Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Vasárnap.

2011.03.27. 07:25 :: A Tengerész

 Szokás szerint 6-kor ébredtem, de az mostmár hét óra, merthogy van ez a hülye óraállítás. Szerintem csak a remanencia viszi előre a dolgot, egyszerűen megszokták az államok, hogy " ...Ja!  Át kell állni az órával!...Nyár van!.." Az senkit nem zavar, hogy az ok rég megszűnt, sőt a villamosenergia fogyasztás nyáron éppenhogy megnövekedett, a civilizáció áldásaitól mérhetetlenül elkorcsosult ember nyáron járatja a klímaberendezéseit, amik több energiát falnak fel, mint a téli világítás, tehát semmit nem nyom a latban ez az egy óra amitől azt várják, hogy este lefekszünk, ahelyett, hogy meggyújtanánk a villanyt. Hogy senkinek nem jut eszébe mondjuk Brüsszelben, hogy "..gyerekek, hagyjuk már abba ezt az időtologatást!..." Amúgy amit ilyenkor mindig elmondanak a tudós megkérdezettek, hogy a szervezetet mennyire igénybe veszi egy ilyen átállás, az szerintem meg marhaság, annakidején amikor csattogtunk a hajókkal az Indiain és sorba lépegettük át az időzónákat, két- háromnaponként volt egy óraállítás, így volt, hogy pl. dolgoztam egy nap 25 órát is, mert  valami havariánk volt és nem lehetett abbahagyni a melót, közben meg már éjfél volt és egy óra múlva megint éjfél volt. És nem viselt meg senkit különösebben a dolog. Tegnap volt a nagy lámpalekapcsolás napja is, csak pedzegeti az emberiség a spórolást a villannyal, de ezek csak olyasfajta akciók, mint a szocializmus építése során voltak a különféle "napok", amiknek valamiféle kitüntetett jelleget kellett volna tulajdonítani, de a kutya se törődött velük, ahogy most se a föld napjával, a víz napjával, a nők napjával, a hátrányos helyzetűek napjával ( vagy akár a nagyfenekű nők napjával https://www.youtube.com/watch?v=UIzskBz1eiQ&feature=related ), stb. A spórolással kapcsolatban egy tegnapi kommentben ezt írta Silvermoon (akinek köszönöm kedves sorait):

Sporolas: Ezt en is itt tanultam meg. Itt a nagy AMEROKABAN. Napelemrol megy nalam majdnem minden a hajon es otthon is. A vizet is a nap melegiti. A biciklimet is a nap hajtja. Ajanlom mindenkinek aki teheti! A napelem csodas dolog !! Szivesen reszt vennek egy olyan "bogracs party-n." Mondjuk kb 20 evet adnek erte az anyosom eletebeol. 

Hüm. Azonnal magyarázd meg, hogyan hajtja a nap a biciklidet! Merthogy mindeddig én tekertem a lábammal, a nap csak a megizzasztásomban működött közre. Valamiből kimaradtam? Akku a bringába? De az attól dögnehéz lesz. Így is meló ki-be rakni a hajóba. Aztán mindeddig azt hittem valahogy, hogy csak a macskád van a hajódon rajtad kívül. Ezek szerint sanyargatsz még ott egy feleséget is, ahogy én "J"-t? Na kezd sütögetni a nap, talán mégse eszik olyan forrón a kását, ahogy tegnap a meteorológusok jósolták, megyek fát gyűjteni...ha már a spórolásnál tartunk ez is az!

