Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Hétfő.

2012.05.28. 07:42 :: A Tengerész

Tegnap arrébb kötöttűk kicsit Amapolát, mert csáklyával megmérve hátul a vízmélységet ipegcsakhogy megvolt ami kell. Ha kicsit lejjebb megy a vízszint máris felül a kormány, ráadásul a tapogatásból azt éreztem, hogy itt kivételesen nem tiszta iszap van a fenéken, hanem valamennyire kavicsos a meder, nem szeretném ha macerálná a kormánylapot ahogy mozog a hajó. A ráckevei hatalmas nyugalom után kifejezetten zaklatottnak érezzük a környéket, az időnkénti, hullámaikkal  billegtető motorcsónakokkal, a távolról ideszűrődő városzajjal és akkor még, Pünkösd lévén, a közmunkások hada még itt sincs a parton. Mindenesetre "J" parti virágosládáit távollétünkben arrébbpakolták és "bájdövéj" a permetezőflakonját a bekevert levéltetűirtóval ellopták. Nem nagy gond, apró kár, csak bosszantó. Mondjuk, pláne ahhoz képest, hogy tegnap délután itt volt látogatóban Petricskó Péter régi kollégám és mancsaftom feleségével Évával, na neki az autóját lopták el nemrég, pedig szuper elektronikus védelem, volt benne, szóval ehhez képest a permetező nulla a századikon, sőt minuszkár (matematikailag ne értelmezzétek ez most képes beszéd volt). Tegnap alaposan lecsutakoltam az itthagyott gumicsónakot, mert alulról rendesen bealgásodott,  belül meg tele volt esővízzel és a fákról hulló növényi szutyokkal.  Szívem szerint megválnék tőle, mert Mákvirág elég nekünk, két boci sok egy hajóra, de "J" ellenzi a dolgot, mert ha horgonyon állunk és én kimegyek a partra az egyik bocival akkor ő be van zárva ha nincs egy másik neki ott. Az persze más kérdés, hogy soha nem jön ki egyedül, inkább odatrombitál engem, hogy vigyem ki. Kipróbálok egy dolgot, illetve már ki is próbáltam, csak majd idő kell, hogy kiderüljön működik e. Miután fáradságos munkával és nem mellékesen dörzsiszivaccsal eltüntettem a már érdesre keményedett algatenyészetet a csónak fenekéről, az egészet lepasztáztam saját fejlesztésű kencével, amit bizonyos faalkatrészek kezelésére találtam ki, de ott nem vált be. Ez méhviasz terpentinnel összefőzve. Amúgy az illatáról azt gondolom, hogy azonos a valaha régenvolt Tangó pasztával, ha a nagyon öreg olvasók emlékeznek még rá. Ettől azt várom, hogy kevésbé tapad meg rajta az alga, könnyebb lesz lesikálni. Miközben csiszatoltam a feneket eszembe jutott, hogy első vízijárművemet is Tangó pasztával kezeltem, ez egy lengyel gyártmányú Neptun gumikajak volt. Akkor ezt az öregebb csónakosok (olyan 19 éves körül voltam amikor kezdő fizetéseimből összespórolt pénzemből megvásároltam a rettenetes összegbe, emlékeim szerint 5000 forintba  kerülő kajakot) tanácsára tettem. Mostanra én is egy öregebb csónakos lettem, meglátom az újrafeltalált módszer működik e.

Nézem a Mavir honlapján ( http://www.mavir.hu/web/mavir/elokozvetites1) a madarakat, Hajnal és Samu túlesve az anyakönyvezésen, immáron gyűrűvel a bal csuklójukon, gyönyörűen megtollasodtak, próbálgatják szárnyaikat, szerintem egy héten belül kiröppennek a bádogfészekből.

