Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Paduc: A Tequilát a nevével együtt kaptam ajándékba, szóval nem én neveztem el. Pénzügyőr zenekar... (2022.09.24. 07:40) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Sunny Days: Miért nem? @Paduc: Hálistennek ne én vagyok a felperes, hanem a magyar állam ügyészsé... (2022.09.12. 02:20) Vasárnap.
  • Műszaki: @A Tengerész: Ahogy a mondás mondja: "Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó". De amit ott a grill... (2022.08.22. 09:07) Vasárnap.
  • A Tengerész: @Paduc: Álló helyben nincs funkciójuk leszedtem. (2022.08.11. 21:04) Csütörtök.
  • A Tengerész: @glb: Kösz, nyilván az volt a baj, hogy túl meleg volt. Majd beszámolok ha újra kezdem. (2022.08.10. 13:38) Hétfő.

Linkblog

Kedd.

2021.06.01. 08:09 :: A Tengerész

Naszóval. Maga a műtét az bakfitty. Gyakorlatilag nem volt fájdalmam éjszaka. Csak egy sajgó, irritáló gombóc lett a tokomban, amivel egész éjjel kínlódtam, mert fel akartam köhögni mert váladéknak éreztem. Frászt. Amikor bedugták a tubust a lélegeztetéshez, meggyötörték ami útban volt. De lassan javulok. Beszéd még nehéz, úgy, hogy tőlem teljesen szokatlan módon csendben vagyok.

Fenébe....az utolsó tiszta pólómat is összevéreztem. Egyébként is Barbarossa lettem, mert a fehér szakállam is megfestette a vér. Fene tudja mit barkácsoltak velem az alatt a három óra alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a doktorokat a testemmel.

Ja és az imént reggelizés közben vettem észre, hogy letörtek egy kis darabot a jobb felső metszőfogamból. Nagy buli lehetett amíg aludtam.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr7416578634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Műszaki 2021.06.01. 10:54:11

A végén úgy ne járj, mint én szoktam az autószerelőkkel, több kárt csinálnak mint hasznot, a végén nem győzöm kijavítani amit elrontanak/elfelejtenek visszatenni a helyére.

Mondanám hogy jobbulást, de úgy érzem nem vagy rosszul. Csak így tovább!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2021.06.02. 20:23:20

@Műszaki: Ojjéééé fogalmam sincs hogy rakom a hangszálaimat a helyükre. Már itthon vagyok. Azt hiszem az történt, hogy ahhoz hogy berakják a lélegeztető csövét, a hangszálaimat félre kellett nyomni. Namármost azok ettől megnyúltak és az van mintha valaki egy leeresztett húrú gitáron akarna játszani. Na ugye nem rezegnek. RÁADÁSUL valami nyaki ideget körbenőtt a korábban kioperált fél pajzsmirigy ahogy hegesedett. Azt most le kellett fejteni az idegről, az ideg nem lett elvágva, de nyilván megviselődött. Ettől olyan hülyeség van, hogy az ember ugye leül reggel a klotyóra, hogy elvégezze a szükségeset, de a hasprés ahelyett, hogy lent kinyomná amit kell, a rekeszizom alulról gyakorol nyomást a tüdőre, amiből ettől kijön a levegő a gégefőn keresztül az orromon, számon. Ha befogom, becsukom, akkor a fülemben nyílik az Eustach kürt.... ILYENKOR. Röhej... lenne, de nincs igazán kedvem olyankor rá.
süti beállítások módosítása