Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.
  • Paduc: Kiegyeltem a a magaságyások deszkáit. Aztán lekentem még egy réteg lazúrral a paradicsompalántákat... (2024.04.11. 20:42) Vasárnap.

Linkblog

Péntek.

2012.09.07. 17:28 :: A Tengerész

No. A tett halála az okoskodás. Tartós jó időt mond a meteorológia ás a Hydroinfo pedig az elkövetkező két napra némi vízszint emelkedést és utána is még pár napig 2m felett lesz a vízszint Budapestnél, tehát holnap elindulunk kifelé a Nagydunára. Ott majd kiderül, hogy hogy bírja Amapola a hegymenetet, szóval "nagypálya". Alighanem pár napig nem lesz blog, mert amióta asztali gépem van az nem megy 12V DC-ről, parti áramom meg addig nem lesz amíg ki nem kötünk Mihalik Péternél. Peti amikor jövünk befelé Tassnál hívlak telefonon. Most készülődünk, délelőtt mentünk még egy kört élelmiszerügyben, veszünk fel édesvizet, felkötjük Mákvirágot a helyére a darukra, csendes éjszaka várható, leszinglizem a köteleket és menetkészre csinálom a hajórendet. Folyt. köv. pár nap múlva.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr384761696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILLIIR 2012.09.07. 18:29:01

Tisztelt Tengerész!

Lehet, hogy Önt láttam ma délelőtt a Karolina úton? Kocsival haladtam, így nagyon nézelődni, nem volt módom, de mintha Önt láttam volna.
Illír

rgranc 2012.09.07. 18:35:48

Jó utat, jó szelet!

Szeretném egyszer megnézni a gyerekekkel a zsilipelést, a Kvassay zsiliphez látogatókat odaengednek? A tassi zsilipet már meglátogattuk egyszer, de nem volt zsilipelés ottjártunkkor...

Azt nézem itt: www.kdvkovizig.hu/rsd_kvassay_hajozsilip_uzemelesi_rend.htm
hogy napi három zsilipelés van mindössze, lehet hogy ha holnap be tudunk menni Pestre, akkor elnézünk oda reggel, hátha látjuk az Amapolát kihajózni...

/r.

Gáz Géza 2012.09.07. 20:21:52

Szép időt és esemény mentes hajózást Kívánunk nektek! :) J+A

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.09.07. 20:27:41

@ILLIIR: Kizárt. Nem jártam a Karolinán már évek óta. Az egy másik kopasz öregember volt.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.09.07. 20:30:53

@rgranc: Oda lehet menni. Nem egészen a zsilip vízterülete fölé, de meg lehet nézni a be és kihajózást, mindkét oldalról a zsilipkapuk külső oldaláról prímán látszik minden. Holnap a déli zsilippel megyünk át.

sevylor 2012.09.07. 20:51:21

@A Tengerész:
nyári zsilipelés: 7.00; 11.00; 15.00; 19.00 órakor.

rgranc 2012.09.07. 21:17:59

@sevylor: már nem nyár van ám, hiába olyan az időjárás...

sevylor 2012.09.07. 21:26:07

@rgranc: Igazad van!
Szeptembertől már 8.00; 12.00; 16.00

whale 2012.09.08. 07:08:01

JUHÉÉÉ! Végre! Eseménymentes utat kívánok egy kalappal!

abraxas 2012.09.08. 08:06:10

Ha valaki ki tud menni, fotózhatna :-)

apiesze 2012.09.08. 10:54:43

@A Tengerész: Hallottalak a pénteki ismétlésben (szokás szerint). Valóban, az emberek lusták és birkák. Amikor a „gengszterváltás” hajnalán más összefüggésben ezt mondta egy kollegám, akkor kikértem az emberek nevében magunknak. Be kell látnom – tévedtem. Csak a magyarázatra nem vagyunk restek, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. És különben is csinálja meg más. Nem véletlen, hogy az egyházak két kézzel kapnak a "levetett" iskolák után, hiszen azok a legjobb "birkaképzők". Nem véletlen jelkép a pásztorbot, amivel terelni lehet a nyájat, meg elkapni az engedetlenkedő birka lábát. :o)

apiesze 2012.09.08. 14:10:03

@A Tengerész:
A menet közbeni (partiáram nélküli) áramellátása is megoldható a számítógépednek, íme:

www.psvt.hu/inverterek/sp-400-12v-inverter.html

Válassz ki egyet, de szerintem a 400Wt több, mint elég. Nézd meg a géped hátulján a tápegységnél, hogy hány wattos (hehe mondanád, a szokás hatalma, bocs). A neten lehet találni belőlük bőven. Amit laptophoz ajánlnak (ha a teljesítmény megfelel), biztos jó asztali géphez is.

