Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Kedd.

2013.01.01. 11:28 :: A Tengerész

Nagy a csönd. Az éjszakai durrogás (mely a pár kilométeres távolság miatt szerencsére bennünket egyáltalán nem zavart, szegény Deni kutyával ellentétben "aki" alighanem bent a városban összevissza rettegte magát), rakétázás után másnapos tespedésbe zuhant a város. Még a Pestet Csepellel összekötő Kvassay hídon is csak elenyésző az autóforgalom. Mi az elfogyasztott mindössze egy üveg pezsgő után szerencsére mindenféle tünetek nélkül, vidáman kezdjük a "boldogújévet".

Tegnap  köddel és zúzmarával köszöntött ránk az óév utolsó napja.'12.jan.1. 002.jpg

'12.jan.1. 003.jpg

'12.jan.1. 004.jpg
Folytattam a vasmunkát. Szekrénybe elpakolva várják a korábban elkészített cuccok, hogy egyszerre menjenek a savfürdőbe..'12.jan.1. 005.jpg

Az év utolsó napjának termése a mizzen topveret, erre jön (majd) a 360 fokban világító horgonylámpa, amit a többi pozíciós lámpával egyetemben vásároltam vagy két (3?) éve a cigányoktól egy 5 literes kannásborért amikor a Ráckeve II. vízügyes hajót bontották.'12.jan.1. 007.jpg'12.jan.1. 008.jpg

Ma kitörölgettem a hajófenékből a kondenzvizet, mert alápárolog a hőszigetelésnek esetleg és rontja azt, meg egyébként is utálom, ha víz lötyög a bilgében, egy hét alatt összejön vagy másfél-, két liter, ha kitavaszodik és meleg lesz a víz, szóval megszűnik ez az intenzív lecsapódása a belső párásságnak, akkor az egész feneket a padlódeszkák és bútorok alatt valami pótlólagos hőszigeteléssel fogom ellátni. Csak pillanatnyilag ötletem sincs mit használjak hozzá. A falakon és a deck alatt kőzet-, üveggyapotot használtam, hogy ha kívülről valamit rá kell hegesztenem a hajóra, ne okozzon tüzet belül, ezt a belső oldalon a burkolatok alatt párazáró fóliával fedtem le, de ez a megoldás a fenékben, ahol azért előfordulhatnak csurgalékvizek, nem jöhet számításba ilyen átázó anyag. Ráadásul bordákkal tagolt felületekről van szó, ahol a bordákat is szigetelni kéne, hogy ne működjenek hőhídként. Valami olyan anyag kellene ami mint egy quasi hőszigetelő "vakolat" rákenhető lenne a bordákra, ami vízálló, ha lehet nem éghető és elég szilárd, hogy a fenékben tárolt anyagok ne nyomják, szaggassák össze. Szóval a feladat ebben a  pillanatban optimális módon eléggé megoldhatatlannak látszik...

Ma nem viszem túlzásba a tevékenykedést, szokásomhoz híven minden évben ilyenkor a bécsi  Strauss koncertet nézem a TV-ben, aztán ebéd és alvás, viszont a szerszámokat a műhelyben este mindenféleképpen el kell zárjam, vége a kényelmes "kinthagyós" üzemmódnak, holnap már munkanap van, jönnek a kényszermunkások, köztük a tolvajhajlamúak, megint el kell zárni mindent mégha csak  pisálni megyek is ki... fene egye meg, de hát ez legyen a legnagyobb probléma az életemben! Köszönöm a jókívánságokat Emailekben, SMS-ekben és kommentekben, elnézést, azoktól akik netán ezt tahóságnak gondolják, de olyan sok jött, hogy nekem nincs ahhoz türelmem, hogy mindre külön válaszoljak, ezért mégegyszer itt csak így egyszerűen BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK !

20:55 Hehe. Csak nem bírtam a véremmel, délután azért csináltam egy gallért a mizzen árbocra, ez tartja majd a gaff liftjét, meg egy csigáját a fallnak. Hőszigetelésre egy kérdés. Ismeri valaki ezt az anyagot? http://www.cellulozszigeteles.com/ Mitől ragad oda a felületre? Mennyire párazáró? Mennyire vízálló? 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr264990101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tömjénzsolti 2013.01.01. 12:57:58

Vilmos kívánok nektek jó egészségben eltöltött boldog újesztendőt.

whale 2013.01.01. 19:12:00

BUÉK, Tengerész!

