Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @aiolosz: Köszönöm! Hát még én mennyire örülök neki! Volt egy rossz periódusom, amikor nemcsak az ... (2024.05.03. 07:44) Csütörtök.
  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Ja és ha házat lehet akkor tartályt mért nem? videa.hu/videok/film-animacio/haz... (2024.04.27. 02:58) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Advocatus Diaboli: Mmmm....annak a perlon zsinórnak egy szála is megtartja a testsúlyomat, de van... (2024.04.27. 02:41) Péntek.
  • A Tengerész: @Édesvíz: Welcome aboard Édesvíz! Hogy az ördögbe bukkantál MOST erre a régi bejegyzésre? (2024.04.19. 01:49) Csütörtök.
  • KAMA3: Hasonló a történet, mikor kihívják az informatikust a céghez, ahol összekuszálódott a rendszer. Cs... (2024.04.17. 10:29) Kedd.

Linkblog

Hétfő.

2012.04.23. 07:53 :: A Tengerész

 Tegnap mindenféle nem idevalókat csináltam, meg egyszerűen csak henyéltem. Viszont beleléptünk a Ráckevéremenés hetébe, tehát megismétlem a felhívást, ha valakinek netán elkerülte a figyelmét. Azaz a következő parti party Ráckevén,  e hó 30-án lesz. Mi 29-én vasárnap reggel 8-kor indulunk innen a horgonyzóhelyünkről. Ha valaki velünk akar jönni, szívesen látjuk. Akármennyi cuccal befértek, de éjszakai szállást nem tudunk biztosítani, viszont a Péter azt írta korábban, hogy van a parton sátrazóhely korlátlan mennyiségben. Itt a térkép .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 8:51 Hogy a jó édesanyja inkább fogadta volna magába egy szamárcsikó hímvesszejét anno amikor megfogant a Fővárosi Gázművek honlapkészítőjének apjától!!! Egy fél órát ellopott az életemből a kínlódás, hogy a sok hónapja megszokott módon lejelentsem az otthoni nullás gázfogyasztást. Merthogy akárcsak az ELMŰnél itt is minden megváltozott a honlapon (alighanem ugyanaz a rendszer kreálója), a régi jelszóval nem engedett be akárhányszor is próbáltam, végülis azt kellett hazudnom, hogy hülye vagyok és elfelejtettem a jelszót, mert azt nem volt pofája odaírni, hogy "bocs a régi jelszavak érvénytelenek, mert elb@sztam valamit ezért kérem kérjen új jelszót!". Nem, helyette "kínlódj barom ügyfél, majd rájössz hogy szopatlak aztán oldd meg magad!".  Ráadásul a régi jelszót nem szabadott újra aktiválni az általa generált új jelszó helyett mert azt nem hagyta, azaz jegyezhetek meg új jelszót. Anyád! 

21:42 No eddig jutottam estére a bicikliutánfutóval.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr794467736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihalik Péter 2012.04.23. 08:59:40

Meg tudom erősíteni a sátorverési lehetőséget, sőt, nálam a kertben is elfér több is,ha valaki zárt területre vágyik, vagy nem akar közterületen éjszakázni.

Mihalik Péter 2012.04.23. 12:15:19

Az irodámban ki van kapcsolva a gáz, mivel nem használom és csodák-csodájára volt 120 m3 fogyasztásom...izgalmas dolog, de le van tojva...(Főgáz)

silvermoon 2012.04.23. 14:25:13

A vilag minden pontjan csalnak lopnak hazudnak. 43. napja nem vagyok otthon, a villanyorat az oszlopon le kapcsoltam, megis van 38 dollar vill szamlam. Ugy latszik az ora attol meg megy, ha ki is van kapcsolva. VAgy a fene se tudja mi van. Fel evvel ezelott el zartak a vizet mert nem fizettem. Be megyek az irodaba(20 merfold oda 20 vissza): miert nem kuldtek a szamlat? Nem tudjak de ha nem kuldik akkor is be kell fizetni-! De mennyit?- Nem tudja a 250 pund-os Masborszinu "holgyezet".- fizess be egy szazast, es a jovo honapban oszesitjuk.-(gondolat)- Anyadon vennel nehez nemi eroszakot-. Jol van be fizetek egy szazast- de meg 2 napig nem volt viszakapcsolva. Telefonalas, -Jah, Oh, hat nem szoltam? Sorry, akkor most szolok az embernek kosse vissza.. Es ez keres havi 2 ezret de fingja sincs mit kene csinalnia..... So kar boszankodni.. az elet megy tovabb.