silvermoon 2012.09.08. 15:45:53

@apiesze: Valoszinu tok igazad van BIRKA ugyben. LAssan oda jut az orszag, hogy ha orban ra ordit egy "szegeny polarra"= bekapod a F@om? - Beeeeee. Ez sajnos nagy baja a magyar embereknek. Nekem is a begyemben van, mert itt tobbek kerdore vontak baltas ugyben tudvan, h magyar vagyok.A Wall Mark parkoloban pedig le kopkodtek a kocsimat felismerven rajta a magyar cimert. Ezt en szemelyes sertesnek veszem kozvetlen orbantol. Isten mentse meg hogy valaha szemelyesen talalkozzam vele. Nem mint magyar miniszterelnokot, mint "embert" vernem felholrta..

silvermoon 2012.09.08. 15:46:44

@A Tengerész: Problema mentes szep utat kivanok Nektek !!

apiesze 2012.09.08. 16:14:20

@silvermoon: Tudod nem mondom azt, hogy szerencse, de én már nem félek senkitől, mert az az ember, akitől tartottam egykor rég nincs már közöttünk. Sajnos. De mint a költő mondta: "fortélyos félelem igazgat..." Kit, mitől, hol, azt mindig a pillanatnyi helyzet, az egyén fel, - vagy félreismert érdeke(i) diktálja. Nem tudom hallottál-e azokról az építőmunkásokról akiknek a pénzét (70-es évek vége) az itthoniak lenyúlták és a svéd szakszervezetek nyomására kellett kifizetni a náluk megszokott bért. Nagyon zokon vették. A saját érdekeinkért képtelenek vagyunk kiállni. Undorító. Akkor amikor egy jobboldali szomszédom (ma volt a temetése , 83 évet ért meg) azt mondta, ő többet nem szavaz a fideszre, csak a jobbikra. Ide jutottunk.

Mihalik Péter 2012.09.08. 18:29:07

@silvermoon: Hát, nem tudom, hogy onnan,a tengeren túlról érdemes-e ilyesmiket írni. Az igazi magyar hazafi itthon van és küzd, hol ez, hol az ellen... és előbb leülne beszélgetni azzal,akit később " félholtra verne"...( de ilyesmi szerintem elő sem fordulhatna)

silvermoon 2012.09.09. 01:27:44

@Mihalik Péter: Igazad van. Egy jo hazafi haza menne es ott lenne nagy legeny.Nem vagyok hazafi, csupan szeretteim isszak a levet ennek a sok disznosagnak ami otthon tortenik. De engem itt bantottak meg es en itt vagyok haragos. BAr lehet kisse el vetettem a sulykot de meg bennem elt a tortenes.Annak,h en itt elek oka van es NEM kicsi.De ez hosszu.Amugy orban viktort mint embert aljasnak es utolsonak tartom. Vannak dolgok amiket asztalnal sem lehet "kidumalni"."Azt irod: Az igazi magyar hazafi itthon van es kuzd-. Bocsi de en semmifele kuzdelmet nem latok, kis gyulekezes zaszlo lengetes etc..aztan haza mennek es azt mondjak, mindent meg tettunk a torvenyes keretek kozott. Ez elgondolkoztato akor mikor az allamfo sem tartja be sorozatossan a "torvenyes kereteket". Es most bocsanatot kerek Vilmostol, hiszen ez a Blog nem ilyesmikert el es azoktol is akik lengetik a zaszlot mert megis csak tobbet tesznek mint en..

