Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Hétfő.

2013.03.18. 21:33 :: A Tengerész

Felmentem 11 blokk/nap teljesítményre, de ez a tempó tarthatatlan. Faragni, fúrni, illeszteni, ragasztani, méretre munkálni, csiszolni, remeg kezem lábam estére. Írni meg nincs mit róla. Ha kész leszek a 66 darabbal megmutatom.

Más. Gigoríj Sandrovicsnak üzenem, nem jöttek meg a képek. Valami ármány van a dologban, néhány százaléka az Emaileknek egyszerűen nem érkezik meg a gépemre. Mihalik Péterrel volt egyszer hasonló. Az én informatikai tudásommal meg se próbálom értelmezni a dolgot.

23:48 Más. Sokáig használtam a Hotmailt prímán működött, megszoktam. Aztán pár hete ripsz-ropsz átváltott egy teljesen más pofatúrájú formátumra (Microsoft Outlook )amit utálok, részben mert nem szeretem ha amit megszoktam változtatnak rajta ha én nem akarom, másrészt mert abból a szempontból ahogy én használom kifejezetten fapadosabb. Biztos "tökjó", hogy tud olyan funkciókat amiket mások használnak, de pl eltűnt belőle amit meg én használnék, a "továbbítás" funkció, pedig gyakran kéne egy kapott Emailt "forwardolni" valaki másnak. Ez most csak macerásabb kopyzással megy. Nincs valakinek ötlete, hogy lehet ebből az átokból kicsalogatni az egyszerű továbbítást? Én már mindent próbáltam.

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr195144266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grigorij Sandorovics 2013.03.19. 06:40:35

Ez szomoru :(
Probaltam neked irni ket kulonbozo cimrol, kep nelkul. Nem megy, ennek a hotmail-nak van valamijen kifogasa Oroszorszag ellen (spam filter). De persze nem szol vissza - ami kotelezo a mail rendszerben.

Ami a levelezest illeti. En pl. csak a gepen feltett E-mail (The bat) programmal levelezek. A szerver web rendszeret (akarmajiket) nagyon ritkan hasznalom - ha nem a sajat gepemen dolgozom.
Persze - a levelezoprogramm 20 szazalekat adjak - mindenki maskep :)).
Regisztraltam neked egy mail.ru cimet a megszokott nickeddel, most mar csak a jelszo atadasa egy kis gond.

hkund 2013.03.19. 08:41:58

Szia!
Outlook sávban (balra fölül) indulnak a menü funkciók:
New, Reply, Delete, stb...
Ha a Reply melletti lefelé mutató kacsacsőrre ráböksz, akkor feljön:
- Reply
- Reply all
- Forward

Kund

Mihalik Péter2 2013.03.19. 08:51:10

Szerintem a mobil-nettel is van néha probléma, akadozik, ahogy nálam is, azért nem kapsz meg pár levelet. Én is mit össze szenvedtem ezzel...de most sikerült elküldenem.

IQ_nuku 2013.03.19. 08:58:27

Én is utálom az Outlookot, de nálam rákérdezett a Hotmail, hogy akarok-e váltani, mondtam neki, hogy nem! De az egyik barátnőmnél is automatikusan átváltott minden kérdezés nélkül. Igaz, nekem van valami olyan beállításom, hogy mindenre rákérdez a gép, mielőtt cselekszik. ... de nem értek hozzá :)

devton 2013.03.19. 10:21:47

Pár éve áttértem a gmail-re azóta nincs gondom...

Takacs66 2013.03.19. 14:44:23

Tisztelt Uram
néha idetévedve olvastam a bejegyzéseit és a kommenteket azt gondolva Ön egy nyugdíjas tengerész(?)
korábban is volt egy furcsa érzésem a bejegyzésekkel kapcsolatban, de ma azt gondolom Ön vagy egyáltalán nem vagy csak nagyon kevés ideig hajózott hivatásszerűen
Olyan mintha hiányozna Önből ezzel kapcsolatban egy készség.

Tisztelettel

whale 2013.03.19. 15:27:48

@Takacs66: Tisztelt Uram
milyen készségre gondol?