sanyi65 · http://www.hajoepites.fw.hu 2012.04.23. 20:15:08

Állandóan "újitanak": hogy felhasználóbarátabb lesz az új lap, meg csodás, új (senkinek nem kellő :( ) funkciókkal van tele... Csak épp 25 év számítástechnika alkalmazás/programozás, supervisorkodás után egyszerűen NEM találok meg semmit... :(
Ügyfélszolgálati segitség kimerül a telefonon (jó drága pénzért való) dallamok játszásában...

Van valami olyan mondás, hogy ami működik, ahhoz ne piszkálj... :)

apiesze 2012.04.23. 22:05:00

@Tengerész: Tudom, nem vígasztal a tudat, de az ELMŰ-vel én is így jártam. ('82-óta foglalkozom számítástechnikával, évekig dolgoztam egy elég nagy cégnél "rendszergizda" ként, de miután kétszer olyan éves elszámolást kaptam, ami enyhén szólva annyira megterhelte a "költségvetésünket", hogy idén áttértem a havi jelentésre. Akkor még nem tudtam, hogy ilyen aljasságokra készülnek. Most hallom a rádióból, hogy jön a telefon - már az idén -, a sárgacsekk és az átutalási adó, tehát nem lehet megkerülni. Veres János is olyan hülyeségeket mond, hogy velünk fizettetik meg a felcsúti stadiont. Rájött?! És a debreceni? Meg a többi, amiről nem tudunk. Hiába nem akarsz politizálni, a politika aljas módon befurakodik a magánszférába - az "érdekünkben", mert ők tudják mi a jó nekünk. Már nemcsak a Fiala emeli kellően a vérnyomásom, erre megfelelnek a hírek is, bármelyik adó. De azért jó napot. (Bocsánat, jó éjszakát.)

harpi4 2012.04.23. 22:33:12

@apiesze: Nemrég láttam egy TV híradót, melyben ez az alcsúti retardált törpe, az életében egyetlen percet hasznos munkával nem eltöltő nyikhaj,büszkén kijelentette, hogy ő találta ki ezeket a népnyúzó új adókat. A sok birka, aki még mindig a két ujjával csápolva "viktorozik" nem képes belátni, hogy neki is fizetnie kell mindenért, a debreceni, alcsúti, ferencvárosi, stb. stadionokért, meg a Simlicska cégeinek adott 200 milliárdos állami megrendelésért. Hallottam a rádióban, hogy az ovi rokon "Vitézy Dávid" nevű taknyos által vezetett Közl-i Kp. használt buszokat rendelt Hollandiából, közbeszerzési eljárással. Na ilyen trükköket, az elmúlt 8 év szoci kormányzás alatt is láttam, néhányat elég közelről. Gyorsan létrehoztak valami uli-buli KFT-ét, amely aztán beszerezte külföldről az adott árucikkeket, majd tetemes haszonnal eladta az állami megrendelőnek. Rosszabb esetben további KFT-ék is csatlakoztak a lánckereskedelemhez, majd hirtelen megszűnt(ek). Kíváncsi lenék, milyen cég nyerte most a közbeszerzést!!! Továbbá, hogy mekkora haszonnal adja tovább a használt buszokat!!! Azért ne csüggedjetek polgártársaim! Lesz még itt füstadó, kéményadó, ablakadó, gyermektelenségi adó, stb. Ezekből vígan telik az ilyen úri huncutságokra. Júliustól pl. bevezetik azt, hogy az a cukorbeteg, aki nem tartja rendesen a diétát, fél év után nem kedvezményes, hanem teljes áron fogja kapni a cukor elleni gyógyszereket. A nejem szintén cukros, és tapasztalatból tudom, milyen nehéz elérni diétával a cukorszint csökkentést, mármint anyagilag, pedig nem tartozunk a 48.000 Ft-ból élők közé. ÉLJEN A PÁRT, ÉLJEN A KORMÁNY!!!

