Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Sün77: És még mindig nem vagyunk készen, most jöttem le sötétedéssel a tetőről, most fogok ebédel... (2017.11.23. 16:35) Szerda.
  • rgranc: Tengerész: szerintem pedig teljesen neked van igazad, teddybearből jön elő egy nem kicsit egyoldal... (2017.11.19. 07:51) Kedd.
  • Titi leather: :-* (2017.11.16. 08:46) Csütörtök.
  • sevylor: "aki egyszerre vesz fél tucat egyforma kockás inget a boltban" Nem kis teljesítmény a kockás inge... (2017.11.07. 09:13) Vasárnap.
  • Sün77: Olvastam (na ne nagyképűsködjek) néztem már az amgol nyelvűt. Van még ott anyag a vízretételig, am... (2017.11.02. 19:15) Csütörtök.

Linkblog

Kedd.

2017.05.16. 08:43 :: A Tengerész

Ezzel https://444.hu/2017/05/15/fontos-eredmeny-hogy-az-mvm-500-millioval-tamogatja-a-cof-ot-mert indítottam a mai napot kutyasétáltatás és az Emailek átnézése után, még a reggeli előtt. Nem kellett volna. Csak felfordul tőle a gyomrom. Már a látvány is undorkeltő. Becsó Zsolt beszélni nem tud már annyira liheg attól a 100 kiló zsírtól ami rajta van pluszban. MIFÉLE emberek ezek? De most tényleg, mivé fajult a demokrácia, hogy a legundorítóbb, leghitványabb, legaljasabb, legcinikusabb, legönzőbb barmokat választja meg a nép vezetőknek?? És akkor EZEK beszélnek a pártfinanszírozás, a reklámokra költhető pénzek átláthatóvá tételéről.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr7512508155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

whale 2017.05.17. 22:12:17

A rossz hír az, hogy ezek bizony mi vagyunk. Már nem mutogathatunk senkire és semmire. Ezt a csürhét magunknak választottuk...

teddybear01 2017.05.18. 06:33:57

@whale: Bocs, de én sohasem szavaztam se a fideszre, se a többi jobboldali pártra. Ha egyáltalán elmentem szavazni...
Úgyhogy maximum kárvallottja vagyok a rendszernek, nem a támogatója.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.05.18. 07:27:44

@teddybear01: Én bevallom '98-ban rájuk szavaztam. De aztán LÁTTAM mit tesznek ( meg mit nem tesznek amit kellene)Nem mondom, hogy okosabb vagyok mint Tölgyesi Péter akinek még kellett vagy 10 év, hogy eljusson ugyanoda mint én, de SOKAN vannak akik még mindig fideszvallásúak. Mert nem tudok mást mondani, mint Fidesz szavazónak lenni nem ész és gondolkodás eredménye, kizárólag hitbéli dolog. Az meg egy butaság, amivel védekeznek, hogy "mé' a Gyurcsány az jobb lenne?" ( agresszívabban " mer' neked a Gyurcsány az jobb mi?!!") Mindig van jobb mint a legszarabb, mert pillanatnyilag ez a kormány a legmaffiaszerűbben működő kormány a gengszterváltás óta, mert utoljára a Rákosi tett olyat, hogy a törvényt passzította hozzá a bűnhöz és nem fordítva. Ha már Gyurcsány, ők pironkodva loptak és Nokiás dobozzal, Orbánék dacos gőggel, büszkén és "törvényesen"és naponta kamionnyit. Ha valami erkölcstelen amit csinálnak, azzal védekeznek, hogy "de jogszerű". Ha valami jogtalan, akkor azzal, hogy " de erkölcsös". Ha egyik sem akkor jön a Kósa és elmakogja, hogy arrul kódul az ember tőle, vagy jön a Fidesz arca a Sezsiszilárd és kimondja az ultima rációt ami ellen nincs érv, hogy SOROS. Erre iszik a magyar.

teddybear01 2017.05.19. 09:19:45

@A Tengerész: Tudod én ismerem a környékbeli jobboldaliak jelentős részét. Gyakorlatilag mindegyik erőszakos, parancsolgatni vágyó, és kapari, ja és mind habzó szájú zsidógyűlölő.
Amki pedig a politikai elveiket illeti, mindig oda állnak, ahol parancsolgathatnak a többieknek. Amikor az MSZMP volt a hatalom, akkor szektás kommunisták voltak, most meg habzó szájú KDMP-sek, Jobbikosok, MIÉP-esek, mikor melyik van előbbre, melyik parancsol.

Nem tudom elfogadni egyiket sem, mert mint embert nem tekintem semminek sem, csak kártékony féregnek.