"Valami olyan anyag kellene ami mint egy quasi hőszigetelő "vakolat" rákenhető lenne a bordákra, ami vízálló, ha lehet nem éghető és elég szilárd, hogy a fenékben tárolt anyagok ne nyomják, szaggassák össze."

XPS, vagy lépésálló kőzetgyapot.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.01. 20:15:11

@whale: Eeeegen... Jobb híjján. Ilyet (www.tetoplusz.hu/Hoszigeteles/STYROFOAM_-_ROOFMATE_hoszigetelo_anyagok.html) használtam lent a kielben az ivóvíztartályok rozsdamentes lemezfala és a hajótest közt, meg a head padlója alatt. Ráragasztottam a lemezre vízbázisú szőnyegpadló ragasztóval. De az ágyak alatt, ami tárolóhely, nem igazán elég erős rajta tárolni a cuccokat. Ha mégse lenne jobb anyag akkor ez lesz, de be kell deszkázzam felülről. A lépésálló kőzetgyapot a nedvszívó tulajdonsága miatt hajófenékbe alkalmatlan.

whale 2013.01.01. 20:42:00

@A Tengerész: Ha jól tévedek, a kőzetgyapot nem szívja a vizet.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.01. 21:16:52

@whale: Szerintem az összes szálas szigetelőanyag összeroskad nedvesség hatására és teljesen elveszti a hőszigetelő képességét. Szóval ahol víz fordulhat elő, ott alkalmatlan. Ráadásul ha nincs lezárva lég-át-nem-eresztő anyaggal, akkor alákondenzál a pára. Most képzeld el a fenéklemezt ahogy a kőzetgyapot tocsog rajta a vízben. Nem kis mennyiségekről van szó, egy hét alatt egy m2 felület képes kicsapatni fél liter vizet! Most az meg, hogy letakarni fóliával, csak elméletileg megvalósítható megoldás, képzeld el mi lesz a fóliából, meg atalla a lépésálló kőzetgyapotból amikor behajít az ember rá a fenékbe egy láda sört, hogy a 3,5 tonnás hébért (mármint a teherbírása annyi, de a súlya se kicsi, van vagy 30-40 kiló), vagy a láncos flasencúgot ne is említsem.

Sün77 2013.01.01. 22:44:36

Szia Tengerész!

A fújt cellulóz szigetelésnek se párazáró, se nedvességálló tulajdonsága sincsen. Valami brómvegyülettel van átitatva, hogy ne legyen éghető. A hőszigetelő képessége nagyon jó, kitölti a hézagokat is, mi ezért használtuk szeglemezes tetőszerkezetek födémszigetelésére. Neked a hajófenékbe csak szemétnek lenne használható. Azt pedig nem hiszem, hogy a hűtőborda leragasztó gumiragasztó után még egyszer szeretnél.
(x) Én ezt javasolnám. Q drága, de tényleg jó anyagok. www.protektorfestek.hu
www.youtube.com/watch?v=R2GKrG2vJyE

Szép napot!
Sün

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.01. 23:11:25

@Sün77: Szia Süni! De rég hallottalak! Mindig tudtam, hogy csak fel kell tenni egy kérdést és máris jön a szakértő válasz. Akkor celluóz kilőve. Nem ismertem korábban, csak a Biosolar fórumon olvastam róla. Ez a protektor festék viszont nagyon jónak tűnik. Pont ilyesmire gondoltam, be lehet kenni a zugokba, ahova beszabni, plusz úgy leragasztani mondjuk a polisztirol hablemezt, hogy a levegő ne tudjon alámenni és lekondenzálni nagyon nehéz lenne. Az ár...hüm, nem közömbös persze, de ha ezzel komplett házakat kennek be, akkor talán nem lehet olyan elborzasztó amibe az a 10-15m2 kerülne nekem amit itt a fűtött szalon alatt le kellene kennem. Merthogy a víztartályok alatt van szigetelés, ami a szalon alapterületének majd a fele, szóval csak a fennmaradó részt kenném be, igaz, több rétegben. És ezzel a bordákat is jól le lehetne kenni. Ránézésre olyan lehet a konzisztenciája, mint a tűzgátló festéké, amit acélszerkezetekre írnak elő a tűzoltók, azt lehet akár több mm vastagan is kenni. Kösz a tanácsot!

