Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @emeritus: Részvétem, Mángut azt mondtad, de a Pistiről nem tudtam. :( (2018.01.21. 15:15) Vasárnap.
  • A Tengerész: @József Kázmér Cegléd: Welcome aboard ... most meg vagyok lőve melyik a keresztneved ( a Cegléd az... (2018.01.09. 00:52) Szombat.
  • sevylor: @A Tengerész: de nem 15 éve! (2018.01.03. 09:00) Csütörtök.
  • MaKata: Kedves Vili + Judit !! Részemről köszönöm, Nektek is B U É K !! (2018.01.02. 10:29) Szombat.
  • József Sefcsik: Mi is:Boldog Új Évet és mindenféle jót ! (2018.01.02. 08:15) Hétfő.

Linkblog

Szerda.

2017.05.31. 19:49 :: A Tengerész

Összeraktam a villany csónakmotort, működik, remélem így is marad. Én megtettem mindent ami tőlem telt, majd kiderül mennyire voltam sikeres.

A télikert tejére felterítettük ma J-vel a nádszövet árnyékolót, Vilma elégedetten ücsörög a fotelban alatta és élvezi az idilli környezetet, Sz időről időre bemegy hozzá és ellenőrzi, hogy minden rendben van e, úgy, hogy nem lehet azt mondani, hogy a kutya se törődik vele.

Miközben a motort szereltem, a szomszédban a terasz lépcsőt hidegburkolják (valami rejtélyes okból kocára szabott bontott hódfarkú cseréppel), egész nap szól a sikító, ami engem cseppet sem zavar (lévén a szerszám folyamatos használója, mondhatnám Paganinije), viszont valami kib...szott kereskedelmi rádiót üvöltetnek közbe a fiúk, elviselhetetlen (computerszülte, mert ember ilyet nem csinál) zenével. Miután egyikük a Józsi jóbarát, szembe van a házuk a Balabán csatorna túlfelén, mondom átmegyek már és rákérdezek, meddig tart még a meló, mert a rádiójuktól a fara mászok. Jóska egyből kikapcsolta, mondta, hogy tulajdonképpen őt is idegesíti, aztán beszélgettünk egy kicsit erről arról. Pár mondat utána belpolitikánál tartottunk, mire társából, mintha egy csapot nyitottak volna ki elkezdett dőlni, hogy "a szemét Soros és a rohadt zsidók, na azok okozzák az ország nyomorát". Józsi se bírt vele, vitázni olyan volt vele mint falra borsót hányni. Én is próbálkoztam észérvekkel, de ilyen vakbuzgó magyar tulokkal még nem találkoztam, el is köszöntem. Nos mindenesetre ez az eredménye ha valaki a hatalom megszerzése érdekében aktivizálja a söpredéket. Itt a főideológus: 

https://444.hu/2017/05/31/nemeth-szilardek-hivtak-csepelre-az-izom-fedonevu-k-konrad-ceget-a-pest-megyei-rendorseget-is-az-o-vallalkozasa-vedi

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr6312555989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.