Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Vasárnap.

2021.12.12. 13:04 :: A Tengerész

Valami miatt mindig hajnali 1:43 van amikor úgy döntök hogy leteszem a könyvet és álomra csukom a szemem. SOHA nem nézem előtte az órát, de szinte mindig ennyi az idő, legfeljebb 1:45. Mindegy hogy este tizenegykor, vagy  1:30-kor fekszem ágyba. Most csak annyi volt a különbség, hogy általában akkor teszem le a könyvet amikor harmadszorra olvasom el ugyanazt a mondatot és rájövök, hogy fogalmam sincs mit olvastam, ekkor villany oltok és már alszom is. Most viszont azért teszem le, mert úgy érzem ideje aludni. De nem tudok. Kint legalább 8-as idő van süvít a szél, billeg a hullámok döngette hajó, a fülemtől 20 centire döbbennek a hullámok, de nem ezért nem tudok aludni, EZ sose zavart. Az agyam pörög, éberebb vagyok mint délben. Már említém, hogy Szvetlana Alekszejevics  Elhordott múltjaink- ját olvasom, kivittem estére a hajóra. ROSSZUL tettem. Nem elalváshoz való olvasmány. (be is hoztam a házba) Ha letettem a könyvet se hagy elaludni. EZT  mindenkinek el kellene olvasni. Nem azért, hogy ne tudjon aludni, végülis szerintem 2:30  táján nekem is sikerült, de semmit nem tudtam amiről eddig azt hittem, hogy tudom. Bár azért sokmindent megéreztem. Megéreztem, hogy a HIT micsoda pusztítóan ártalmas dolog. Nekifutok.

elhordott.jpg

Mi itt Magyarországon nem hittünk. TALÁN voltak néhányan akik igen, de a többség, szóval gyakorlatilag mindenki tisztában volt vele, hogy a "rendszer" a "létező szocializmus" majd belőle az átmenet a kommunizmusba egy rítus, amit úgy kell csinálni mintha hinnénk bene, de lóf@sz az egész. Az se hitt benne aki hirdette, aki tanította, aki vizsgázott belőle és én se aki 4-esre kollokváltam belőle. Merthogy muszáj volt, ha mérnök, kazánfűtő, vagy ívhegesztő akartál lenni. (mindhárom akartam és lettem) De a nagy "testvérnél" ez másképp volt. Ott milliók VALÓBAN hitték. Ezért volt borzalmas a rendszer és ezért volt borzalmas az összeomlás. 

Alexijevics végiginterjuvolja a Szovjetunió történelmét. Azokat a még éppen élő kommunistákat, akik hittel és meggyőződéssel  belezték ki Kolcsak fehérgárdistáit 16 éves vöröskatonaként, akik ugyanolyan parasztok voltak mint ők, azokat a fehérgárdistákat, akik földet tömtek az elfogott vöröskatonák felhasított hasába és mindezt azért mert HITTEK. Azokat a hithű kommunistákat, akiket kishíján halálra kínoztak azok a kommunisták, akik velük léptek be a pártba, de nekik épp nem kellett  börtönőrnek lenni, mert a feleségük családja nem rekedt a határok meghúzása után Lengyelországban, ezért véletlenül megbízhatónak minősültek, mert nem éltek rokonaik "külföldön". Hogy mi van egy ilyen mondat mögött amit egy eszer  ( az amolyan orosz szociáldemokrataféle) fogoly azt mondja, " Hogy én mennyire örülök annak, hogy ti kommunisták pont úgy ültök itt mint én, és ti se értitek az egészet!" Hogy mi volt amögött, hogy mi volt abban a rendszerben, amikor az egyik kommunista azt mondja a másik meggyőződéses kommunistának, hogy "mi most téged addig fogunk kínozni, amíg bevallod, hogy áruló vagy, mert ez a párt utasítása". És aki ezt elmeséli, csodamód túlélte és amikor már a németek ott voltak a nyakukon azt is megúszta, hogy nem végezték ki, na nem a németek, hanem a kommunisták, aki, a pártutasításnak megfelelően minden kommunista politikai foglyot kivégeztek, csak a rablógyilkosokat engedték szabadon, aztán kikönyörögte, hogy katona lehessen és fegyverrel harcolhasson a hazájáért a németek ellen és túlélte a háborút két sebesüléssel és három kitüntetéssel, miközben mellette meghalt az a kommunista bajtársa aki a kínzója volt a börtönben. Azt mondja "bátor ember volt, hálát adok Istennek, hogy nem én voltam akinek a kihallgatónak kellett lennie". Ez az ember azután, hogy a feleségét elvitték mellőle egy este, mert annak "külföldi" rokonai voltak soha többé nem látta azt viszont, csak azt a hírt kapta, hogy sertéseket gondozott az egyetemi tanárnő és a moslékból lopott néha, de így is elpusztult éhen. De ő túlélte és most mesél. Az unokája meg hallgat, csak néha megereszt egy egy "szovjet" viccet. "Pályaudvar. Egy bőrkabátos ember kétségbeesetten szaladgál. Végre meglát egy másik bőrkabátost. Elvtárs, párttag vagy vagy pártonkívüli? Párttag vagyok. Akkor mondd meg már merre van itt a budi, mert beszarok!" Jó vicc mi? Mégse tudok röhögni. Meg aludni se .

