Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.
  • littke: Hat ezek szep kepek. (2024.04.06. 19:08) Szombat.
  • A Tengerész: @KAMA3: Az valóban mese habbal, hogy ilyen egyszerű szerszámmal le lehetne feszegetni a deszkákat.... (2024.04.04. 01:34) Kedd.

Linkblog

Szombat.

2020.05.17. 00:06 :: A Tengerész

Napok óta rágom magam egy témán, fejben többször neki is futottam, de kevés volt hozzá az ihlet, ha ezt a magasztos kifejezést egyáltalán szabad használni az ilyen botcsinálta bloggernek mint én. De belecsapok, mert muszáj végre.... magam előtt is... sőt megbocsássanak az érintettek, elsősorban magam előtt tisztázni, hogy is áll ez a dolog. Kicsit messziről fogok nekifutni, de hamar rátérek a lényegre, nyugi!

Akik ismernek, olvasnak, tisztában vannak a politikai véleményemmel, ismerik megnyilvánulásaimat, sajnos nehéz azzal megküzdenem, hogy sokan egyszerűen képtelenek gondolkodni másban, mint politikai "oldalakban".Tehát számukra elképzelhetetlen, hogy ha valaki, mint most például én, nem feltétlen híve a pillanatnyilag regnáló feudálbolsevik tolvaj állampártnak, akkor az nem feltétlenül híve és seggnyalója mondjuk valamelyik, vagy mindegyik ellenzékben lévő pártnak. Hogy nem feltétlenül gondolja a határon túli magyarokat egytől egyig élősködőnek, vagy minden kósza arabot Budapest belvárosába letelepítendőnek. És még sorolhatnám. Ezért nehéz nekem akit a különféle kommenttársak egyaránt neveztek fasisztának és kommunistának, lenyilasoztak és lezsidóztak, attól függően, hogy épp kinek léptem a tyúkszemére. Engem nincs aki "megvédjen", mert nekem nincs "oldalam". Sajnos én képtelen vagyok hinni a különféle izmusokban, alkalmi megváltókban, politikai lózungokkal megjelenő véleményvezérekben, ha megkérdezem magam, mi is vezérel, igazából az igazság, a szabadság, a becsület, tisztesség, hazaszeretet az amik reményeim és szándékaim szerint vezérelnek. Szeretnék jó ember lenni és a szó krisztusi értelmében is szeretném szeretni embertársaimat, legyenek akár ellenségeim is. DE! Ettől függetlenül fenntartom magamnak a jogot, hogy hibáikkal, bűneikkel szemben ne legyek elnéző, mert ahogy az egykori teszkós hirdetésben mondja az Esztergályos Cilike "hülye azért nem vagyok" (legalábbis remélem). Na szóval ezután a kacifántos bevezetés után megpróbálok tiszta vizet önteni a nyílt sisakba, vagy a nyílt kártyák közé... vagy valami ilyesmi.

Pár napja úgy éreztem elszakadt bennem valami. Valami ami már nagyon, nagyon régóta feszül, nyúlik. A kiváltó ok az volt, hogy egy senki földönfutót, egy rokkantnyugdíjas momentumos aktivistát, rabosítottak felségsértésért. Tudom, tudom, hivatalosan a vád rémhírterjesztés, ami egy vicc, még a tetőtől talpig Orbán Viktor farzsebében székelő ügyészség se tudott fogást találni rajta, haza is engedték pár órás fingatás után, BÁR a telefonját és a laptopját még nem kapta vissza, mert HÁTHA találnak rajta valamit ami szépségtapasz lehet, hogy valamelyik kormánnyalonc kisnacsalnyik indokolhassa vele azt a gusztustalanságot, hogy valakit hajnali hatkor kib@sznak a felesége meleg segge mellől az ágyból és bevisznek a rendőrségre, ahol lefényképezik a szégyenfal előtt, ujjlenyomatot vesznek tőle és kérdésekkel szekírozzák. Mi megy itt emberek??? Csak úgy mellérakom, hogy fél éve rám és feleségemre rátámadt a vízen egy büntetett előéletű, ittas  ember aki megpróbálta a kis vitorlásomat felborítani, minket vízbefojtani és ennek, amit a helyszínelő rendőrnyomozó akkor víziközlekedés biztonságának veszélyeztetése bűncselekménykén nevezett meg, azóta sincs folytatása, eltekintve a mi kihallgatásunktól.

