Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Péntek.

2011.12.09. 18:25 :: A Tengerész

Ezt ma találtam. http://www.es.hu/vas_gabor_riportja;hajogyari_capriccio;2003-02-25.html#.TuIEoZHhMaU.facebook  Kicsit hosszú olvasmány, bevallom én se olvastam végig, de ennek az volt az oka, hogy  egyszerűen saját magamat kímélem az események felidézésétől, attól a tehetetlen dühtől amit érez a magamfajta ha bepillant a színfalak mögé. Korábban a Láng Gyuri ex hajócsoportfelügyelő kollégám mesélte a történet egy részét, szóval több oldalról megerősített a téma.

Viszont nő a Duna vízszintje. Naponta nézem a Hydrionfo honlapot, már tegnapelőtt látszott, hogy jövő hétre egy méternyi is lehet az emelkedés, ma reggeltől estig is emelkedett vagy 20 centit a víz. Ez esetünkben azt jelenti, hogy Amapola kiemelte gyönyörű seggét az iszapágyból.

Hát ma 15 nap késéssel kivágtam és összeragasztottam azt az árboctalpat, aminek az elkészítéséhez siettem két hete csütörtök délután, de elestem összetörve néhány csontomat. "J" is erőre kapott annyira, hogy el tudott menni a piacra néhány dologért, a nehezét meg én hoztam be egy alkalmi fuvarral (a két hónapja mozdulatlanul álló autómat meg se próbálom a legalább 8 éves akkujával önindítózni, kiszedni meg, hogy feltöltsem, ezzel a kezemmel meg se próbálom) kimentem a Tescoba és az akciós termékekből elintéztem a nehezebb cuccok beszállítását.

És most kicsit politizálok (tudom van aki nem szereti, de nem áll meg bennem a dolog, muszáj kiadjam magamból). Baka András régóta zabszem Orbán Viktor seggében. ( http://index.hu/belfold/2011/08/24/az_alkotmanybirosaghoz_fordult_baka_andras/ ) Mi a fenét csináljon a vezér egy ilyen hepciáskodó alakkal, akinek 2015-ig érvényes a kinevezése? Hát megszünteti a hivatalt és csinál helyette más névvel egy újat, gyakorlatilag ugyanazzal a feladatkörrel és annak élére hűbéresével Schmidt Pállal kinevezteti Handó Tündét! ( http://hvg.hu/itthon/20111209_kuria_biroi_hivatal_jeloltek ) Aki mitteszisten Szájer József ( tudjátok, aki a vonaton megírta unalmában az új alkotmányt) felesége és véletlenül ugyanabból a Bibó kollégista alomból került ki, mint a rendszerváltás többi hőse. Baka András meg elhúzhat a sunyiba a hivatalával, meg a 2015-ig érvényes jogosítványával, lehet belőle közmunkás, hogy ne rontsa a foglalkoztatási statisztikát. Nos sajnálom kedves barátaim, néptársaim, véreim, hazám lakosságának megcáfolhatatlan és megkérdőjelezhetetlen kétharmada, a győztesek megingathatatlan, kétkedéstől mentes hívei, nekem ez PONTOSAN ugyanolyan, mint amikor a Népi Kollégiumokból kikerült ifjúkommunisták elözönlötték a közhatalmat. Szóval újabb bizonyítéka a közönséges vegytiszta bolsevizmusnak.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr453451797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beho 2011.12.09. 20:39:01

A NENYIT elsők között kinyomtattam, két szép kezemmel kiszögeztem a műhelyben. Előre mutatva tettem ezt: akik erre képesek, azok minden egyébre is azok lesznek.
Mostanában arról ábrándozom: ha lenne időm lefényképezném Budapest minden kerületében az Alaptörvény Asztalát. Azután Pest megyében, azután minden más megyében, mire végeznék már mehetnék Európába, mert ez a kisértet még bejárhatja akár Európát is.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2011.12.09. 22:45:29

Tengerész, eddig nem is írtad, hogy munka közben (na jó, most a gyengélkedőn:) rádiót is hallgatsz. Azt az adót, amit én is.

A KLUBRÁDIÓT!

Hadd szóljon!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.09. 23:24:59

@Paduc: Nemcsak azt. Hallgatom a Q rádióban a Fialát, hallgatom a Tilos-ban a reggeli fiúkat, hallgatom a Kossuth délelőtti adását, a 13:04-kor kezdődő irodalmi műsorra ebédelek, hallgatom az Info rádiót és valóban a Klub rádiót is gyakran. Próbálkoztam a kiegyensúlyozott tájékozódás érdekében a Lánchíd rádióval és rendszeresen a Kossuth "Vasárnapi Újság"-jával (ez utóbbit a gengszterváltás előtt mindig hallgattam), de annyira egyoldalúak, hogy hallgathatatlanok. Amikor így kérdezi a műsorvezető az interjúalanyt: " Elnézést a kérdésért, de megpróbálom az agyamat összezsugorítani és felteszem azt a kérdést amit egy liberális kérdezne...". Ez a szitokcimke. A liberális, a szociálliberális. A Horthy időkben a szocialista, kommunista volt a bélyeg mindazokra akik másképpen gondolták a dolgokat aztán a revizionista, a szocdem elhajló, a kulák, a kispolgár, most éppen más a divat. A mindenkori bolsevikok (orosz szó, bolse=többség, pl 2/3) cimkézik így a legyőzötteket akiktől félnek. Állandóan szól a rádió amikor dolgozom.

worek 2011.12.10. 04:49:36

minél magasabbra másznak az uborkafán, annál nagyobbat esnek. nem idegeskedem, kívülállóként röhögök rajtuk. a jobboldal az elmúlt 20 évben rendre, megbízhatóan berúgta az öngólokat, most is ezt teszi. tudom, hogy nehéz, de magaddal szúrsz ki, ha nem váltasz üzemmódot.

