Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Műszaki: Na ez az a hülyeség amért nem gondolom követendőnek ennek a srácnak az elképzeléseit. ww... (2024.03.07. 19:50) Hétfő.
  • KAMA3: Én bevallom őszintén, hogy erre az időre (félig szándékosan) felfüggesztettem a blogod olvasását, ... (2024.03.01. 09:56) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Ha nem írok ne válaszolj!: Már lezártam. Majd építek egy ferde rampát amin feltolom a talicskát. ... (2024.03.01. 00:31) Szerda.
  • A Tengerész: @Paduc: Rémlik.... (2024.02.25. 02:14) Szombat.
  • A Tengerész: @akiga: Igen tudok róla. (2024.02.23. 08:39) Szerda.

Linkblog

Szerda.

2018.10.03. 23:14 :: A Tengerész

Kalandos délelőttöm volt. Mint az ántivilágban a szendvicsemberek a reklámtáblákkal, magamra akasztottam két táblát és így sétáltam a piacon 9-től 12-ig. Előtte letöltöttem a netről a Hadházy -féle  aláíróívet, mely egymillió aláírás segítségével akarja kikényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.

001_122.JPG

Ha kérdezitek mért tettem, csak azt tudom válaszolni, hogy én már öreg vagyok ahhoz hogy forradalmat csináljak, de annál azért még több bennem a tettvágy, hogy megelégedjek azzal, amivel a nem kormánypárti többség, hogy  különféle fórumokon osszam az észt hogy MÁSOKNAK mit kéne tenniük és harmadosztályú poénokat gyártsak Orvbán Viktor rovására. Miközben arra is lusták, hogy feltápászkodjanak a fotelből és három trolimegállót utazva kimenjenek tiltakozni a Városliget tönkretétele ellen. Ha nem tettem volna meg legalább ezt és nem tenném meg még legalább a következő két hét piacnapjain, nem lenne többé pofám a tükörbe nézni.

Mit mondjak, érdekes élmény volt. Már amint a csónakot kikötöttem a Vizához ( a volt honvédségi hajó) szembesültem az első ellenzővel. Béla exbócman extengerészkollégám van szolgálatban. Mondom neki írja alá. Na mindjárt elkezdte a szokásos nótát, hogy de a kommunisták amikor loptak akkor bezzeg nem írattam alá, stb, kicsit fejtegettem neki a lényeget, mire kirukkolt a "fedáksárival" (tudjátok, az ultiban az überelhetetlen kontra), " menj te a picsába a hülye eszdészes dumákkal!" Nos ha az embernek ilyen barátai vannak, az bízvást nézhet szemközt az ellenfeleivel.