apiesze 2012.04.23. 23:16:40

@harpi4: Én is egy "édes" fiú vagyok (saját cukrom van :o)), pusztán az a kérdés, hogy honnan tudják, betartottam e a diétámat, vagy sem. Kötünk szólva az egész kamu. A diéta nagyrészt csak a szénhidrátra vonatkozik (no meg az energia bevitelre), de gyakorlatilag bármit lehet enni, mint addig, csak nem olyan mértékben. Figyel a Big Bhoter? Persze, hogy figyel. Emlékezzetek még a kubaszovi "nyugger" dumára? Azóta "nyilvánossá" vált az adatgyűjtés, és előtte? És most?! ...

harpi4 2012.04.23. 23:26:48

@apiesze: A hivatalos rendelet úgy szól, hogy negyedévenként lesz kötelező a cukorszint mérés, és ha két mérés után sem csökken, akkor lép életbe a szankció.
Persze, hogy figyelnek. Ezt a honlapot is lesik ugyanúgy, mint a többit, mert az a legfőbb fájdalmuk, hogy az internetet nem tudják korlátozni, cenzúrázni, vagy betiltani. Az internet adó (amit most még nagyon tagadnak, de már ismerjük az ilyet)is ezt a tendenciát képviseli. A TEK most kap korlátlan jogot bárkinek az előzetes engedély nélküli megfigyelésére, pont úgy, mint annak idején az ÁVO (ÁVH), vagy később a III-as csoportfőnökség. Részemről már belenyugodtam, hogy nem sokkal a születésem után diktatúrába keveredtem, abban nőttem fel, és abban kezdtem megöregedni, majd egy rövid fellélegzés után, egy hasonló elnyomó diktatúrában élem le a hátralévő pár évemet. Csak a mostani fiatal generációkat sajnálom. Hosszú időbe fog telni, míg Európa megvetett, lenézett diktatórikus "Viktorisztánjából" újra normális országgá válhatnak.

apiesze 2012.04.23. 23:42:35

@harpi4: Tudod, magasról sz@rok erre, hiszen 3 hónaponként így úgyis mérik laborban, én meg naponta 4x, vagy még többször. :o) Ez saját érdek is, (hülyeség, mert csak saját), csak ha kötelező... Valószínűleg kortársak lehetünk, csak én már a '80-as években féltettem a gyerekeim jövőjét, ami most úgy néz ki - kétségeim ellenére sínen vannak -, de csak ha a visszamenőleges törvénykezésre gondolok, akkor már nem vagyok olyan nyugodt.

harpi4 2012.04.23. 23:52:07

@apiesze: Igen. Az asszony is így csinálja. Az eddigi Levermir injekcióról most állítják át inzulinra.
A kortárs biztosan igaz. Részemről 1947. a fordulat éve előtti év. Nálunk sajnos nincs utód, de a tágabb családban azért akad néhány. Nos, az ő gyermekeiket, és a te unokáidat sajnálom.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.04.23. 23:52:26

@harpi4: A TEK?? Hol vagyunk már attól Bandikám?! Azóta lett Kövér Lászlónak is egy magánÁVH-ja. "...az országgyűlési őr magánlakásban, és közterületnek nem minősülő helyen is intézkedhet, kép- és hangfelvételt készíthet, illetve fontos, hogy a testület soraiba tartozó őr testi kényszert, bilincset, vegyi eszközt, elektromos sokkoló eszközt, rendőrbotot, útzárat, megállásra kényszerítést és lőfegyvert is alkalmazhat. A házelnök - a fegyveres testület parancsnokán keresztül - az Országgyűlési Őrségnek egyedi utasítást is adhat." Majd beveti a "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák" ellen.

silvermoon 2012.04.23. 23:59:07

Ez az "utanfuto" NAGYON jol nez ki ! En is kedvet kaptam, h keszitsek egy hasonlot. Most nekem egy accuval hajtott bringam van, amit nagyon szeretek. Napelemek toltik, igy valoban ingyen van, de nekem is gondot okoz a bevasarlas mivel a kormany elotti kosarban tobnyire Lexie nevu kutyam utazik velem. Chi-Chi, so kis kutya de nagyon meg sertodne ha nem vinnem magammal. Mig benn vagyok az uzletben legalabb valaki vigyaz a bringara.Meg a kozelebe sem mehet senki mert orult hiszteriat csap.Igy neha hatizsakban hozom haza- a hajora- A kajat.persze jo lenne ha nem kene tobbszor fordulni, es talan meg egy kisebb kanna is bele ferne egy kis gazoljnak. Most 2 db. 2 galonos kannat kotozok hatra es minden vasarlasnal igy hozok 4 gallon lucskot. Ez elegge bonyodalmas mert folyton a kerekbe utkoznek es neha surlodik mig egyszer majd jol kilukad valamelyik. Szoval igencsak kene egy konnyu utanfuto. Nem latszik az alja. Hogyan oldottad meg? Jo lenne egy foto az aljarol is.Ez a kosar olyan mint regen voltak a "kenyeres" kosarak. Itt is van hasonlo. Holnap veszek is egyet.

