Hajónapló

Egyszer elhatároztam, hogy építek egy vitorlás hajót, azon fogok lakni és oda megyek a világban ahova kedvem van. Erről szól ez a napló. Az utolsó napok egyből megjelennek, a korábbiak az oldal legalján a "következő oldal"-feliratra, vagy itt a jobboldali doboz "Archivum"-feliratára kattintva. (javaslom a "Tovább" rovatot ahol hetes bontásokban lehívható) Ez a vitorlás még nem "Ő", de pont ilyen lesz . A neve AMAPOLA. Egy gaffos ketch akinek ez mond valamit, akinek nem, annak csak annyi, hogy egy retro hajó, mintha 100 éve épült volna. Küllemében a vitorlás hajók aranykorát idézi, azt az idõt, amikor a Panama csatorna még nem létezett, ezért a gõzhajók nem versenyezhettek a Horn fokot megkerülve a vitorlásokkal, mert nem tudtak útközben szenet felvenni és annyi nem fért beléjük, hogy megtegyenek egy utat Európa és a távolkelet között. Ezért az óceánok hullámait gyönyörûséges vitorlások szelték, és nem sejtették, hogy nem sok idõ múlva megtörténik velük az a szégyen, hogy árbocaiktól megfosztva, gõzhajók vonszolják õket szénnel és egyéb ömlesztett árúval megrakodva uszályként.... Nos hogy honnan a név? "AMAPOLA", az a múlt század húszas éveiben volt világszám, mely egyik kedvencem, (nem utolsósorban a Volt Egyszer Egy Amerika c. film Moricone- , illetve a Los Iindios Tabajaras délamerikai folk feldolgozás nyomán,de a három tenor is danolta ( http://www.youtube.com/watch?v=209Se4Dbm90 ) valamint egy régenvolt hondurasi egzotikus tengeri kikötõ. Amúgy spanyol szó és mákvirágot illetve pipacsot jelent, ami anyám kedvenc virága volt, csak vadon él, ha leszakítják azonnal elhervad, hiába teszik vízbe. Nem mellékes elõnye, hogy a kikötõi bejelentkezésekkor könnyen betûzhetõ, minden náció ki tudja mondani, nem úgy mint tengerész koromban amikor lebetûztük a "PETÕFI" büszke magyar tengerjáró nevét mondjuk Szingapúrban ( papa, echo, tango,oszkar, foxtrott, india) hát aztán ezt ahogy a kínaiak kimondták...., nem tudom ki ismert volna rá. Szép, szép és nemzeti büszkeségünket tápláló, egy magyar név, de csak itthon használható mondjuk ilyen mint a Csokonai, vagy Ady, vagy, hogy tovább idézzem a ténylegesen valaha létezõ magyar hajónévben megtestesült idoljainkat, Vörösmarty, esetleg Székesfehérvár. A tervezést, majd az építést 2004-ben kezdtem. 2006 január elseje óta csak ezzel foglalkozom. Pillanatnyi pozició: 47 fok 27 perc 35,60 másodperc északi szélesség, 19 fok 04 perc 29,97 másodperc keleti hosszúság. Fentieket sok évvel ezelőtt írtam. Időközben sokminden változott. Rájöttem, hogy a hajózást nagyon szeretem, de sokkal jobban szeretek építeni valamit. Miután a hajónak kell egy kikötő, lett egy saját ház kikötővel Ráckevén, azt építem fejlesztem mostanában, tehát a hajóblog életmódbloggá változott.

Friss topikok

  • A Tengerész: @Műszaki: Na ez az a hülyeség amért nem gondolom követendőnek ennek a srácnak az elképzeléseit. ww... (2024.03.07. 19:50) Hétfő.
  • KAMA3: Én bevallom őszintén, hogy erre az időre (félig szándékosan) felfüggesztettem a blogod olvasását, ... (2024.03.01. 09:56) Csütörtök.
  • A Tengerész: @Ha nem írok ne válaszolj!: Már lezártam. Majd építek egy ferde rampát amin feltolom a talicskát. ... (2024.03.01. 00:31) Szerda.
  • A Tengerész: @Paduc: Rémlik.... (2024.02.25. 02:14) Szombat.
  • A Tengerész: @akiga: Igen tudok róla. (2024.02.23. 08:39) Szerda.

