Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • aiolosz: Gratulálok, irigykedek és persze örülök is, hogy mennyi energiád van (y (2024.05.02. 23:19) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Csütörtök.

2012.05.17. 19:59 :: A Tengerész

Azt mondja a rádió, hogy gyengül a forint. Tegnaptól viszont csökkentek az üzemanyagárak. Félő, hogy jövő héttől ismét emelkednek , most kell tankolni. Miután az üzemanyagtöltőhely itt van nem messze ezért a délelőtti program tankolás volt. A bicikliutánfutó/kézikocsiba három kanna fér bele.  Szerencsére hoztam magammal a kannáimat. A szél nem enyhült, sőt a tegnap estihez képest még erősödött is, összefüggő tarajos hullámok borították el a Dunát, a hajót is úgy rángatta, hogy egyszer ki is ugrott a cső amivel a gázolajat töltöttem, jól összefröcskölve a decket a drága anyaggal. Ilyen időben  mindig valami benti piszmogással foglalom el magam, nem kellett nagyon keresni, a tengerészzsákom alján a műbőr koptatóréteg a varrás mentén kiszakadt, azt öltögettem kint a cockpitban a dülöngélő hajón. Előjöttek a régi történetek. Merthogy ennek a műbőrnek is története van. Valaha  olyan 20 éves koromban gyerekkori jóbarátommal a Csete Bandival Bulgáriában jártunk hátizsákkal egy kölcsön sátorral. Egy hatalmas esőt kaptunk, melynek során kiderült, hogy ezt a sátrat valaki téves kötelességérzetből visszaadás előtt kimoshatta, ezzel kimosva belőle az impregnáló anyagot, mert egyetlen vízhatlan darabja volt, a fenéklap. A tetőn akadálytalanul folyt befelé a víz, de ami bejött az bent maradt! Átázott hálózsákjainkban feküdtünk egész éjjel, mindenünk csuromvíz volt, egy száraz gatyánk nem maradt. Na elhatároztam, hogy lesz egy saját sátram, ne kelljen többet a Vegyterv túristaszakosztályának ezzel a vacakjával kínlódnom. Az Iparcikk Kölcsönző Vállalat (Ki emlékszik még a reklámra? "Segít az X!") abban az időben selejtezte le a fenéklap nélküli sátrait. Megbízhatónak és vízhatlannak néztek ki, ezért vettem egyet és elhatároztam, hogy varrok neki fenéklapot. De miből?? A recicling már akkor is minden ötletem alapja volt, bár a szó még nem volt kitalálva. A Csete Bandi autószervizben dolgozott akkoriban, ahol lakatoltak egy autót, amiből a teljes belső, fehér műbőr kárpitot kibontották. Na ebből lett a sátor fenéklapja.  És a maradékából a zsákom alsó borítása. Jó pár évvel később ezzel a zsákkal hajóztam be az M/S Újpestre, első tengerjáró hajómra. Amikor megvarrtam, még fogalmam se volt, hogy ez egy tengerészzsák lesz, csak azért csináltam, hogy a következő, jugoszláviai utunkon legyen mibe rakni a cuccaimat, amit egy hordkeretre prímán felkötve lehetett cipelni. Abban az időben még nem léteztek a mai ergonomikus hátizsákok. A könnyű sziklamászó hordkeret évekig nálam volt, amíg a tulajdonosa Kovács Laci vissza nem kérte, a sátorral akárhogy is próbálok visszaemlékezni nem tudom  mi történt azután, hogy megjártuk vele baj nélkül Rovinjt. De a szép kék zsák bejárta velem a fél világot, most, hogy megvarrtam ahol felfeslett ismét olyan mint újkorában, illetve amikor később rákerült (az azóta érvénytelenné vált) felirat "HUNGARIAN MERCHANT MARINE".

Utóirat. Miközben ezeket a sorokat pötyögöm a gépen, a TV-ben a "Veréb is madár" című film megy. Van egy jelenet benne, ahol a Kabos összetör egy autót. Na azt a műroncsot éppen a Csete Bandiék csinálták, lehet, hogy pont ebből származik a fehér műbőröm? Még valami eszembe jut a filmről. Most éppen Abody Béla van a sztriptízjelenetben. Ez a ugye masszívan a "kádárdiktatúra" idején készült. Abban a mocskosban (Abody épp most küldi ki ruszkikat, miután a lány melltartóját Kabos kigombolta)! Vajh a mai szuperdemokráciában kapna egy magyar rendező állami pénzt egy filmre amiben mondjuk ilyen szinten gúnyolnák a fennálló hatalmat? Csak úgy gondolatébresztőnek.... ebben a mostaniban nem az a legrosszabb, hogy sokmindenben emlékeztet a régire, hanem az, hogy annak egy lebutított, olyan lábszagú, görcsös, sótlan, minden humort nélkülöző, földhözragadt, izzadtságszagú parlagi változata ez a nemzeti kétezertízpontnullás.