Sün77 2013.01.01. 23:21:09

@A Tengerész: Amit falakra kenünk kül- illetve beltérre br. 40.000-55.000 Ft/kanna (15 l) A fémfestéket még nem kérdeztem sohasem, eddig nekem nem kellet, de holnap felhívom édesapámat, lehet, hogy ő használta is már.

ui.: Szerintem a te feleséged az egyetlen ember az országban, aki fürdőruhában süt bejglit. Sok másban is az egyetlen. Tudjuk jól.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.01. 23:33:02

@Sün77: Huh! Azért ez tényleg elég húzós ár. Most, hogy nagynehezen sikerült végigkínlódnom magamat a lecsökkent sebességemmel (6-áig lassú a netem, mert elkoptak a gigabájtjaim) a videón, az azért elgondolkodtató, hogy 0,2mm rétegvastagságot mutat. Ettől hőszigetelést várni botorság. Nekem fel kéne rakni vagy egy centit belőle. Kérdés nem repedezik e szét ilyen rétegvastagságban. Lehet, hogy valamivel kombinálni kéne, mert ebben a formájában nem úgy néz ki mégsem mit a nekem való.
Bejgli...csak a fotó kedvéért vett fel egyáltalán valamit, mert ilyenkor amikor sütés van, olyan 30-40 fok közt van a hőmérséklet idebent, ilyenkor szemüvegen kívül nem igen hordunk mást.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.01. 23:51:04

@Sün77: :(( Nem lesz ez jó nekem mégse. Most utánagoogliztam, mi is a hőszigetelés titka ennél a termékcsaládnál. Szóval attól hőszigetel, hogy visszaveri a napsugarakat. Nálam viszont "azt a hideget kellene visszavernie" ami a hajó fenekén keresztül bejön (persze ez hülyeség, nem a hideg jön be, hanem a meleg megy ki, de jelen esetben a lényeg az, hogy létrejön egy, a külső vízzel gyakorlatilag azonos hőmérsékletű felület, amire patakokban csapódik ki a légnedvesség).

bananarepublica 2013.01.02. 08:59:01

tengeresz
BUEK - minden vizenjaronak.
Figyelmedbe ajallanam a francia uluminium testu hajokat epito
ceget.
Alubat ovni 365 -rengeteg info elerheto a hajotest epitesi folyamatarol,nyilvan a hoszigrol is lehet informaciot szerezni,talan 1 email ban lehetne segitseget kerni a gyartotol.

Mihalik Péter2 2013.01.03. 09:38:28

Talán egy DM-ben kapható páragyűjtő is segítene...az egy műanyag dobozka, benne egy szivacs-szerű anyaggal, meg egy tartály,ami kb 2-3 literes. Van elemes és 220 V-os is. Egyébként ha megszüntet az ember egy hajóban minden hőhidat, akkor máshol csapódik ki a víz, ami gáz lehet, mert tapasztalatom szerint a leszigetelt részek mögött is lecsapódik a pára, ami végül a hajófenékben köt ki és lehet törölgetni ugyan úgy. Ez nálam is így volt, aztán rájöttem, hogy a fenékvíz tetején úgy is van mindig olaj, nem párolog el, kiszellőztetni is nehéz és hagytam a francba az egészet. Amikor elérte a szivattyú szintet, szépen kinyomta a Dunába.

devton 2013.01.03. 09:39:13

Nekem van cellulózszigetelésem, hajóba teljesen alkalmatlan, akár a többi szálas szigetelő. Zártcellás lenne a legköltséghatékonyabb, vagy a hőszigetelő festék ami jobb de kérdés megéri e az árát.

devton 2013.01.03. 09:45:33

@devton: Létezik még ilyen: www.habszig.hupont.hu/ talán van belőle vízálló is. Flakonosban létezik vízálló purhab de az ára miatt hajó méretben nem versenyképes.

sevylor 2013.01.03. 15:42:24

A kíváncsi publikum érdeklődik, mikor látunk-hallunk a TV-ben?