ákos

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.10. 09:23:23

@worek: Ezt a "kívülállót" nem igazán értem. Idegen állampolgár vagy valahol külföldön, csak jól beszélsz magyarul? Én igazán megtettem mindent, hogy amennyire lehet eltávolodjak a "magyar rögvalóságtól". Amint megtehettem elkotródtam nyuggernak, nincs főnököm, nincsenek beosztottaim, kiköltöztem még a szárazföldről is. De a hazám, a nemzetem, a népem sorsa soha nem fog nyugtot hagyni nekem. Én nem tudok "kívülállni". Te hogy csinálod?
Igazad van abban, hogy magammal szúrok ki. De nem tudok "üzemmódot váltani". Egész életemben fejjel mentem a kőfalaknak és erre a rövid időre ami hátravan.... igazából nem is akarok ezen változtatni.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2011.12.10. 18:57:08

MR1-Kossuth - Info - Lánchíd -Fiala ? Nem-e vagyol mazochista :) ???

harpi4 2011.12.10. 21:28:25

@beho: Az Alaptörvény Asztalához mindenhová terveztek egy szolgát. Mint "nyugger" nagyon szívesen lennék az Asztal Szolgája. Minden reggel bemennék és megkérdezném: "Tisztelt Alaptörvény Asztala! Van valami kívánsága mára? Nincs? Akkor viszlát holnap." És ez így menne végestelen végig. Csak a fizetést küldjék folyamatosan! Nem hinném, hogy én lennék a legkártékonyabb ember, hiszen aki nem csinál semmit, az kárt sem csinál. (Legalábbis ebben az esetben.)

worek 2011.12.10. 21:54:34

kívülállás? igazad van, ez inkább struccpolitika. de a lényeg: kiröhögni és szarni rájuk. így biztos csak, hogy nem stresszelem szét magam, és végignézhetem ahogy megszívják.
kibekkelem...

ákos

silvermoon 2011.12.10. 22:10:05

@worek: De azert az adokat rendesen fizeted nekik.Vagy nem????HAd hizzanak anyjuk oromere.. Igy nem is igazan kivulallo vagy. Vagy megis??

worek 2011.12.10. 23:15:49

@silvermoon: anyjuk hízzon el! rokkantként nincs más dolgom, mint várni a könyöradományukat, abból meg nem adózok.

ákos

silvermoon 2011.12.11. 00:15:36

Szerencses ficko vagy ! En mar eleg regota nyugdijjas szeretnek lenni. 63 evesen meg mindig nem sikerult elinteznem hogy csekely 24 evem utan talan kaphatok valamit, ha felre nem ugrok.Most eppen ebben a rozsaszin alomban ringatom magam. De azt mondjak, lehet, hogy allampolgarsagi vizsgalat ala esem,ami el tart 1-2 evig mert semmilyen ervenyes igazolvanyom nincsen csak a katonakonyvem az pedig soha nem jar le. De azon a fenykepen 22 eves vagyok es most allitolag mar nem hasonlitok magamra igy hat az sem ervenyes. Dehat azt mondjak,a remeny hal meg utoljara.Es meg sok mindent mondanak csak fizetni ne keljen.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.12.11. 09:09:15

@worek: Az a baj, hogy "ők" az országgal, azaz velünk együtt buknak meg. Csak olyan hajó ez, ahol a szokással ellentétben "ők" mint tisztikar elegáns jól fűtött mentőcsónakokba szállnak, vazallusaik még beférnek melléjük evezősnek, mi meg az úszó deszkákba kapaszkodva próbáljuk szánkat a víz felett tartani és reményünk se lehet rá, hogy elérjük az egzotikus partokat ahova ők pihepuha párnák közt megérkeznek majd. Nehéz lesz fuldoklás közepette "röhögni", sőt "szarni rájuk". Ők úgy fogják "megszívni" hogy legrosszabb esetben ott ülnek majd ellenzéki székekben (meg még évekig a közhivatalokba betonozva)a jó meleg parlamentben és időnként elleneznek majd mindent mint idáig is tették, te meg én meg úgy "röhögünk" hogy ugrik a segélyed, a nyugdíjam, a megtakarításainkat megeszi az infláció, vagy egyszerűen államosítják azt is, oszt kotrunk a kukában valami ehetőért. Szóval jó ha röhögsz de azért tudd, hogy sírás lesz a vége. Azért majd kíváncsi lennék a diadalmas kétharmad véleményére is akkor.
süti beállítások módosítása