12:44 Hol esik, hol abbahagyja, vígasztalan az idő. Már álmosodom is. Arra volt csak jó a délelőtt, hogy végre kitaláltam a "doghouse/dodger" sátortető, védőponyva rendszer milyen lesz Amapolára. Leskicceltem, idekopizom a fényképet a vázlatról. Hogy mi lesz a továbbiakban 13 nap múlva a képek berakásával a blogba azt nem tudom, mert most kipróbáltam és az új szerkesztővel továbbra se tudok képeket berakni ebbe a naplóba. Ez a régi program egyszerű és világos, az újnál hiába kattintok a megszokott ikonra bead egy salátát ahol nem találom amit keresek. Van egy rakás "help" oldal, ahol olyan szoftveres bikkfanyelven fogalmaznak mindent, hogy egy kukkot se értek belőle. Nyilván megalázó lenne közérthetően, az egyszerű felhasználó által is érthető módon fogalmazni, még valaki képes lenne azt hinni, hogy a csinálók "közönségfilmesek" a "felhasználók uszályába" kerültek, kezd elmenni a kedvem ettől az egész blogolástól.

18:47 Délután kisütött a nap. Lemásztam a hálókabin padlója alá és megnyomtam a tönkcső zsírtöltetét. Ehhez meg kellett küzdenek a szar kínai zsírzóprésemmel, ami magára hagyva mindig a dugattyú mögé utasítja a zsírtöltetet, miközben félig van anyaggal, de a dugattyú leérve a henger fenekére nem továbbít több anyagot, csak üresben klattyog a nyomókar. Sokadszorra szétszedtem, kivakartam a zsírból a rugót és sikítóval levágtam belőle két menetet, hátha ha gyengébb lesz megszűnik a jelenség, de sok reményt nem fűzök a dologhoz. Mindenesetre alaposan megnyomattam a tönkcsövet, miközben alapjáratban forgattam a tengelyt, hogy átjárja a zsír a csapágyperselyeket. Még be se fejeztemm a decken lévő nagy satuban a zsírzópréstuningolást, máris beindult az eső, nem győztem elpakolni, ponyvát csukni. Szeszélyes évszak a május. Visszatérve a szalonba ismét futottam egy kört az új blog admin felületen...két sikertelen próbát a végén még leirtani is csak a régi formátumba visszatérve tudtam. Lehet, hogy nemsokára vége ennek a hajónaplónak?

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr864550166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apiesze 2012.05.28. 10:22:28

Én is idősödő "egyed" vagyok már, így emlékszem a Tangóra, használtam is.
A twisztelés gyakorolhatatam parketta fényezés ürügyén. Meg arra is, hogy annak a dobozába kevertem össze a saját gyártmányú puskaporomat (kénpor a borász havertól, elemi szén, a gyógyszertárból, salétrom a házak faláról lekapargatva, akkoriban elég sok salétromos ház akadt Berény külső részein). A tetejébe tettem egy kisebb adagot, de az istenek sem akart meggyulladni, és mikor a körmömre égett a gyufa (akkor még nem léteztek a mostani "parázsmentesek"), beledobtam a majd' teli Tangós dobozba - "természetesen" belobbant az egész plafonig (konyha) érő lánggal. Új lakás, új hülyeségek. A következményekre az újrafestésen kívül konktrétan nem emlékszem, de biztos nem dicséret volt.
Ennyit a Tangóról.

apiesze 2012.05.28. 10:32:54

@Tengerész: Ebbe a hírbe most futottam bele. A következő a füstadó és annak emelése lesz. Ne adjak ötleteket?!

www.hirado.hu/Hirek/2012/05/28/06/Ennyivel_emelkednek_a_hajozasi_hatosagi_dijak_.aspx

abraxas 2012.05.28. 10:49:50

@apiesze: Nekünk a kávéőrlőben porított faszén lobbant be. Az eredmény: haverom anyja új darálót kapott, a cimbinek pedig epilált volt egy darabig a két karja, meg a képe :o)
A jódaziddal megugráltatott tanárok már egy másik történet ;o)

Más: Nem tudom megállni, hogy tele ne szemeteljem a netet a legújabb kísérletem eredményével: Íme az első kísérleti onboard videóm:
youtu.be/7CzMtxsO5uE
Még nem tökéletes a pozicionálás (én szándékomnál többet szerepelek), de elsőre talán elmegy.
Sajnos Mákvirágon még nem jött össze, de remélem még a nagy Elindulás előtt összejön valamikor!

apiesze 2012.05.28. 11:04:25

@abraxas: A személyi sérülést (talán csak apámtól nem) szerencsére megúsztam a szemöldököm kivételével, de azt takarta a szemüveg. :o)

Ez meg egy kis finomság:

hvg.hu/nagyitas/20120526_75_eves_a_Golden_Gate_hid

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 12:08:31

@apiesze: Hogyazaqrva....!!! Ez az egyetlen amihez értenek! Hogy szarna sünt az összes aki kitalálta!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 12:10:01

@abraxas: Porított faszééén?? Csak nem puskaport akartál csinálni?