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr994522914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apiesze 2012.05.17. 23:27:26

Ez a "zsákos" dolog velem is megesett, csak az "ellenkező" irányból, az NDK-ban vettem valami 20 márkáért egy tengerészzsákot (egy korsó sör 45 pfennig volt) és kaptam még hozzá egy nagyon praktikus húzó alkalmatosságot, amin elég nagy kerekek voltak, ráadásul összehajtható volt, valahol még meg van talán, később bőrönd szállításnál is jól szolgált. Maga a zsák középkék vitorlavászon, vízhatlan, zsáklakatos volt. Később a kényelem miatt (meg nem akartam még ifjú fejjel kiröhögtetni magam, hogy húzok magam után valamit, hanem is úgy, mint Örkénynél a magát jól érző ember a beleit), varrtam rá még egy vállpántott, úgy működött, mint egy hátizsák.

jobbikbal · http://www.facebook.com/photo.php?fbid=312647675440551&set=a.144971282208192.19220.100000859632031&t 2012.05.18. 06:34:34

Vagyok, nem tűntem el, csak múltkor több kísérletemre sem tudtam belinkelni képeket, videót. Begorombultam, úgy ahogy te szoktál a Fialára, és máig nem is próbálkoztam. A Veréb is madár című filmből én is láttam részleteket, a sztriptízt is. Izgatóan vetkőzött a hölgy, ma már nem tudnak így. Aggódom a Klubrádióért, évek óta hallgatom, nagyon sok kiváló közéleti műsor megy rajta. A politikai részével nem értek egyet, mert elfogultak, és ha meghallom a Vicseket, már kapcsolok is el. Jó hajózást, figyelek továbbra is rád!
A botrányhős, és a blogger:kepkezelo.com/viewer.php?file=xbpctgizblos0wbvsv83.jpg

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.18. 07:33:41

@apiesze: Pánt az enyémen is van. De ha már Örkény, tegnap ahogy varrom a zsákot azt mondtam neki: Te zsák, te zsák, te túlélsz engem!

apiesze 2012.05.18. 07:45:20

@A Tengerész: Hehe... (Ez egy derűs kacaj volt. :o)) A tárgyaknak már csak ilyen a természetük...

apiesze 2012.05.18. 08:06:54

Ezeket most találtam:

www.sg.hu/cikkek/89681/a_telenor_ervenyesiti_araiban_az_uj_tavkozlesi_adot

www.sg.hu/cikkek/89347/ok_lehet_a_felmondasra_matolcsy_telefonadoja

Nekünk mindig Mohács (Matolcsy) kell?!
Kell a rossebbnek, ahogy Somogyországban mondanák...

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.18. 09:07:46

@apiesze: Fő, hogy nincsenek megszorítások. Azt csak az aljas hülye nemzetáruló szocik csinálták, de a Fidesz élén Orbán Viktorral, akiről tudjuk, hogy sose hazudik, megígérte, hogy ha kormányra kerül akkor vége a megszorításoknak, hiszen azokra semmi szükség. Ezért...helyesbítek nem csak ezért, azért mert a szocik és korábban az SZDSZ tökhülyék voltak és ebből elege volt az embereknek rájuk szavazott a 2/3 én meg szándékosan érvénytelent szavaztam, nyertek. Azóta kiderült, hogy romokban az ország amiről persze semmit nem tudott a Fidesz a választások előtt, ezért minden új adó, sarc jogos, csak egy tilos, ezeket megszorításnak nevezni. (Visszatérve a Veréb is madárra, filmet csinálni?? Aki a megszorítás szót le merné írni, kimondani a közmédiában repülne az állásából az Orbán féle demokráciafelfogás jegyében. Ki is a nagyobb diktátor? Kádár, vagy Orbán? Görcsben vannak a fiúk.)

Kis ember 2012.05.18. 09:12:31

A zsákok története nálam jól követi a karrieremet. Az Artemisre, első tengerjárómra apám Samsonite keménybőröndjével és egy sporttáskával hajóztam be, aztán vettem 10 (!) angol fontért egy nagy "Seaman's Bag"-et Southamptonban (hol máshol?), mikor az tönkrement az extra súlyoktól, vettem egy ugyanolyat. Most egy nagy Samsonite bőröndben gondolkodom, mert a második tengerészzsák is kezd tönkremenni. Viszont apám öreg keménybőröndjén semmi kopás nem látszik, pedig jópár reptéri alkalmazott odavághatta már a mindig pont 19,5 kg-os súlya miatt.
Nekem nehezebb dolgom van, mint nektek, akik két trikóval és három gatyával szálltok be,vinnem kell három öltönyt,egy szmokingot, három cipőt,rengeteg nyakkendőt stb. A többiek ugye a hajón kapják meg az uniformisokat, én végig a saját ruhámban vagyok. Néznek is a két nagybőrönd + a kis kottásbőrönd + laptoptáska cipelésekor.