Kezdtem a sétát a piacon, az emberek többnyire rám se néztek, de azért néhányan elolvasták, még néhányabban alá is írták az ívet, de ahhoz képest ahányan nyüzsögtek a piacon az a 30 aláírás ami összejött három óra alatt, elég sovány. Akik aláírták, azok egytől egyig meggyőződéssel helyeselték, megköszönték az akciómat. Akik nem azok viszont olyan három, négyféle csoportba sorolhatók. Amiből a legtöbb volt a közönyös. Ha rám is nézet, már fordította is el a szemét, ha el is olvasta, reakció nem volt. Aztán voltak a kákán is csomót keresők, a tanácsot adók. Mindjárt az első szigorúan rám nézett és azt mondta: " a hogy elé vesszőt kell tenni!!" Általános iskolás magyartanárom mondta, hogy " ne csak azt tanuljátok meg, hogy vessző nélkül nem lehet hogyozni, hanem vannak kivételek is". Nos ez pont ilyen, de nem álltam le vele nyelvtanozni, csak megkérdeztem, hogy neki ez e a legnagyobb baja a lopással, azt válaszolta, hogy igen. Egy másik a kolbászmajszolók közül ki is oktatott, hogy ha nekem az a bajom, hogy mint mondtam neki, a Mészáros Lőrinc órabére több mint egy középiskolai tanár három évi bruttóbére, akkor ha majd én is olyan ügyes leszek mint a Lőrinc akkor én is kereshetek annyit. Amúgy nem volt célom vitázni, általában azt mondtam, hogy ha nem ért egyet akkor ne írja alá. Egyébként se kínálgattam a portékámat, csak kerestem a szemkontaktust, ha megvolt, szemöldökömet felhúzva jeleztem van e szándék, ha volt, kértem a lakcímkártyát és írtam amit kellett. Aztán voltak dühösek is, egy nő csak úgy siettében odaszólt, hogy "soha nem fejlődött úgy az ország mint most". Ezt nagyon megjegyeztem, mondogattam is magamnak délután amikor a három hónappal ezelőtt kért időpontomon várakoztam az urológusra a rendelőben ( mondom, nem épp az a csúcs napom volt, akit vizsgáltak már így az tudja mért), aki miután Budapestről jár ide rendelni, ha a kórházban kikap egy sürgős műtétet, plusz utána idefelé egy dugót, akkor késik néhány órát, most is ez volt. A hölgy nyilván úgy gondolja, hogy az új stadionok bőséges kárpótlások annak aki hónapokig nem tud rendesen pisálni. Én ugyan hálistennek nem tartok itt, csak a háziorvos elküldött a korom által indokolt kockázati kontrollra, de egy bácsika nem tudta kivárni amíg megjön a doktor és párjával karonfogva eltipegett.

De vissza a piacra. Egyik árus néni azt mondta ő aláírná, de nem szeretné ha a neve valahol felkerülne egy listára és annak ki tudja milyen következményei lennének. Rákérdeztem, hogy valóban fél? Azt válaszolta, hogy igen.  Egy magát kommunistaként bemutató piaci polgár, miután rákérdezett, mi a fenét csinálok itt simán hazaárulónak nevezett, a táskaárus meg agyatlannak. Ennél durvábbakat nem kaptam. A nemaláíró, mégis megszólalók legtöbbje abba kapaszkodott bele, hogy 1. MINDIG MINDENKI lop ezért értelmetlen ilyesmivel foglalkozni, 2. Ha "ezek" megbuknak, a másikok még többet fognak lopni. Ha rákérdeztem, hogy akkor ebbe most bele kell e örökre törődni, vagy hogy mért ilyen biztos abban, ha mondjuk az európai ügyészség segítségével a rács mögé kerülnének a bűnösök akkor az nem rettentené e el az utánuk jövőket, soha nem adtak egyenes választ.

Szóval érdekes piacozás volt, szombaton is megyek és a rá következő héten is a két piacnapra. Ha ennyi idő alatt összegyűlik 100 aláírás, akkor mint cseppben a tenger, Ráckeve nekem bizonyíték arra, hogy összejöhet az egymillió aláírás Hadházynak és akkor talán mégse kell a klotyón lehúzni az országot. Nem azért, mert akkor holtbiztosan sikerül kikényszeríteni a csatlakozást, hanem azért mert tán mégse olyan rossz az emberállomány, hogy ezt érdemelje közös hazánk ami most van és még rosszabbra alakul.

Amúgy különösebben nem izgatnak a  beszólogatók, úgy vagyok vele, mint amikor az állatkertben rámbőg az oroszlán, az is biztos anyázik és engem hibáztat, hogy késik a kaja, de hát kit érdekel?

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr1314280237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whale 2018.10.04. 00:00:55

Ma írtam alá és mindenkit erre biztatok a környezetemben. A legtöbben üveges szemmel néznek. Sajnos az ország már le van húzva a klotyón...

sefotos 2018.10.04. 06:23:33

Tengerész, minden elismerésem az akciódért! Sajnos ilyen az emberállomány, ezért vagyunk itt...