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 12:32:49

@apiesze: Fantasztikus mérnöki munka! És 75 évvel ezelőtt! Ha nálunk próbálkozna valaki hasonlóval egyből kitörne a botrány, hogy tönkreteszi a tájat, megsérti a magyar föld szívcsakráját, a hídépítő lobbi már megint lopja a zemberek adóforintjait, az oligarchák és az offshorelovagok újabb aljas ármánya a nemzet ellen. Bezzeg ha olimpiát (világkiállítást, foci EB-t stb) rendeznénk, hogy az milyen fasza lenne! Csak úgy dűlne a lé.

apiesze 2012.05.28. 12:35:34

@A Tengerész: Meg nálam anyjára a vezérbikát (Nálad a szamárcsődört) Bocsánat. Nem akartalak felizgatni. :o)
@abraxas: Kimaradt. Akkor még hagyományos mechanikus kávédarálónk volt csak, amit nem lehetett olyan gyorsan forgatni, hogy belobbanjon. :o))))

abraxas 2012.05.28. 12:41:55

@A Tengerész: Korábban büszkélkedtem ürge téma kapcsán a házi puskaporunkkal. Pöpec cucc volt! Üres sörétpatronba töltöttük, és rátekertünk egy egész tekercs szigszalagot. Szívószálba tömörítve volt gyújtózsinór. Mivel salétrom helyett permaganát volt benne, intenzívebben égett, még a víz alatt sem aludt el.
Qrva nagyot szólt :o)

apiesze 2012.05.28. 13:12:29

@A Tengerész: Több optimizmust! Azért volt (van) egy Lánchidunk, Nyugati-pályaudvarunk, régi-új Erzsébet hidunk. Igaz nem lett Nagymarosunk (hogy azt miért egy amerikás magyarnak kellett eldönteni, hogy nekünk nem kell).
@abraxas: Egy velencei élmény. (A korom hordaléka, hogy mindenről eszébe (vagy a füle közé) jut valami az embernek. Egyik munkatársamnak volt nyaralója Velencén, hozzá egy méretes, de evezővel még könnyedén mozgatható katamarán műanyag csónakja, (a 70-as évek végén) amit egyszer kipróbáltunk néhány kollégával. Négyen "lötyögtünk" benne, kényelmesen lehetett horgászni belőle. Pár évvel később elkértem tőle a ladikot. A fiammal felcuccolva ahogy illik levonatoztunk volna Agárdra (először elmentünk Fehérvárig), majd következett a "tortúra". Feri szerint a csónak kikötő (a Dinnyéshez közelebbi) csak öt perc az állomástól, de azt elfelejtette mondani, hogy autóval. Aztán még nem is fogtunk semmit. :(

apiesze 2012.05.28. 15:50:12

@Tengerész: Nézd meg és ha még van gondod, ha tudok segítek.

segitseg.blog.hu/tags/blog.hu

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 18:25:04

@apiesze: Hát ezt nézegettem. De nincs benne olyan, hogy a saját képemet amit lefényképeztem, aztán elraktam a gépembe, aztán átszerkesztettem infranwiewval olyan kicsire, hogy beférjen az oldalra hogy a pékbe rakjam be a szöveg közé. Mert idáig csak rákattintottam a "kép beillesztése" ikonra, kiadta a saját "downloadjaimat" amikből kiválasztottam amit be akarok rakni, megnyitottam, odarakta. Most nem adja be a downloadokat, hanem a régi bent lévő képeket adja csokorba, vagy válasszak URL-ből, amiről azt se tudom miért akarnék onnan venni képet a saját blogomba? Szóval van még gondom.

apiesze 2012.05.28. 19:40:53

@A Tengerész: Ilyen könnyen nem szabadulhatsz! ;o)
Itt van még egy link. A gép csak egy darab vas, mi meg ugye...

