Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @táncoslábú laces: Már dolgozik a Fidesz a probléma megoldásán, Baranyi Krisztinát már kirúgták a ... (2017.10.17. 08:10) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Sün77: Én még abban sem vagyok biztos, hogy igaz a hír. Elsősorban újságírók írták, tehát nagy ké... (2017.10.10. 09:22) Hétfő.
  • A Tengerész: @Sün77: Hát én ezt találtam ki, eddig jól működött leszámítva az elöregedést, de ha ez amit most f... (2017.10.08. 08:58) Péntek.
  • A Tengerész: @TomRed: :) (2017.10.06. 17:58) Csütörtök.
  • Fan Tomas: Én sem értek a kertészkedéshez, és én is lepermeteztem az almafáimat, szilva fimat, még is megtáma... (2017.09.26. 15:18) Szombat.

Linkblog

Péntek.

2017.07.07. 21:30 :: A Tengerész

J-nek fáj a füle. Muszáj volt orvoshoz mennie. Orvoshoz vittem volna, de nem volt a helyi gégészeten rendelés, mert nyár van.  A mázli, hogy a gégészeti asszisztens volt beosztva a recepcióra és egyből mondta milyen fülcsepp kell, de a patikában nem adtak recept nélkül, így elmentünk a  háziorvoshoz aki az én nevemre felírta, mert J még Budapesten van háziorvosolva. Egyszerű nem? A villanymotorral hajtott munkacsónakkal mentünk a városba,  nem lett volna jó ha  ebben az állapotban bringázik, prímán bírta a megjavított motor az oda-vissza utat. Már azt hittem dugámba (és kardomba) dőlök a kopárblog  http://kopar.blog.hu/ címfeliratozásával amikor Jelentkezett PADUC olvtárs ( csupa nagybetűvel tiszteletem jeléül) és kihúzott a szarból.

 Csináltam egy 5 m-es cső karnist a télikertbe, hogy legyen már végre vége ennek az áldatlan állapotnak, hogy a táűző nap ellen mindenféle díb-dáb módon mindenféle rongyokat aggatunk fel függöny gyanánt. A karnisra csinos bambusz redőnyöket akasztottunk. Most lefényképeztem, hogy berakjam ide a blogba, erre nem működik ami idáig működött. Nem elég nekem, hogy új dolgokkal szenvedjek, a régi is abbahagyja a funkciót! Idáig ha bedugtam az USB kábelt a fényképezőgépbe, automatikusan felajánlotta, hogy letölti. Egy katt és kész. De hülye fejemmel felraktam egy dropbox nevú szart a gépre mert azt hittem, hogy az jó lesz nekem, és most mindent oda akar letölteni. Most kivettem a tálcából a dropboxot, de csak annyi változott, hogy most sehol se jeleníti meg automatikusan a fényképezőgép tartalmát, ha megnyitom az eszközmenüben, akkor meg külön melózhatok vele amíg idepasszírozom. De utálom amikor valami újat kell csinálni.pict0002.JPG

A mindenféle projekt mellé bejött egy ajtó, amit meg kell oldjak  J szüleinél, hogy a Mama ki tudjon menni az udvarra ott ahol nagyon-nagyon régen ajtó volt, aztán nagyon régen ablak lett, a gond az, hogy nem látok bele a falba, hogy meddig tart a befalazás alatt a régi lépcső, mert ha elszúrom az ajtó méretet amit le kell gyártassak ide és amikor kibontja a kőműves a falat és máshol van mint amit saccolok, el lehet dobni a kétszázezres ajtót. Jövő héten kutatófúrások&vésések következnek Pesten.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr4212648167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

teddybear01 2017.07.08. 08:51:43

A dropboxot nem a tálcáról kell törölni, mert attól még a gépeden marad, és tovább balhézik.
Törölni a Vezérlőpult/Programok/Programok eltávolítása -ban kell, ekkor szedi le a rendszer végleg.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.07.08. 09:01:57

@teddybear01: Most már megtartanám, mert hasznosnak gondolom, nem véletlenül raktam fel, de azt nem akarom, hogy állandóan mindent magának akarjon, azt majd én eldöntöm mit rakok oda és mit nem. Azt hol állítsam be?

teddybear01 2017.07.08. 14:11:03

@A Tengerész: Fogalmam sincs. Nem használok "mindent megoldok helyetted" jellegű programokat a személyes dolgaimhoz. Régen kipróbáltam egyet-kettőt, de akkora kupit csináltak a diszken, hogy napokba került rendet rakni. Azóta inkább marad a kézimunka, és mégis tudom minden fájl helyét.