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.04. 12:32:13

Csak ismételni tudom az előttem szólót minden elismerésem a tied. Ez pont egy olyan kezdeményezés, amire az országnak nagy szüksége lenne függetlenül attól hogy ki van / lesz kormányon.
Én is alá fogom írni ha egyszer Magyarországra visz az utam. Bár nem ott élek régóta, de pont a magadfajta emberek miatt érzem úgy hogy még van hozzá valamiféle kötődésem.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.04. 13:30:10

@carter66: Én ebből a megfontolásból szavaztam a kétfarkúakra. Hogy ha már hülyeség az egész, akkor legyen VALÓBAN az! Utána amikor elkezdődött az utómatekozás, hogy "dehamomentum, dehaakutyapárt nem vitt volna el ennyit, meg annyit akkor nem lett volna meg a kétharmada a gengsztereknek", kicsit pironkodtam, de egyrészt akármi "lett volna" akkor is meglett volna nekik ezzel a hülye rendszerrel, másrészt mert NAPRÓL NAPRA bebizonyosodott, hogy az összes ellenzék szart ér, egyszerűen mert tehetségtelenek, fantáziátlanok és buták. Más. Említettem neki hogy a "matrózpólós szőke gyerek vagy a Várfokból", de nem emlékezett rád.... lehet, hogy azért mert én meg úgy emlékeztem a szövegedre, hogy "Carter 66 a matrózsapkás szőke gyerek". :) Kárpótlásul www.youtube.com/watch?v=RwoL5t8oDy4@
Ez A Nev Talán Nem Foglalt: A Hadházy úgy nyilatkozott, hogy kb Karácsonyig tart az aláírásgyűjtés.

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.04. 17:43:03

@A Tengerész: Igen olvastam. Majd úgy időzítek, hogy legyen még módom aláírni. Mondjuk elég lehangoló hogy állítólag eddig csak 17.000 aláírás jött össze. Az embereknek meg kéne érteniük, hogy amíg a pártoktól és vezéreiktől várják a csodát sosem fog történni semmi, mert egyik sem lesz hülye lemondani a hatalomról, és a lehetőségekről amik azzal járnak. Jól csak akkor fog egy ország működni ha a lakosság kikényszeríti azt.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.04. 18:00:41

@Ez A Nev Talán Nem Foglalt: "Az embereknek meg kéne érteniük". Tíz emberből kilencnek csak annyi esze van, hogy nem ül be háttal a moziba. Néztem őket, belenéztem a szemükbe, beszélgettem velük és meghallgattam őket, már aki megszólalt. Ezek kitenyésztett jobbágyok. Kertész Ákosnak száz százalékig igaza volt.

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.04. 18:53:41

@A Tengerész: Ne legyenek illuzióid, mindenhol sok a képzetlen, egyszerű ember. A magyarok semmivel sem rosszabbak ebben a tekintetben mint más népek. Sőt aki már beszélt igazán egyszerű angollal, amerikaival az talán igazat ad nekem abban hogy ezek sokkal ostobábbnak tűnnek mint az átlag magyar.
A különbség inkább abban van hogy otthon a lakosság értelmesebb fele is illúziókat kerget és gondolkodás helyett hisz. Nincs meg az a történelem által kitermelt természetes óvatosság, ami nyugaton korlátot szab a politikai elitnek. Sajnos ahhoz hogy ez kialakuljon egy társadalomnak valószínűleg sok kudarcon és csalódáson kell keresztülmennie. Idővel megjön az, de már biztos nem a mi életünkben.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2018.10.04. 20:31:40

Lopnak? Hihetetlen. Kik és mióta?
Ha Orbán tudna róla, biztosan nem engedné!

