Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Csütörtök.

2011.07.28. 08:07 :: A Tengerész

 Nem javul a derekam a fene egye meg! Kicsit sétáltunk a kutyával, aztán átkeféltem a bundáját, ahogy naponta teszem, mert rettenetesen vedlik. Marékszám fésülöm ki belőle a kutyagyapjút és úgy tűnik akármeddig csinálom sose fogy el, végülis vagy én, vagy ő unja meg és abbahagyjuk. Minden tele van szőrrel a hajón, tavaly nem hullatta ennyire, nem tudom most miért teszi, remélem nem betegség jele, mert amúgy semmi nyoma rajta a betegségnek, remek erőben van, mozgékony és a több mint egy hónapos edzés eredményeként karcsú és izmos, szőre fényes. Ezzel a tüzeléssel nem lett egyszerűbb az életünk, nagyon erős érdeklődést mutat a randa Zsömi iránt, hacsak meglátja messziről, felragyog a szemében a szerelem és elkezd nyargalni felé, egyelőre hallgat még rám amikor visszaparancsolom, de egyre hangosabban kell vele kiabálnom, tartok tőle, hogy pórázon kell vezessem, ami a jelenlegi szabad élet végét jelenti sajnos, ezért halogatom. Hiába magyarázom neki, hogy csak nem fog leállni ezzel a csúf korccsal, nem hallgat rám, lassan úgy érzem magam, mint egy Rossini operettben, vagy Moliere darabban a a hülye lányos apa.

 

Úgy tűnik megint rákezd az eső, lehajtottam minden ponyvát és miután nincs ilyen Dorade Box ( http://en.wikipedia.org/wiki/Dorade_box )szerű luxusholmim a headben, ha éppen olyan a szélirány bever az eső annak a fejére aki éppen a klotyón ül (persze forgatható, de kinek van kedve kimenni a deckre esőben szélkakasnak),

 ilyen egyszerűen oldottam meg a dolgot.

20:26 Esett csak esett én meg heverésztem olvasgattam. Ma itt volt "A" aki egy fontos személy, mert napi kapcsolatban van a Hatósággal. Kitöltöttem egy pár űrlapot, holnap beadja az NKH-hoz és átutaltam egy rakás pénzt regisztrációra és vizsgadíjra, merthogy két sápot is lehúznak rólam. És akkor még nincs vége, el kell menjek ügyvédhez, vagy közjegyzőhöz és ki kell jelentenem, hogy én építettem a hajót, amit az ügyvéd magánokiratba, vagy a közjegyző közokiratba foglal. Ezt a papírt, ami tartok tőle megint nem lesz két fillér, csatolni kell a többihez a Hatóságnak. Pontosan nem tudom mire jó ez, mert sem az ügyvéd, sem a közjegyző nem tudhatja, hogy igazat mondok de gondolom ezzel a papírral védi a hatóság a bőrét valami ellen. Úgy gondolom, hogy közjegyzőhöz fordulok, mert egyelőre katasztrofális véleményem van az ügyvédekről. "A"-nak volt egy története, amikor erről beszélgettünk. A cége havidíjjal alkalmaz egy ügyvédet, aki az évek során a "barátuk" lett. Részt vett a kerti partykon, a hivataloson túli  viszony alakult ki köztük. "A" ingatlant vásárolt és megkérte az illetőt, hogy nézze már át szerinte rendben vannak e a papírok. Ez ott a helyszínen meg is történt, beletelt mondjuk 10 percbe.  Minden rendben volt, visszaadta a papírokat majd azt mondta, hogy ez 100000 Ft-ba került! El nem tudom képzelni, hogy valaki, akár vadidegen, műszaki ügyben tanácsot kér tőlem ami akár tízszer 10 percembe kerül én ezért akár egy forintot is elkérjek tőle. Bennem van a hiba?

Majd kell még csinálnunk egy dőléspróbát, amit "A" fog hitelesíteni, mert neki erre van jogosítványa, oszt remélem ezen kívül nem kell már más a hajólevélhez.

Más. Büszke vagyok a lányomra. Reggelente az ő általa befőzött baracklekvárt kenem a vajas kalácsomra, nem tudom a korosztályából hányan tudnak még ilyeneket. Miközben ma küldte ezeket a képeket. Nyári szabadsága alkalmából konyhát csempéz. (A padlót is ő csinálta, ahogy a fürdő-, és előszobában is. Előtte persze bevakolta a falat.) A piros csíkokat sikítóval vágta ki a nagy lapokból, mert a csempevágója nem vitte. A csempézett rész felett egy étkezőpult lesz, amin zongorabillentyű minta lesz, merthogy ugye a lány szenvedélyes zenész.

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr793106363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyi65 · http://www.hajoepites.fw.hu 2011.07.28. 17:18:47

Tengerész! Megint olyan megoldásaid vannak, hogy a hajósboltosok rémülten kapnak a zsebükhöz, a profi építők (a Te meghatározásod szerinti profik!!) a fejüket csóválják, én meg (a többi amatőr építővel együtt!) legszívesebben aranyba foglalnám a neved!:) Gratulálok!

silvermoon 2011.07.28. 18:16:43

Sajnos lesz meg vele gondod, mert O egyaltalan nem taalja csufnak azt Zsomi-t. Nekem is nosteny kutyam van es tudom ezek nehez hetek. Bar en konyebben vagyok mert nekem csak egy macskanyi CSivava kutyam van nagyobb nem is ferne el a hajon.De ez is odaig van olyankor a "kany"-okert. Nincs szivem ki miskaroltatni igy aztan csak kiabalok szegenyel ha muszaly.

abraxas 2011.07.29. 08:09:39

hehe...fiú kutyával sem eccerűbb az élet ;o)
Az én szegény megboldogult Dezső kutyám évente kétszer őrült szerelembe esett a szomszéd szuka irányába, akit gondos gazdája ilyentájt a garázsba száműzött éjszakára. Szegény Dezső tehát vágyakozva szimatolta a garázskaput night by night, és közben -nem tudom szebben fogalmazni- állt a f@sza mint a pózna. Ettől a folyamatos, ám kielégületlen gerjedelemtől prosztata-gyuszit kapott, amitől viszont állandó kuporoghatnékja volt szegényemnek. A kutyáknál ugyanis nem a húgycsövet nyomja a cucc, hanem a végbelet. Szeduxent kellett szednie hét hétig!
Szóval sosem eccerű :o)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.07.29. 09:22:36

az eső mondjon le ! :-)
tényleg mindenre találsz megoldást, jó benézni hozzád :-)

silvermoon 2011.07.29. 19:48:30

Szegeny kutyak.! es gonosz emberek. A kutyak is mondhatnak az uj magyar kotoszot:- A gazdi mondjon le !! Amugy egyszer regen en is ismertem egy "holgyet aki meg mutatta a felkesz furdoszobat es el mondta, hogy ezt mind O csinalta ! HAt csak bamultam. De egy fel evvel kesobb ki derult, h koze nincs a dologhoz es az egesz csempezest a ferje csinalta. Es meg zenelni sem tudott. -Bar egyebet igen.

silvermoon 2011.07.29. 23:55:40

So Gratulalok ! Apjara ut a leany! Nem egy ketbalkezes plaza ....!
süti beállítások módosítása