Mihalik Péter 2012.09.09. 09:34:34

@silvermoon: Tulajdonképpen abban igazad van, hogy a politikához, főleg, ha valaki nyilvánosan felvállalja, a választási ígéretek után pofa kell. Nem szól másról az egész, mint lobbizni bármiért. Melyik politikusnak nem voltak szürke, vagy fekete ügyei? Fletó, Libajnai,Kóka,Torgyán,Kádár,Orbán, Medgyessi...sőt, a volt Köztársasági elnökünk! Közpénzből jól élni, tivornyázni és közben hazudozni úgy, hogy a nemztközi helyzet változásaira kennek minden rossz intézkedést az könnyű dolog. Svédország, vagy Finnország miért nem tart már itt?

apiesze 2012.09.09. 14:27:08

@Mihalik Péter: Vannak szerencsés és kevésbé szerencsés népek. Jobban mondva periódusok egy-egy nép amelyek szerencsésebbek. Itt is érvényesül (szerintem), hogy egyszer fent, egyszer lent. A svédek háborúztak a finnekkel, oroszokkal, németekkel, a finnek meg fordítva. De az ők természeti adottságai (természeti kincsek) nem hasonlíthatók a mienkhez. A mi korosztályunk emlékszik (emlékezhet) még, amikor a vas és acél országát akarták csinálni Mo.-ból. Meg a "magyar narancs" lsd. Bacsó. Nézd meg most mit csinálnak. Családi gazdaságokkal, nadrágszíj parcellákkal akarják a mezőgazdaságot kihúzni a szarból, bár már "alakulnak" a klientúra nagy gazdaságai is, amelyek majd felszívják a zsellérek munkaerejének egy részét. Nem sokat, hiszen egy gépesített gazdaságban nem sok élőmunkára van szükség ("Mondd, mit érlel annak a sorsa, akinek nem jut kapanyél;") Marad az idénymunka, a napszám, ha lesz...

silvermoon 2012.09.09. 15:09:27

@Mihalik Péter: En valahol olvastam olyan magyar politikusrol aki fobe lotte magat mikor ra ebredt a tevedesere.-Hol vannak azok az idok-emberek. Mindenki hazudozik tomi a zsebet es odebb all.A birkak meg tartjak a hatukat hogy nyirjatok a gyapjamat nem baj ha megfagyok telen csak nektek legyen "koser". VAgy nem jol latom? Nem vagyok komcsi, sot !! De ugy emlekszem magyarorszag volt a szoc allamok kozott a leg menobb. Most minden kornyezo orsazagban kulonb az elet mint Magyarorszagon. VAjon miert?

Mihalik Péter 2012.09.09. 16:48:37

@apiesze: Persze, hogy kell 80% szerencse és 20% tudás és adottság. Ha új szomszédod lesz, nem sokat tudsz ellene tenni, főleg, ha antipatikus az illető...Nekünk sokkal, de sokkal több természeti adottság van a birtokunkban, mint a skandináv országoknak...az más kérdés, hogy fúrnak a tenger fenekébe lyukakat,és vannak vízi erőműveik, meg halászgatnak is, de nálunk van a kaja!!!
Anno a kommunisták rendelték el, a vas és acél országát ( Szovjet példára) sajnos és verték szét a családi mezőgazdaságot és megbélyegezték, majd deportálták azokat, akiket kuláknak neveztek meg.( Te rongyos élet c.film)...ajánlom évi 2 szeri megtekintésre(!!!). A nadrágszíj parcellák meg a cigányoknak van meghirdetve manapság kb. így: Lopás helyett termeld meg magadnak, mindazt, amit a szomszéd sváb is meg tud termelni magának!( persze a sváb megvette magának, a többi ingyen kapja az önkormányzattól, vagy bérelheti, szinte ingyen...megj.: uborkás bácsi, ki áramot vezetett a kerítésbe)
És végül, a gépesített mezőgazdaságban is van helye élő munkának és nem is kevésnek, csak oda kell állni és válogatni pl.Szabolcsban az almát. Ady...az meg nem vág ide, bár kőkeményen lázadott úgy, hogy ivott, mint egy gödény és kurvázott kegyetlenül, mindezt zakóban és tripperrel a gatyájában...ha valami nem igaz, akkor az a média hatalma..én így tudom a tényeket.