Kis ember 2012.05.18. 09:18:15

@A Tengerész:
Mi, akik csinálunk is valamit az életben, hányszor mondjuk: ezt elb.sztam. Megtehetjük, mert tudjuk, hogy aki dolgozik, az hibázik is (6. Uljanov), és mi azért elég sokat dolgozunk. Te hallottál már nagy vezetőnk szájából egyszer is ilyet?
Az ég óvjon a tévedhetetlen emberektől!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.18. 09:19:00

@Kis ember: "...Nekem nehezebb dolgom van, mint nektek..." Hehe! Amikor a tengerész behajózott négy évszakra kellett magával vinnie munka és civil ruhát, meg minden egyebet amire egy embernek szüksége van. Mi nem a Disney hajókon szolgáltunk, ahol adnak mindent.

Kis ember 2012.05.18. 09:36:26

@A Tengerész:
Épp ez az, hogy nekem nem adnak semmit. Illetve adnának, de az nem kell. :)
A négy évszak pedig nálunk is áll, hiszen hol norvég fjordok, hol görög szigetek az úticél. Igaz, az angolok mindegyiket megoldják egy térdnadrággal, egy feliratos pólóval és egy papuccsal. És a kezükben egy korsó sörrel.

apiesze 2012.05.18. 09:43:05

@A Tengerész: Maximálisan igazad van. Ez csak szómágia ugyan, de azért nem kellene beledöglenünk... Megvallom őszintén, én örültem amikor a szoclib másodszor nyert, mert azt gondoltam, hogy egy ciklus alatt tele lopták már magukat és a másodikban már nekünk is jut. Nos ebben is tévedtem. Loptak ők a másodikban is csak egyre hülyébben. Hunvald, Hagyó.. Apropó Hagyó. Az apja abban a gimnáziumban volt tanár, ahol én diák és az építőtáborban majdnem miatta robbantottam ki egy sztrájkot (1962) a hülye norma miatt. Akkor ezért (közöltem, ha nem változtatják meg a normát, akkor másnap nem vesszük fel a munkát) haza akartak küldeni. Erre meg a többiek a mi giminkből mondták azt, hogy akkor mindenki hazajön. Ez meg országos botrány lett volna. A vér nem válik vízzé - vagy hogy is van ez -? Hagyó haggyá? Anno, ha lebukott valaki, hogy lopott, korrupt volt, akkor szégyellte legalább magát, vagy úgy tett. Ma még ezt se. Akkor (voltál Te is főnök), ha nekünk jutott, a melós is kapott, a paraszt háztájit, a gyári melós GMK-t. Félreértés ne essék, nem sírom vissza azt az időt, és most jön a de, nem volt ekkora szakadék a társadalom egyes (itt már nem rétegek) kasztjai között (mi nyugdíjasok vagyunk azt hiszem az érinthetetlenek) mint ma. Ezt lovagolja meg az újnáci mocsok (boldogult apám szavajárása volt: "A sz@r mindig a felszínen úszik".

apiesze 2012.05.18. 09:48:46

@Kis ember: Meg a szorgalmas, tehetségtelen elhivatottaktól, akiknek az a fixa ideája, hogy boldoggá teszlek, ha beledöglesz is.

tömjénzsolti 2012.05.18. 11:19:58

@A Tengerész: Hát a választáson nem igazán volt meg az a 2/3, inkább csak 52,7%, de a bonyolult és idióta számítási rendszer kétharmadot eredményezett nekik. Na most az új, Áder-féle választási törvény már 1/3 elérése esetén is biztosítani fogja nekik a kétharmadot a következő ciklusra.

Hát ezért nem szabad érvénytelen szavazatot dobni. Tökmindegy melyikre szavazok, csak rájuk meg a nácikra ne.

Kis ember 2012.05.18. 12:59:32

@apiesze:
"hogy egy ciklus alatt tele lopták már magukat és a másodikban már nekünk is jut. "
Sajnos ez nem így van. Aki lop, nem azért lop, mert nincs neki. Azért lop, mert gátlástalan, ha sok van neki, még többet akar. Gondolod ezek szegények voltak a "nagy lopás" előtt?

jobbikbal · http://www.facebook.com/photo.php?fbid=312647675440551&set=a.144971282208192.19220.100000859632031&t 2012.05.18. 13:17:55

