Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Műszaki: Na ez az a hülyeség amért nem gondolom követendőnek ennek a srácnak az elképzeléseit. ww... (2024.03.07. 19:50) Hétfő.
  • KAMA3: Én bevallom őszintén, hogy erre az időre (félig szándékosan) felfüggesztettem a blogod olvasását, ... (2024.03.01. 09:56) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Ha nem írok ne válaszolj!: Már lezártam. Majd építek egy ferde rampát amin feltolom a talicskát. ... (2024.03.01. 00:31) Szerda.
  • A Tengerész: @Paduc: Rémlik.... (2024.02.25. 02:14) Szombat.
  • A Tengerész: @akiga: Igen tudok róla. (2024.02.23. 08:39) Szerda.

Linkblog

Pèntek. (azt hiszem)

2013.08.09. 08:08 :: A Tengerész

Naszòval. Most se leszek hosszú, mert ezen a tableten utàlok pötyögni. Főleg az èkezetes betüket maceràs gyàtrtani, a fene se hiszi el, hogy az Fidesz alaptörvényt, azaz anemzetit (ugye a kettő az ugyanaz) valaki ilyen tàblagèpen csinàlta, vagy ha igen, akkor èrtem mièrt lett ilyen. Ezert mostantol abbahagyom az ekezeteskedest, mert egyszeruen belebolondulok ebbe a tabletmasszirozasba ekezetesseggel valo mukodes celjabol. Bocs. A lenyeg, megvan a honi kikoto, illetve nem akarom elkiabalni, megalkudtunk, jovo heten alairjuk a szerzodest es a mienk. Olyan amilyen kell, a kert vegeben a folyo, vegigtapogattam a medret, a vizmelyseg megfelo, sajat steg tartozik hozza, tehat ott a kikotohely, a telken kis haz ami telen nyaron lakhato, Rackeve centrumtol csonakkal 10 perc biciklivel 12. Tudom sok olvasonak csalodast okozok ezzel, mert azt vartak tolem, hogy csodas tengeri kalandokrol fogok beszamolni elob utobb, de  nem lesznek. Illetve fene tudja.  Ahhoz, hogy az emberbelmenjen, ket dolog kell, egyik, hogy az ember akarjon, a masik, hogy legyen hova. (Marai Sandor) Az az igazsag, hogy nem vagyok biztos benne , hogy az eltelt evek alatt nem ugy ertekelodtek at bennem a dolgok, hogy nalam egyik kriterium is maradektalanul teljesulne. Annyira teljes eletet elunk igy ahogy most vagyunk, hogy nem biztos, hogy valaha ennel tobbre ,jobbra vagynek. Ha lenne az a bizonyos zseboram, mint a "Pokolba tarto vonat" hosenek, most biztos megallitanam. Ez perszenem jelenti azt, hogynem lesz hajozas mindenfele a jovoben, de nem ez mar a focel.. Tovabba nem lehetett azt az allapotot se tovabb fenntartani, hogy egy ipartelep legyen a honi kikoto. Nagy dontes ez, kicsit izgulok is, hogy csak igy ripszropsz egy het alatt belevagtam, de sose halogatam sokaig a donteseimet. Remelem nem fogom megbanni. Amugy 29 fokos a viz a hajo alatt, ami furdes szempontjabolmar sok is, olyan hoseg van, hogy meg a vizben se lehet igazabol lwehulni, tegnap vagy egy orat tapogattam a feneket a jovendobeli kikotohelyen es egyaltalan nem faztam. Nagy baj viszont a hoseg az elovilagnak, pusztulnak a kagylok, mert nem birjak a meleg vizet, tomegevel jonnek fel a felszinre.  Folyt. Kov. Most megyek a postara csekket feladni.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr465453170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spray 2013.08.09. 09:09:59

Szia Vilibá már nem is jössz vissza a régi helyre ? Majd hivlak telefonon ha pesten vagyok itt Nürnbergbe mos 16 fok van és esik hihetetlen 800km és ekkora hömérséklet külömbség Üdv Pali

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.08.09. 15:24:43

Grigorij, megelőztél, én is ezt akartam írni!

silvermoon 2013.08.09. 17:24:25

Latod Vilmos ! Te tudsz hajot epiteni, En meg csak csavarogni vele. Te vettel kikotot, en meg eladtam a hazikomat, h csavaroghassak a tengeren (ami eddig meg csak felig sikerult)Pedig a Te blog -od is ludas abban hogy ennyire (vizreszalltam) De nem bantam meg ! Szerintem is jo dontes volt a telek vetel.HA kihajokazom magam en is ezt fogom tenni ! De azert remelem a blog meg marad ! Lesznek majd kepek ??