Mihalik Péter 2012.09.09. 17:04:14

@silvermoon: Azok az idők elmúltak már...bár nem tudom kiről van szó.Manapság ún. jogállam van, itt a betörőnek vagy rablónak szinte több joga van, mint annak, akit megkárosított, de a károsultnak több bizonyítási kötelessége van,mint a károsítónak,hogy egyértelmű legyen a tényállás,majd a bírósági döntés...és igen is jól látod: a magyaroknak ( a Jugók után) volt a legjobb dolguk a kommunizmusban. Kádár kiment vonattal, lesmárolta az aktuális pártfőtitkárt és egyből ment az uránérc Kővágószőlősről CCCP-be, míg mi kaptuk a vasat Dunaújvárosba, meg talán áramot..( bár lehet ezért adtunk timföldet is).Ők csináltak atombombát belőle, mi meg síneket a vasútnak, majd a szép páros együtt vadászgatott Magyarországon.
És legvégül azt kell, hogy mondjam (magánvéleményem több olvasmány alapján), hogy egy igazi rendszerváltás sajnos egy kerek asztalnál soha sem fog eldőlni, demokratikus kereteken belül.

harpi4 2012.09.09. 17:09:13

@Mihalik Péter: Feltetted a kérdést, hogy "Svédország, vagy Finnország miért nem tart már itt?" Nos erre van egy sajátságos, igen lesújtó válaszom. Előrebocsátom, hogy magyarnak tartom magam (bár 170 évre visszamenően, pontosan tudom, hogy van bennem magyar, tót, sváb és osztrák vér, és ha messzebbre is vissza tudnék menni, akkor lehetséges, hogy némi török, tatár, stb. is), sajnos szégyenkezve, de be kell vallanom, ilyenek vagyunk. Sohasem tudtunk olyan egységesek lenni, mint a körülöttünk lévő európai népek többsége. Ha visszagondolsz a történelemre, mindig is pártoskodtunk, egymás ellen harcoltunk, küzdöttünk. Általában mindig voltak magyarok mindkét oldalon, attól függött, hogy ki, hol vélte megtalálni a számításait a vezetők közül, a "birkák" meg mentek utánuk. Ez sajnos a napjainkra sem változott. Az emberek nagy többsége nem gondolkozik, mert vagy nem ér rá a megélhetésért folytatott küszködés miatt, vagy egyszerűen csak elhiszi azt, amit elég sokszor sulykolnak a fülébe. Ezt a mostaniak kiváló szinten gyakorolják, mert okosak. Legalábbis ehhez! Példának hoznám fel 56-ot. A második héten, nov. 4. előtt, annyi párt alakult, hogy a hozzáértő ember csak kapkodhatta fejét. Mind mást akart. Én alig tíz éves voltam akkor, de a felnőttek beszélgetéseit hallgatva, rájöttem, hogy az a szűkebb kör, amelyben éltem, teljesen tanácstalan. Na aztán az élet, (oroszok) megoldották ezt a kérdést. Egyetértek azzal a véleményeddel, hogy ezidáig a "vezetőink" csak a saját hasznukkal törődtek elsősorban, a többi mind porhintés!!! Na de mi a megoldás? Valami forradalom? Már csak az hiányozna ebben a lepukkant gazdasági helyzetben! Választás? Kit, vagy mit válasszon az ember gyereke? Nincs senki, akit jónak látnék, és elég sokan vannak így. Mi marad tehát? A pesszimizmus! Nagyon borúlátó vagyok. Egyre lejjebb és lejjebb csúszunk majd, és a végén a banánköztársaságok szintje alá fogunk kerülni. Ki fognak rúgni minket az EU-ból, sőt a végén a NATO-ból is. Az majd M.o. végét jelenti, mert az igaz, hogy az EU-n kívül is van élet, amint ez a "vezér" kijelentette, de nagyon sz@r. Lévén korosabb ember, ezt remélem már nem érem meg, de amint azt már írtam egyszer, sajnálom a mai fiatalokat. Ha van egy csöpp eszük, akkor itt hagyják ezt a vircsaftot. Ez nem hangzik valami "hazafiasan" de a józan kilátások szerint egyelőre nincs jobb megoldás. Ha "ezek" maradnak akkor sem, ha "mások" jönnek (vissza) akkor sem.

apiesze 2012.09.09. 17:14:09

@Mihalik Péter: A családi (a nálunk létező formájában) gazdálkodás a - földbirtok kis mérete miatt - max. a család szükségleteinek egy részét képes csak kielégíteni. Az életképesség valahol 500 hold körül kezdődik a szakértők szerint. A szövetkezés szüksége még nem érte el a szükséges szintet - akár a termelés, akár az értékesítés szintjén- lásd hollandok, vagy akár a háború előtti Hangya szövetkezetek. Sajnos az erőszakos tszesítés megutáltatta a parasztokkal ezt a formát. Valóban lehetne a mezőgazdaság egy húzóágazat, de nem így. A magyar mezőgazdaságnak változatlanul négy ellensége van: tavasz, nyár, ősz, tél. ;o) Mellesleg, vagy nem is mellesleg: ha krach van (aszály, árvíz, vihar, fagy st. stb) tartják a markukat, de ha túltermelés van mikor kaptál valamit olcsóbban, pláne ingyen? A gyári melósról nem szólva...