Ne hagyjuk a Klubrádió megölését! 1848-ban is tüntettek a sajtószabadságért, most is itt az idő! Kéretik az illetékeseket megszervezni, mielőtt végleg elhallgattatják a Klubrádiót!!
Amelyik nap nem szólal meg a Klubrádió, attól a naptól kezdve 100% diktatúra!
kepkezelo.com/viewer.php?file=utfpq89nxq5aza2p1q2.jpg
Éhségsztrájkolók Klubrádió
videa.hu/videok/hirek-politika/ehsegsztrajkolok-klubradio-hadd-szoljon-nagy-navarro-balazs-OIP8l8wPCBX5vXBz

apiesze 2012.05.18. 13:50:58

@Kis ember: Tudod mindig magából indul ki az ember - no nem a lopást illetően -. Ha a KNDP tömjénzsoltal az élen komolyan venné a Szentírást, vagy az Orbán a jogi végzettségét, akkor nem lenne visszamenőleges hatályú törvénykezés stb., stb. Voltak azért szegényebbek is, akiknek be kellett tömni a száját a szolgálataikért, - lásd a most folyó új "földosztást". Nem akarom, hogy az unokámnak (Hofi után szabadon), akkor legyen új cipő a lábán, ha a polgármester gyereke rálép. Nagyon rossz az irány, és ....

apiesze 2012.05.18. 18:02:36

@apiesze: Természetesen KDNP, erre mondta valamelyik Showderklub-os fiú, "ha ezek kereszténydemokraták, akkor a máriapócsi Mária szobor nem könnyezik, hanem zokog". Szerintem is.

Advocatus Diaboli 2012.05.19. 05:32:42

Én igazán nem értelek benneteket!
Miért kritizáljátok ezt az áldott jó embert?
Vegyétek már észre, hogy jó keresztény ember ő!
Teljesen a Biblia szellemében él, szó szerint követi az ott írottakat.

Máté 25,29: "Mert annak, akinek van, még adnak, hogy bőven legyen neki: akinek meg nincs, attól még amije van is, elveszik."

abraxas 2012.05.19. 07:44:46

Most már értem az új adókat:
Máté 25,26 :...ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahová magot nem szórtam.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.19. 11:00:43

@Kis ember: Neked valóban nem adnak semmit, nem is rólad beszéltem, de mesélted, hogy a személyzetet ott várja a nevére felcimkézett egyenruhája, overallja. És a Disney hajóra tuti nem vittél te se irhabundát legutóbb. Szóval a Disney hajó elektrikusa megteheti valóban, hogy két májóval (Tshirt tengerészül)és három gatyával száll be, de nekem ez a gyönyör nem adatott meg. Igaz kottákat se kellett cipeljek.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.19. 11:07:33

@jobbikbal: Hát én is ugye ott voltam a Klubrádió tüntetésen, de amikor a szónok azt kérdezte, hogy : "Hagyjuk, hogy beszüntessék a Klubrádiót?!" És a tömeg azt kiáltotta rá, hogy: "NEM HAGYJUK!!" Én csak a fejemet ingattam és szomorúan elhúztam a számat. Mi a fenét csinálnánk?? Hogy "nem hagynánk"?? Nincsenek eszközeink a diktatúrával szemben.A tüntetés nem sokat ér. Az "ő" tüntetésükről elmodják, hogy 800000-en voltak, a mienkről, hogy párezren. De a számok se jelentenek semmit a diktatúra ellen.

apiesze 2012.05.19. 18:32:20

@Advocatus Diaboli: "Lex Lázár": "Kinek mennyie van annyi is ér".

nord47 2012.05.19. 20:14:18

Szia tengerész!
Ne feledd!!!!
Orbán 1999 VI 16-án ki merte mondani, hogy az "oroszok menjenek haza" (nem kevés publikum előtt, ehhez sok bátorság kellett)
Most a multikból próbálja kipréselni, azt a manit, amit tőlünk vettek el!! Oroszlán módjára küzd a hazaárulók ellen, a világ szeme-láttára!!!
A 80%-os adósságot nem Ö-csinálta, hanem az elvbarátaid!
Mit gondoltál? Talán, azt, hogy a FECÓ, vagy a KAPOLYI fogja visszafizetni az államadósságot!
Mikor jön végre meg a józan ítélőképességetek?
Lehet, hogy nem jutott el a tudatodig, a kétharmad????
EZ AZT JELENTETTE, HOGY A MAGYAR SZAVAZÓK FELHATALMAZTÁK A TELJHATALOM GYAKORLÁSÁRA!
ORBÁN EZZEL EDDIG NEM ÉLT VISSZA!!
Hajrá Magyarország!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.19. 21:18:56

@nord47:
Szia tengerész!
***Szia Wágner úr! (nem a havasi:))

Ne feledd!!!!
Orbán 1999 VI 16-án ki merte mondani, hogy az "oroszok menjenek haza" (nem kevés publikum előtt, ehhez sok bátorság kellett)
***Bizonyára. Akkor szerettem is érte, sőt egyszer szavaztam is a pártjára, mert nem tudtam milyen sárkány kel ki a tojásból.