Addig is hallgassátok https://www.youtube.com/watch?v=EGzNDkzla5s

18:32 Fhúúú..Szétmelóztuk magunkat. Csak dőlünk jobbra-balra a fáradságtól. Rengeteg mennyiségű fát kitermeltünk a rombadőlt horgászkunyhókból (Heeej...elgondolkodtam, hogy valaki ezeket a hajlékokat valaha nagy alapossággal megépítette, miféle tervek, ambíciók fűtötték, amikor azokat a fákat kifaragta, amiket most a tüzünk táplálékának aprítunk és átfutott az agyamon, hogy amikor majd valaki Amapolát aprítja...De hát ez a világ rendje nyomot hagyunk magunk után, amit gyorsan elmos a mindenek felett való úr... az IDŐ), elvonszoltuk a bozóton át kitaposott ösvényen a faraktárig ott láncfűrésszel felaprítottuk kályhaajtó méretre és berakásoltuk a ponyva alá. Apropos láncfűrész. Tegnap amikor a nyers rönkfákat reszeltem vele nem voltam megelégedve a vágási sebességgel. Időnként beszorult a fába, nem vitte rendesen az anyagot, szóval nagyon úgy viselkedett, mintha a sokéves használat során eléletlenedett volna. Na etől kissé tartottam, mert láncfűrészt még életemben nem éleztem. A fogai ugye egész másképpen néznek ki, mint a kézifűrészé, amit apámtól ellestem gyerekkoromban, hogy hogy kell a fogakat háromszögletű reszelővel megreszelni és kihajtogatni. De hát végülis ez is forgácsolószerszám, csak nem lehetnek mások a vágóél kialakításának szempontjai, mint a csigafúróé, vagy az esztergakésé, nyilvánvaló, hogy ennek a kínlódásnak a tompa szerszámmal értelme nincs, miután alaposan tanulmányoztam a fog kialakítását érteni véltem a szempontokat, fogtam egy kerek tűreszelőt és minden fogat olyan 25-30 húzással élesre reszeltem. (jó tompa volt, csodálom, hogy vágott egyáltalán) És kérem lássatok csodát, csak oda kellett tenni a fához és nyissz... mint a vajat. Annyira ment a dolog, hogy túságosan is megnőtt az önbizalmam, ez egy centis vágással a bal kezem mutatóujján bőséges vérzés mellett állt a normális helyére, a szerszám jóindulatúan figyelmeztetett, hogy a láncfűrész nem "egykezes" szerszám. Szóval bőven termeltünk fát főleg a jövő évi télhez, de a hamarosan bekövetkező bográcsozáshoz is. És erről akkor itt és most! Bár az ötlet ha jól emlékszem Süné volt, de többen, beleértve jómagamat is lelkesen üdvözöltük, tehát meg is fogjuk csinálni. Miután "én vagyok itthon" bizonyos mértékig védnökségem alá vagyok kénytelen venni a dolgot, tehát anélkül, hogy az egyéni kezdeményezéseknek gátja akarnék lenni pár alapvetést lefektetnék. Mostantól minden olvasó szóljon hozzá, hogy ha valakinek valami nem gömbölyű, akkor még változtathassunk!

1. Nem várhatunk a dologgal túl sokáig, tehát semmi szín alatt nem lehet ebből nyári esemény, akkor már mindenkinek más dolga lesz. Javaslom az esemény időpontjának április 9-e szombatot. Ha az időjárás nem megfelelő, szóval esőnap a rákövetkező hét szombatja 16-a és így tovább amig nem lesz jó idő, de feltétlen meg kell lennie a nyárfavirágzás előtt, mert vattát utálok enni.

2. Miután nem lehet tudni hányan leszünk és még véletlenül se szeretnék belebonyolódni az előre jelentkezés, utólag nem stimmelés ingoványába, az esemény alapvető formája ebédidőben tartott szabadtéri piknik, azaz mindenki azt eszik iszik délben és koradélután, amit akar, azaz amit maga és a többiek magukkal hoztak. A magunk részéről az eseményhez egy nem túlságosan megpúpozott 10 literes bográcsnyi marhalábszárpörkölttel, az ehhez szükséges bográccsal és tűzifával járulunk hozzá. Célszerű hozni evőeszközöket, poharakat és mindent amire a szabadban ülni leheveredni lehet, mert bár pár pallót egy-egy tuskóra rakva tudunk a tűz körül ülőhelyet kialakítani, de ha mondjuk 247-en lennénk akkor ahhoz kevés a deszkám, igy a hajóépítés vége felé.

