Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • teddybear01: Őszinte részvétem a Mamáért.... Azért szép kort élt meg. (2018.09.25. 14:33) Kedd.
  • carter66: @Kis ember: Csak nem a szopófantomra gondolsz? :D U.i.: Tudom, milyen ótvar környék lett. :( (2018.09.24. 10:13) Péntek.
  • Missa: :-) Pár éve Egerben nyaraltunk a feleségemmel. Naná, hogy el kellett mennünk ebbe a múzeumba! És b... (2018.09.18. 20:55) Vasárnap.
  • A Tengerész: @Kis ember: Kevés lenne egy rádió. A hajón, a házban, a külső munkahelyeimen mind van készülék és ... (2018.09.13. 00:45) Kedd.
  • A Tengerész: @whale: Igen. Ő meg gyorsan eladta. Amúgy meg Európa hülyéi vagyunk. Élhetetlen faszok, egy olyan ... (2018.09.11. 16:57) Vasárnap.

Linkblog

Péntek.

2018.05.04. 23:28 :: A Tengerész

Huh! Hát a nap végére elhantoltam  a bő 40 m kábelt. Hát ez kemény volt. Nem tudom mi van idén de valami újfajta szúnyog lett, kétszer akkorák, mint a régiek és  rengeteg van belőlük és míg korábbiak engem alig csíptek, ezek összemartak. A tűző napon is támadnak, nemcsak az árnyékban, ez különösen kellemetlenné tette az árokásást. Az volt az érzésem, hogy a földből sereglettek elő, ami persze biztos nem igaz, gondolom, hogy a fűben, aljnövényzetben zavarhattam meg őket, mindenesetre nem győzök vakaródzni. Egy kullancsot is összeszedtem, nem is gondoltam rá, hogy az van az oldalamban, öregségemre mindenféle kinövések lesznek rajtam, már két napja éreztem, zuhanyozás szappanozás közben hogy van ott valami, ma megnéztem napfénynél, hát egy kullancs. Oldalcsípőfogóval szedtem ki (kutyából, macskából már nagy a gyakorlatom), van egy szép piros udvara, meglátom holnapra mi lesz belőle. Ha bekokárdásodik, mehetek antibiotikum kúrára Lyme kór ellen.

Megvádoltak, hogy a véleménybuborékomban élek csak libsi médiát fogyasztok és semmi más nem befolyásol, ma tettem egy próbát. Csak Kossuth rádiót hallgattam egész nap, este a TV 2-t néztem, majd az M1 közszolgálati híradót, végül  az Echo TV  "Troll" című négyszemélyes ellenzéket- és "mindenkimástakinemmivagyunk" fölényesen  gúnyolódva fikázó kerekasztalbeszélgetésével zártam. Illetve addigra már szóról szóra tudtam a mantrát, így kikapcsolódásként a Duna TV "Virtuózok", ifjúsági zenei tehetségkutató vetélkedőjével vigasztalódtam, na az valamennyire helyretette ezt az elb@szott napot. A Kossuth rádióból az Echo és M1 valamennyi hírműsora két dolgot ismételt egész nap, de tényleg legalább tucatszor hangzott el, mind idézet, mind hang-képbejátszás formájában, hogy Orbán Viktor kijelenti "egy centet se szabad az EU költségvetésből kifizetni a migránsokra, aki befogadta őket fizesse a saját költségvetéséből", továbbá, hogy  a biztos kétharmaddal első dolguk lesz megszavazni a stopsoros törvényt, hogy ezzel láthatóvá tegyék a sorosista zsoldoshadsereget. Ezen kívül még Szíjjártó Péter három mondatos, Tadzsikisztánban tett kijelentést ismételték, miszerint az EU-nak oda kellene nyomni egy csomó pénzt, hogy megfogják az onnan várható menekülthullámot. Slussz-passz, más hír nem volt ma a világban, legalábbis a felsorolt médiák szerint. A köztévé híradójának első 17 percében kizárólag különféle szakadt menekülteket mutattak, kezdve a 2013-as Keleti Pályaudvar előtti kempingeztetésüktől napjainkig. NEKEM ez az egy nap elég volt belőlük. EZT nem lehet ép ésszel elviselni, hogy a sokszínű világ, a rengeteg jó és rossz hírével, tudnivalókkal és odafigyelnivalóival összezsugorodik akkorára, hogy beférjen maximum 10 bővített mondatba, amiből öt Orbán Viktor szájából hangzik el. Meg is értem miért alakult a választás úgy ahogy, az ország fele csak ehhez a tájékoztatáshoz jut hozzá. Zorán zeneszámának egy mondata jut eszembe róla: "Szemedbe küldi a fényt, így lesz a  fejben sötét".

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr613890250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2018.05.05. 15:48:46

Szia Tengerész,

ez szerintem egyébként teljesen igaz hogy jórészt véleménybuborékban élünk mindannyian. Azt gondolom nem is lehet máshogy amikor körülbelül teljesen megszűnt a pártatlan tájékoztatás, elsősorban Magyarországon, de attól félek
hogy a világ jelentős részén. A liberális média világszerte valóban (többé-kevésbé erősen) elhúz a PC irányába (ami - szigorúan személyes vélemény szerint - sokszor már átesik a ló túloldalára), a pártmédiák meg hát definíció szerint nem lehetnek függetlenek.

Ugyanakkor én még mindig hiszek abban hogy "ők" sokkal zártabb és torzabb (és ártalmasabb) véleménybuborékban élnek mint mi, és amíg nekünk sokkal több kilépési, kipillantási lehetőségünk van a saját buborékunkból, addig nekik az évek óta szított félelem és gyűlölködés miatt szinte már semmi. :(

/r.