Mihalik Péter2 2013.01.03. 18:33:03

@devton: Létezik még egy fajta: a PUR-ragasztóhab. Iszonyatosan erős, mindenre tapad szinte, tágulása minimális, és elérhető az ára: 1 flakon kb 2.500.- Ft, ami kb 5 m2-re elegendő.( Ettől függetlenül fenntartom előző írásom lényegét)

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.01.03. 21:26:17

Tengerész, gondolom megbántad hogy elmentél a "szmötyibe". Mert műsornak nem nevezném ezt a Fiala féle ámokfutást. Néhány évtizedet operatőrként lehúztam, sok pszihiátriai esettel találkoztam, de ez mindenen túltesz.
Az, hogy felrúgja az alapvető műsorvezető protokollokat már önmagában súlyos, de nem csak élvezhetetlenné, de egyenesen nézhetetlenné teszi a műsort. Aminek két közös célja kellene hogy legyen -vagy legalább az egyik- tájékoztatás és szórakoztatás.

Nem csodálkoznék ha egy év múlva ott ripacskodna, ugyanis tudjuk ki a műsorigazgató, bár a személyes összefonódásokat, mozgatórugókat nem látom.

Vagány a kravátlid, na legalább az vitt egy kis színvonalat ebbe az "izé"-be:)

jobbikbal · http://www.facebook.com/photo.php?fbid=312647675440551&set=a.144971282208192.19220.100000859632031&t 2013.01.04. 09:54:00

BUÉK Nekem pedig ez volt a véleményem. Te megérdemelnél egy külön műsort. Tegnap méltatlan volt, hogy ott statisztáltál, egy kellék voltál! És ez nem a te hibád, hanem aki meghívott, annak!

Kritikám Fiala tegnapi műsoráról, ami elküldtem neki.

Ha elfogadja a szerény véleményemet a tegnapi új műsoráról, akkor leírom. Mivel ön nem kezdő újságíró, média munkás, megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik, nagyon feszülten, idegesen, zavartan vezette le ezt az egy órát. Amit a Kelj Fel Jancsiban művel, azt itt nem működik, mert nézhetetlen, folyton belebeszél az interjúalanyai válaszaiba, mint ha nem is érdekelné mit válaszolnak a kérdéseire. Horváth Pétert, a Tengerészt a rádiós hallgatóin kívül más nem ismeri, így megérdemelték volna, ha bemutatja őket, vagy ők mondanak magukról egy pár sort. Higgye el szurkoltam magának, de olyan hibákat elkövetve vezette, amit ha egy kezdő követ el, örökre eltanácsolja a média világától. Hallottam a mai betelefonálók pozitív reagálásait, én ennek az ellenkezőjét teszem a maga érdekében, mert én megmerem írni a véleményemet, nem úgy mint a közeli ismerősei. Kicsit vegyen vissza a lendületéből, ne akarjon annyira okosnak látszani, ne beszéljen folyton bele az interjúalanyai válaszába, és ne egyeskézzen, ketteskézzen, mert talán ez volt a legtragikusabb. Ha ezeket a hibákat nem hagyja el, nem jósolok hosszú időt az ATV csatornán.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.04. 10:05:35

@sevylor: Hát...tegnap este. De gondolom a neten megnézhető.
@Paduc: Hehe. Egyáltalán nem bántam meg. Tudod én egy elég furcsa pali vagyok, a szélsőségesen szabadelvű gondolkodásomnak (szándékosan nem írtam "liberális"-t mert annak mostanság rossz a csengése)tökéletesen megfelel, hogy valaki "unortodox" műsort csinál, tehát másképp szórakoztat és tájékoztat mint ahogy megszoktuk. Az meg ami utána történt még jobb volt, a lényege az, hogy a Horváth Péterrel aki amúgy haver, csak normálatlan, meg a Katona Kálmánnal egy óriásit veszekedtünk, részleteket nem mondhatok, mert ez egy magánveszekedés volt, de én mondtam olyat a P-nek, hogy "olyan vagy mint a kommunisták, már javában verték őket az Andrássy 60-ban, de még mindig a pártot éltették", a KK, meg az egyszerűség kedvéért azt mondta neki, hogy "te én beb@szok neked egyet!". De ettől függetlenül barátságosan mosolyogva, kézfogással búcsúztunk, szóval van élet a véleménykülönbségek közt.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2013.01.04. 10:16:55

@jobbikbal: Kösz a támogatást. A "hármaska" engem se tett boldoggá, de különösen nem is bántott, azért jegyeztem meg, hogy olyan mint ahogy az elfekvőben nevezik a romokat. Azért azt tudni kell, hogy a Fiala más mint a többiek és ha nem is látszott, én tudom, hogy iszonyatos feszültség volt benne, amit a szokásosnál is jobban próbált elnyomni. Kellék... mindenki kellék egy műsorban. Én nem ragaszkodom a főszerephez. Azt mondta szükség van rám, taxi vitt-hozott, ennyi belefér. Bennem nincs akkor a gőg, hogy ragaszkodjak egy elképzelt kizárólagossághoz.