Említettem, hogy nézem a HÍR TV "Vetítő" sorozatát. Előszeretettel nyomják a "kommunista múlt" szörnyűségeit, "malenkíj robot", hadifogság, kitelepítés, padláslesöprés, kuláklista, Recsk és egyéb szörnyűségeket. IGAZ, sőt még ennek a többszöröse is. Megtörtént, szomorú. Csak az apropó sanda. Miért is nyomják? Mert azzal ijesztgetnek kimondva kimondatlanul, hogy aki ma baloldali EZ mind az ő bűne, mert "megint ezt akarja, mert szemkilövető, meg.... a f@szom tudja mi, csak sz@rt lehessen kenni mindarra ami nem Orbán Viktor és tolvajbandája. Nos ha valaki lát is nem csak néz, pontosan látja, hogy a "bolsevizmus", továbbá minden diktatúra úgy kezdődik, hogy a valóságot, a tisztességet elszakítják az erkölcstől, alkotnak egy unortodox elméletet, azt a hívőkkel elhitetik, mellé azt is, hogy ez a hit feljogosít a hagyományos értékek megtagadására. Akik hisznek a hagyományos értékekben, azok ettől visszahúzódnak, a söpredéket csak a megszerezhető haszon érdekli, azok felismerik, hogy itt az alkalom felülkerekedni mindazokon, akik amúgy magasan felettük állnak a társadalmi ranglétrán, de ha nyilas karszalagot, vagy ÁVÓ-s bőrkabátot öltenek, azonnal grasszálhatnak csizmában méltóságosék intarziás parkettáján, ahova susztersegéd korukban csak a cselédlépcsőn és csak az előszoba ajtóig juthattak el. AZTÁN ezzel a söpredékkel megizmosodva már el lehet törölni minden humánumot. 

Persze más kort élünk, teljesen felesleges már a hatalom érdekében betiltani a pofázást, a vicceket, a lényeg a hatalom. Ahhoz meg elég, ha a valósághajlítgató bolsevik vezér megszerzi a televíziót, az ügyészséget, az alkotmánybíróságot és a korlátlan parlamenti többséget, attól kezdve ezzel a söpredékkel megizmosodva a hívői soha nem fognak kiábrándulni belőle, mert fel se fog tűnni nekik, hogy épp ő az aktuális bolsevik.

Most épp egy párhuzamos állam épül. Az állampárt megpróbál (meglehetős sikerrel) annyi pénzt kilopni az államból, hogy ha netán jövőre megbukik, akkor is legyen annyi a kasszájában, amiből egy párhuzamos árnyékállamot működtethet. Az előre alapítványokba kilopott intézményekkel, a sok évre fixen lehorgonyzott kádereivel, akik garantáltan működésképtelenné teszik azt a csontvázat, amit itt hagy maga után megnyerhető országként. Szofisztikált ez a bolsevofeudálfasizmus, igazi Orbán féle unortodox lelemény.

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr7216767938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2021.12.12. 21:42:03

"Szofisztikált ez a bolsevofeudálfasizmus, igazi Orbán féle unortodox lelemény."

Érdekes, hogy szofisztikáltnak minősíted az álatalad kitalált, generált szóösszetételt. A szóösszetétel mindhárom elemével egyetértek. Viszont túl összetett és bonyolult.

Menyivel egyszerűbb azt mondani, hogy az ország vezetői hazug és jogsértő politikusok, az ország kifosztói, maffia módszerekkel működő hazaárulók.

Bocsánat. Mégsem egyszerűbb, de talán mindenki számára érthetőbb, mint az általad generált kifejezés.

Navigare necce est. A szárazföldön sem ártana!

Orbánnak mennie kell!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2021.12.12. 23:35:22

@Paduc: Hát amikor meg azt írtam, hogy "Egyébként meg az a véleményem, hogy Orbán Viktor hazaáruló, rabló és tömeggyilkos és aki rászavaz az a cinkosa." azért meg kitiltottak a HVG.hu-ról. Nem jó itt már semmi. :(
süti beállítások módosítása