Takacs66 2013.03.19. 16:05:01

Tisztelt "whale"
lehet hogy nem jól fejezem ki magam,
sőt sokáig tartott az is mire az utolsó mondatot megfogalmaztam.
Valahogy ellentmondást érzek a hajós elhivatottság és a blogban tapasztalható "vélemény megfogalmazás" között.
Ne haragudjon érte, a civil emberekre jellemző acsarkodás folyik itt néha.
Üdvözlettel

silvermoon 2013.03.19. 16:16:54

@Takacs66: Igen ebben en is hibas vagyok, es itt elnezest kerek a T. olvasoktol. Tegnap kisse elvetettem a sulykot,-nem kelett volna-.Tengeresz nekem peldakepem akit tisztelek es becsulok mivel keves ilyen embert ismertem meg a 64 eletevem alatt. O egy rendkivul szines egyeniseg sokoldalu szeleslatokoru es ha nem is mindig joindulatu de igazsagos.Aki hibat keres az talal. Senki sem tokeletes. VAloszinu On sem az. Hat legyunk toleransak, en is megprobalom.

whale 2013.03.19. 16:39:40

@Takacs66:
Tisztelt "Takacs66"

Ne haragudjon, de nem értem. Úgy gondolja, hogy Tengerész "acsarkodik civil emberekre jellemzően"? Vagy a hozzászólók? A "nem civil" alatt a tengerészeket érti? A tengerészek nem szoktak acsarkodni? Tengerész nem lehet civil? Ha civil, kevesebbet ér a véleménye? Vagy ne is legyen neki? Vagy tartsa meg magának? A saját kocsmájában, ahol ő Piszkos Fred? Egy csomó kérdés, ami felmerült bennem...

Takacs66 2013.03.19. 17:00:43

Tisztelt "silvermoon"
nem gondolkoztam korábban a nick mögötti személyiségekről, most hogy felfedte korát: Tiszteletem Önnek!
Tudja néhány évvel ezelőtt, egy társaságban azt vetettem fel jobb lenne, ha 60 vagy 65 év lenne a parlamenti képviselői alsó korhatár,talán nagyobb lenne a megértés a tisztelet stb. Félre ne értsen! Ha nem hajós blogról lett volna szó, ez lett volna a kérdésem. (Mondjuk ha nem hajós blog nem is olvasom el.)
Különösképpen (mivel majdnem apámmal, anyámmal egyidős)
Tiszteletem Önnek!

maramu 2013.03.19. 17:34:09

@Takacs66: kedves takács66, amit a hajós elhivatottságról és ezen blog tartalmáról írtál...hát azt nagyon szépen írtad, mélységesen egyet értek veled!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.19. 20:09:09

@hkund: Sajnos ez az Outlook úgy látszik nem az az Outlook :(( Próbáltam, nekem ott az jön fel, hogy Posta, Személyek, Naptár, Skydrive.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.19. 20:10:49

@IQ_nuku: És megkerestem a GyIK-jukban, hogy lehet e visszatérni a régihez, de azt írja, hogy sajnos nem, ne is akarjam, mert hamarosan az megszűnik.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.19. 20:32:51

@silvermoon: Hehe. "... Tegnap kisse elvetettem a sulykot,-nem kelett volna...." Örülök, hogy megbántad, így csak kis elnézést kérek, mert ahogy most megláttam (külön megkapok minden kommentet Emailben, függetlenül attól, hogy akármilyen régi oldalhoz fűzték is azt hozzá),ahogy szoktam esténként amikor megnyitom a levélszekrényt látom ám mi jött, egyből töröltem. Vegyük úgy, hogy nem "hangzott el"! Én egy olyan kocsmáros vagyok itt aki minden vendégét szereti, még a kekeckedőket is (bizony), de néha elő kell vegyem a redőnyhúzót.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.19. 20:44:24