sapatag 2013.01.04. 20:45:17

@A Tengerész: Régi csendes hallgatód/olvasód vagyok, hogy miért? Ezért.
Meg mellékesen 20 évig vitorláztam versenyszerűen, szóval alig várom az első fotókat teljes vitorlázattal:)

apiesze 2013.01.04. 23:38:15

@A Tengerész: Tudod, amikor elkezdődött az "egyeske, ketteske...", a saját emlékeim miatt, amikor voltam "tizenketteske" is egy alapból nyolc ágyas kórteremben, ahova mellesleg 13 ágyat tettek be (az ágyak között is ágyak voltak), megkeseredett a számban a nyál. Amikor a 6. röntgenfelvétel sikerült csak (egy olyan kórházban, amelyik a hét hat napján ügyeletes volt), ahol a labornak "köszönhetően " félnapig TBC-s voltam, talán érthető a viszolygásom. F. a "szokásos" reggeli formáját futotta. Az öntörvényűség (magam is az lévén) önmagában nem zavar, csak amikor L'art pour l'art-tá válik, akkor marhára idegesít. Nem csak nekem, de sok bloggolónak a véleménye, hogy csak a kérdései érdeklik, a válaszok már nem. A folyamatos belepofázik a válaszokba, követhetetlen körmondatokban teszi fel a kérdéseit, hogy sokszor az alany megkérdezi, mi volt tkp. a kérdés. És ott van még a hülye agresszivitása, ami szintén csak a "kisemberek" esetében nyilvánul meg. Volt szerencsém riportalanya lenni Kovalik Karcsinak (ha emlékszik még rá valaki), játszottam a Vágóval és sorolhatnám még, de ők sokkal jobban tisztelték azokat az embereket, akikből éltek. F. azokat veszi csak emberszámba, akik státuszuknál fogva fölötte állnak. F. (szerintem, bár nem vagyok orvos), egy beteg ember, akinek indokolatlanul mondta az előző agykurkásza, hogy már felnőtt. Nem. Megmaradt egy hisztis kisgyereknek (aki a mai napig nem tudott elszakadni az apukájától, akivel különben nem volt különösen jó a viszonya), aki mérgében földhöz veri magát, ha kell talán még el is ájul, de megtanult disztingválni, hogy ez a viselkedés csak a "nyuszikák" privilégiuma. Változatlanul fenntartom, hogy nem sokáig lesz az ATV-nél.

MaKata 2013.01.05. 13:12:11

Hello Tengerész ! Megnéztem a "Messziről jött ember"-t, de csak miattad....... na jó, némi kíváncsiság is volt benne. A Fialában nem csalódtam - kellemesen, a műsorról nem tudok mondani szinte semmit, annyira idegesített, számomra kibírhatatlan alak. Csak azon gondolkodtam, mi az értelme, mit akar ezzel a műsorral? Ha - tételezzük fel - megnézte véletlenül(!) olyan is, aki nem tudta, mik történtek akkoriban, hát nem tudta meg most sem, annyira összekutyulta az egészet. A "mi az a Trbant" verte ki végképp a biztosítékot. Beleolvastam a port.hu -n a hozzászólásokba, hát rendesen ekézik, zömével egyet is értek, ahogy az itteniekkel is. Az én véleményem ehhez képest nem bonyolult.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2013.01.05. 22:31:25

Köszönöm, hogy Fialának tolmácsoltad a véleményemet. Kíváncsi lettem volna a válaszára, de borítékolni tudom :)

atv.hu/cikk/20130104_ozonlottek_a_telefonok_fiala_musora_miatt

Potibab 2013.01.26. 09:39:43

Hello, bátyám évek óta olvassa a fórumod, és szólt nekem hogy mi az a NASA festék amit én is vettem szigetelés céljából.15 m2-re elegendő egy vödörrel, ami 35.900 Ft. Íme a link a termékről: www.nansulate.sk/magyar/nansulate_why.htm
Megrendelni itt lehet: www.apenesznekannyi.hu/igy_juthat_hozza.php
Nem olcsó, de tényleg jó a termék.
süti beállítások módosítása