silvermoon 2012.09.10. 04:19:36

@harpi4: Sajnos eleg szomoru jovot vazoltal fel.. De en ezt 13 evvel ezelott mar meg szimatoltam. Egy eves kisfiammal es felesegemmel emigraltunk ide amerikaba. En 50 evesen. Gondolhatod nem sajat jovom epitese miatt. A gyermekem jovoje miatt.7 evig Illegelis feketemunkaskent tartottam el a csaladomat, szabalyos rabszolganak ereztem magam. Mig az ami megkapta a 14 dollart en 8-ert dolgoztam tobbet. Megerte? IGEN. Most a gyermekemnek meg tudom adni ami egy tinager-nek kell, es mar most olyan iskolaba jar ahol a jovoje biztositott.Kell ennel tobb? Keserves es kanyargos ut utan immaron mindharman amerikai allampolgarok vagyunk, es azt kell ide irjam, h a korulmenyekhez kepest jol es gondtalanul elunk, tehat meg teremtettuk a magunk hazajat. Van egy latin mondas:Ubi bene ibi patria= ahol jol elek ott a hazam. Magyarorszag a szakadek fele rohan megalithatatlanul.Lehet ott zaszlot lengetni tuntetni annyit er mint halottnak a meleging. Csodara van szukseg. De csodak pedig nincsenek. Ez egy szurke kis emberke story-ja. Vannak akik abban a vircsft-ban is igen jol megtudnak elni. Sajna en nem voltam ilyen okos nekem ez maradt megoldaskent.

tömjénzsolti 2012.09.10. 11:53:25

@Mihalik Péter: Szívesen hallanék végre valamilyen konkrétumokat az általad csak "Fleto, Libajnai, Kóka" néven emlegetettek "fekete ügyeiről". Na persze nem a szokásos fideszes-jobbikos propagandahazugságokat a szemkilövésről, az állítólagos öngyilkosságokról meg az offshorozásról és egyéb ehhez hasonló hülyeségekről, hanem valós, bizonyított vádakat. Én úgy gondolom, hogy igazán csak egy súlyos bűnt lehet ezeknek a számlájára írni. Mégpedig azt, hogy széthúzásukkal, határozatlan tétova puhaságukkal megágyaztak ennek a mára már tisztán kibontakozó, Fidesznek csúfolt hazaáruló maffiabandának az egyeduralmához. Magatartásukkal tevékenyen hozzájárultak, hogy a hazugságokkal és megvezetésekkel elért 52,7%-os a választáson elért többségükkel 2/3-os többségnek hazudva magukat tönkretehessék ezt a tehetséges, jobb sorsra érdemes népet.

Mihalik Péter 2012.09.10. 15:06:43

@tömjénzsolti: Kedves barátom! Ha idézel, akkor azt tedd légy szíves pontosan: én nem csak a volt (posztkommunista koalíció vezetőit említettem, hanem a mostani kormánypártiak ügyeit is!!!) Ezen kívül fekete és szürke ügyekről is írtam, amik nem biztos, hogy bizonyíthatóak.( Érdekes módon a szoclib. kormány után egyre több visszaélés derült ki...BKV, MÁV-START, az a kis BT.aki közvetített MÁV-GYSEV-ügyben 2 milliárdért...belvárosi ingatlanpanama..ma is ül az ember...Gyurcsány által jóváhagyott telekcsere és volt főpolgármester-helyettesünk ügye...szép kigyúrt managerével együtt). Ebből a szempontból már az ciki, ha ezeknek az általunk választott képviselőinknek hírük megy egy-két ügyben: A Gyurcsány-kormány idején valóban volt gumilövedékes rendszeróvás és oszlatás, ez sajnos tény, mert bizonyított és a TV egyenesben hozta a belvárosból.Az is tény, hogy egyik rendőr sem volt azonosítható "rendszám szerint". Az offshore természetesen nem bizonyítható, de mai MNB elnökünk, hogy vagyonát hazahozta az "ismeretlenből" hogy maradhasson elnök, önmagát bizonyította.Itt mindenkinek le van osztva a zsuga és a lóvé is a csendért és a hazugságért!!! Medgyessy annak idején III/2-es hírszerző alhadnagy volt az AVH-nál. Saját szememmel láttam, ahogy a Parlamentben ellenzéki kérdésre letagadta az egészet. ( Később bizonyították, így le is mondott, miközben vett egy Balaton-pati telket 22 milláért) Vajon miből??? Ezeket az embereket én kikerülöm, ha lehet. nem szavazok rájuk, függetlenül attól, hogy a média igen keményen támogatta őket, legalább is a kereskedelmi média, akinek mindig az a jó hír, ami "rossz hír"..ugyanis az eladható!!! Pl. RTL Klub híradó jobb, mint a KÉKFÉNY a Magyar 1-en! Azt Te normálisnak tartod, hogy az Andrássy úton felvonuló buzik közt megjelenik a Fleto és neje, majd 5 perc nyilatkozat után egy számára fenntartott milleniumi kéregvasúttal távozik angolosan? Mindegy...nem folytatom, egyik se jobb a deákné vásznánál...Egy tény: egyetlen egy jobbos politikus ellen sem merült fel hűtlen kezelésért vád, hogy idő előtt le ne mondott volna,míg a szocialisták végig loptak ez idő alatt, lemondás nélkül.