apiesze 2012.04.24. 00:07:18

@harpi4: Az 1947 az stimmel. Én eléggé majréztam az inzulintól (csak 2 éve csinálom, és rögtön nap 4x kezdtem, amúgy több mint 20 éve vagyok cukros és az orvosaim ellenére még mindig élek ;o), de azt mondom, hogy hülyeség volt majrézni, mert egy rakás szövődményt megúszhattam volna.
@Tengerész: Ha már nincs demokrácia és köztársaság sem, miért kellene adnunk a látszatra?! Antal J.: "Tetszetek volna forradalmat csinálni!"
Vityánk "fülke forradalmár"

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.04.24. 00:12:37

@silvermoon: Ugyanaz mértre mint a kenyeres kosár, csak nem lyukacsos, tehát nem kosár, hanem láda. Ezért jó erős. A kerekek az oldalára vannak csavarozva, tehát a feneke nincs se kifúrva, se erősítve, elég erős a gyári bordákkal. 50-60 kilót simán ki fog bírni, meg még pakolok a csomagtartóra, többet úgyse tudok vinni a bringával, mert kiköpöm a tüdőm. Majd ha teljesen kész lesz csinálok képet minden nézetből.

apiesze 2012.04.24. 00:17:14

@harpi4: Lehet, hogy egyéni hülyeség, de én nem sajnálok senkit, mert az szerintem megalázó. (Ez lehet saját probléma is.) Az olyan dolgokon, amiket nem tudok megváltoztatni azokon legfeljebb dühöngök, mint most is időnként, hogy nem mentem el szavazni, de ennyi. Ha megérem és miért ne?, akkor a következő választáson ott leszek. Hátha az az egy szavazat dönt majd.

silvermoon 2012.04.24. 00:36:14

@A Tengerész: Igen,LADAT akartam irni.. De hogy az oldalara erositetted a kerekeket?? ez megis csak egy muanyag lada nem lesz ez gond ha jon a nyar?

papa101 2012.04.24. 11:06:37

@A Tengerész: 2 hete a Keletinél az szürkepatlkányok lefotóztak a másik oldalról 2 fiatalembert aki dohányzott és a kezében volt 2 sörösdoboz. Ezután átmentek a másik oldalra és közölték velük, hogy szabálysértés, mert a köztetületen tilos az alkoholfogyaszás. Mit gondoltok mit ittak? alkoholmentes Gössert!!! .... :)

papa101 2012.04.24. 11:10:14

Mellesleg jól néz ki az utánfutód. Nekem is kéne ilyesmi, mert akkor ezzel mennék a Tescoba nem pedig az 500 körüli benzinnel és kocsival. Olcsóbb és környezetkímélőbb!!! Szuper

papa101 2012.04.24. 11:14:58

az Anyád! az elműre jó jelszó, csak elég sokan használják. Vigyázz nehogy valaki befizesse helyetted a tartozásaidat.

teddybear01 2012.04.24. 14:02:07

Gratulálok mind a bocihoz, mind pedig az utánfutóhoz, pofás darabok lettek.

Egy ideje nem jutottam a nethez, így ezért a kihagyás. Részben beteg voltam, részben meg olyan terepen mászkáltam, ahol nem lehetett netezni.

emeritus 2012.04.24. 18:04:09

@papa101:
Azt hittem,hogy csak Amerikában kell az üveget zacskóval álcázni!A fiaim rögtön azt kérdezték odaát,hogy "Vater így mindenki tudja,hogy mit innál,ha zacskóból szürcsögnél"!Mivel én félig vendég vagyok itt Hungáriában nem is tudtam,hogy tilos az utcán inni! (nem mintha akarnék)!
süti beállítások módosítása