segitseg.blog.hu/2012/04/01/kep_beillesztese_bejegyzesbe_1

AdSa 2012.05.28. 20:04:43

Szia Vilmos !
Mint a MAVIR frissen kirúgott informatikai vezetője igazán örülök, hogy követed a kerecseneket. Életem utolsó - értelmes- projektje volt tető alá hozni a megfigyelésüket. Tényleg fantasztikus ahogy növekednek, tollasodnak. Még a kirepülésük előtt lesz egy fontos esemény az életükben. Felmegy megint a "kétlábú" értük, lehozza őket, és megkapják a GPS-s nyomkövetőjüket. Aztán indulhat a nagy testvér megfigyelő akciója.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 21:39:56

@AdSa: Ajaj, Sándor borzasztóan sajnálom... de azért talán nem az utolsó értelmes projekt az életedben. Legfeljebb nem a MAVIR-nál (én még MVM-nál tartottam mielőtt megmutatták nekem a madarakat) lesz az. Én például rettenetesen akartam már kiszabadulni a nyugdíjba a saját projektembe. De visszatérve a sólymokra, alighanem sietni kell a nyomkövetővel, ahogy nézem pár nap és ezek röpülnek. Ha már így ismét rámtaláltál, megtaláltad a Felker Józsit? Lehet, hogy osztálytársak voltatok? Mert évfolyamtársak alighanem igen, mert ha jól emlékszem te is '64-ben végeztél az Ütegben akárcsak ő.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.28. 22:34:12

@apiesze: Kösz. Sikerült próbaképet és szöveget feltölteni egy próbaoldalra. Szóval úgy tűnik a segítségeddel mégiscsak tovább működik a blog. Persze vannak még gondok. Pl ezt a próbabejegyzést leirtani ismét csak a régi adminnal tudtam. Merthogy otthagyni nem akartam nyilvánosban, ugyanis a kép amit felraktam egy szép félmeztelen kínai lány volt. (felülről felöltözve)

Sün77 2012.05.28. 22:37:30

Szia Tengerész!

Azt, hogy azért legyen vége, mert feladod, azt el se tudom képzelni. Te nem az a típus, évjárat vagy.
Ha azért hagynád abba, mert már nem okoz örömöt, teher, azt szomorúan, de el kell fogadnunk, megköszönve eddigi munkádat is. Kereshetjük itt-ott elszórt kommentjeidet, betelefonálásaidat, média megjelenéseidet, meg felkereshetünk személyesen, ameddig lehetőségünk van rá.
De ettől nem félek.
Jó munkát! Szép napot!
Sün

Mészáros Katalin Mária 2012.05.29. 00:30:31

E percben átváltottam az új admin felületre - szerintem jobb (és csinosabb), mint a régi. A képet előbb fel kell tölteni a szerverre (ha még nincs fent), majd a miniatűrjére kattintani és "beillesztés" nyomógomb; eddig "Beillesztés" gomb nem volt, szimpla kattintással történt a beillesztés.
A "láthatóság" kezelése úgyanúgy megy, mint eddig: a szövegszerkesztő ablak jobb oldalán lehet mindenfélét beállítani - ott van a "Bejegyzés láthatósága" szöveg, s alatta mindjárt: "Vázlat". (A vázlatot csak az admin felületen lehet megnézni, nyilvánosan nem jelenik meg.)

AdSa 2012.05.29. 05:45:03

@A Tengerész: A dolog úgy áll, hogy 9 év MAVIR után reggeltől estig a kertet próbálom visszahódítani a természettől... Meg a ház fa részeit is kenni kéne, meg Tibi barátom hívott a Kék Szalagra, meg ott van Erdély (nem nyugdíjasnak való benzintankra), meg... de hiszen ezt Te is tudod.
A madarakkal az a helyzet, hogy hétfőre tervezik az ornitológusok a munkát, csak megvárják. Egyébként az egy érdekes munka volt, napelemekkel műxik, a képet egy spéci wifi antenna küldi be a 4 km.-re levő alállomásba, majd onnan üvegben jön tovább a központig.
Dódi évfolyamtárs volt az Ütegben, én A-ba jártam, ő talán C-be. De utána együtt katonáskodtunk Kiskunfélegyházán. Nagyon szerettem a keser-édes humorát. Feléjük lakott egy Krén József nevű - szintén elvesztett - cimbora is, talán őt is ismerted. Dódi jelentkezett, válaszoltam is neki, de nem igazán emlékezhetett rám. Semmi gond - nálam a leltárba bekerült, hogy él, és jól él.