Az, hogy egy szerencsétlen egyesharcossal elkezdenek packázni, mit is jelent (még akkor is, ha nem az Andrássy 60-ba viszik gumibotozni) ?  AZT, hogy MI MEGTEHETJÜK. Vigyázzon mindenki, mert így (vagy még csúnyábban ) járhat ha nem fogja be a pofáját! Szóval a lényeg a "statuálás". https://www.youtube.com/watch?v=LYNgoXi0DQA

Amikor tavaly megkapta a nemzetvezető azt a hatalmas pofont, hogy bukta Budapestet és több megyei jogú várost az önkormányzati választáson, azzal hencegett, hogy hát viszont az összes megyét ők nyerték. Csakhogy a fontos döntések a városokban születnek, a megyei  közgyűlés igazából megörökölte a nagy semmit a "létező szocialista" rendszerből amikor a döntést mindig a megyei pártbizottságon hozták. Már AKKOR, tehát a választás másnapján megírtam, hogy a nemzet keresztapája mostantól azon fog munkálkodni, hogy a helyi önkormányzatok kezéből kivegye az irányítást, magyarul a PÉNZT és a megyékhez vigye. A koronavírus ehhez úgy jött mint homárhoz a vörösbor ( hogy a Nagy Levint idézzem), most rendeleti úton ki lehet húzni a rebellis, nem a maffiára szavazó bűnös városok zsebéből az 5 milliárdnál nagyobb beruházások iparűzési adóját. Ettől majd megtanulják, hogy máskor kikre szavazzanak! És ne tévedjen senki ez a járványhoz közenincs, pillanatokon belül megszavazásra kerülő törvény hatályban marad a járvány vége után is! Miközben a helyi önkormányzatok bukják az iparűzési adót, a parkolási díjat, továbbra is feladatuk a járvány miatt munkájukat és jövedelmüket elveszítők segélyezése, szóval a nemzetvezető testvér eredményesen szervezi ki az önkormányzatok kasszájából a pénzt és eredményesen szervezi be rájuk a kötelezettségeket. Sorolhatnám napestig még a galádságokat, a saját oligarchák futtatását, hogy Mészáros Lőrinc órabére több mint három középiskolai tanár éves bruttóbére, hogy Andy Vajna halála után is nekik fialnak a kaszinók, immáron Garncsi Istvánon keresztül, de MINEK?! Aki figyel tudja, aki meg hívő az elintézi azzal, hogy "ésagyurcsány"? Szóval elszakadt nálam a cérna és kiakadtam. Minek köszönheti ez a nép azt a szerencsétlen sorsát ami 1000 éve sújtja? Sokáig volt kire, mire kenni. Volt tatár, török, német, ruszki, de több mint 30 éve nincs kire kenni. A pocakos focista persze próbálkozik, évek óta Brüsszel az elnyomó, meg Soros a mumus, de azért ahhoz nagyon hülyének kell lenni hogy valaki elhiggye, hogy egy öreg zsidó tartja a zsebében a teljes komitét Strasbourgban! Hogy a furmányos magyar még a néppártot is megvette kilóra.