@Takacs66: Hüm, nem egészen értem, miféle készség, de sebaj, eddig egész jól elboldogultam a meglévőkkel. Welcome on board! Azt amúgy jól sejti, hogy nem a tengerről mentem nyugdíjba, 42 munkában töltött évből mindössze ötöt hajóztam a tengeren. De elég sok, sajnos ma már csak extengerészt ismerek, akik életük jelentős részét a "nagy vizeken" töltötték. Bármennyire is elgondolkodom a dolgon, pontosan ugyanolyanok mint a "szárazföldi patkányok", azaz van köztük ilyen is, meg olyan is. Nem igazán tudok egyetlen olyan "készséget" se felfedezni, ami mindnyájukban közös lenne, pláne meg olyat ami mindenki másból hiányzik.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.19. 20:51:59

@hkund: Amit meg rákattintás nélkül is kiír a felső balról induló vízszintes sorba (ahogy a régi Hotmail is tette)azok : Új, Válasz, Törlés, Archiválás, Levélszemét, Takarítás . Továbbítás sehol. Ez az "igazi" Outlooknak valami lebutított változata lesz fene beléjük!

IQ_nuku 2013.03.19. 21:18:25

@A Tengerész: Ez rossz hír! :(
Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy a messenger is megszűnik.

hkund 2013.03.19. 22:34:38

@A Tengerész: A Postára kell kattintani, akkor belép a levelező rendszerbe. Utána pedig ez a menü akkor jelenik meg, ha az üzenet aktív. Próbáltam valahogy beilleszteni egy képet, de nem sikerült. Elküldeném PÜ-ben.
Kund

tabulator 2013.03.20. 07:15:21

@A Tengerész: Egy kis kotnyél.
Outlook.
Menüsor - Műveletek - Továbbítás.
Ha ott sincsen akkor: Menüsor - Eszközök - Testreszabás vagy
Menüsor - Nézet - Eszköztárak - Testreszabás.
A legjobbakat!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.20. 07:47:21

Hehe. NINCS olyan a menüsorban, hogy "Műveletek", se "Eszközök", se "Nézet"!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.20. 07:48:41

@hkund: Megkaptam a képet, de nálad sincs a menősorban Forward.

Takacs66 2013.03.20. 10:59:11

Tisztelt Whale,maramu,silvermoon,Tengerész

kezdő, tegnap még szűz kommentelő voltam, külsős, csak olvasó, nézelődő amolyan messziről jött ember”
igen hölgyem a készség talán nem jó kifejezés itt
egy hajón dolgozó embernek tudnia kell hegeszteni, esztergálni, festeni, villanyt szerelni, motort szerelni stb stb még főzni is, ezek egyfajta külső készségek, aztán vannak a belső készségek vagy nem tudom ide illő szó-e entitás, megpróbálom megfogalmazni mire gondolok
a parancsnok utasítását megtartani, nem katonáskodás okán, hanem ez az alapelve az egyén és a csoport túlélésének ( a poroltót ténylegesen ellenőrizni kell stb stb.)
a vezetőt tisztelet illeti meg, mindegy milyen, alkoholista akármilyen, ő a vezető.
a szabályokat meg kell tartani, a konfliktus nem tartható fenn, ez egyén is törekszik a konfliktus elkerülésére hiszen lehet hogy az életét kell rábíznia a másikra, a konfliktus kerülése szinte már túlzónak tűnhet de helyébe lép a barátságosság, bizalom, a másik meghallgatása, megértése, egymás érzékenységének a határain belül való mozgás.
élcelődés: a vicc csak addig vicc amíg a másik is nevet rajta, a vita alapvetően az egyet nem értés, tehát alapvetően kerülni kell, ezért nem vita van hanem beszélgetés.
aztán, az ember nyugalmat erőltet magára és megpróbálja a káoszt valahonnan szemlélni –és akkor nem ragadtatja el magát

Most már túlzó okoskodásnak, vagy kioktatásnak érzem a hozzászólásomat ezért befejezem.

A blogja hangvétele, stílusa, szinte egymásba kiabáló, üvöltő, egymást pocskondiázó, talán már gyűlölködővé is vált.