Most a multikból próbálja kipréselni, azt a manit, amit tőlünk vettek el!!
*** Érdekes megközelítés. Én multinak dolgoztam közel 10 évet. Semmit nem "vettek el". Megvették amit kínált nekik az Antall kormány. Eladták a céget nekik velem együtt. De mondjuk a Tesco se vesz el tőlem semmit, hacsak nem a pénzemet a pénztárnál. Nem gondolod, hogy rosszul látod ezt a dolgot? A gengszterváltás után a parlament döntött a privatizációról. Lehet azt mondani, hogy elb@sztuk, de ebből azt gondolni, hogy a geci tőkések elvették?? Te nem azt veszed meg a boltban amit meg tudsz venni? Mi lenne ha a boltos visszakövetelné tőled?

Oroszlán módjára küzd a hazaárulók ellen, a világ szeme-láttára!!!
***Hülye módon küzd. Ha én bemegyek a kocsmába pofánverni a 74 kilómmal a 120 kilós széntrógereket, akiknek mellesleg tarozom 142 sörrel akkor nem oroszlán vagyok hanem szamár. OV nekimegy az EU-nak és ezzel elveszi mindnyájunk pénzét az okozott forintgyengüléssel. Ennyi az oroszlánkodás eredménye. Ha meg hazaárulást tapasztal, menjen a bíróságra, szavazzon meg olyan törvényt amivel el lehet ítélni. De ebbe a saját hatalma érdekében a politikai ellenfeleivel folytatott néphülyítésbe ne keverjük bele a hazát! Az szent dolog!

A 80%-os adósságot nem Ö-csinálta, hanem az elvbarátaid!
*** Az elveim munka, szabadság, becsület, tisztesség, hazaszeretet. Gondolkodó ember vagyok és kimondom amit gondolok. Nem hiszem,hogy azok okozták volna az államadósságot, akik ugyanígy gondolkodnak, akikkel közös elveket vallok. Az államadósságot amúgy Kádár kezdte és MINDEN kormány alatt nőtt! Az első Orbán kormány alatt is és most is. Ez nagy baj, de a legnagyobb baj, hogy egy ember azt hazudta, hogy semmi baj ezzel, csak válasszák meg és ő megoldja, megszorítások nélkül, mert az csak a szocik mániája, mert azok mást nem tudnak.De ő majd adócsökkent és beindul a gazdaság. NEM INDULT BE! Az idei év az elrugaszkodás éve, mondta ő. Te látod honnan rugaszkodunk el? Egyelőre minden adó nő és új adók születnek.

Mit gondoltál? Talán, azt, hogy a FECÓ, vagy a KAPOLYI fogja visszafizetni az államadósságot!
*** Nem gondoltam ilyet. Nem is tudom hogy juthatott ez a hülyeség az eszedbe.

Mikor jön végre meg a józan ítélőképességetek?
*** És neked? Mert én el se vesztettem.

Lehet, hogy nem jutott el a tudatodig, a kétharmad????
EZ AZT JELENTETTE, HOGY A MAGYAR SZAVAZÓK FELHATALMAZTÁK A TELJHATALOM GYAKORLÁSÁRA!
*** EZ NEM JELENTETTE AZT, HOGY A MAGYAR SZAVAZÓK FELHATALMAZTÁK A DIKTATÚRA BEVEZETÉSÉRE, A DEMOKRÁCIA INTÉZMÉNYEINEK KIÜRESÍTÉSÉRE, A FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK KIIKTATÁSRA, A CSALÁDJA ÉS A BARÁTAI ZSÍROS ÁLLAMI PÉNZEKHEZ JUTTATÁSÁRA!

ORBÁN EZZEL EDDIG NEM ÉLT VISSZA!!
*** Ez tévedés. Nap mint nap visszaél. Hazug csaló aki álomport hintett a szemedbe. Nyisd ki a szemed és láss!

Hajrá Magyarország!
*** Ez az egyetlen mondatod amivel egyetértek.

apiesze 2012.05.19. 23:36:09

@A Tengerész: Irigylem a "bolgáros" nyugalmadat, ahogy ezt a (első indulatomban nagyon csúnyát akartam írni, aztán úgy döntöttem, hogy nem merülök az ő szintjére, mert hátha nem tudok visszakapaszkodni a felszínre) figurát kezelted. Bár nem sok értelme van az "ezek fajtával" értelmesen beszélni, mert a sajátjaiktól sem fogadják el, hogy rossz felé megy a szekér. Néhányan: Professzorok Batthányi Köre, Csaba László, Bod Péter. Nem hiszem, hogy most lenne lehetőség a normális párbeszédre. Annak idején (vagy 40 éve) egy fradi drukkerrel találkoztam csak, aki elismerte ha nem jól játszott a csapata, a többiek meg "fradika, fradika. Igaz akkor a fiammal is kilehetett menni egy Dózsa-Fradira.
Más. Találkoztam egy tengerésszel, aki 72-ben hajózott be a Hungáriára és ő is ismerte Zsemberi Ferit (valaki már írta, hogy ő is). B. Istvánnak hívják a srácot, 27 évet húzott le hajón. Sajna a Vezetékneve szokás szerint "elszállt".