Világ életemben problémákat oldottam meg. Megszoktam, hogy keressem az okot. Nem ég a lámpa? Mérjünk, rá, kap e feszültséget! Nem indul az autó? Nézzük meg van e gyújtás, kap e üzemanyagot? Beázik a tető? Másszunk fel rá és keressük meg a lukat! Hol a luk MOST? Hát ott, hogy sz@rháziak vezetik az országot? MIÉRT?  Mert megválasztották őket. Méghozzá kétharmaddal, ami azt jelenti, teljhatalmuk van. Ergo, ki a hibás? Aki rájuk szavazott. Tévedés ne essék, megismétlem ismét, nem vagyok "oldalhívő". Épp Bajnai Gordon kínlódott az országgal, amikor az a zseniális ötlete támadt, hogy ingatlanadót kell kivetni a luxusingatlanokra, meg hajóadót a jachtokra, meg helikopter, meg repülőgépadót stb. Akkor beszéltem azt hiszem először (és egyelőre utoljára) a Bolgár Györggyel betelefonálósban a Klubrádióban és "baldóvernek" neveztem a Bajnait, aki komolyan bevételt remél mondjuk azoktól a nyomorultaktól, akik annakidején fiatalon külterületen vettek olcsó telket és a "létező szocializmus" lehetőségeivel élve kalákában, bontott anyagból, "C" menetlevéllel, szakszervezeti támogatással építettek egy házat, amiben most öregként laknak és az a balszerencse érte őket, hogy felment az ingatlanuk értéke, de a vékony nyugdíjból nem tudnának vagyonadót fizetni rá. Erre a Bajnai azt mondta, hogy akkor adják el és költözzenek kisebbe! B+ Gordon, amiért EGÉSZ életükben gürcöltek, abból most takarodjanak??? A "baldóver" az "én időmben" Angyalföldön a balfasz, de simlis szinonimája volt. Szóval ki is a hibás MOST? Aki a nyakamra (meg a sajátjára, mert aki nem a közvetlen udvartartás tagja ugyanazt kapja jutalmul a rendszertől mint én büntetésből) ültette a rendszert, aki rájuk szavazott. 2018-ban 2,8 millióan. Ami persze nem a választók többsége, de olyan ügyesen kifundálták, hogy az mégis kétharmadot hoz a parlamentben nekik. ( miközben amikor az EU parlamentben a nekik nem tetsző 8-as cikkelyt megszavazta a többség pont azon ágáltak, hogy nem ér, mert az is bele kellene számítson akik nem szavaztak) 2,8 millió. Kik is ők? Hát mondjuk a határon túliak. Akiket megvásároltak a honi adófizetők pénzéből, ők az én f@szommal verik a csalánt, mert csak joguk van, kötelességük kis-Magyarországgal szemben nulla, nem itt adóznak. Becsületes dolog ez? NEM. Ez sunyi bugrisság. Nekem például nem lenne pofám Janukovicsra szavazni az ukrajnai magyarok ellenében akárhány hrivnyát is rakna a zsebembe. Ha a határon túliak nem szavazhattak volna, már nem lenne a Fidesznek és felszopójának a KDNP-nek kétharmada. Aztán kik még? Akiknek leesik az asztalról. Kis falatkák Mészáros Lőrinctől, akiknek a kegyéből eltarthatják a családjukat, megélhetés az állami tájékoztatásnak hazudott plakát és médiadömpingből ami az állam tájékoztatási kötelezettségét megcsúfolva aljas propagandával vezeti félre a választókat. Becsületes dolog? TUDOM, a kenyér nagy úr, de azért büszke ne legyen már rá akit megvásárolt a hatalom. Bizony ez is bugrisság. Aztán kik még? Akik félnek ha kitudódik, hogy nem a hatalomra szavaztak akkor elvesztik a közmunkát, akik annyira lent vannak, hogy az a szalmaszál is számít amibe esetleg megkapaszkodhatnak aminek a másik vége valamelyik helyi hatalmasság kezében van. Őket sajnálom a legjobban, de hát ez is csak bugrisság, kicsiny kiszolgáltatottak kicsiny megalkuvása. Aztán kik még? Akik lesz@rják. Mert olyan hülyék, hogy azt hiszik tökmindegy ki dirigál, az ő sorsukra nincs hatással, különben is mind lop, mind egyforma (egyik sem igaz), egyébként is jobb a győztesre tippelni, totóban is bevált, behúzza az ikszet oda,  vagy el se megy szavazni. Bugris? NANÁ. Aztán ott vannak a decensek. Akiknek ha kiveri is a szemét, hogy ez egy echte bolsi bagázs ( mert aki úgy kommunikál mint a Szabad Nép, aki úgy dirigál mint a Münnich Ferenc, aki úgy fojtja bele a szót a parlamenti pulpitusról a neki nemtetszőkbe mint Kövér László, aki úgy hazudik mint a vízfolyás ... hogy is volt? https://www.youtube.com/watch?v=tSQpt6W6Db0  az bolsevik),  de akkor is kitartanak amellett, hogy ezek nem a "kommunisták". Hogy "lopnak, lopnak, de még mindig ezek a jobbak". Tökmindegy hogy csak egy kis rakás sz@r van az ebédlőasztalon, vagy egy nagy, NEKEM ne legyen semekkora! ( egyébként meg melyik a nagyobb a Nokiás doboz vagy a kamion?) Nem alkuszom. Megalkudni, örökösen mérlegelni, nem kiállni, beletörődni, bugrisság? IGEN!