Én semmi esetre nem akarok önnel kekeckedni, én nem tudok kilépni abból a nézőpontból önnel kapcsolatban sem mint silvermonn-al sem, Önök a szüleimmel egyidős emberek ezért Tisztelettel vagyok Ön felé is.
Üdvözlettel

csaba03 2013.03.20. 14:07:07

@Takacs66: Igen, egy hajó így működik. Egy állam viszont nem, az egy más rendszer. Egy hajón a kapitány felel mindenért, egy politikus viszont - főleg ma Magyarországon - gyakorlatilag semmiért nem vállal felelősséget, és a büntetőjogi kategóriáktól (talán) eltekintve nem is vonható felelősségre (ún. "következmények nélküli ország").

Takacs66 2013.03.20. 15:46:59

@csaba03:
Tisztelt Csaba
fenti cikkből számomra ennyi a lényeg:
"Hogy miként csavarhat ki tövestül normát, tartást, ízlést és mértéket épeszűnek, műveltnek tartott emberekből a politika által fölszított, egyébként ismerős indulat"

szóvirágaimmal azt is szándékoztam kifejezni ha a szabály az, hogy 4 évente van választás akkor ez a szabály, ha a vezető fideszes vagy mszps vagy isten tudja mi akkor az, a vezetőt akkor is tisztelet illeti meg,

talán viccesnek hangzik ha az a szabály hogy kétévente az mszp és fidesz átadogatja a hatalmat akkor az a szabály én akár azt is tudomásul tudom venni.

Sajnos, a tény miatt sajnos, egyetértek önnel az állam állapotát tekintve, bár ez nem új. A mostani vezetőkről az a véleményem nincsenek könnyű helyzetben tekintve akár belföldi akár külföldi híreket.
Üdvözlettel

tabulator 2013.03.20. 17:28:15

@A Tengerész: Kíváncsian kérdezem, van-e Outlook menüsor és ha igen, mely menük láthatók?

halaloszto 2013.03.20. 19:04:13

@Takacs66: Hat ezzel en nagyon nem ertek egyet. A mai vilag annyira felgyorsult, hogy a tiszteletremelto idos urak es holgyek hogy ugy mondjam "le vannak maradva". Hogyan varhatnank, hogy a parlamentben (masneven torveny-hozas) ertelmes torvenyeket hozzanak a mai vilag dolgairol? Aki ma 60 eves, az 40 evvel ezelott tanulta a vilagot. Ami 40 eve is volt, arra hoztak szabalyokat 40 eve. Ma arra lenne nagy szukseg, hogy azokrol a dolgokrol hozzanak torvenyeket, amik ma vannak. Ezek jelentos reszet viszont fel sem fogjak tisztelt oszhaju parlamenti kepviseloink, es nem is akarjak mar. (elektronikus kereskedelem, internet, szerzoi jogok, kozlekedes, varosszervezes, munkahelyteremtes, penzugyek az EU-ban, es meg sorolhatnam)

Ha egy orszag vezeteset a ven bolcsekre bizzuk, akkor az az orszag nem fog fejlodni tul gyorsan. Ami nem lenne nagy baj, csakhogy nem vagyunk egyedul! A kornyezetunk fejlodik, es lekoroz minket. A fejlettek elobb utobb kihasznaljak, gyarmatositjak a fejletleneket.

Vajk

halaloszto 2013.03.20. 19:07:46

@Takacs66: sajnos ez nem hajo. itt sokkal nagyobb az On felelossege mint a hajon. Ugyanis itt a kapitanyt On is valasztja! Es ha az a kapitany hulyeseget csinal, akkor Onnek is felelossege elzavarni. Itt nincs tulajdonos, aki majd a partra erve megbunteti a kapitanyt ha hulyeseget csinalt.