3. Lehet vízről is érkezni, sőt aki vizijárművel érkezik, az külön piros pontot kap, amivel a későbbiek folyamán henceghet.

4.Ha valakinek bármi hozzáfűznivalója ötlete, javaslata van, kommentben közölje, hogy meg tudjuk vitatni itt addig. Ezt a négy pontot addig is minden blogbejegyzés végére oda fogom másolni, hogy nehogy valaki aki csak párnaponként figyeli a naplót diszkriminálva érezze magát, hogy nem értesült az eseményről, tehát MINDENKI meghívott korra nemre, pártszimpátiára való tekintet nélkül, aki a blog olvasója és egyáltalán nem peremfeltétel,  hogy notórius kommentező legyen.

Más. Miután a virágok gyorsan hervadnak, sebesen  lefényképeztem "J" szülinapi virágait (hogy fel ne dőljön a "váza", a tavaszi felmelegedés következtében egyre inkább funkciójavesztett mamuszába állítottam némi gyújtóssal kibejlagolva). A másik képre szerintem soká jönnétek rá mit ábrázol, ezért elárulom, a hajó élelmiszerhhűtője mint az elszabadult hajóágyú azzal együtt, hogy alig sikerül elkapni bekapcsolt állapotban, annyira megfékezhetetlen a hűtésben, hogy minden söröm megfagy, ez egy dobozos sör, amiről a svájci bicskámmal voltam kénytelen levágni a dobozát, mielőtt a mikróban ihatóvá tettem. Ahogy a közelben szemlélődő előljárója mondta Potrien őrmesternek, "Ütközet közben kissé bonyolult módja a" ...sörfogyasztásnak.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr92774676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silvermoon 2011.03.27. 16:09:59

Megmagyarazom: Rendeltem az internet-en egy olcso kinai vacakot, amirol azt gondoltam ugyis hamarossan tonkre megy. De nem. Immar 4 eve jarok vele, hogy nehez? nem olyan veszes, egy kis accu van a hatso ules alatt talan az egesz lehet 10 kg. De 10 merfoldet biztosan el megy hajtas nelkul. Szereltem ra 3 kosarat, a haso kerek melle 2-ot amibe meg egy-egy marmon kannat is el tudok vinni.Tele vizzel vagy gazolajjal ha kell a hajoba, es elol a kormanyon is egy kosar amiben a sor, kenyer es a kis csivava kutyam akinek persze minden hova velem kell jonnie. Mert Itt is vannak Allatok, de azok meg sem kozelitik a kutyamat Az emberek arcan a- megerto mosoly- egyaltalan nem zavar..HA meszire megyek inkabb odafele tekerek egy kicsit, aztan viszafele mikor mar el vok faradva halaval fordulok a nap fele aki fel toltotte az accumat es szepen haza visz.Az egesz azt hiszem 350 dollar volt. Az accuchoz van egy aram atalakito ami 12 volt-rol 120 -at ad. Errol megy az accu toltese is ami 24 voltos. (A mult havi vill. szamlam 18 dollar volt. A szomszedome 244) Es O autoval jar minden hova.Tehet a havi koltsegebe meg a benzin is bejatszik ami itt is mar szinte az eget veri.- Villanygyujtas-?Ora atalitas?- Sokat kene meg az embereknek tanulni az alazat-bol.Mert (megeszik) ezt a szegeny gyonyoru bolygot.A sajat gyermekeikre sem gondolva.