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.20. 01:09:10

@apiesze: Tudod a hit szörnyű dolog. Aki hisz, arra észérvek nem hatnak. Aki hisz, annak a 2X2 is 6 ha azt mondja neki akiben hisz.(nonkonzervatív matematika) Aki hisz valamiben az elképzelni nem tudja, hogy annak is lehet igaza aki nem osztja az ő hitét. Pláne, hogy neki meg nincs igaza! Nord Orbán '99-es Nagy Imre temetési beszédével indított és engem arra figyelmeztetett, hogy ezt ne feledjem el. ÉN nem feledtem el. Ő viszont elfelejtette, hogy OV akkoriban liberális elveket vallott amiket azóta megtagadott a Fidesz. Akkor most ki a feledékeny? Ki változtatta meg a hitét? Aztán. A hívők meg vannak győződve róla, hogy aki nem hisz a bálványukban az tuti más bálványban hisz. Erről az "elvbarátaid" szó árulkodik ékesen. Tipikus példa rá, hogy ha sarokba szorul egy fideszfan, mert nincs érve, hogy napnál világosabb, hogy nem igaz amit a vezér mond, hogy csúf dolgot tesz éppen a nemzeti bolsevik párt, akkor elmenekül a kétharmad mögé, vagy egyből azt hangoztatja, hogy bezzeg amikor a komcsik csinálták! Mellékesen még gyakran legyurcsányistáznak. Holott. 1. A kétharmad kormányzásra jogosít fel, nem erkölcstelenkedésre a nemzettel. Aki megveszi a sakktáblát attól még nem léphet a huszárral másképp mint lólépésben. Nem változtathatja meg a sakk szabályait azért, mert jogot nyert a tábla karbantartására. 2. Amikor a komcsik (komcsik...hol vannak már azok? Egy kommunistát aki az osztálynélküli társadalomban hisz tisztelni tudnék.{leginkább mint szent őrültet} De kiirtotta őket Horthy, Hitler, Sztálin, Rákosi és Kádár, hogy csak a fontosabb hóhérokat említsem), szóval amikor a Fidesz által baloldalinak nevezett Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai kormányoztak akkor is ugattam. Úgy ordítottam a Bolgárral betelefonálva a Klubrádióba, hogy később amikor pár hét múlva megint betelefonáltam és említettem hogy biztos nem emlékeznek rám én voltam az aki...stb, mondta a nő, hogy "ajaj, dehogynem..." Nem is adtak adásba. Szóval EL NEM TUDJÁK KÉPZELNI, hogy valaki szabadon gondolkodik, jut következtetésekre. 3. Végül az egyikoldali becstelenségre nem a másikoldali becstelenség a válasz, hanem a becsületesség! Tehát az előző kormány hibáit nem azok felülmúlásával kell kompenzálni, hanem meg kellene legalább próbálni kijavítani azokat. Máskülönben miért szavaztak nordék rájuk? Csak azért, hogy most más csinálja ugyanazt?? SŐT! Merthogy sajnos azt kell mondjam, hogy az előző kormány hibái lassan eltörpülnek a mostanihoz képest. És ez nem a jótékony feledés miatt gondolom így. Az előzők legnagyobb hibája volt, hogy addig teszefoszáskodtak, amíg a nyakunkra ültették ezeket. Én lennék a legboldogabb, ha kiderülne, hogy tévedtem. Hogy a haza sorsa mégiscsak jó kezekben van, működik a demokrácia, szakértők kerülnek a káderek helyett a hivatalokba, nem az átnevezésekben, szoborállítgatásban, román-, szlovákdühítésben, újratemetésben, éjszakai sumáktörvényhozásban merül ki a hatalom tevékenysége, hanem a beígért 1000000 munkahelyből már lett mondjuk 200000....De sajnos mindenben nekem van igazam idáig. Látom itt is a közmunkásokat. Reggel kiülnek a napra, délután felállnak és hazamennek. És ez nem az ő hibájuk. Nem értenek semmihez, szerszámot nem lehet a kezükbe adni, nincs is, számonkérni a tevékenységet nem lehet. Orbánék feltalálják a Kádár rendszert (némi horthyzmussal remixelve)ahol a kapukon belül voltak a munkanélküliek. Csak azért ez rosszabb, mert akkor egy főnöknek legalább volt minimális lehetősége a jutalmazásra és a büntetésre. Most ez sincs. Mindenki kap 47000-et, ezét csak be kell jönni reggelente. Ha dolgozik, ha nem ugyanezt kapja. Még ha lopni jön be akkor is. 50 közmunkás teljesítményét 5 kertész felülmúlná. Vajh hogy dolgoznának azok a kertészek havi 470000-ért?? Gondolod, hogy mernének lopni? Ergo a közmunkaprogramnak semmi racionális haszna nincs. Csak a statisztika miatt van. Mi ez ha nem ugyanaz, mint ami 50 éve volt? "Elvtársak az egy főre jutó húsfogyasztás meghaladja a nyugatnémetekét!" Ja csak azok borjúhúst zabálnak, mi meg zsíros csontot. Francba, hogy nem lehet ezt megérteni!?