TheDoors 2018.10.04. 22:31:08

@Ez A Nev Talán Nem Foglalt: Külföldön is alá lehet írni! "Külföldön dolgozók és határon túli magyarok is aláírhatják az íveket?
Igen, külföldön is gyűjtjük az aláírásokat, sőt rendkívül fontos, hogy ők is támogassák a kezdeményezést. Ők saját maguk is érzékelik a különbségeket olyan országok jogrendszere között, ahol működik a fékek és ellensúlyok rendszere, s ahol azt teljes mértékben leépítették (Magyarország). A külföldön élők (ahogyan egyébként az itthoni állampolgárok is) letölthetik, kinyomtathatják az íveket, gyűjthetnek is egymás között, majd a lefotózott vagy szkennelt íveket postán, vagy a honlap zárt rendszerére feltöltve juttathatják el hozzánk." europaiugyeszseget.hu/kisokos/

TheDoors 2018.10.04. 22:37:55

@A Tengerész: "Praktikusan karácsonyra szeretnénk nagyon nagy számot elérni. Ha szükséges, télen is lehet gyűjteni, azonban a tavaszi EU választások után már semmiképpen nem gyűjtünk, addigra mindenképp eljön az igazság órája, vagy így, vagy úgy." europaiugyeszseget.hu/kisokos/ Azért a Párbeszéd jó kis párt, szerintem.

Péter Karádi 2018.10.05. 04:27:36

+2 aláírás, ha kint leszel szombaton. Érdekel a piac, de jövőnk jobban

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.05. 08:10:33

@Péter Karádi: :) Ott leszek. 9-12 közt sétálok, amikor elfáradok letelepszem a kőfalra az északi lejárónál.

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.05. 08:30:52

@TheDoors: Köszönöm, akkor letöltöm én is az ívet, és még én is összegyűjtök néhány aláírást mielőtt elküldöm.

hadházy ákos 2018.10.05. 16:11:40

Nagyon köszönöm!! Ha van tízezer ilyen ember az országban, már megvan az egymillió aláíras. Azért kezdtem bele, mert meggyőződésem, hogy van!!

TheDoors 2018.10.05. 20:32:25

Hát Tengerész, le a kalappal előtted! Nem olyan rossz eredmény ez, pláne vidéken, ahol mindenki ismer mindenkit és fél! "Egy átlagosan sikeres aláírásgyűjtő egy délután (például 2 és 5 óra között) 40-50 aláírást tud összegyűjteni. Ha ezren gyűjtenek, az napi 40-50 ezer aláírás." europaiugyeszseget.hu/kisokos/ Őszintén szólva egy "szendvicsembernek", aki szúrós szemmel méregetve az embereket járkál egy piacon, én sem szívesen adnám meg az adataimat, aláírásomat. Ezek bizalmas adatok, és főleg vidéken sokan tartanak attól, hogy rossz kezekbe kerülve visszaélnek velük, és így akár elveszíthetik a munkájukat is, mert volt már sajnos erre is példa. Szerintem sokkal jobban megbíznak egy rendes stand mögött álló, jól öltözött, például öltönyös emberben, de ez a magánvéleményem. Annak a helyét is lehet időnként változtatni. Egyszerűen bizalomgerjesztőbb szerintem a gyűjtés ezen módja, megadni a lehetőséget arra, hogy ők tegyék meg az első lépést, mint "behatolni mások aurájába". Szándékosan eltúlzom, hogy érthetőbb legyek. Én kipróbálnám így is, hogy kiderüljön, melyik a hatásosabb. Érdekes kísérlet lenne, és nem biztos, hogy nekem van igazam.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.05. 22:47:28