Linkblog

Kedd.

2014.11.11. 18:47 :: A Tengerész

Most beszélten Sprayjel Skipeon. Szakadozott, visszhangos, szinte érthetetlen volt a párbeszéd, pedig Hartáról beszélt. Jó, tudom ennek a világhálón nincs jelentősége. De hogy erre még netadót fizessek? Merthogy ugye az a magyarázat, hogy díj nélkül kommunikálok. De ha bevezetik akkor ilyenkor fel kell hívjam a Varga Misit, hogy intézkedjen valamit, hogy ha már fizetős akkor javuljon a minőség?

Más. Remélem nem lavinát indítottam el a gyászjelentésemmel, de ma kaptam egy Emailt, hogy Schneider Karcsi is meghalt. Akik régebben olvasnak tán emlékeznek rá, ő volt aki a félkész, az enyémhez hasonló méretű hajóját árulta megváltozott anyagi helyzete és életkörülményei okán.  Ahogy eladta, rá pár hónappal elment. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy álmai kudarcba fulladása vitte el. Ezúton szólítok fel minden olvasót, hogy feltétlen valósítsa meg az álmait!

És hogy a szomorúság mindezek ellenére ne uralkodjon el rajtunk, most van az alkalom, hogy közzétegyem azt a képet amit még a múlt hónapban kaptam Sün 77 blogtárstól. Szóval ahogy a világ rendje diktálja, az öregek mennek a fiatalok meg jönnek.IMG_0804.JPG

Szolgálati közlemény, egészen pontosan kérdés az olvasókhoz. Két dolog a bloggal kapcsolatban. 1. Van ez a "tovább>>" funkció, ha valaki csak bekukkant a blogba, de nem érdekli akkor nem kattint rá. Ez úgy gondolom olyankor van, ha valaki googliz egy kifejezést ami a blogomban előfordul, de ő nem erre kíváncsi. Pl Mercedes 2,4-es diesel autót keres, de miután a hajómban ugyanilyen motor van, ezt is kidobja neki a kereső. De látva, hogy ez hajó, nem fog tovább lépni. Ilyenkor nem kattint a "tovább>>"-ra és akkor az olvasó számláló a jobb felső sarokban nem számlál. Viszont aki tényleges olvasó az továbblép, ilyenkor a számláló is ugrik egyet. Bevallom nem hagy hidegen hányan olvasnak, mert ha csökken a szám, nyilván elunalmasodtam, akkor megpróbálok élvezetesebb lenni, végsősoron abba fogom hagyni. De valaki rám írt, hogy idegesíti a "tovább" mert összevissza olvas és sose tudja hol tartott. 2. Ugyanő reklamálja a spirálnotesz szimbólumot a jobb oldalon ami akkor jelenik meg ha új postot írtam és még nem olvasta valaki, szóval figyelmeztetés az olvasónak. Én azt hittem ezzel segítek az olvasónak aki nem figyel folyamatosan, szóval összevissza olvas, legalábbis ezt írta a blog üzemeltetője, de P-t ez is idegesíti. Szóval mi a véleményetek? Mást is idegesít? Kihagyjam a "továbbot" nem foglalkozva az olvasók számával és a figyelmeztető jelet a jobb oldalon, mert inkább zavar mint segít?

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amapola.blog.hu/api/trackback/id/tr126887771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devton 2014.11.11. 19:50:06

Nekem jó így ahogy van.

Paduc · http://fontosmondatok.blog.hu 2014.11.11. 20:04:34

Likvidálnám mindkettőt, de leginkább a gyevi bírót!