Gáz Géza 2013.08.09. 18:53:42

Örülök a döntésednek! :)

whale 2013.08.09. 20:02:32

Kicsit csalódott vagyok, de megértelek. Gondolom, ha fiatalabb lennél csak 15 évvel, nem így döntöttél volna. Nem baj, legalább lesznek Parti partyk, egyre talán én is el tudok már menni.:))

whale 2013.08.09. 20:05:34

Ráckeve pedig varázslatos hely, egy igazi kis ékszerdoboz, ha az agglomerációban akarnék élni, Zebegény, Nagymaros mellett dél felé az egyetlen hely lenne, ahová szívesen költöznék.

teddybear01 2013.08.09. 20:08:42

Gratulálok, sikerült meglepned. Persze gondoltam hogy valami ilyesmi lesz, de nem vártam ilyen hamar.
A vásárlás meg pont jó időben történt, most vannak a telekárak a mélyben, lehet hogy pár év múlva a dupláját kellene kiköhögni.

Persze az ipartelep és a parti műhely lehet hogy hiányozni fog, de majd csak pótolod valahogy. Pl. összeütsz egy műhelyfélét.

harpi4 2013.08.09. 21:23:39

Gratulálok Vili! Mind a "vételhez", mind az elhatározáshoz. Ezzel azt hiszem már nincs is szükséged az árboczatra, kötélzetre és vitorlázatra. Ezeket nyugodtan kirakhatod az új "anyakikötődbe". Ha kedved támad a Dunán és a többi európai belvízi úton csavarogni, ahhoz nem nagyon kellenek. A saját bázisodról pedig amikor a kedved tartja és a bukszád engedi, így is szép utakat tehetsz. Gondolom az idén már nem mentek sehová, hiszen a "bizniszt" bonyolítani kell, ami rengeteg utánjárást és papírmunkát is igényel, továbbá költözködés, berendezkedés, stb. Szóval nem hinném, hogy unatkozni fogtok. Azért ha nagyjából mindennel egyenesbe jöttök, érdemes lenned előfizetni valami normális WIFI-s internetre. Sok erőt és kitartást mindkettőtöknek!!!

Jonathan 2013.08.10. 05:47:33

Szivböl gratulalok Nektek a sajat kikötöhöz! (A többi csak raadas :) ) A kalandok pedig mindenütt jelen lehetnek az eletünkben, csak meg kell öket latnunk a hetköznapok szürke hattere elött. Egy dunaparti telek, horgaszas, bogracsgulyas, naplemente, kerteszkedes, no es persze hajozas mind, mind olyan dolog az eletben, ami tele van gyönyörüseggel. Engem neha meg egy földigiliszta lete is csodalattal tölt el, mert a vilagunk csordulasig tele csodakkal. Ugy erzem, hogy ezzel a telekvasarlassal a blogban is egy uj fejezetet kezdödik... :) Lesz ott tennivalo epp eleg es mar örülök, ha erröl (is) olvashatunk majd a szokott helyen! Vilmos es Juditka, nagyon sok örömet es hozza eröt, egeszseget kivanok az uj "kikötöben"!
Üdvözlettel: Jonathan

Mihalik Péter2 2013.08.10. 08:04:50

Ez igen! Gyors volt!!! Gratulálok! Ismét bővül Ráckeve lakosainak száma két jó emberrel...és mivel magam is itt élek, felajánlom segítségemet bármiben. Kisváros lévén ismerek minden hivatalt, embert, akik megkönnyíthetik az ügyintézést, ezen kívül megbízható szakembereket is tudok ajánlani. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat erőben, egészségben és boldogságban! Isten Hozott Benneteket!

MaKata 2013.08.10. 11:43:54

Csatlakozom a gratulálókhoz !!! Télen is lakható vízparti házikó a ráckevei Dunaparton, kikötővel (!), ahol kikötve áll egy hajó is (!), háát..... sok embernek álom kategoria (én köztük vagyok). Szóval szerintem az ötlet és a megvalósítás TELITALÁLAT !
süti beállítások módosítása