silvermoon 2011.03.27. 16:17:36

Meg egy otlet Vilmos baratomnak: Itt mar tobben hasznaljak a bringara szerelt kis 4 utemu motort ami(nem tudom hogy mondjak magyarul) a fuvago kaszahoz hasonlo masinat hajtja. 35 kobcentis, alitolag 100 merfoldet is el megy 1 gallon benzinnel. Irigykedve nezem amint el szaguldanak melettem akar 40 merfoldes orult sebeseggel is. VAlami gumi dorzs kereket raknak a kihajto tengelyere mint valaha regen a kis dongo motorok is igy mukodtek.(nekem is volt)De ezeket vagy elore vagy az ules moge szerelik. Szerintem valaki sorozatben gyartja oket itt a kornyeken.Joval konyebb mint az en bringam es "odafele" sem kell hajtani.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.27. 18:32:07

@silvermoon: Dongó motor drága kincs, jó ha van, de jobb ha nincs.

silvermoon 2011.03.27. 18:43:10

@A Tengerész: Nem ver az isten bottal, csak Dongo seged motorral...HAt volt benne igazsag..

Sün77 2011.03.27. 20:42:22

Szia Tengerész!

3+3 fővel megyünk a Duna-parti partyra. Úgy gondolom, ki sem hagyhatnám. Természetesen visszük a fiúkat is, de ők csak egy rövid ideig maradnak, nekik még nem program az ilyen, egy óránál tovább. Mennek majd nagymamázni, de Katával, Vikivel képviseljük hosszasabban a Süncsaládot.

Kis ember 2011.03.27. 20:43:17

Hát, bajban vagyok. Mert szívesen mennék bográcsozni, de
1. A péntek-szombatok nekem csúcsszezon, de lehet, hogy szerencsém lesz
2. Ha bográcsozom, akkor sörözöm, fröccsözöm is. Tehát biciklivel kell menni. De ha biciklivel megyek, akkor Deni itthon marad. Márpedig bográcsozás kutya nélkül nem olyan szórakoztató.

Na ezek az élet nagy és nehéz problémái. :)))

temtom 2011.03.27. 21:09:56

A fagyott sör első ránézésre faggyú-gyertyának tűnt... :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 00:22:26

@Kis ember: 1. Sajnos hétköznap a többiek miatt nem jöhet számításba, azért a többség akkor dolgozik. 2.Szerintem Deni bringa mellett szépen kijön veled. Bár az igaz, hogy kiment az edzésből. Amikor nálunk volt edzőtáborban simán kinyargalt velem a bringa mellett "J" elé a villamoshoz, meg vissza és nem tűnt fáradtnak, mert utána még idebent is szaladgált. A kérdés inkább az, hogy fér el a kerékpár csomagtartóján a karton sör, vagy a kormányra akasztva a sok borosüveg...vagy mindkettő. És a hátizsákban az sok kaja. Szóval autóval valóban egyszerűbb..de így sportosabb.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 00:24:32

@temtom: Nem sokat tévedtél...az íze legalábbis majdnem olyan lett.:((

IQ_nuku 2011.03.28. 09:19:21

Remek, az a házicipő-váza :))))))))))
Nekem jó az időpont, remélem az égiek is úgy alakítják, hogy nem fagy be a .....!

Kis ember 2011.03.28. 11:15:41

@A Tengerész:

Ó, a bringán sok minden elfér. De most képzeld el Kisembernét, amint előállok azzal az ötlettel, hogy biciklizzünk ki hozzád innen, a kutya meg fusson mellettünk. Ehhez képest számára a "Fűrész" c. horror egy könnyed babamese lenne...

abraxas 2011.03.28. 12:11:09

Ezt a kaja dolgot nekem kicsit magyarázni kell :o/
Szóval, én örömmel viszek menázsit, de akkor minek a perkelt?
Vagy az a vacsi lesz? Esetleg ozsonna?