tömjénzsolti 2012.09.10. 22:06:06

@Mihalik Péter: Kedves Péter! Előrebocsátom, hogy egyetlen mondatoddal sem értek egyet, annak ellenére, hogy nem vagyok sem a szocik fizetett ügynöke de még csak nem is kedvelem különösebben a díszes társaságot éspedig azok miatt a másod-harmadvonalbeli csirkefogók miatt, amikre te is felhozod a példáidat (még ezek a piti tyúktolvajok is megszámolhatók azonban a két kezemen).
De Gyurcsányról, vagy Bajnairól azt állítani, hogy hivatali idejük alatt a hatalmukat a saját maguk anyagi előnyére használták volna, nos ez egyszerű szimpla hazugság ( még a fizetésüket sem vették fel miniszterelnökségük idején). Pedig Orbánék tényleg bevetettek apai-anyait, hamis vádak özönét, Papcsákot, Budai Gyulát, Polt Pétert, mindent csakhogy rájuk húzhassák a vizes lepedőt. Mégsem sikerült. Hasonlítsd már össze ezt Orbán maffiamódszereivel, amiket annak érdekében kreált és ha kellett akár még törvényre is emeltetett az általa személyenként gondosan összeválogatott, képviselőknek csúfolt mamelukjaival, hogy soha nem látott vagyonokat harácsolhassanak össze a hozzá legközelebb álló szekértolói (lásd Simicska, Nyerges, Vitézy, Kékessy, de lehetne még sokáig sorolni). Ehhez képest hozod fel, hogy Gyurcsány jóváhagyta a telekcserét? (Amit egyébként szintén nem lehetett bizonyítani mert nem is volt igaz.)
Ehhez képest mondod azt, hogy 2008-ban egy azonossági számot nem viselő rendőr gumilövedékkel kilőtte az egyik szemét egy tüntetőnek? Azt követően, hogy a fidesz által a háttérből heccelt és a hírtv által irányított náci csőcselék napokig tört, zúzott és gyújtogatott az ország fővárosában? Hogy elkötött tankkal ment neki a "számot nem viselő" rendőröknek?
Tényleg történtek rendőri atrocitások, amikért jogosak a bírói ítélettel alátámasztott elmarasztalások. De vajon a gyújtogatók miféle súlyos büntetéseket kaptak? És milyen vizsgálatot kezdeményezett Balsai vagy a fidesz bármelyik prominense annak érdekében, hogy kiderüljön kik voltak a felbujtók és a szervezők?
Na, látod ezekre kellenének válaszok.
Ami azt illeti, hogy jobbos politikus ellen nem merült volna fel hűtlen kezelés miatti vád, gondolj csak a szolnoki Várhegyi Attilára a fidesz volt pártigazgatójára, aki hűtlen kezelés miatt letöltendő börtönbüntetést kapott, de kiszabadulása után már megint ott sertepertél a húsosfazék körül.

apiesze 2012.09.10. 23:35:03

@Mihalik Péter: Péter, Péter! Elszálltál valahogy. Kár. Én, ezek szerint rosszul értelmeztem mindent, hogy itt alapvetően baloldaliak vannak, mert ha nem én kiszállok és nem zavarom köreiteket, legalábbis a Tiedet. Jelenleg egyetlen, (lassan mondom), egyetlen buday-féle gyanúsításra nincs bizonyíték! Miről is beszélünk kedves Péter? Tömjénzsoltinak teljesen igaza van! Javaslom, nézz utána. Emlékszel még? Én szóltam, a politika beeszi magát minden pillanatunkba! Itt van! Hiányzott? Nekem nem. Sorry!