Nem mondom, hogy nekem egyszerű volt 2018-ban, hogy hova tegyem az ikszet. Magyarországon nincs olyan, hogy "protest vote". Lehet érvénytelent szavazni direkt, de azt besöprik a "teljesen hülyék" kalapba, akik még azt se tudják, hogy kell csinálni. Ezért a kétfarkúakra szavaztam, mert az mutatta meg legjobban milyen sz@r a többi. De én sohase vetemednék arra, hogy tolvajokra, és/vagy aljasokra és/vagy ostobákra szavazzak. Ezeknek a szempontoknak az MKKP tökéletesen megfelelt. 

Hogy jön mindez ide? Amikor a hajnali 6 órakor az ágyából előállított és  rabosított felségsértőről szóló hír kapcsán elszakadt nálam a cérna, ezt írtam a Fb-ra:

"Orbán Viktor 2,8 millió bugris szavazója segítségével sikeresen restaurálta a bolsevizmust. És ez nem rémhír ez tény. És ha a mindössze egy képviselői helyen múló parlamenti kétharmadával nem szavaztatja meg a rendeleti uralmát korlátlan időre, akkor ha kidől valamelyik képviselő, mert elragadja a vírus, akkor esély van rá, hogy az ellenzék nyeri a helyét, akkor meg ugrott a kétharmados hatalma. Szóval ez a járvány úgy kellett a minielnöknek mint egy falat kenyér. És ez is tény."

Mitteszisten, elkezdtek érkezni a hozzászólások barátaimtól: "te most lebugrisoztad a közös ismerőseink, valamint a saját ismerőseid egy jó részét, ...". 

Aztán:"... Írhatnám, hogy a stílus maga az ember, de nem teszem..."

Továbbá:"...,a másik oldalon nincsenek bugrisok!-,ott!-,mindenki csupa tálentum!-,amúgy!-pedig a bugrisozás!-,eddig!-,távol állt tőled,mellőzted!-,vajon mitől indult igy be a gépezet??.."

SOKÁIG tépelődtem és többször nekifutottam ennek az írásnak. Több dolog is felmerült bennem.

1. CSAKUGYAN olyan csúnya dolog "lebugrisozni" 2,8 millió választópolgárt? Erre válaszoltam fentebb.

2. Csakugyan ez volt az egyetlen ami a szemébe ötlött a kommentálóknak? AZ, hogy mire írtam, az csak úgy SUTTY elrepült a fülük, szemük előtt, mellett? Netalán, helyes, hogy valakit megszopatnak, hisz csak egy Momentumos aggastyán.

3. Akkor is ilyen, stílus iránt érzékenyen ráírtak a Bayer Zsoltra amikor EZT írta rólam :" Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk!"

Kedves stílusom iránt érzékeny barátaim! Nem osztom a lelkes dr Fritz Tamás, a Civil Összefogás nevű adófizetői pénzekből megélhetési  civil ügyvivő álláspontját miszerint "Ez egy következmények nélküli ország.". VANNAK következmények. Persze nevetségesek. Most épp az hogy én a nevenincs senki fenti levezetés alapján bugrisságnak tartom az állampártra szavazást. Továbbra is szeretlek benneteket, de  nem lehet egyszerre b@szni is meg szűznek maradni. Azzal hogy "oda", a simlisekre, a hazám megnyomorítóira (beleértve szócsövükre Bayer Zsoltra és a stílusára)  szavaztatok,  elvesztettétek nagyrabecsülésemet, de helyette bőségesen kárpótol benneteket mondjuk Német Szilárd, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Bayer Zsolt és a többiek hálája.

Amúgy az élet szép és egyáltalán nem reménytelen, kivéve persze akit hazaküldtek a kórházból meghalni. Nem mondom, hogy BÁRKI lenne kormányon nem követne el szükségszerűen hibákat, az egész világot letolt gatyával kapta el a járvány, holott Magyarországon is voltak  a pandémiára kidolgozott tervek, de ezeket a napi politika berakta a " le van sz@rva " dossziéba, de az, hogy egy ügyvédbojtár végzettségű negyedosztályú futballista gyakorlattal rendelkezésű suttyó vezényli a járvány elleni védekezést számomra cseppet sem megnyugtató. 

Szóval mondom SZÉP az élet J virágai meg különösen.

001_220.JPG

001_221.JPG

003_144.JPG

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr6515693124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Telepi2 2020.05.17. 11:36:46

Tisztelt Tengerész!