Vajk

Takacs66 2013.03.21. 09:04:32

@halaloszto: Tisztelt Vajk
Önnek teljesen igaza van abban, hogy idősebb korban csökkenhetnek képességek, már magamon is tapasztalom,

a felvetés abszurd(?): a parlamentben a képviselők életkora min.60 év
(a „vita” kedvéért most behelyezkedek az előnyt taglalók táborába)
ez azt is jelenti hogy ez az ember addig dolgozott valahol, úgy mint én, Ön, vagy itt mindenki – nem életpálya modell az hogy fiam állj be politikusnak legyél ingyenélő stb.
ez azt is jelentheti hogy ennek az embernek már van egy egzisztenciája – nem most kell összelopkodnia azt
ez azt is jelentheti ennek az embernek felnőtt gyerekei vannak – figyelembe fogja venni a fiatalok érdekeit
ez azt is jelentheti ez az ember közel 40 évig dolgozott a munkájából tartotta el magát és családját – tudja azt, csak a van-t lehet osztani
ez azt is jelentheti ez az ember köztiszteletben áll
most ennyi jutott eszembe
az életkor tekintetében egyébként rugalmas vagyok, legyen 55
most a nyugdíjkorhatár 65 év vagy nem is tudom mennyi, mindenesetre így egy 65 éves professzor , vagy bíró nem operálhatna mert az veszélyes

Üdvözlettel

Takacs66 2013.03.21. 09:19:49

@halaloszto:
Kedves Vajk
"Önnek is felelőssége elzavarni"
azt gondolom Ön egy fiatal dinamikus ember
megpróbálok erre kicsit hajósosan válaszolni
zendülést akar két kikötő között (két választás között)útközben
úgy hogy az utasok egyik fele fideszes a másik fele meg nem is tudom
Legbarátibb Üdvözlettel

tabulator 2013.03.21. 09:52:03

Mert az az érzésem, hogy az Outlookod nincsen még aktiválva, ezért csak a lebutított verzió látszik.
Sugó: Termék aktiválása (még jobb:feltörése, de ehhez nem értek)

tabulator 2013.03.21. 10:00:16

@Takacs66: Merő szofisztika. Kérem mellőzze a (nem is annyira) burkolt politikai agitációt. És a blog konok offolását. Nem vagyunk egyformák és nem is szeretnénk azok lenni. Próbálja meg elfogadni ezt az örök axiómát.

Takacs66 2013.03.21. 10:59:30

@tabulator:
Kedves Tabulátor
megtudtam, hogy mi az az offolás, hogy az eredeti témától eltérő kommentek. Nem tudtam, hogy ez a szabály nem is hallottam eddig még ezt a szót, én tényleg 2 napja írtam az első kommentet, én úgy gondoltam megszólítanak, és válaszoltam.
Bocsánat!
Minden Jót Kívánok Önöknek

silvermoon 2013.03.21. 14:35:11

@Takacs66: Nahalaisten ! MAr kezdtem felni, h Te is megertel a redunylehuzora...DDDD

Jonathan 2013.03.21. 15:51:04

@silvermoon: ezt a redönyhuzovasat talan nem kene oly messzire elasni, hatha nehanapjan hiretelen szükseg tamadna ra... :D :D :D

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.21. 19:44:57

@tabulator: MEGVAN! Az érdem hkundé, megfejtette, hogy a "Válasz" melletti lefelenyílra kell kattintani és akkor kiad egy menüt amiben szerepel a "Továbbítás". Mentségemre szolgáljon, hogy meg se fordult a fejemben, hogy a továbbítást mint opciót a "válasznál" keressem. De egy szoftverírónak ez bizonyára logikus. Ezt írja RP ausztráliából: "Engem mar nem is bosszant ha valami szar minosegu, ha legalabb latom hogy sporolasbol olyan. Bologatok, hogy hat igen, ebbol megint kisporoltak ezt-azt. Amitool a guta ut meg az a gondolkodas teljes hianya. Pl most egy Winchestert probalok kimasolni egy masikra. Na, mondom reggelre kesz. De nem, mert ejfelkor megall es kerdez valamit. Mi lenne ha mar eleve az elejen tudnek valaszolni. De nem, MINDEN softveres ugy kepzeli hogy en ott ulok es babysittelem a szarjaikat. "

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.21. 19:52:56

@Takacs66: Semmi baj jövevény! Amíg nem anyázol, felőlem azt írsz amit akarsz. Én egy aljas rendpárti liberális ( na ezt rakja össze aki szeret ilyesmin rugózni, sőt sok szempontból anarchista)vagyok, szóval a szabadság megszállottja, szemben a vezérben kritika nélkül hívőkkel, szóval attól amiket írtál, legfeljebb hümmögök, de a redőnyhúzó marad a pult alatt. Egészség!

