Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Már dolgozik a Fidesz a probléma megoldásán, Baranyi Krisztinát már kirúgták a ... (2017.10.17. 08:10) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Sün77: Én még abban sem vagyok biztos, hogy igaz a hír. Elsősorban újságírók írták, tehát nagy ké... (2017.10.10. 09:22) Hétfő.
  • A Tengerész: @Sün77: Hát én ezt találtam ki, eddig jól működött leszámítva az elöregedést, de ha ez amit most f... (2017.10.08. 08:58) Péntek.
  • A Tengerész: @TomRed: :) (2017.10.06. 17:58) Csütörtök.
  • Fan Tomas: Én sem értek a kertészkedéshez, és én is lepermeteztem az almafáimat, szilva fimat, még is megtáma... (2017.09.26. 15:18) Szombat.

Linkblog

Vasárnap.

2017.07.09. 23:35 :: A Tengerész

Miután vasárnap van, szóval csendrendelet, nem lehet sikítózni, így nem lakatoskodok a Tequila kormányon. Bepótoltam a restanciámat a Kisember blogjának olvasásában, http://vizizene.blog.hu/ remek helyeken jár, olyanokon ahol még én se jártam, bár Norvégiáért  nem nagyon irigylem, a fjordok kopárak és hideg van. meg is értem mért isznak annyit. Arra is van magyarázatom, hogy arrafelé a zord klíma ellenére mégis mért élnek emberek, nos, abban a hideg időben a fűtött szobában kevés más szórakozás adódik mint a faj reprodukálása.

Ma két látogatónk is volt, Az egyik Vajda Marci, akit idáig színről színre még nem volt szerencsém ismerni, de miközben a hajón a szalonban harmonikáztam egyszerre csak telefonált, hogy itthon vagyok e, mondtam igen, kérdeztem ő merre van, mondta itt áll a hajójával ( és barátnőjével) Amapola mellett. Csinos kis hajóját romos állapotban vásárolta és 3 év alatt újította fel, bár mondta, hogy még nincs kész, megnyugtattam, hogy egy hajó sincs kész soha..vajda_marci.jpg

A hely ahol ez a kép készült róla nagyonis ismerős, Amapolát itt építettem 10 évig.

 A másik látogató csak úgy megjelent egy kicsiny virágcserépben a télikert tövében, úgy tűnik idekészül lakni, mert már egy hete is megjelent ugyanitt. Ha nem tudnám, hogy él azt hinném  szobor, annyira mozdulatlan, még a finom érintés se zavarja.pict0003.JPG

Minden erőfeszítésem csütörtököt mond a fotók gyors letöltésével a fényképezőgépről. Valami összeakadt, pillanatnyilag kéziüzem van, de tényleg, tisztára mint gyerekkoromban a fotóalbumok képeinek rakosgatásakor, csak itt nem a kezemmel, hanem bal egérgombbal kell megragadni a képet és áttuszkolna a fotómappába.  Utálom. Ha ezentúl kevesebb kép lesz a blogban annak kizárólag ez az oka.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr10012651957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

solidarity 2017.07.10. 09:46:47

Kedves Tengerész!
A fényképek letöltéséhez itt egy rövid leírás:
szamitogepjavitas.com/windows-automatikus-lejatszas-autoplay/
Különböző Windows verzióknál ez valamelyest eltérhet, de a lényeg, hogy az automatikus lejátszás funkciót ki kell kapcsolni (pipa törlése).
Utána a Képek sort kell megvizsgálni, lehet hogy nálad ez még mindig Dropbox-ra van beállítva, akkor azt "Kérdés megjelenítése minden alkalommal" opcióra kell átállítani, és a Mentés gombot megnyomni a végén.
Ha minden jól megy, akkor ezzel visszaáll a korábbi állapot, és a fényképezőgép csatlakoztatásakor rákérdez, hogy beolvassa-e azokat.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.07.10. 20:22:57

@solidarity: Sajnos nem működik. Már korában eljutottam erre az oldalra,igaz a pipát nm töröltem ki, de azonnal észrevettem, hogy a dropbox betolakodott mind a "képek" mind a "videofileok" sorba, mint "import photos and videos Dropbox" szóval, hogy akkor csak ő legyen ami elraktározza az adathordozón lévő anyagot. Akkor megváltoztattam "import pictures and videos photo gallery"-re, de nem jött vissza a régi rendszer, ahogy most sem, hogy kivettem a pipát és a kérdőjelt választottam. Nem felejtettem elmenteni se,de így se működik.Nemcsak a fényképezőgéppel nem csinálja, bedugtam egy pendriveot amiről korábban ugyancsak egyből beadott egy menüt, hogy mit akarok, lejátszani, menteni, törölni, meg még nem is tudom mit, de most rá se bagózik. Most próbának bejelöltem és elmentettem, hogy akkor kínálja fel a dropboxot. Most már azt se kínálja. Megállt a tudományom.