apiesze 2012.05.29. 06:54:12

@A Tengerész: Nekem is az a véleményem, mint Sünnek, hogy nem adod fel olyan könnyen. "Idősödő kutya is tanulhat új kuntsztokat." Az őszinteséget bevallva magam is akartam valami blogot indítani kíváncsiságból, hogy segíteni tudjak, mert a számítástechnika a sokadik szakmám. Az igaz, rengeteg olyan "ferdül" elő, amikor a magyarítás enyhé szólva nem a legjobban sikerül (Help=Súgó). Néhány programot a mai napig is csak angolul, esetleg saját magyarítással használok. A magyarítások olyan l'art pour l'art alapon működnek, csak magamnak. Azt "imádom" legjobban amikor a kezelőfelület magyar, de a "motor" megmarad angolnak, amiből könnyen előáll egy katyvasz, ahogy tanult barátom szokta nevezni. Bocsánat, szakmai ártalom a sok szöveg. Megártott a 15 év "rendszergizdaság". ;o)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.29. 08:00:30

@miviana: Remek. De ezen már én is túlvagyik apiesze kedves hozzájárulásával. Most már csak azt találja ki valaki nekem, hogy ha az egész postot(?) szóval azt az izét amit leírok, képet mellé beteszek és az EGÉSZET ki akarom dobni a kukába, hogy még vázlatként se legyen meg, szóval próbálgatnám az új admint AZT hogy lehet megcsinálni? Csak kijelölve+delete lehetőségem van? De akkor az üres oldal azért ott marad vázlatban...

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.29. 08:16:32

@Sün77: @apiesze: Hát kicsit sumákoltam bevallom. Tele lett a zacskóm azzal, hogy kínlódjak ezzel az új blog.hu-val, hiányoznak az alapjaim a PC/nethasználathoz, azt tudom amire valahogy rájöttem, mesélték, valaki megmutatta. Így fordul elő, hogy miközben blogot szerkesztek és intenzíven használom a technikát, pl. évekig fogalmam se volt a ctrl+c, ctrl+v, ctrl+x fogalmáról, míg mocó el nem magyarázta. Szóval amit tudok azt magamnak és az olvasóimnak köszönhetem. Tehát ezen a szálon indultam el tovább. Gondoltam, csak van valaki az olvasók közt aki helyettem rájön a dologra, ha kissé dramatizálom az ezzel kapcsolatos rosszkedvemet, hátha kihúz a sz@rból. És tényleg! Ez is történt. Apiesze kikutatta amihez nekem nem volt türelmem, miviana ráerősített, mindjárt el is láttam új feladattal. Szóval ez a blog azért működik már régóta mert TI vagytok és ez sokadszorra is bebizonyosodott.

apiesze 2012.05.29. 08:45:19

@A Tengerész: Az egész számtech. jó magyar szokás szerint, túl van misztifikálva, akár az asztrológia. :o) Ezért olvasni, hallani olyan zagyvaságokat, hogy nem a hátamon, hanem egy kicsit lejjebb áll fel a szőr. :o) Alapvetés: Írj olyan programot, amit a bolond is tud használni, ergo csak a bolondok fogják. Nekem az a véleményem, hogy egy átlag felhasználónak (most az internetről beszélek) teljesen érdektelen, hogy az általa meglátogatott oldalak milyen programmal készülnek, a lényeg: a képek, azok színei, a karakterek stb., stb. gyorsan, helyesen jelenjenek meg. Az eljárásod elérte a célját. Mi meg beugrottunk. :o)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.29. 08:50:53