@hadházy ákos: @TheDoors: Welcome aboard urak! (persze ha Doors hölgy akkor hölgyem). Köszönöm a köszönömöt és az elismerést. DE. Fene tudja, szerintem a nyakkendős emberekben kevésbé bízik a nép, talán Mikszáth írt a "nadrágos emberekről" hasonlót. Én egy ilyen gyalogkakuk vagyok, egyesharcos. Soha semmilyen párthoz nem csatlakoznék, életem minden csatáját egyedül vívom. Többnyire nyerek. Értem a túlzást, de nem értek vele egyet. Én egy barátságos, mosolygós, bizalomgerjesztő bácsi vagyok aki sétál a hasonlók közt a piacon. Nem mellékesen senki se fog letolni, hogy kitúrtam a helyéről. A tapasztalatom az, hogy nem kell senkit meggyőzni (sőt nem is lehet, konkrétan mindenkinek megvan a nagyjából megingathatatlan véleménye a fennálló rendszerről), csak az alapvetően egyetértő, de lusta embereket kell ily módon felkeresni. Sokan vannak, elég beleolvasni a 444-en a pampogásba, de ha el is jut odáig, hogy egy Fb eseményre beikszel egy lájkot, vagy még azt is megjelöli, hogy ott lesz, de amikor menni kéne, eszébe jut, hogy megy a TV-ben a sorozata és otthon marad. Na ŐK a potenciális aláírók. Aki eleve ellenséges, vagy fél, vagy lekötelezettje a rendszernek, úgyse fog odamenni akármilyen pulthoz, akármilyen öltönyös emberhez.

Thomas Dantes 2018.10.06. 17:47:23

Én már rég feladtam az egészet. Teljesen felesleges. A magyarság menthetetlen. Soha nem fog változni semmi. És azért nem fog, mert nem akarnak változást. Ez még csak nem is párt szimpátia kérdése. Az ellenzéki emberek többségének abból áll ellenzékinek lenni ,hogy a neten morog

Jó igen igen ...most pont az a lényeg, hogy ez egy valós akció ami ért is valamit, 30 aláírás is több mint a semmi...de amúgy szarok bele.

A magyar társadalom leszarja a saját sorsát, én mit erőlködjek? Annyi de annyi embernek próbáltam például elmagyarázni hogy miért szar a jelenlegi oktatás. Voltak akik egyetértettek, de hogy bármi változzon? Azt azért ne.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.06. 17:56:18

@Thomas Dantes: Welcome aboard Dantes! Általános ez a vélekedés, tapintható volt az eddigi két nap akciózásom során. Egyre nem tudott válaszolni igazából senki, aki ezt így előadta ahogy te is, hogy akkor mért nem írja alá az ívet, mit veszít vele? Mert nem írták alá az ezzel érvelők. Én megmondom a választ. Ha már ők feladták, akkor adja fel más is, mert akkor igazolást nyernek maguk előtt a kishitűségükre és/vagy gyávaságukra és/vagy lustaságukra.

Thomas Dantes 2018.10.06. 18:08:45

@A Tengerész: Mondjuk felém nem jött senki aláírtani...ha pont találkoznék egy aláírás gyűjtővel aláírnám, nem kerül semmibe.

De ezzel együtt, felesleges. Ha egy társadalom nem akar változni, akkor nem lesz változás. Ez a magyar ugar. Képtelen a társadalom fejlődni, változni.

Ha a lehetőségeim majd úgy hozzák, megyek is innen. Például ha egyszer családom, és gyerekem lenne, gondolkodás nélkül, hogy legalább esélye legyen normális országban felnőni.

TheDoors 2018.10.06. 19:04:52

"felém nem jött senki" Na ez az! Amíg mindenki arra vár, hogy odamenjenek hozzá, addig itt tényleg nem lesz változás. Mivel nem népszavazásról van szó, ezért online is bárki letöltheti, és kitöltheti az adatlapot a központi honlapról, aláírhatja, majd szkennelve vagy lefotózva feltöltheti vagy postázhatja, még csak ki sem kell mozdulnia ehhez otthonról! europaiugyeszseget.hu/

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.10.06. 19:43:21

@TheDoors: Hát igen. Arra, hogy 1. ÖNMAGA mit miért ne csináljon, 2. hogy MÁSOK meg feltétlenül mit csináljanak, mindenkinek ezer ötlete van.
süti beállítások módosítása