Más: egyeztethetnénk, ki mit visz (a boron kívül :o).
Nehogy mindenki -teszem azt- töltött dagadóval állítson be :o)
Én a magam részéről házi pogácsával és/vagy káposztás bablevessel neveznék.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 17:40:20

@abraxas: Mivel fogalmam sincs se nekem se senkinek valójában hányan leszünk! Képzeld el, hogy a pörköltre lennénk mondjuk 86-an! Merthogy annyian gondolják éppen akkor, hogy kilátogatnak. De ha mindenki hoz mindent, akkor mi meg a pörköltet "hozzuk" és nem lesz éhínség, ha sokan leszünk, ha kevesen. Ha meg marad kaja, mindenki hazaviszi ami maradt abból amit hozott és megvan a vasárnapi kaja.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 17:41:33

@abraxas: Egyeztessetek, ha úgy gondoljátok! Én nem akarok ennél komolyabban beavatkozni a szervezésbe.

Műszaki 2011.03.28. 18:03:14

Láncfűrész lánc élezés az nagy tudomány állítólag. Hozzáértők szerint reszelővel nem lehet, mert az kúpos és az nem jó. Kell venni spéci fűrész reszelőt, az sem mindegy milyet, mert minden lánchoz van megfelelő méret. Azontúl a reszelő irányítása is fontos, az én fűrészemnél pl. 30°az ideális szög. A reszelőmön van egy segéd idom amivel ezt tartani lehet.
Nos ezek után elárulhatom, hogy apósom flexxel (sikítóval) úgy megélezte a sajátját, hogy csak na, amíg én igyekeztem a spéci reszelővel ügyelve a 30°-ra. :-)

Ez a bográcsos parti jól hangzik. Külön köszönet, hogy a nem túl sokat kommentelők is mehetnek. Még az is lehet oda bátorkodom a családdal, mert minden nap olvasom a blogot, és minden reggel vetek egy futó pillantást a hajóra (ha épp látszik) ahogy átautózok a Kvassay hídon. S amióta olvasom a blogot én is nagy kedvet kaptam a hajózáshoz. Úgyhogy majd egyszer hamarosan.

Ja és még valami. Ma voltam egy konferencián ahol valamiféle szlovák-magyar határmenti települések megújuló energiafelhasználását ösztönző projektet mutattak be. (www.energianova.hu) Leginkább biomassza tüzelés meg hőszivattyú volt a téma. Az egyik előadó a külügyminisztérium vezetője volt, aki beszélt arról, milyen jó már a szlovák-magyar viszony. Nekem egyből eszembe jutott (mert olvasom ezt a blogot), hogy akkor mi lehet a vízlépcső ügyében. Mit ad Isten az első hozzászóló kérdés egy úrimebertől, akinek a nevét sajnos nem jegyeztem meg, nem is nagyon értettem mert pár sorral mögötte ültem, de azt megjegyeztem, hogy (így mondta) egy Széchenyiről elnevezett hajós egyesület vezetője, szóval ő rögtön feldobta az addig szóba sem hozott témát, hogy ugyan mi a terv a vízi energiával, ha már ilyen nagy barátságban vagyunk a szomszédokkal. Sajnos említésre méltő választ nem kapott rá, úgyhogy nincs nagy csattanója a történetnek, csak annyi, hogy ha nem olvasnám e blogot akkor azt sem tudtam volna hogy ez egy ennyire fontos kérdés.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 18:31:10

@Műszaki: Hehe...láncfűrész. A sikító szerintem tökéletes, mert az aztán végképp nem kúpos. De szerintem nagyon óvatosan kell vele bánni, mert azért az nagyot harap, tehát nem lesz hosszúéletű a lánc. Én biztosan maradok a tűreszelőnél ezentúl, mert az eredmény lenyűgöző volt.
Valóban nem gondolom, hogy csak a szorgos kommentelők jöjjenek, aki akár csak egyszer is olvasta, de sose kommentálta, de jó ember (ez a legfontosabb) és kedve van itt lenni, az jöjjön!
Sajnos a vízlépcső vitának valódi tétje (tehát hogy netán megépítenénk, ha kiderülne, hogy az a célszerű), már nincs. Ugyanis nincs rá pénz. Semmire sincs pénz. Jelenleg a mozgástér (valamint sajnos az ambíció és a tehetség is) kimerül a közterületek átnevezésében. Az egész általam is örökösen forszírozott igazságkeresésnek csak annyi az értelme, hogy kiderülne az a sok-sok ártalmas hazugság, ami még most se kopott le az ökofundamentalisták ajakáról, amivel Lányi András, Karátson Gábor, Hajós Adrienne és most a legártalmasabb az Illés Zoltán ráadásul bársonyszékből fertőzi az egyeduralt médián keresztül a közvéleményt.