Mihalik Péter 2012.09.11. 08:47:55

@tömjénzsolti: @apiesze: Igazatok van...bár, ahány ember, annyi féle nézőpont. Egy azonban tény, hogy a politika a világon a legundorítóbb dolog. Számtalan olyan dolog van, miről azt hisszük, hogy úgy is történt, ahogy a média tálalja, pedig nem igaz... mivel egyikünk sem lehet mindenhol ott, ahol valami történik így pontos rálátásunk nincsen semmire, ezért a nézeteinket is kár ütköztetni...a politika részemről befejezve, inkább hajókázzunk!!!

apiesze 2012.09.11. 09:13:03

@Mihalik Péter: "Navigare necesse est vivere non est necesse." Sajna a mondás második felét nem nagyon szokták idézni. Hajózzunk! Most láttam egy filmecskét a volt Filmmúzeumon, a Privátfilmek vágatlanulban a Zuhatagról, a duzzasztottról. Egy személy (vagy üdülőhajóról) filmezték, nagyon jó volt.

Mihalik Péter 2012.09.11. 10:42:06

@apiesze: Én a műholdas csatornák közül szoktam a NatGeon-n nézni a Mérnöki műtárgyak sorozatot...Nem régen adtak egy Nimitz osztályú hordozó építéséről egy filmet. Megdöbbentő méretek, megdöbbentő költségekkel felturbózva. Aki teheti, nézze meg, szerintem ismételni fogják hamarosan.A Discovery-n is szoktak ilyenek menni egyébként... Viliék itt vannak , jól vannak, este összejöttünk dumálni egy jót, de nem akarom elvenni a kenyerét, majd megírja Ő, ha kedve lesz és akarja.

devton 2012.09.11. 11:06:40

Tőlem is távol áll az a politikai gondolkodásmód amit az itt lévő többség képvisel, vagy akár a házigazda, de ez egy hajós blog, még ha néhányan próbálják eltéríteni a politizálás irányába.
Vagy 10 éve nem vagyok hajlandó senkivel politikai vitába bocsátkozni. Hülyére van véve itt mindenki, oldaltól függetlenül.

csaba03 2012.09.11. 12:21:05

@apiesze: "rosszul értelmeztem mindent, hogy itt alapvetően baloldaliak vannak, mert ha nem én kiszállok és nem zavarom köreiteket" Ne szállj ki, nem hiszem, hogy Tengerész csak valamelyik "oldal" híveinek tartaná fenn a kommentelés lehetőségét. Egy régi kollégám mindig azt mondta: intelligens ember politikáról baráti körben nem beszél. Mostanában egyre gyakrabban látom, mennyire igaza volt...

apiesze 2012.09.11. 15:16:29

@csaba03: "nem zavarom köreiteket, legalábbis a Tiedet." Így teljes az idézet és ez Péterre vonatkozott elsősorban, de ez egy szokványos fordulat nálam, hirtelen felindulásból elkövetve. :o) A kollégádnak teljesen igaza lenne, ha nem lenne "a politika a világon a legundorítóbb dolog." (Mihalik Péter) Ez struccpolitika, ha nem beszélek róla - nincs is. De van. Sajnos. És pontosan ezért nem lehet kizárni sehonnan. Ha egy főzőcskés blog, akkor előbb-utóbb szóba jönnek az alapanyag árak, autósoknál az üzemanyag, hajósoknál a "parkolási díjjak", vizsgadíjjak stb. stb. Ezek mind, mind politikai témák, ráadásul olyanok, amelyek zsebbevágóak. Nem veszel róluk tudomást? Attól még léteznek. Én is szívesebben beszélgetnék pl. a fuxolás fogásairól, mint a fiala hülye árbóckosaras dumájáról, vagy akár orbánról. De ez van. Viszont nem kell szeretni. :o)
süti beállítások módosítása