devton 2012.05.20. 08:45:13

"a beígért 1000000 munkahelyből már lett mondjuk 200000....De sajnos mindenben nekem van igazam idáig. "
Mesebeszéd. A mai fejlettségi szintünkön nincs szükség annyi munkásra amennyi elméletileg rendelkezésre áll. Szakképzett, termelő képes munkás meg nincs sok valójában. Majd ha elfogy az olaj.... Emberből is sok van.

Lehetne munkahelyet teremteni, de akkor annyi lenne a bér is mint Ázsiában. Hányan dolgoznának szerinted? Nem lesz itt pozitív változás, aki jobbat vár rózsaszín szemüvegen át néz a világra.

Aki meg azt mondja milyen szar neki, gondoljon vissza , hogy élt (ha élt), mikkel rendelkezett a gengszterváltás előtt.

Az alapszabályt mindíg elfelejtitek , A politikus hazudik ,akkor is ha azt hiszed igazat mond. Ha az igazat mondaná kinek kellene?

apiesze 2012.05.20. 08:55:37

@A Tengerész: Ez az. Mindennel egyetértek, amit mondasz. Amikor Orbán elmondta az ominózus beszédét, akkor azt gondoltam, hogy ez túl kemény volt, nem kellene a medve bajszát cibálni. Mára azonban sok mellékkörülmény kiderült, hogy a temetés idejére megkezdődött a szovjet csapatok kivonás Kelet-Európából. "Mihail Gorbacsov, az SZKP KB főtitkára, a szovjet Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke 1988. december 7-én az ENSZ Közgyűlésének 43. ülésszakán jelentette be: Moszkva 1991-ig hat harckocsizó hadosztályt, 5 ezer harckocsit és 50 ezer katonát von ki az NDK, Csehszlovákia és Magyarország területéről, egyidejűleg csökkenti a Szovjetunió európai területein lévő haderőket és azok fegyverzetét. Az említett országok mellett 1989 nyarán megkezdődött a Lengyelországban állomásozó szovjet haderő fokozatos csökkentése is." Forrás: Mult-kor.hu
Az időpont 1988... Tényleg oly nagy bátorság kellett? Az informátorok jől dolgoztak,
Itt nem volt (a világon is kevés helyen, ha volt egyáltalán) soha kommunizmus. Egy pirézt utáló társadalmat építettünk sikeresen. Most bekövetkezett ami a Himnuszban megvagyon írva, :
"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!"
Ugye az orbáni retorika szerint ezt a szoclib követte el. Akkor ez mi?! A fanokkal sajnos nem lehet vitatkozni. Emlékezz vissza a hitviták (értelmetlenségére) valós hozadékára Luthertől Kálvinig. Szerintem egy normális "lassan mondom, hogy mindenki megértse", párbeszéd kialakulására, amíg a választás csak a kisebb rosszról szól és nem ad valódi alternatívát (amikor Mao Ce Tung átúszta a Jangcét, a mellette fuldokló azt mondta, ott még a víz is édesebb), sajnos addig nincs miről vitatkozni. Én még emlékszem rá, hogy a faluban, ahol nagyanyámék laktak hetente egyszer volt hús (most van, csak aki megtudja venni az egyre kevesebb). Ezek a (megint Hofi) "lovagok és lóvaginák" nemhogy elfelejtették, nem is tudják, hogy honnan jöttek. Fel kellene már ébredni, és visszaküldeni őket "oda", mert mi még tudjuk a kiindulásukat.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.20. 09:19:21

@devton: Jó amit mondasz. Az állatvilágban már megvalósult régen. Amelyik faj, fajta túlnépesedik a terület eltartóképességéhez képest az éhen pusztul. Én még emlékszem a mondásra, "Aki nem dolgozik, ne is egyék!". Ázsiában nem azért olyan alacsonyak a bérek, mert sok embernek osztják szét a meglévő kevés munkát. Láttam dolgozni a ferdeszeműeket. A magyaros munkatempóhoz képest elképesztő a teherbírásuk. 10 éves gyerekek cipeltek éjszakai műszakban nehéz zsákokat. Egyszerűen kevesebbel is beérik,1. mert muszáj nekik, aki nem kap munkát nem keres, aki nem keres éhenhal, 2. minimális a rezsijük, mert sem ruházkodásra sem fűtésre, sem lakásra nem kell olyan szinten költeni, legalábbis a trópusokon mint nálunk. A kultúrájukba is bele van épülve a szegénység elfogadása, nem úgy mint nálunk ahol az irigység az egyik legfőbb alkotórésze a nemzeti karakterünknek.