@AdSa: 1. A benzinárakat....na azt nagyon tudom. Mondjuk a hajó miatt a gázolajár érdekel főleg, autómat eldobtam, már csak a robogóba meg Mákvirág 2,2-es Suzuki motorjába csepegtetek benzint ha nagyon muszáj, de ez utóbbi mennyiségek MÉG elviselhetők, főleg, hogy Mákvirág leginkább vitorlával mozog, én meg főleg biciklivel. De ha tágabban értelmezem, az energiahordozók árának emelkedése mindenkit érint, hisz odaszivárog MINDENBE amit a boltban árulnak és kell.
2.Sejtettem, hogy napelemmel működik a madármegfigyelő kamera, mert villanyt vinni oda...(bár nem messze tőle van párszáz kV)nagyon szép munka és ahogy elnézem a folyamatos nézőszámkijeltőt még az éjszaka kellős közepén se volt száz alatt a nézőszám. Meg vagyok róla győződve, hogy sokan nézik külföldről is (ahol nappal van amikor nálunk éjjel). Többet tesz az országimázsért, mint a milliárdos PR kampányok.
3.Krén Jocó az én osztálytársam volt. Mi évente találkozunk ősszel, mert a Lambert Miki osztálytársunk képes volt sok éve kinyomozni,egy-két kivétellel, kinek mi az elérhetősége és folyamatosan karbantartja a listát és minden évben megszervezi a negyedik cé találkozót az Il Trenyóban a Moszkva téren, de a Jocó, bár minden évben kap értesítést, de SOHA nem jön el, valami rejtélyes okból.

apiesze 2012.05.29. 09:42:57

@A Tengerész: A Fialával folytatott beszélgetésed közben folyamatosan az járt a fejemben, hogy az olaszoknál volt a legtöbb kormány a második világháború után, a gazdaságuk mégis működött, bár nem volt magyar puma. Ez egy mellék szál.
A lényeg (szerintem): . Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke szerint szét kell választani Nyírő József politikai és írói munkásságát. Emlékszünk Csurka ilyen minősítésére is ugye.

tömjénzsolti 2012.05.29. 12:17:29

@A Tengerész:Örülök, hogy megtaláltad a megoldást a problémára, már kezdtem egészen elszontyolodni, hogy eztán nem lesz meg a napi betevő hajónapló olvasásom, mert már ezt is be akarják tiltani szalaianomáliáék valamilyen blogmotorcserés furmányos trükkel.

Találtam egy szép vitorlás szakmai cikket is itt: hvg.hu/itthon/20120525_giro_szasz_ertekeles

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.29. 13:18:00

@tömjénzsolti: Ezt imádják a "képes beszédet". Minden tevékenységük kimerül a kommunikációban, amivel magyarázzák az egyesalá bizonyítványt. Három érv van: azelmúltnyolcév, akétharmadfelhatalmazta, brüsszelránkakarjakényszerítenideminem.

apiesze 2012.05.29. 19:25:50

@A Tengerész: Lemaradt: "A problémamegoldás lényege: megtalálni azt, aki megtudja oldani a problémát."

Mészáros Katalin Mária 2012.05.30. 01:56:46

Akár a régi, akár az új kezelőfelületet nézem, a "Bejegyzések" panelon a poszt címével egy sorban van egy "X" - a régiben a "Művelet" oszlopban, az új felületen pedig jobbszélen, egy nevenincs oszlopban. Ez az "X" törli a bejegyzést (végleg). Ha ráállok az egérmutatóval, szövegbuborékban megjelenik a funkció: "Törlés" (az új admin felületen "Bejegyzés törlése").

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.30. 08:13:08

@miviana: Na ez az amit nem találtam! A régi felületen ugye a felső sorban voltak a lehetőségek (statisztika, bejegyzések stb)Most meg ilyen sor nincs, el kell menni a Blog.hu ikonra a bal felső sarokba (amíg erre rájöttem...)és azt megnyitva kijön az "étlap" ahol a "bejegyzések" táblázat található, ami már nagyon hasonlít a régire, tehát ott az iksz is ahogy megszoktam. Kösz a segítséget!

apiesze 2012.05.30. 09:13:57

@A Tengerész: Bár ez csak az "olajos vérűeknek" jelent valamit, de mást is érdekelhet. :o)
www.youtube.com/watch?v=6AcQt1JFHa0&feature=related
süti beállítások módosítása