A "Tovább" opcióval a törzslátogatóidnak okozol egy plusz kattintást, engem megjelenése óta minden alkalommal bosszant.
A kitépett "netosz" -miként a katonaságnál egy százados nevezte- fölösleges és idegesítő, de a szoftverfejlesztőknek is teljesíteni kell az elvárásokat.

temtom 2014.11.11. 22:09:50

Sem a "tovább" sem a "notesz" nem zavar. Annyira jelentéktelennek gondolom ezeket a formai, technikai változásokat a tartalomhoz képest, hogy szerintem maradhat mindkettő, ha neked szimpatikus.

teddybear01 2014.11.11. 22:24:17

Ezek az újítások a Blog.hu legújabb húzása. Tulajdonképp semmi értelme szerintem, mert nem használom. Viszont nem is zavar annyira, hogy különösebben cirkuszoljak miatta.

csaba03 2014.11.11. 22:34:16

Általában telefonon olvaslak, így a "Tovább" kifejezetten hasznos, mert jobban áttekinthetők a posztok. A notesz cucc meg nem is látszik. Ha szavazhatok, maradjon így

csaba03 2014.11.11. 22:39:47

Sün: ez igen! Néha sajnálom, hogy mi megálltunk kettőnél

akiga 2014.11.12. 01:08:43

Ez a notesz kicsit zavaró. A tovább maradhat...

Jonathan 2014.11.12. 05:53:07

Elöször is Sün Szaktarsnak gratulalnek es üzenem, hogy ez bizony szep munka! :) Magam megalltam 3 reproduktumnal, de büszke vagyok rajuk.
Mint programozo-fejlesztö azt mondanam, hogy mindenkinek tetszö funkcio nem letezik. Mostanaban divat lett az ilyen-olyan frinclifrancli, beuszo, lebegö, integetö meg a fene tudja mifele "feature", majd elmulnak ezek is. 30 esztendö alatt lattam mar sok "nelkülözhetetlen" dolgot, amire ma a kutya sem emlekszik mar.
Magam reszeröl ha erdekel valami kattintok, ha nem, akkor hiaba leng, ing, ring...

ps: frissitettem Smiley lapjat, ha erdekel valakit. Tovabbi nagyon szep napot, mar tapossuk a havat. Brrrr.

Grigorij Sandorovics 2014.11.12. 08:26:19

@Jonathan:
+1
Nalam le van blokkolva, valami ures fekete vacak leng - nem is foglalkoztam vele.
Melegen ajanlom az Ad Muncher internet reklam es szemet szurot. Most ingyen lett :))
Reg elfelejtettem ezt a villogo - uszkalo - bemaszo "ujinternet" vilagot.

solidarity 2014.11.12. 11:15:14

A tovább gomb nem zavar, de hasznos lenne egy "Friss bejegyzések" modul hasonlóan a topikokhoz, hogy görgetés nélkül át lehessen tekinteni az utóbbi idő jegyzeteit. A noteszt feleslegesnek tartom, az rss feed elég. Ha már a blogról van szó, akkor még megjegyzem, hogy engem ez a 10 pontos betűméret zavar kissé, szerintem a 12-14 pontos jobban olvasható lenne.

abraxas 2014.11.12. 11:59:51

Nekem egyik se okoz gondot, de mindkettőről szívesen lemondanék :-)

rgranc 2014.11.12. 15:03:58

Nem okoz gondot egyik sem.

IQ_nuku 2014.11.12. 15:21:19

Csináld úgy, ahogy neked tetszik, hisz ez a te blogod, mi csak vendégek vagyunk. Úgyis a tartalom érdekel. ...és ha érdekel, akkor nem egy "tovább" gomb fog visszatartani az olvasástól.
Amúgy úgy vagyok vele, mint teddybear01. Nem tetszik, de nem is zavar igazán.

Sünnek meg gratulálok, szép család!

Sün77 2014.11.12. 23:10:40

Sokan kérdezik, hogy mennyibe kerül öt gyerkőc? Szerintem pont ugyanannyiba, mint egy. Hiszen az ember, úgyis minden pénzét a gyermekeire költi. No mi ezen gondolat mellett tudjuk boldogan venni az akadályokat.
Köszönöm a jókívánságokat!
Sün

A tovább gomb hasznos a monil felületen, a noteszt meg le lehet tojni.

Kis ember 2014.11.14. 19:43:19

Ha valaki használ adblockot, akkor két kattintással végleg eltünteti a noteszt.
süti beállítások módosítása