apiesze 2012.05.20. 09:46:17

@devton: nem tisztem megvédeni a Tengerészt, de Te valamit félreértettél.
"hanem a beígért 1000000 munkahelyből már lett mondjuk 200000...." Való igaz az 1 milla új munkahely csak egy jól csengő lózung, nagyon kicsi - azt gondolom, hogy a nullához tendál a valószínűsége annak - , hogy ennyi ember foglalkoztatása valaha is megvalósul. Most megfordult a dolog, még annyi embert sem foglalkoztattnak, mint amennyire a normális munkavégzéshez kellene. A régi vicc előjön: "a tökömre meg viharlámpát, oszt éjszaka is kaszálhatok". Egy fizetésért 3-4 munkakört kell betölteni. Amíg meg lehet csinálni OK., amikor már képtelenség, akkor lapát, és jön a következő pária aki szintén megkísérli a lehetetlent.

harpi4 2012.05.20. 11:50:03

@apiesze: Én voltam az, aki írta, hogy 77-ben a "Hungárián" hajózott a Zsemberi Ferivel, aki akkor III. géptiszt volt, ha őróla érdeklődsz.
Abban igazad van, hogy a vakon hívőkkel nem érdemes érveket felhozva vitázni, mert ők még a legújabb adóktól esetleg bekövetkező éhenhalásuk közepette is dicsőíteni fogják ezt a pszichiátrián kezelt retardált törpét.

devton 2012.05.20. 11:56:10

@apiesze: Nem úgy ismerem mint aki védelemre szorulna:) Egyébként ugyanazt írod amit írtam. A második feléhez annyit, hasonlítsd össze pl egy kínai és egy magyar munkavállaló helyzetét és jogait, akár a bérét.Európa nagyon elkényelmesedett és ez lesz a veszte.
Az országunkban tényleges értékteremtő munka alig folyik. És ez nem is fog jóirányba változni, jelen állás szerint.A sülyedő hajón lehet vitatkozni ki legyen a kapitány , a végeredményen nem változtat.

A hozzászólásom lényege ez volt: Aki elhiszi amit a politikusok mondanak szerintem nem normális. Politikai alapon vitát gerjeszteni, ölre menni , energiapazarlás, finoman szólva.

Itt egy érdekes topic. Inkább visszaolvasni érdemes ,jelenleg eléggé pang. forum.index.hu/Article/showArticle?t=9105736

apiesze 2012.05.20. 12:34:19

@devton: Persze, hogy nem úgy gondoltam, mintha védelemre szorulna, csak teremtettek volna 200 000 munkahelyet a - 26000-rel szemben.
1966-ben Linzben pakoltunk (sk) műtrágyát (akkor már műanyag zsákokban) 25 schillinges órabérben (a napidíjunk 12,5 volt), és kötelező volt az óránkénti 10 perces szünet. Következő évben Tiszaszederkényben (1970-1991 Leninváros, 1991 Tiszaújváros, már akkor is tudtunk keresztelni :o) ) rakodtunk szintén műganét, azzal az "árnyalatnyi" különbséggel, hogy 4 teherautónyi rakományból jött össze annyi műanyagzsák, hogy az uszályban egy 3*3 zsákos sarkot fel lehetett építeni. Este a híradóban már úgy ment, hogy "már csak korszerű műa.zsákokban szállítják a nedvességérzékeny árut. Így higgyünk a szemünknek. ;o) A manipuláció évtizedek óta beépítve.

apiesze 2012.05.20. 13:29:30

@harpi4: Igen, ő volt az. Anno decibel Rajk is bevallotta az ürgebőrbe kötött tokban kicsempészett "jólétet". Oszt így maradtunk. Még, mondom még - nem tartok a csirkefarhátnál, de és most nem jön a magyar si (sárga irigység) faktor, hogy aki egész életében nem dolgozott, annak hogy' lehet a nyugdíja (persze ez már valahol mégis...) alig pár rongyos tízezerrel kevesebb, mint az enyém, aki majd 40 évet "lenyomott". Tisztázandó: Nem az övé a sok (sokk), hanem az enyém, miénk kevés. Amikor a nyolcvana évek elején az osztrák szakszervezetek és munkástanácsok képviselői okítottak, nekem is sok más tisztségviselővel egyetemben az volt a véleményem, mi a bánatnak ez nekünk, hiszen addig, míg itt vannak (úgy-e nem szovjetek) az oroszok... Most már nincsenek... Most jobb?
süti beállítások módosítása