Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Műszaki: Na ez az a hülyeség amért nem gondolom követendőnek ennek a srácnak az elképzeléseit. ww... (2024.03.07. 19:50) Hétfő.
  • KAMA3: Én bevallom őszintén, hogy erre az időre (félig szándékosan) felfüggesztettem a blogod olvasását, ... (2024.03.01. 09:56) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Ha nem írok ne válaszolj!: Már lezártam. Majd építek egy ferde rampát amin feltolom a talicskát. ... (2024.03.01. 00:31) Szerda.
  • A Tengerész: @Paduc: Rémlik.... (2024.02.25. 02:14) Szombat.
  • A Tengerész: @akiga: Igen tudok róla. (2024.02.23. 08:39) Szerda.

Linkblog

Vasárnap.

2021.02.14. 23:37 :: A Tengerész

23:04 A Klubrádió "Búcsú a frekvenciától" műsorát hallgatom. Szomorú nap ez, éjféltől megszűnik a rádió "földi" frekvencián sugárzása, addig fondorkodott a feudálbolsevizmus amíg csak elhallgattatták ezt a rádiót. Ahogy a többi nem kormánnyaló médiát is Népszabadságtól a megyei lapokon, köz(?)TV-n át az Index.hu-ig. Persze drága pártállamhívő barátaim most felhördülnek, hogy hiszen minden teljesen törvényes volt. Nos drágáim, volt egy rádió aminek  a második legnagyobb látogatottsága, ( támogatása meg velem együtt a legnagyobb) volt valamennyi magyar kereskedelmi rádió közt, az meg hogy egy ilyennek az elhallgattatása törvényes, az csak arra mutat, hogy a törvények törvénytelenek. Ugye az is teljesen törvényes volt, hogy a rabszolgák gyerekeit el lehetett szakítani a szülőktől és eladni, ahogy az is, hogy kínvallatással kicsikart vallomás alapján boszorkányokat máglyán elégetni, ahogy az is, hogy bűntelen állampolgárokat lágerekbe lehetett hurcolni és halálra dolgoztatni, majd gázkamrákban megölni, ahogy az is, hogy rendszernek nem tetsző állampolgárokat lakhelyükről sertésólakba kitelepíteni... és még sorolhatnám. Az aktuális hatalom az aktuális söpredék támogatásával minden történelmi korban megtalálta hogy törvényesítse az igazságtalanságot. Most is ez folyik. Sajnos bármekkora a nekiveselkedés, az internetes rádiózás nem fogja pótolni az FM sugárzást. Mert azt például nem fogja pótolni, sem egy PC, sem egy okostelefon, sem egy netes rádió, hogy nagyjából az összes helyen ahol előfordulok nap közben, van egy FM rádió és a Klubrádió szólhatott rajta. Valaha lelkes Tilosrádió hallgató voltam, amit szintén hallgathatnék a neten, de ugyanezen okból amikor kiköltöztem az adáskörzetéből, megszűntem Tilos hallgatónak lenni. Mert komplikált így, mert nem fér bele a "hátérrádiózás napi tevékenység közben " üzemmódomba.klubradio.png

0:01 Ezzel zárta a Klubrádió egy perce a kishíján 20 éves adását. https://coub.com/view/1e6jvv

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr8116427750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toody 2021.02.28. 12:07:16

Ezt a cikket ma találtam:

hvg.hu/tudomany/20210224_klubradio_hallgatas_internetes_radio_fm_transzmitter

Esetleg ki lehetne próbálni, vagy ötleteket kérni a facebook csoportjukban.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2021.02.28. 23:48:41

@toody: Hát amikor PC előtt ülök akkor azon szól a Klubrádió, máskor meg okostelón, amit kizárólag ezért használok, mert amúgy utálom, mert nagy ezért butatelefont használok. De telefonon gyakorta megszakad az adás, holott azt írja ki, hogy "csatlakoztatva". Szóval macerás. :(

toody 2021.03.04. 09:01:09

Nem szeretek olyat ajánlani amit nem ismerek, csak azért írtam, mert ez az FM-transzmitteres ötlet tetszett.
Hátha lehetne tovább használni a sima rádiókat. A gond tényleg az, hogy nem lehet tudni, hogy 5 vagy 50 méterre fog elvinni.

Ha a hálózattal van gond, én ezt használom:

WiFi Analyzer
play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.wifiinfo

Így kiderülhet, hogy van-e más is ugyanazon a csatornán és emiatt van gond, vagy csak simán gyenge a jel adott helyen.

Régebben vettem wifi-erősítőt, mert többször jártam úgy, hogy az apartmanban az ajtónál vagy az ablak közelében volt jel, bent a szobában már szakadozott. Hiába írják a szállásról, hogy van ingyen wifi, nekem a munka miatt nem mindegy a minősége.
A fenti app-pal megnéztem, hol a legjobb a jel és odatettem az eszközt. Nekem a TP-Link márka vált be (meg szeretem a 3 év garanciát), akkor ilyet vettem: TP-Link TL-WA801ND (ez tud még plusz 4 funkciót is, mert itthon másra is használom).

Ha most kellene gondolkodnom, akkor erre indulnék el:
edigital.hu/jelerosito/tp-link-wa860re-wireless-n-ac-passthrough-hatotavnovelo-range-extender-p421241

De ez is csak ötlet, ilyenről nincs konkrét tapasztalatom. Ha van számítógép-guru ismerős vagy boltos, őket kellene megkérdezni, biztosan jobban képben vannak, mint én.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2021.03.04. 09:38:57

@toody: Sajnos nincs "írástudó" ismerős. Ennél egyszerűbb dolgokban is bajom van az informatikával. nagyjából modernkori analfabéta vagyok. De ami rosszabb, nincs is kedvem megtanulni "írniolvasni". Igazából utálom az informatikát, mert azt, hogy kövessem a napi változásokat, kifejezetten idegesítőnek tartom. Rengeteg egyéb izgalmas dolog van, így is egy rakás időm elmegy a netre.
süti beállítások módosítása