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.03.21. 22:42:26

Orbán Viktornak!

Jelentem sikerült elérnie a társadalom és a nemzet megosztását! Nyugodtan dőljön hátra és évezze alkotását! Családon, munkahelyen, egyéb közösségeken belül sikerült elhintenie a gyűlölet magvait, ami másfél évtizedes sikeres tevékenysége eredményeként meghozta eredményét.

Én nem azok közé tartozom, akik ezt tétlenül tűrik. Ezért igyekszem az ilyen vadhajtást kigyomlálni, mielőtt túlságosan elburjánzik. Algagátló nem használ, csak az egyszerű szó, az érhető beszés vagy írás. Miként egy hónapja láttam egy tüntetésen, a félázsiai mini szterelnök elleni transzparenst...

Bocs, Tengerész! Dobd ki ezt is cápáknak :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.22. 00:02:17

@Grigorij Sandorovics: Az jutott eszembe, hogy küldd el SMS-ben a +36302792250 telefonszámomra! ( a Magyarország előválasztó számot nem tudom, illetve, hogy van e ilyen egyáltalán, vagy a +36 eleve az)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.03.22. 07:19:49

@Grigorij Sandorovics: Megkaptam, kösz, de írd meg hogy kell ezt használni, mert a mail.ru azon kívül, hogy cirill betűs, valami újság ha jól nézem.

Grigorij Sandorovics 2013.03.22. 07:44:41

Balra a logo alatt van a Posta (почта) feliratu ablak.
Az elso ablakba rakod a cimedet kutya nelkul
az alanti ablakba a jelszot
Nyomod a kek gombot.
A levelezo reszt angolra tettem.

Takacs66 2013.03.22. 08:34:24

@A Tengerész:
Szép jó reggelt!
Ha megoldódik a probléma, szabad offolni?
Üdvözlettel

whale 2013.03.22. 08:43:06

@Takacs66: MEg ne bántódjon kérem, de írásai alapján Ön nem felelős polgára a hazának, hanem nyírni való birka, aki az aktuális hatalom mindenkori játékszere, kényére-kedvére. Ha igazán sarkosan akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy a Homo Kadaricus archetipusa. A kisemberé, aki alapvetően FÉL a hatalomtól és saját magát is becsapva azzal áltatja magát, hogy amit érez, az nem félelem, hanem tisztelet...

Takacs66 2013.03.22. 12:11:46

@whale:
Kedves whale, Tisztelt Tengerész,Tabulátor
újraértékelve tengerész szavait, azt hiszem szólhatok
dehogy bántott meg, sőt örülök hogy megszólított
mondjuk jól esett volna a sorstól ha a birka szó begépelése közben az r betűnél vét a billentyűzeten (egy alul vonással is megelégedtem volna).
Vissza a témához, nem lenézve a birkát, de inkább ló.
próbáltam közben utána nézni a homo kadaricusnak ,de ezt nem értem. Ön szerint a Pelikán elvtárs fél? Ön szerint a kisemberek hogyan válnak játékszereivé az aktuális és az éppen nem aktuális hatalomnak/politikának? Itt kisemberek vannak nem? Nem jobb a barátságosság? Felelőtlenség- e ha emellett felszólalok?
A tengerész rendpárti-anarchista én meg annyira szélsőjobbos, hogy az már szinte bal?
anyázni nem tudok, sőt inkább eltúlzott modorossággal vádolnak.
Számtalan esetben tévedtem, a vezetőt sem tartom tévedhetetlennek, silvermonn -tett valamit ami felemeli őt, felelősséget vállalt, és elnézést kért!
Tiszteletem mindenkinek!
süti beállítások módosítása