Ez mind remek, és egyetérthető. Itt állunk most, ez a kiindulópont, ezzel kell számolni - mindezt leírtad. És jó a kérdés, hogy hol van MOST a luk? Mi lehet a megoldás? Sokat gondolkodtam rajta, mióta "ezek" hatalomra kerültek.
Kéne egy csapat... aminek a tagjai ismerik a szakterületüket, aztán lereagálni mindent ami éppen történik, és közhírré tenni. Könnyebb mondani, mint megcsinálni...

Sunny Days 2020.05.17. 11:37:17

J virágai különösen szépek!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2020.05.17. 12:14:42

@Telepi2: Welcome aboard Telepi! A lukat leírtam, az a 2,8 milliárd szerencsétlen szavazó. A feladat nem új csapat kitalálása, nem is lehet megcsinálni ilyen hátrányban, hanem nem szavazni arra akiben bűnt látsz. Azt meg aki hatalmon van, ha hibázik arra rámutatni. Ez a legtöbb amit ÉN tenni tudok.

whale 2020.05.17. 12:22:04

@Telepi2: A luk a fejekben van és oktatással lehetne befoltozni 10-20 év alatt. Azzal az oktatással, amit szisztematikusan tesznek tönkre, lehetetlenítenek el. Az a szomorú igazság és helyzet, hogy similis simili gaudet. Vagyis a sudribunkó alcsuti Maradona TÖKÉLETESEN megfelel az ország jelentős részének, amelyik örömmel ismer magára benne, de legalábbis követendő példának, erkölcsi hérosznak látja ezt a marcipán Ceausescut...

fááni 2020.05.17. 19:32:29

Jellemző ez sajnos már nagyon régen....(de szívesen kölcsön is adom)
www.libri.hu/konyv/borcsok_maria.ketteszakadt-magyarorszag-1.html
(én vagyok a 42-es számú könyv tulajdonosa :)

Fruka1 2020.05.17. 20:31:30

Tengerész! Háát ez nagyon tűélesen, pontosan és szépen lett megfogalmazva, nem nagyon lehet hozzátenni semmit.
A kulcs valóban a 2.8 millió ember.Kérdés ebből mennyi a kapukon belüli jogos szavazat, mennyi a valós,és mennyi az aki csak úgy ikszelgetett (nagyon-nagyon) rosszul értelmezett hálából jó messziről,lehet csak megtévesztve,hatalmon maradáshoz egyszerű eszközként őket felhasználva, súlyos milliárdokat kifizetve, a mi sorsunkat, a gyerekeink sorsát évtizedekre meghatározva.
Megoldás a szavazatok jó helyre rakása 2022-ben, de ehhez az emberek gondolkodása kellene hogy megváltozzon!
Pl. xy is lopott, meg a Z is, akkoriban se vót jobb...stb.
Na, ezt kellene hogy az emberek elutasítsák, elítéljék, és nem ELFOGADJÁK, mikor szavaznak!

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2020.05.17. 22:55:11

“s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

mek.oszk.hu/05500/05570/html/jozsef_attila0024.html

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2020.05.17. 23:38:20

@fááni: Welcome aboard fááni! Alapmű, megvan.
@Paduc: Na ez az ami nem lesz soha Magyarországon. Nem vagyunk az a magunkkal is szembenéző fajta. Nemlétező dicső múlton ábrándozó, marakodó tasmán ördögök hada.

MaKata 2020.05.19. 12:14:16

Vili, ez az írás PERFEKT, fogadd elismerésem ! Jól tetted, hogy kiírtad magadból, ezzel együtt megosztottad velünk is, akik olvassuk a történeteidet (én részemről köszönöm).
A járványból persze kilábalunk, de mindabból, amit a veszélyhelyzetre hivatkozva ránk zúdítottak, aztán úgy marad, abból hogyan......? És a "sötétséget" -ismerve a jelenlegi oktatási, valamint tájékoztatási viszonyokat - sokáig nem tudjuk leküzdeni, azt gondolom.
J. virágai csodálatosak !!!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2020.05.19. 15:26:53

@MaKata: Köszönöm Katóka. Nagyon bántott a dolog és komoly erőfeszítés volt magammal is szembenézni. Mert ok nélkül nem vagdalkozom és talán elhihető hogy nem vagyok alapból bunkó. De itt nagyon nagy baj van a fejekben. És igen, nagyon megkönnyebbültem amikor kiírtam magamból.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2020.09.12. 17:07:03

@táncoslábú laces: Hát Lacikám belegondoltam, én Orbán Viktor élete helyett a pénzt választanám.
süti beállítások módosítása