Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @whale: 1. Minden az Interneten fellelhető forrás ezt a fűtőértéket adja meg, illetve tól-igot, 18... (2018.07.20. 11:49) Szerda.
  • József Kázmér Cegléd: Kedves Kapitány! Tiplifaügyben már egyszer "összefutottunk". Amúgy mindenki számára Kázmér volnék.... (2018.07.16. 17:41) Vasárnap.
  • Sün77: Ezt a teljes vitorlázat még tudja fokozni (2018.07.13. 06:40) Csütörtök.
  • A Tengerész: @MaKata: Köszi Katóka! (2018.07.07. 20:53) Csütörtök.
  • A Tengerész: @MaKata: Én elmondtam amit gondoltam, szóval engem nem zavart neki meg ez a dolga, mást is kell ha... (2018.06.13. 21:22) Hétfő.

Linkblog

Hétfő.

2018.03.05. 00:43 :: A Tengerész

Van nekem az a kellemetlen  remek tulajdonságom, hogy nem dobok ki semmit ami még jó lehet valamire. Néha évekig, évtizedekig őrizgetek kacatokat, aztán egyszercsak kellenek valamire és milyen jó, hogy vannak. Emlékszem amikor a balatoni házat építettem, olyan alkatrészekből csináltam a betonkeverő hajtóművét, amit vagy 20 évvel azelőtt kukáztam a vastelepen és kétszer költöztem  vele másik lakásba, ment a cucc pincéről pincére. Amapolába is számtalan ilyen relikviát építettem be. Most nem kellett évekig várni, valaminek a felhasználására, amit amúgy elsőre rajtam kívül mindenki kidobott volna. Egész furcsa reciclinget fogok most elkövetni. Említettem, hogy fogok még írni olyasmit ami a politika tárgykörbe sorolható. Most az történt, hogy az élet és egy olvasó megkímélt a fejtöréstől, hogyan is öntsem formába azt a bajt ami a fejekben lett, a kórt ami emészti a Nemzetet és amiért a felelősnek a pillanatnyilag regnáló miniszterelnököt tartom. A jelenséget, hála egy olvasómnak, nem kellet fáradságos munkával megfogalmazzam, leírjam, ha valaki kíváncsi rá, a keddi  blog

http://amapola.blog.hu/2018/02/28/kedd_408

komment párbeszédfalát olvassa végig amit Artika 2000-el folytattam! EZ MAGA A JELENSÉG. A megbűvőlt állampolgár.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr8613715678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba03 2018.03.05. 23:47:41

ne értékeld túl a csávót, valószínűleg egy fizetett troll volt, aki bekopipésztelte ide a központi anyagot, és felvette érte az órabérét

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2018.03.06. 09:27:18

@csaba03: Nem értek egyet veled. Szerintem ez is egy konteo. Nagynéha összefutok az életben is ilyenekkel. Igenis tiszta szívből, ellenszolgáltatás nélkül lelkesednek azért a szarért amitől te meg én fintorgunk. Például a Facebookon előkerült egy volt szállodaportás kolléga akivel nem találkoztam '89 óta. Értelmes okos, nyelveket beszélő ember és most feltűnt a semmiből a legbornírtabb kormányhazugságokat kopyzva. Még az se lehet, hogy meghekkelték a profilját, mert elsőre ráírtam finoman, ahogy az ember a barátaival próbál szót érteni, hogy ez nem egészen stimmel. Akkor kitérően nyilatkozott, hogy hát ő csak idekopyzta, nem is ő találta ki, csak a rend kedvéért... Aztán Hódmezővásárhely óta bedurvult, folyamatosan jönnek tőle a kopyzott hazugságcsomagok. És egészen biztos vagyok benne, hogy ez az ember nem az a szint akit 500Ft/db beszólás szinten megvettek.

tömjénzsolti 2018.03.06. 10:50:13

@A Tengerész: Valószínűleg igazad van. De akkor sem érdemes ezekre reagálni, akár egy kommentválasz erejéig sem, mert teljesen értelmetlen és hatástalan vitázni velük. Érzelmileg annyira kötődnek talán nem is annyira a fideszhez mint inkább Orbán személyéhez, hogy már maguk elleni inzultusnak veszik a legkisebb kritikát vagy az övékétől eltérő véleményt is. Számukra ez a getratörpe maga az Isten és így persze minden megnyilvánulása kinyilatkoztatás, még akkor is ha értelmetlen zagyvaságokat beszél és pont az ellentettjét annak amit néhány hónappal vagy évvel korábban mondott.
Számomra úgy tűnik hogy ez egy ahhoz hasonló hit, mint amilyenekkel a szélsőséges zavaros fejű szektavezérek tudják megbolondítani a követőiket.
Ezeknél te racionalitással, a nyilvánvaló tények ismertetésével vagy észérvek logikus kifejtésével soha nem fogsz eredményt elérni, legfeljebb a gyűlöletüket tudod felkelteni minden, az övéktől eltérő felfogás ellen.

lokátoros 2018.03.06. 16:02:27

@A Tengerész: Jó volt ma hallani a hangod a rádióban,meglepődtem, de nálunk itt
sem a tisztaságban,sem a közlekedésben rend soha nem lesz.Ez itt nem Szingapur.Ami a megbűvölt állampolgárt illeti,arról Csaba és Zsolt által lírtakkal tőkéletesen
azonosulni tudok.Rengeteg fórumot olvasok,és mindenhol megjelennek ezek a nik
nevet folyton változtato bértollnokok.