beho 2011.03.28. 20:59:08

@Kis ember: én már a vízre tételkor is felajánlottam a szállítást Mátyásföld-Amapola útvonalon. Akkor nem volt jelentkező, egyedül mentem oda-vissza. Ha szabad lennél szombaton, én meghoznám azt az áldozatot, hogy egy Berlingóval elmennék Értetek. Igaz: nem ihatnék alkoholt, de ezzel mindenki jól járna. Ha picit is tetszik az ajánlat, ne gondolkozz egy pillanatig se!

beho 2011.03.28. 21:10:02

TENGERÉSZNEK: annak idején írtam, hogy idős barátodat szivesen fuvaroznám. Szinte 100%, hogy elmegyek én is bográcsozni. Az biztos, hogy akkor autóval megyek, tehát tessék élni a lehetőséggel. Ha senkit sem kell soffírozni akkor bé fogok rúgni, éjjel BKV-zni fogok haza, másnap délben BKV-zni fogok az autómhoz, a két BKV közt meg hallgatom az asszonytól, hogy milyen dicnó vagyok. Kinek hiányzik ez?

beho 2011.03.28. 21:21:40

@abraxas: az az ember még nem született meg aki meg tudná szervezni, hogy mindenki egyformát hozzon. Szervezés nélkül is mindenki mást fog hozni. 2005 óta havonta van osztály-találkozónk. Minden szervezés nélkül. Megy magától. Szerintem ez a bográcsozás is fog menni magától. Magától a Tengerésztől.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.28. 21:44:32

@beho: Beszéltem a Rezsőnek a dologról, de azt mondja nem bírja már azokat az együttléteket, ahol kettőnél többen vannak. Szerintem hozd el a feleségedet is! Talán akkor ellenőrzötten fogsz berúgni. Mégis enyhítő körülmény...

abraxas 2011.03.28. 21:47:48

@beho: Ok, részemről a meglepi is örömteli tud lenni :o)

beho 2011.03.28. 21:51:48

@A Tengerész: szeretem a feleségem immár 37 éve, de ő meg 37 éve nem szeret ha iszom. Így jobb ha nem látja, annyit tagadok le amennyi jól esik.

IQ_nuku 2011.03.29. 07:51:30

Nem megy valaki Szigetszentmiklós környékéről autóval, akihez betársulhatnék? Valahogy jobban tudna esni, ha nem bringával kellene cipelnem a cuccokat.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2011.03.29. 09:01:58

@IQ_nuku: Naaa...Nem ér! Esküdni mertem volna, hogy te kajakkal jössz!

Mihalik Péter 2011.03.29. 09:31:48

@A Tengerész: Sziasztok! Asszem lesz tömeg... Én is érkeznék, ha minden igaz hajóval, persze ehhez kell cserélnem egy hengerfej pakolást a Peugeot Indenoron...de szerintem menni fog. Hozok mindent ami sztem kellhet...

IQ_nuku 2011.03.29. 12:35:01

@A Tengerész: A kajakos az a lányom. Nekem nagy a s...m bele sem férek a kajakba. Jogsim van, mehetnék motorcsónakkal, viszont nincs motorcsónakom. Marad a bicikli, vagy ha valaki megszán, akkor autó. :)
süti beállítások módosítása