizenharmadik havi nyugdíj – NEM (az ellenzék elvette, most lassan visszakapjuk),
*** Egészen pontosan azt hiszem a szocik adták és ugyanők vették is vissza. Akkor világválság volt és nehéz helyzetben az ország. Kedvenced azzal kampányol 10 éve hogy szárnyalunk, akkor miért nem adta vissza már évekkel ezelőtt az EGÉSZET? Sőt én emlékszem amikor még 14.-el is kampányolt. Ami most meg volt az nem a 13. havi, hanem az 53. heti nyugdíj. Amikor Orbán "ad" valamit azt mindig a mások zsebéből szereti adni. Rezsicsökkentés ami tönkreteszi a szolgáltatókat, lásd szemétszállítás, bankadó, amit a bankok beszednek a betéteseken és kölcsönfelvevőkön. De ő nem "megszorítás" párti, csak amint kormányra került bevezetett 50 féle új adót. És megemelte a kormány létszámát a duplájára miközben annakidején a túlburjánzott szoclib kormány zsugorításával kampányolt. Szóval ő meg az IGEN kormánya, mindenre igen amit korábban másnál bűnként jelölt meg.
- az orvosok paraszolvenciájának megszüntetése – NEM lehet (most remélem sikerülni fog),
*** Erről már írtam. Ha VALAMI ami tökéletesen mutatja a kormányzásra való alkalmatlanságot, akkor EZ a törvény az. Az egészségügyben az orvosokon kívül vannak még ápolók, műszak, adminisztráció, az egész úgy sz@r ahogy van, ebből egy dolgot, az orvosbéreket kiragadni, azt rosszul kitalálni, a szakmával nem egyeztetni, az egészet a belügyminiszterre bízni több mint bűn, HIBA.
- Makovecz katedrális megépítése Budapesten – NEM (remélem, nemzeti összefogással megépül és dísze lesz Budapestnek).
*** Erről semmit nem tudok. Biztos, pláne járvány idején ez az egyik legfontosabb dolog, majdnem annyira szépíti Budapestet majd mint egy szétrohadó Lánchíd, meg a járvánnyal indokolt bedugított parkolóhelyek.
Ennyi jutott most eszembe. Biztos van még több is!
A kormányunkkal nem vagyok elégedett, de jobbat egyelőre nem tudok remélni! A NEM politikát pedig végkép nem tudom támogatni!
*** Rohadtul elegem volt anno a Gyurcsányból. De be kellett lássam, hogy AKKOR még nem láttam, hogy a legnagyobb bűne az volt, hogy  addig balf@szkodott, amíg elérte, hogy Orbán a nyakunkra ült. ÉN azt remélem, hogy bukni fog. És ami utána jön az jobb lesz. És ha nem lesz jobb akkor az is bukik. Mert a demokráciának az lenne a lényege, hogy nem megalkuvás a kisebb sz@rral, hogy jó lesz az nekünk megenni, hanem az, hogy evolúciós alapon mindig egy kicsit jobb jön. Ehhez kívánok neked is egészéget és reményt!
UI: Miután felhívtad a figyelmemet, hogy min kell gondolkodjak én meg ezt a cikket ajánlom: https://mozgovilag.hu/2021/02/23/kremer-ferenc-ner-az-allamilag-szervezett-politikai-bunozes/